Udrea l-a prins pe Ostaficiuc cu mata in sac

Un control efectuat de Ministerul Dezvoltării Regionale privind modul în care au fost utilizaţi banii europeni pentru investiţii a descoperit în Timiş nereguli la trei lucrări. În toate cazurile beneficiar este Consiliul Judeţean, iar suma care trebuie returnată se ridică la valoarea de 13,5 milioane de lei. Principalul vinovat pentru aceste nereguli este firma de proiectare Romair, susţin constructorii.

În urmă cu câteva luni, Comisia Europeană anunţa suspendarea fondurilor europene destinate României din cauza mai multor nereguli. Ca urmare a acestui lucru, Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Elena Udrea, a demarat un control la toate cele 124 de proiecte derulate de minister cu bani europeni. În Timiş au fost constatate nereguli la toate cele trei proiecte finanţate cu fonduri europene. Potrivit ziarului Gândul, penalităţile însumate se ridică la aproximativ 13,5 milioane de lei. Astfel la lucrarea „Reabilitarea DJ 682 limita judeţului Arad- Periam –Saravale – Sânnicolau Mare” s-a propus o corecţie de 5,9 milioane de lei din cauza unor deficienţe de execuţie, valoarea totală a proiectului fiind de 24 milioane de lei. La „Reabilitarea DJ 592 Buziaş – Lugoj” s-au propus penalităţi de şapte milioane de lei la un proiect în valoare de 28,7 milioane de lei. La centura de ocolire a Buziaşului, corecţia a fost mai mică, respectiv aproape o jumătate de milion de lei. Surse din zona constructorilor susţin însă că pentru aceste deficienţe vinovată ar fi firma care a făcut proiectele. În toate cele trei cazuri este vorba de societatea Romair din Bucureşti. Aceleaşi surse susţin că patronul acestei firme, Gheorghe Boeru, este un apropiat al preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, care i-a încredinţat mai multe proiecte în judeţ. Cele mai multe dintre acestea au trebuit să fie refăcute ulterior, aşa cum s-a întâmplat şi în cele trei cazuri de mai sus. Dacă Ministerul Dezvoltării va solicita returnarea celor 13,5 milioane de lei, singura soluţie este ca aceste fonduri să fie declarate neeligibile, urmând să fie acoperite de la bugetul CJT, au afirmat mai multe surse. Din toată afacerea cel mai bine a scăpat aceeşi firmă Romair.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

18 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago