De ce PSD – aripa Grindeanu nu inghite candidatura lui Nicolae Robu la Primaria Timisoarei

Nu e un secret că, în buna sa tradiție, PSD Timiș este scindat în două aripi. Sau chiar mai multe, dar ne oprim la două. În paranteză fie spus, tradiția durează încă din perioada în care filiala cică era condusă cu mână forte de către Dan Poenaru. Actualmente, o fracțiune este dirijată de liderul de la județ, Titu Bojin, iar a doua, de șeful organizației municipale, Sorin Grindeanu. Altfel, viceprimar al Timișoarei și pretenar al copilotului de raliuri Victoraș Ponta. Și iar nu este un secret pentru multă lume că, deși PSD funcționează în alianță cu PNL, “Grindeanu and friends” au o mare pică pe candidatura liberalului Nicolae Robu la Primăria Timișoarei. Cărei candidaturi îi pun tot felul de bolovani în față, doar-doar o vor bloca. Începând de la demersul cu Gheorghe Ciuhandu candidat al USL la primărie până la cine mai știe ce. Iar nu-i secret că inclusiv Ponta, la invitația lui Grindeanu și a altor apropiați ai acestuia, printre care și oameni de afaceri, a venit la Timișoara să negocieze candidatura lui Ciuhandu în contul Uniunii. Asta, după o altă întâlnire avută de cei doi la București. Demers căruia însă i-au dat cu tifla liberalii. De ceva timp, același grup din jurul lui Grindeanu a dat drumul la zvonul că Robu nu va candida la primărie. Zvonul existând, s-au găsit și destui răspândaci să-l propage cu asiduitate pe unde pot și ei.
De unde vine însă supărarea lui Grindeanu vizavi de candidatura liberalului? Nu, nu cum s-ar crede la prima vedere, din cauza orgoliului rănit după ce a pierdut în fața lui Robu dreptul de candida în contul USL la primărie. O canditatură oricum fără nicio șansă de reușită, lucru știut chiar și de viceprimar. Problema lui “Grindeanu and friends” este că, în acest moment, cu un primar ostenit și al naibii de plictisit, au mână liberă de-a acționa cum vor prin primărie. Astfel că s-au racordat destul de repede la conductele cu bani publici ai municipalității. De altfel, primăria a devenit o instituție împărțită pe zone de influență (comparația cu o organizație născută prin Sicilia nu este deloc întâmplătoare) în care grupurile de interese își fac treaba ca la carte. De exemplu, un prieten bun al lui Grindeanu, consilier local pe deasupra, nu se ferește pe la mese, mai ales la cele în care Bacchus stă la loc de cinste, să împartă în stânga și dreapta contracte cu primăria. Normal, contra comisioane. Ca atare, PSD-iștilor lui Grindeanu le este extrem de bine așa cum stau lucrurile la această oră. Un status-quo care le convine de minune. Chiar dacă sunt în alianță cu liberalii, venirea lui Robu în fruntea instituției le-ar putea periclita afacerile. Că despre afaceri și bani e vorba la urma urmei, politica fiind doar o unealtă pentru a ajunge la ele.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

sorin mana de aur a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 17:04 )

oare cine e pesedistul care imparte contracte cu primaria in stanga si-n dreapta si cel mai tare pe trafic de influenta in primarie? aveti o singura incercare. cei care nimeresc din prima nu vor mai trebui sa apeleze la pesedist daca au ceva de rezolvat prin primarie.

guzganul rozaliu a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 17:20 )

O fi ala cu austriecii la care le-a luat banu si nu le-a mai facut rost de autorizatie de constructie pe motiv de Ostaficiuc?

Victoras cel Viteaz a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 17:57 )

Domnu’ Ino, ati omis un lucru esential. La aceleasi mese bahice de care vorbiti, acelasi consilier pesedist se jura ca el va fi urmatorul viceprimar al Timisoarei, pe motiv ca Sorinel merge la deputatie, avand intelegerea parafata cu Victor Ponta. De aia imparte in avans moldoveanul contractele! De plans, mai ales ca mai nou vicele a primit si numele de cod Zgarcitu’, ca se tot plange ca o duce greu si trebuie sa apeleze la veniturile din portofelul sotiei sale farmaciste. Sanchi!

pis culitza a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 19:26 )

Jeguri pesediste!

Andi a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 20:33 )

Niste tarani, niste hoti si niste ipocriti! O tot dau cu alianta asta dar nu functioneaza nicaieri, auzi la ei, acuma se tem ca nu mai pot fura la fel de mult daca vine alt primar! Ce mafie e in primaria asta!

elisabetin a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 20:39 )

Articol in general O.K. !! Viata in primarii este „animalica”,unde se impart zone de interes,mai apoi banii ce au putut fi sifonati !
In toata tara este acest model ! Mai pot fi primari,totusi, cat de cat corecti,care nu rezista in scaun far” sa satisfaca poftele celorlalti din primarie…care nu sunt alesi prin vot de populatie. Problema sifonarii banilor publici vine din concubinajul politicienilor(CLAR!) cu o parte din oamenii de afaceri de INCREDERE!
Daca ati stii cat de usor este sa tai legatura de concubinaj la care faceam referire !? Sa credeti ca se poate,daca un primar rezista psihic si are o educatie sanatoasa de la a carei principii nu cedeaza !
Buna incheierea articolului,observatie perfect reala”…Că despre afaceri și bani e vorba la urma urmei, politica fiind doar o unealtă pentru a ajunge la ele.”

Miha Marzza a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 21:25 )

Un articol 100% documentat de probe fapte si exemple. Bojin a pierdut controlul din start iar moldoveanul beat il abureste unde il prinde si il minte ca e de partea lui si nu a lui Sorin Grindeanu. Sa nu itam de Miska Mirza alta prietenara a lui Bacchus care joaca in aceasi regie cu bani multi din primarie. Victoras insa nu controleaza jocurile nici in Timis asa cum nici la Bucale nu e in stare de nimic.

Forga a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 22:24 )

Ba Ino, iarasi ai trecut pe la Bojin, cum faceai si cand erai la EVZ, ca sa ai bani de concediu! Nu ti-au ajuns alea 70 de sticle de vin de la Recas pe care ti le-a dat Titu inainte de sarbatori ca sa-ti pui sigla cu debanat pe ele si sa le imparti prin oras! Sau asta a fost pretul? Daca e asa ai inceput sa fi ieftin, ca doar apartamentul, masina si altele nu ti le-ai luat din salariul de ziarist… Transparent ca intotdeauna….

Sorin Muntteanu a spus: (ianuarie 5th, 2012 at 22:32 )

Inteleg ca sunteti finantati de Bojin si de Tiuch Catalin cu care aveti si firme protejate. Contracte mari mai sunt cu firma asta pe la Apele Romane. Destul de straveziu articolul! Se vede de unde vine comanda(ca Ino tu doar asa functionezi, cand esti „treaz”)!! Tractoristii sa traiasca! Atat timp cat marca banu!

gepeto a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 07:34 )

ce de trepadusi pe aici… vad ca si PSD are trupa de baieti si fete cae stau cu tastatura in fata. PSD aripa grindeanu vreau sa spun.

tarantula a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 08:47 )

Aia doi de mai sus nici macar la PSD nu sunt. Dupa stil sunt doi mercenari care umbla dintr-o parte in alta pentru bani. Amu lucreaza la ziarul lui Grindeanu.

suciu a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 09:15 )

nu vad ce neadevaruri sunt in acest editorial. stie tot orasul ca grindeanu il prefera pe ciuhandu la pimarie pentru ca asa are garantat un post, cel de viceprimar. e nepermis cum gandeste sorin de la caransebes in calitatea lui de tanar politician. daca ar respecta protocolul, pulica asta ar trebui sa se inhame la munca si sa-*l ajute pe robu. acum cativa ani grindeanu spunea de ciuhandu ca e mare mafiot, dar acum il linge in cur cu multa gratie. sa iasa public mister grindeanu si sa recunoasca. am uitat, pentru asta trebuie sa fi barbat, iar el nu e, inca ii mai rasar cosuri in ceafa si pe faa lui neprihanita.

crin a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 09:25 )

va agitati degeaba. robu nu va candida.

nirc a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 09:55 )

@crin
si daca va candida? ce vei face? iti vei cere scuze public. tu, nu pseudonimul crin? nu cred. mananci cacat intr-o zi de mare sarbatoare. ai grija ca mergi la biserica sa iei apa sintita si iti pute gura, detractorule!

luca si matei a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 11:34 )

Dar de adevaratul sef al lui Grindeanu, Nicusor Miron, nu vorbeste nimeni, nimic? Ca e si el patron de presa?

@ nirc a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 11:37 )

ce cuvinte grele folosesti, limba catifelata ce esti! ce fac daca o sa candideze? ma uit cum se face de ras. mai mult decat s-a facut deja.

ozzy a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 12:03 )

crin e bisericosul ala de pe bloguri?

nirc a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 12:28 )

@crin
te-ai scos. nu am stiut ca tu detii adevarul absolut, imi retrag toate cuvintele. stiu, nu a ost frumos din partea mea. esti cumva mason?

o parere a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 15:58 )

o haita de hiene, asta e gasca asta de baieti PSD-isti care acum sunt cu functii si se gandesc deja la ce ciolan ar vrea sa prinda in viitor ca sa stie ce c…ri sa mai linga!

Cicero a spus: (ianuarie 6th, 2012 at 20:04 )

Se vede ca aripile din PSD se iubesc de se rup la ce de comentarii platite sunt pe forum. Nu il mai injurati pe Ino ca o faceti inutil. Intrebati pe Raducu Toancu pe unde umbla el noaptea si aveti raspunsul, voi gepeto si altii

toma a spus: (ianuarie 7th, 2012 at 15:02 )

sunt sigur ca nu va referiti la toanca pe aici.

. :))))) a spus: (ianuarie 10th, 2012 at 17:21 )

tot nu vreti sa intelegeti ca robu nu mai candideaza la primarie

cipi a spus: (ianuarie 10th, 2012 at 17:26 )

termina, sorine! nu te mai amagii, robu va candida.

rony a spus: (ianuarie 10th, 2012 at 19:55 )

articol comandat ,se vede de la o posta,sa nu mai spun de comentarii…,sunteti penibili cu totii…,il bate Ciunandru pe fetita de Robu la curu gol,iar tu Bojine esti cam complexat, ai trecut pe locul doi in judet….cam nasol ..)))

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top