Prefectura ataca referendumul privind desfiintarea Timisului

Subprefectul Marossy Zoltan a semnat actul prin care a atacat hotărârea Consiliului Judeţean Timiş privind referendumul pe tema desfiinţării judeţului. Acesta ar trebui să aibă loc în 18 septembrie.

Conform unei hotărâri de consiliu judeţean iniţate de PSD şi susţinute de consilierii PNL şi PNŢCD, în 18 septembrie ar trebui să aibă loc un referendum privind desfiinţarea judeţului Timiş. Prefectul Mircea Băcală a promis imediat după vot că va ataca în contencios această hotărâre. Nu a putut să o facă personal, pentru că este oficial în concediu. „Vineri am semnat actul prin care am atacat hotărârea consiliului judeţean prin care se dorea organizarea unui referendum cu două întrebări. Domnul prefect Mircea Băcală a transmis o scrisoare consiliului judeţean, prin care i-a rugat să reanalizeze această hotărâre. Atunci, pentru a preîntâmpina cheltuielile, am fost nevoit să semnez acest act. Am semnat vineri, pentru că era termenul de la care începea să curgă organizarea referendumului. Era o mare greşeală să las să se cheltuiască acei bani pentru o hotărâre care nu este legală”, a declarat Marossy. Acesta a explicat succint de ce un astfel de referendum este ilegal din punctul său de vedere. „Prima întrebare din referendum – Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României de a desfiinţa judeţul Timiş – este o problemă care excede consiliul judeţean, pentru că este o problemă de interes naţional. Întrebarea a doua – Sunteţi de acord ca municipiul Timişoara să primească statut de judeţ – are elemente de neconstituţionalitate”, spune Marossy. Acesta este sigur că prefectura va avea câştig de cauză. „Sunt convins că cei de la secţia de contencios ne vor da dreptate. Este suspendată ca atare activitatea de a organiza acest referendum până la soluţionarea cauzei. Le-am transmis colegilor de la consiliu să nu se apuce de cheltuit banii aiurea. Strict administrativ am tratat problema, politic nu am nici un fel de comentarii”, a conchis subprefectul.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

14 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

18 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

19 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

19 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

20 de ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

20 de ore ago