Firme de constructii si deratizare, platite fara licitatie pentru deszapezire

Contractele pentru deszăpezirea Timișoarei au ajuns, fără licitație, la firmele de casă ale municipalității. Interesant este că obiectul de activitate al acestora variază de la deratizare la comerț cu amănuntul. Oficial, de curățarea de zăpadă a străzilor se ocupă Drumuri Municipale și Retim.

Din punct de vedere al deszăpezirii, Timişoara este împărțită între două societăți, Drumuri Municipale şi Retim. Pentru că stratul de nea era mult prea gros, edilii locali au delegat o parte din atribuțiunile legate de deszăpezire și altor firme. Este vorba despre societățile consiliului local, Horticultura, RATT, Pieţe SA şi ADP, care dețin totuși unele utilaje și ar fi putut fi utile, dar și de alte șase firme care, în restul anului, se ocupă de cu totul alte lucruri. Astfel, Drufec amenajează spații de joacă, Cruzeiros face construcţii civile şi industriale, la fel ca și Superconstruct, Bindalim face comerţ cu amănuntul, Danyflor adună câinii vagabonzi, iar Deraton face dezinsecție și deratizare.
Gurile rele susţin că milioanele de lei pentru care au lucrat – sau n-au lucrat – aceste firme se vor întoarce în mare parte în Primăria Timişoara, pentru campania electorală a actualului edil. „Dat fiind faptul de forţă majoră la care am fost expuşi timp de patru zile, am fost nevoiţi să apelăm la încă 11 firme cu care avem diverse contracte”, a explicat Gheorghe Ciuhandu.
Cel mai cinstit administrator al unei firme care, chipurile, se ocupă de deszăpezirea oraşului a fost Florin Puşcaş, de la Danyflor. „Nu mă bag, nu este problema mea, eu sunt cu câinii. Primăria este cea care se ocupă de deszăpezire”, a spus Puşcaş. Bugetul pentru deszăpezirea Timișoarei este de circa două milioane de lei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

26 comentarii pentru acest articol

giusepe von temesvar a spus: (februarie 13th, 2012 at 07:44 )

nu pot sa cred. asta e o fabulatie. stiu, nu da bine nici ca gluma. cred ca e un smen comnu, pentru ca altfel firmele care au contract cu primaria ar trebui sa fie cele responsabile de problemele legate de deszapezire. sa fie facut publice firmele alea si sa dea socoteala. la fel si sefimea din primarie.

elisabetin a spus: (februarie 13th, 2012 at 07:55 )

iarna asta este deosebita. Se poate sa nu fi fost timp de licitatie. Important sa fi fost platite corect,exact pentru cata zapada au dat de pe drumuri si au strans spre a fi evacuata. Avem cod portocaliu…d-lor…exista proceduri de urgenta,zapada nu asteapta dupa licitatie !!!

@elisabetin a spus: (februarie 13th, 2012 at 08:42 )

elisabetin, se vede de la o posta ca esti fa al gastii ciuhi-orza-cojocari-ciupa-etc. sau poate esti chair unul dintre ei. Da’ mai taci din gura, ca enervezi pe toata lumea! tu chiar nu vezi penibilul situatiei?

pt hawaienii mirati a spus: (februarie 13th, 2012 at 09:16 )

trwbuiau sa aduca toate firmele posibile, nu doar pe astea

pedistul rozaliu a spus: (februarie 13th, 2012 at 09:25 )

Nu intelegeti ca e an electoral si Ciuhandu are nevoie de bani. Ce zic Ciuhandu? Tot PNTCD la nivel national sta pe banii Primariei Timisoara.

DNA a spus: (februarie 13th, 2012 at 09:46 )

Are voie sa faca asa ceva? ca mie mi se pare a fi cam ilegal…concurenta, transparenta, prestari de servici fara nici un contract? Nici acum nu avem nici o reactie din parea DNA????????

colo colo a spus: (februarie 13th, 2012 at 09:48 )

@pedelistul rozaliu
iara va bate barbosu de va suna apa in cap. ii faceti felatie pe rand. o saptamana cei de la pedeleu, cealalta cei de la useleu. sunteti mari.

elisabetin a spus: (februarie 13th, 2012 at 10:03 )

@pentru 8:42,13 febr.
1. vorbeste in numele tau,parerea ta nu inseamna „toata lumea ”
2. penibilul situatiei in care ,singur, te pui este ca nu fac parte din nici o gasca de politicieni,chiar nu am ,macar,simpatii politice.
3. pune mana de citeste legislatia si vezi in ce conditii se incredinteaza lucrarile de dezapezire la cod galben,portocaliu ori rosu!
4. Lasa-ma pe mine in pace,poate ai ceva constructiv de zis…..de pe margine este usor sa lovesti in cei ce fac ceva,in totala necunostiinta de cauza.
5. Apropo…tu ti-ai curatat zapada din fata locuintei si de pe trotuar ??

timisoreanu apolitic a spus: (februarie 13th, 2012 at 10:13 )

@elisabetin
ai dreptate. totusi, pastrand firul glumei, cred ca ciuhandu a comandat iarna asta blestemata, sa mai faca un smen.

@elisabetin a spus: (februarie 13th, 2012 at 10:14 )

da, elisabetin. mi-am curatat-o. Dar tot pieptis prin zapada trebuie sa imi duc pustiul de patru ani si ceva la gradinita. pentru ca astia la care le iei tu „nevinovat” apararea stiu de ani de zile doar sa fure, nu sa si faca ceva pentru urbe. Si aici nu e vorba doar de zapada…

pt "apolitici" a spus: (februarie 13th, 2012 at 11:13 )

retim e firma de colectare gunoi si sdm de lucrari la drumuri. dar au utilaje. poate ca si ceilalti au uilaje si forte de munca. sau trebuia sa stea ciuhandu in situatia asta grea sa se uite la debanat sa vada daca ii da voie sa dezapezeasca?

ade a spus: (februarie 13th, 2012 at 11:39 )

banii ajung in contul campaniei gunoiului de Ciuhandu sa inteleg? asta-i cea mai mare smecherie pe care am auzit-o, jur

secu-miezul USL in Timis. hai robu! hai bojin! a spus: (februarie 13th, 2012 at 11:42 )

Dan Voiculescu este preşedintele de onoare al Partidului Conservator. Mai multe instanţe ale justiţiei din România, culminând cu Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), au decis – ultimii, irevocabil! –, pe baza probelor scrise, că Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ “Felix”.

Activistă a Partidului Conservator, ba chiar şefa Filialei Timiş, ba chiar vicepreşedinte la nivel naţional al PC, doamna Maria Grapini este una dintre cele mai active fiinţe cu cont pe/de facebook. Nu comentăm ce şi cum „postează” conservatoarea, fiindcă mai toată lumea are acces şi poa’ să judece singură, citind. Din ultimele postări se deduce, însă, că nu-i plac serviciile de informaţii şi cam nimic ce ţine de ele. Pe această temă, am primit o anonimă semnată de 89 de membri ai Partidului Conservator Timiş, în care suntem rugaţi să-i adresăm doamnei Grapini următoarea întrebare (membrii de partid se tem să nu fie… deconspiraţi, dacă ar întreba-o ei, şi zburaţi din PC): „Stimată doamnă preşedinte a PC- Filiala Timiş, Maria Grapini, dumneavoastră sunteţi onorată de faptul că Dan Voiculescu este preşedinte de onoare al partidului din care faceţi şi facem parte ? Vă rugăm să răspundeţi cu DA sau NU şi să justificaţi răspunsul. Ai dumneavoastră….”. Şi urmează 89 de semnături indescifrabile. Suntem convinşi că doamna Grapini ne va trimite un răspuns. Fie direct, fie pe… Facebook. Îl aşteptăm înfriguraţi!

timisoreanu apolitic a spus: (februarie 13th, 2012 at 11:49 )

asa e, sunt probleme, dar nu sunt precum le vezi si descri tu.

pirotehnistu a spus: (februarie 13th, 2012 at 11:54 )

@secu-miezul
geniala chestia asta! daca pc are asemenea oameni in partid devin fanul lor.

Cristi a spus: (februarie 13th, 2012 at 13:26 )

Conform legii, primarul este cel care raspunde de starea trotuarelor si a carosabilului;asa cum ne am obisnuit cu gropile probabil, tot asa ne vom obisnui si cu zapada necuratata !
tineti minte si VOTATI primarul! va fi f „bine”!

rada a spus: (februarie 13th, 2012 at 13:30 )

Votati Nicolae Robu la Primarie. Ne/am saturat de tiganul asta care se da sarac si face numai magarii

closca a spus: (februarie 13th, 2012 at 13:44 )

bine, il votam pe ciuhandu. robu are prea multe functii.

prezidente a spus: (februarie 13th, 2012 at 14:45 )

hei,terminati cu prostiile,cate masini de superconstruct,drufec,atc a-ti vazut prin oras la dezapezit?…
sunt firme care nu apar in lista difuzata aici si fac munca celor din lista,care doar iau banii…
unii muncesc moca,ca cere primaria si altii dau banii
bun asa
pacat,nesimtire dusa la maxim pt noi oamenii simpli,de rand

gospodar a spus: (februarie 13th, 2012 at 14:47 )

Nu au nici o treaba, fac treaba asa pe fata, a disparut orice urma de bun simt. De ce a trebuit sa apeleze la atatea firme ca la inceputul iernii au declarat ca indiferent de iarna vor putea tine situatia sub control, cum? In halu asta? Halal gospodar mai e umflatu asta!

nicu rob a spus: (februarie 13th, 2012 at 14:55 )

sa vina robu! atunci sa vedweti dezastru

Toma Necredinciosu' a spus: (februarie 13th, 2012 at 15:16 )

Breeee, fratzi postaci de toate culorile, iar o luatzi pe aratura cu comentariile politice de doi bani ? Macar avetzi ceva de castigat din asta sau doar facetzi zgomot sa acoperitzi cu rahat adevaratele probleme ? Subiectul era ZAPADA care iar i-a prins cu pantalonii in vine pe jmecherii care ne „conduc” , platitzi din banii nostrii… Pe strada mea (ce-i drept, nu e in centru, e mai la perferie) a trecut un singur utilaj acu’ o saptamana, unde-s cele 13 ?!? firme abonate la banii Primariei ?

mo a spus: (februarie 14th, 2012 at 16:09 )

Firmele invocate sunt firmele de casa ale familiei Ciuhandu. Nu ii este rusine acestui umflat imputit? A adus firme cu care o mai avut contracte? Is firmele de casa….. DE CE NU SE SESIZEAZA DNA-ul?

@ mo a spus: (februarie 14th, 2012 at 16:47 )

de ce? pt ca nici directia de sanatate nu se sesizeaza in cazul tau.

directia de sanatate a spus: (februarie 14th, 2012 at 21:46 )

@ mo : ne-am sezizat, in schimb, pt. tine si am alertat Jebelul si Popa Sapca !

@directia de sanatate a spus: (februarie 15th, 2012 at 15:56 )

🙂 ia-ti facu curu de bebelus barbosului de cate limbi in cur i-ati tras :)))

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara

Sâmbătă a fost rândul fostului primar, Nicolae Robu, acum reprezentantul a două partide, PNL și PSD, să își prezinte viziunea cu care vrea să obțină un al treilea mandat de primar al Timișoarei. Cu multe proiecte pe care le dorea în precedentele mandate, cu unele ”reparații” prin care să se revină la modul de guvernare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

UMB a început să își aducă utilajele de forare a tunelurilor de pe șantierul celor zece kilometri lipsă din autostrada A1, dintre Margina și Holdea. Aceasta chiar dacă încă nu a fost emisă autorizația de construire, din diferite motive birocratice. O serie de imagini realizate de unul dintre user-ii forumului peundemerg.ro arată că grupul românesc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au apărut primele utilaje speciale pe șantierul tronsonului lipsă din A1, dintre Margina și Holdea/FOTO
Joi, 25 aprilie, săptămânala şedinţă a Guvernului României va avea loc la Timişoara. Cu această ocazie se va da Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul stadion Dan Păltinișanu. Cu aceeaşi ocazie se va da o HG privind deschiderea punctului de frontieră cu Ungaria de la Beba Veche. De la Doha la Timişoara....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Guvernul României se mută saptămâna viitoare la Timişoara. Pe lângă HG pentru stadionul, se va da undă verde deschiderii punctului de frontieră de la Beba Veche
Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Top