Categories: Social

Heaven, amendat pentru nesimtire!

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat compania care administrează clubul de noapte Heaven din Timişoara, pentru că a interzis accesul unei tinere imobilizate într-un scaun cu rotile.

În apărarea lor, reprezentanţii clubului au susţinut în faţa colegiului CNCD că vinovat pentru incident este un agent de pază. CNCD a decis însă că administratorul clubului este vinovat pentru încălcarea legislaţiei în domeniul combaterii discriminării şi a amendat localul timişorean cu 5.000 de lei. „Am amendat clubul cu suma de 5.000 de lei, această sumă reprezentând cea mai aspră amendă pe care CNCD a aplicat- o în toată existenţa instituţiei (n.r. din 2002) şi totodată fiind foarte apropiată de maximumul pe care îl putem da, 6.000 de lei. În acest caz am avut în vedere două aspecte, pe de o
parte, limitarea accesului la serviciile oferite de acest club, pe de altă parte, încălcarea demnităţii umane a unei persoane cu dizabilităţi”, a explicat Csaba Astalos, preşedintele CNCD.
Lavinia Rausch (foto) are 33 de ani şi locuieşte în Germania. În 1997, a fost Miss World University Timişoara şi a urcat pe podium la Miss Vest. În 2003, a suferit însă un accident de circulaţie, în urma căruia şi-a fracturat coloana vertebrală. În Germania, unde plecase la tratament, l-a cunoscut pe actualul ei soţ, Ralph Rausch. Din cauza accidentului, tânăra a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. În luna iunie, venită în vizită la Timişoara, Laviniei i s-a refuzat de două ori într-o săptămână accesul în clubul Heaven. Motivul: bodyguarzii au considerat că îi „deranjează” pe ceilalţi. „Am vrut să ieşim să vadă şi soţul meu un club din România şi am ales Heaven. La intrare, bodyguardul s-a uitat lung la mine. I-a spus apoi soţului meu că el şi prietena mea pot intra, dar eu nu. A invocat faptul că era aglomerat. În timp ce vorbeam, pe lângă noi au intrat câteva zeci de persoane”, a povestit, şocată, tânăra. Situaţia s-a repetat peste câteva zile, când, cu un tupeu fantastic, Laviniei i s-a spus că, dacă vrea, poate sta pe terasa localului. Asta, în timp ce soţul şi prietena ei ar fi intrat în club. Povestea a ajuns pe reţelele de socializare, iar pe Facebook a fost creată chiar o pagină pentru boicotarea clubului.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

4 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

15 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago