Categories: Social

Delicii tunisiene la Timisoara / FOTO

Au pregătit cele mai gustoase mâncăruri tradiţionale şi s-au întâlnit să se mândrească cu ele. Studenţii tunisieni de la Timişoara s-au întâlnit marţi seara pentru a-şi aminti aromele de acasă. Fiecare a preparat o prăjitură sau un fel de mâncare, pe care le-au împărţit, apoi, prieteneşte.

Din meniu nu au lipsit creveţii, somonul, cous-cous-ul cu carne de miel, diverse foetaje sau prăjiturile cu lămâie. Zaouia Ons şi Jarraya Rym, amândouă studente în anul II la Farmacie, spun că gătesc tradiţional doar la evenimente speciale. „Din fericire găsim aici toate ingredientele. Dar preparăm mâncare tradițonală la sărbători sau când ne întâlnim cu prietenii”, povestesc fetele. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Ligii Tunisienilor din România, structură care grupează studenţii şi membrii comunităţii tunisiene şi care va fi lansată oficial, la Timişoara, pe 14 ianuarie. Potrivit preşedintelui asociației, Souhaiel Hadiji, în acest moment, în România numărul studenţilor tunisieni trece de 1.600. “Majoritatea se găsesc în Cluj, Timişoara, Iaşi, Bucureşti, Constanţa şi Arad”, a declarat preşedintele Ligii Tunisienilor. Vicepreşedintele organizaţiei, Drira Ouassim, explică faptul că Liga Tunisienilor nu este doar o punte scriptică între România şi Tunisia, ci va fi un organism cu acţiuni cât se poate de concrete. “Scopul nostru este să promovăm specificul culturii tunisiene prin intermediul studenţilor noştri, dar în acelaşi timp vrem să promovăm România în Tunisia, să atragem tinerii să vină la studii aici, să îi sprijinim în acest demers. Pe viitor sperăm să putem iniţia inclusiv schimburi de studenţi sau stagii bilaterale de pregătire”, a spus Ouassim.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Susţinut de patru partide, Flavius Roşu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Şag

Primarul comunei Șag, Flavius Alin Roșu, şi-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat de…

28 de secunde ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 29 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 29.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan Vidrighin

Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, traseul 2, Calea Stan…

2 ore ago

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

18 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

22 de ore ago