Categories: SocialUltima ora

Mars de protest, fara incidente, la Timisoara / FOTO

Peste 1.500 de oameni au mărșăluit, duminică seară, la Timișoara. Protestul început la ora 17, după ce în Piața Victoriei au ajuns membrii galeriei lui Poli, s-a transformat într-un marș care l-a refăcut pe cel din decembrie 1989.
Timișorenii care au participat la miting au pornit din fața Operei, trecând pe lângă Catedrala Mitropolitană, și s-au îndreptat apoi spre Complexul Studențesc, unde au început să scandeze ″Studenți, veniți cu noi!″. Celor aproximativ 400 de protestatari plecați din Piața Victoriei li s-au adăugat, pe parcurs, alte câteva sute de oameni, astfel că, pe traseul de întoarcere au fost peste 1.500 de persoane. Mulți protestari afișau lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale, iar în capul coloanei, câteva persoane purtau un banner pe care scria ″Jos Băsescu″. O parte dintre timișorenii ieșiți în stradă s-au așezat, la un moment dat, chiar pe liniile de tramvai, blocând, pentru scurtă vreme, circulația mijloacelor de transport în comun. Reveniți în Piața Victoriei, protestatarii au scandat împotriva partidului de guvernământ și a președintelui, dar au făcut și dovada că nu au o părere prea bună despre clasa politică în general. Astfel, în fața Operei s-au făcut auzite scandări precum ″PSD, PDL, toți se trag din PCR″ sau ″PSD, PNL, tot dracul ăla e″.
Protestul de la Timișoara a fost pașnic, fără incidente violente. Duminică seară, în Piața Universității din București, au avut loc, din nou, grave incidente între protestatari și jandarmi. Au fost mai mulți răniți de ambele părți, iar forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, după ce au fost atacate cu pietre.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago