Categories: Sport

Vasile Avram, arestat 29 de zile pentru mita

Tribunalul Bucureşti a admis, duminică, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea. Cei doi au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

În acelaşi caz sunt cercetaţi, în stare de libertate, Nicolae Iacobescu şi Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru complicitate la luare şi la dare de mită. Sâmbătă, în urma unei percheziţii şi a unor audieri, preşedintele CCA, Vasile Avram, şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi, respectiv, dare de mită.
Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş – Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşeană în sezonul 2011/2012. Sâmbătă, Avram şi Ţerbea au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Tot la sediul DNA au ajuns, sâmbătă după-amiază, arbitrul Andrei Chivulete şi preşedintele clubului de fotbal în sală City’us Târgu Mureş, omul de afaceri Sorin Ţerbea, apropiat al echipei de Liga I FCM Târgu Mureş şi membru în Comitetul Executiv al FRF. Andrei Chivulete, fiul fostului arbitru Florin Chivulete, a plecat de la DNA după aproape două ore. Meciul FCM Targu Mureş – Universitatea Cluj, scor 0-2, în etapa a XXXIV-a a Ligii I, a fost arbitrat de Andrei Chivulete. Avocaţii preşedintelui CCA au făcut recurs, dar Vasile Avram va sta în arest cel puţin trei zile, până când se va judeca recursul.
Federaţia Română de Fotbal a remis un comunicat în care anunţă că-i suspendă din funcţii pe Vasile Avram şi Sorin Ioan Ţerbea, iar pe Avram şi de la conducerea CCA. De interimatul din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor se va ocupa vicepreşedintele Constantin Gheorghe. (sursa foto: www.prosport.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian
Tags: ccamita

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago