Oferta de „popa”: blesteme contra cost si slujbe anti-vraji / FOTO

Face bani frumoși de pe urma naivilor din vestul țării. Îi amețește cu vorbe frumoase și îi face să scoată din buzunare ultimii lei. Totul, fără nicio remușcare, sub promisiunea că scoate vrăjile și dracii din viețile lor. Este povestea unui fost preot ortodox care, contra cost, aruncă blesteme și ține slujbe pe care nu le veți auzi în biserici.

De mai bine de 15 ani, un fost preot ortodox care s-a autoexclus din biserică ține, pe unde apucă, slujbe care, în mod normal, nu se fac. S-a tot mutat dintr-un cartier într-altul, iar acum a ajuns în zona Rebreanu. A închiriat o parte din vila unor romi, pe strada Lidia, la numărul 13. Casa e ușor de găsit: „E cruce pe ușă, acolo stă popa”.
La primul nivel sunt niște icoane și un soi de altar. La etaj, două încăperi care comunică printr-o ușă largă. Pe pereți sunt icoane și portrete ale „slujitorului Domnului”. Toate sunt aurite. „Părintele” Doru Cristoi stă la birou, îmbrăcat în odăjdii, desigur, aurite și bea tacticos cafea. În dreapta și în stânga lui, cu frunțile pe podea, sunt vreo 15 oameni, înghesuiți unul în altul. Pe masă, sute de bancnote albastre, de 100 de lei. „Schema” e simplă: din când în când, oamenii se ridică, îi sărută mâna sau crucea de la gât și pun banii pe masă. Nimeni nu cârtește.
Preotul mă întreabă dacă e prima data când vin. Îi spun că da și că am mari probleme la serviciu. Plin de har, mă întreabă cu cine. Eu spun că șeful îmi face viața amară. Urmează revelația: „La început era o relație foarte intimă între tine și el. Văd un bărbat înalt și dumneata aici. Aici este buba care te-a adus la mine”. Îi dau apă la moară și confirm povestea, în care apare, din spusele lui Cristoi, și o fostă secretară brunetă. Concluzia: „trebuia să umbli de mult la Dumnezeu”. Actul de divinație continuă: familia mea e de undeva de la munte și vizualizază sediul firmei în care lucrez. Adepții lui sunt în extaz. Evident, totul e o invenție în ceea ce mă privește. Evident, tot fabulații sunt și „viziunile” lui Doru Cristoi, pentru care oamenii plătesc bani grei. Fostul preot le spune că va ieși puțin să discute cu mine separat. Imediat, câțiva se ridică, îi pupă mâna, pun bani pe masă, iar o femeie se grăbește să-i adune.
Bărbatul e suficient de abil să mă cheme la slujba de după-amiază, ca să-mi spună că numai cu ajutorul luI Dumnezeu se repară răul. Îmi recomandă să-l trec pe șeful cel rău pe pomelnic, ca să-i facă niște rugăciuni speciale. Cam așa începe povestea fiecărui amărât care își lasă banii pe masa fostului preot. Unii îl frecventează de ani buni. Una din victimele lui, acum pensionară, a fost chemată la rugăciuni și slujbe timp de 15 ani. Totul, spre disperarea copiilor ei, fiindcă femeia dădea mare parte din pensie ca donație către cel care îi spunea mereu că are vrăji grele făcute pe casă și doar așa pot fi combătute.

Autoexclus din rândul ortodocșilor, Doru Cristoi încasa, cu ani în urmă, potrivit presei care a consemnat mărturiile adepților lui, sute de euro de la creduli. În 2001 a trecut la greco-catolici. În 2003 slujea din nou, underground, la Timișoara, în diverse case puse la dispoziție de adepți. A mai slujit apoi lângă Simeria, iar acum, conform informațiilor de la Mitropolia Banatului, aruncă blesteme contra cost la Arad. Potrivit celor care îl frecventează, Cristoi acceptă ca plată pentru serviciile sale nu numai bani, ci și produse. „Am văzut oameni care i-au adus ce aveau ei pe acasă: găini, făină, țuică sau vin. Le primea pe toate”, ne-a mai spus o persoană care a apelat anul trecut la serviciile lui.
Conform deciziei Sinodului local, întrunit zilele trecute, Doru Cristoi va fi trimis în judecata consistoriului eparhial. La Mitropolia Banatului au ajuns mai multe reclamații pe numele lui, privind practici „neortodoxe”, mai exact afurisirea unor oameni, la cererea rivalilor acestora, contra cost.

Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

don quijote a spus: (februarie 10th, 2012 at 10:11 )

la fel e unul la RATT

Sanchi Panza a spus: (februarie 10th, 2012 at 13:50 )

Da’ catzi or fi la Primarie ?

ghici? a spus: (februarie 10th, 2012 at 21:40 )

io stiu unu care face pe episcopu si care cere sute de euro pt sfintiri de vile si cununii cu staif!
isi spune paisie si doreste sa l cateriseasca pe popa cristoi…
de vina este numai INVIDIA !
problema este ca si popa cristoi este un sarlatan da nici cu uzurpatorul paisie nu imi e frica !
apropo, ce spune ips nicolae, cel care l a hirotonit pe cristoi si care tace malc?!

elena a spus: (iulie 20th, 2012 at 12:07 )

CINE SUNTETI VOI , SA JUDECATI PE SLUGA ALTUIA ? ACEST PREOT ALES DE DUMNEZEU SI INSEMNAT CU SEMNUL SF CRUCI SI-A CASTIGAT PRIN RUGACIUNE SI SMERENIE DARURILE DATE DE BUNUL DUMNEZEU , DARURI CARE NU SE DAU DECAT CELOR CUVIOSI.ASA CA NU MAI JUDECATATI VOI ACEST PREOT CARE NU A FACUT DECAT BINE SI A AJUTAT ATATIA OAMENI PRINTRE CARE SI PE MINE. RUGATIVATI LA BUNUL DUMNEEU SA NU AVETI NECAZURI SI PROBLEME IN LUME PENTRU CA OMUL NUMAI CAND E LOVIT SI MISTUIT DE NECAZURI IL CAUTA PE DUMNEZEU SI ATUNCI O SA CAUTATI SI VOI UN PREOT CUM ESTE PARINTELE DORU CARE SA VPOATA AJUTA.DACA A-TI AVEA MACAR UN PIC DE CREDINTA A-TI INTELEGE CA DOAR DUMNEZEU NE JUDECACA PE TOTI SI DA FIECARUIA DUPA CUM MERITA.ASA CA NU MAI JUDECATI PE ALTII ANALIZATIVA FIECARE IN OGLINDA CA TOTI SUNTEM CHIPUL SI ASEMANAREA CU DUMNEZEU IAR CAND CAND CONSTSTATI CA ARATATI URAT SA STITI CA SUNTETI DEPARTE DE DUMNEZEU.DECAT SA JUDECATI MAI BINE VA ANALIZTI PE VOI DACA NU CUMVA VOI SUNTETI CEI PACALITI DE CEL CU CORNITE SI NOI CARE ILCAUTAM PE PARINTELE DORU. DACA A-TI MERGE MACAR LA BISERICA NU A-TI MAI VORBI ASA .DUMNEZEU SA VA IERTE PENTRU CA IL JUDECATI PE PARINTELE DORU CRISTOI.IARTAI PARINTWE DORU CA NU STIU CE FAC!

camelia a spus: (octombrie 22nd, 2012 at 08:33 )

cel ce a scris acest articol este un prost si un om rau intentionat.in primul rand ar trebui sa stii sa parintele Doru nu procedeaza asa cum ai descris tu in acest stupid articol.am ajuns la dansul printr-o imprejurare norocoasa si de atunci m-a ajutat mereu fara sa ceara nimic in schimb. daca am dat, am facut-o pentru ca asa am simtit.si la biserica dai.se pare ca nu esti un om umblat la biserica. pentru mine esti un om incult si complexat care cauta sa atraga in orice mod atentia

srdjan a spus: (ianuarie 5th, 2013 at 18:10 )

zdravo

srdjan a spus: (ianuarie 5th, 2013 at 18:50 )

Cum as putea contacta pe parintele Doru Cristoiu?POTE SA MA AJUTE CINEVA CARE ARE NUMARUL LUI DE CELULAR SAU ADRESA CUMVA MI AR FI DE AJUTOR?MULTUMESC TUTUROR PENTRU ORICE INFORMATIE! VA ROG SA MA CONTACTAI PE ADRESA srckyon@hotmail.com

LIVIA a spus: (iunie 29th, 2013 at 23:40 )

cum puteți spune asemenea lucruri despre părintele DORU este un sfînt a salvat multă lume de boli nu știți cine este nu face decît bine la toată lumea,ajută și se roagă mult sînteți niște păcătoși fără credință.

Andreea a spus: (iulie 21st, 2013 at 06:23 )

Este foarte adevarat ca acest preot este un escroc care manipuleaza si inseala bietii amarati care cauta o rezolvare in problemele lor
, feriti-va de el !!!

Nick Slave a spus: (iulie 21st, 2013 at 09:29 )

Si pe mine m-a ajutat, m-a facut tare-n AX

Cristian a spus: (noiembrie 1st, 2013 at 00:30 )

Este foarte adevarat ca merg la dumnealui oameni cu probleme pe care ii sperie de moarte pentru ca, mai apoi, sa le rezolve problemele contra unor sume fabuloase. Nu dumnealui cere ceva, oamenii dumnealui comunica tarifele, care te fac sa lesini. Insa nici dumnealui nici oamenii dumnealui nu obliga pe nimeni la nimic. Alegerea ne apartine!

valeria Tamas a spus: (mai 12th, 2014 at 14:18 )

Doamne Dumnezeule cum puteti spune ca acest om este sfint nu va inteleg aveti ochii legati? Aceasta persoana a facut din nepoata mea o persoana pe care nu o cunoaste nimeni. Nu are nevoie de mama ei de frati de nepoti de vecini. Si cel mai trist este ca sora mea matusa ei ia oferit nu mai bine zis ia dat o casa de cel putin € 35.000 si nici nu ii deschide usa nu se duce sa vada cum ii este. Deci este plina de duhul satanei nu al mintuitorului nostru la fel ca si preotul vostru . Dar va rog nu il mai numiti preot ca el nu e cu D-zeu ci cu satana. Care preot te invata sa urasti pe aproapele tau spunetimi si mie? Un preot te invata doar la bine si te binecuvinteaza fara sute de lei.Acest vrajitor vrea doar banii vostri si in spatele vostru ride. Deci treziti-va din somn.

iasmina a spus: (septembrie 24th, 2014 at 09:42 )

acest popa este cel mai excroc am fost la el din curiozitate .isi bate joc de oameni ii pune sa stea in genunchi aproape 2 ore si cand ii gata slujba ii cheama pe rand la el si ii pune ii genunchi fiecare spate in spate si trebe sa stai cu capu pe omu din fata ta si te intreaba simtiti caldura . sa- l ia dracu de sarlatan in loc sa ajute oameni el ii excrocheaza rusine domnu cristoiu

gabriel a spus: (ianuarie 22nd, 2015 at 20:20 )

daca ti se pare ca parintele doru cristoi isi bate joc de oameni pt. ca ii pune sa stea in genunchi aproape 2 ore, inseamna ca nu ai inteles nimic. de fapt nici nu aveai cum daca ai fost o singura data. daca parintele i-ar fi dus pe oameni intr-un club, discoteca, bar, etc…., unde sa bea, sa se dea in spectacol timp de 2 ore, pobabil ai fi fost de acord si ai fi considerat ca nu este un sarlatan, ci „de gasca”. habar nu ai cine este OMUL acesta şi ce dar i-a dat Dumnezeu. mie, ca multor credinciosi de la capela, nu ni se pare exagerat statul in genunchi timp de 2 ore, pentru ca ne rugam in fiecare zi, in medie o ora si, bineinteles, in genunchi. iar cand ne cheama pe rand, primim din darul pe care l-a primit. tocmai de aceea, cei care mergem in continuare la capela, de ani de zile, am vazut multe minuni infaptuite de parinte si ne-am rezolvat probleme ce nu le putea rezolva nimeni.
va asigur ca parintele nu a fost, nu este si nu va fi un escroc. asa ca mai bine nu mai faceti aprecieri gratuite.

gabriel a spus: (ianuarie 22nd, 2015 at 20:21 )

daca ti se pare ca parintele doru cristoi isi bate joc de oameni pt. ca ii pune sa stea in genunchi aproape 2 ore, inseamna ca nu ai inteles nimic. de fapt nici nu aveai cum daca ai fost o singura data. daca parintele i-ar fi dus pe oameni intr-un club, discoteca, bar, etc…., unde sa bea, sa se dea in spectacol timp de 2 ore, pobabil ai fi fost de acord si ai fi considerat ca nu este un sarlatan, ci „de gasca”. habar nu ai cine este OMUL acesta şi ce dar i-a dat Dumnezeu. mie, ca multor credinciosi de la capela, nu ni se pare exagerat statul in genunchi timp de 2 ore, pentru ca ne rugam in fiecare zi, in medie o ora si, bineinteles, in genunchi.

Stefi a spus: (mai 22nd, 2016 at 14:41 )

Cum ziceti de el ca face preotul…ca nu face asa ceva! Poate la cine s apropiati dar stiu ca nu. Nici macar psalmi. Daca sti asa ceva pe cineva iata ca sunt curioasa cine ar face si trimiti date

mindru a spus: (mai 13th, 2018 at 19:31 )

as dori si eu adresa lui cum as putea lua leg cu el il cunosc io am mai fost la el cind era la deta cine ma poate ajuta cu adresa

Rodica a spus: (ianuarie 23rd, 2022 at 20:12 )

Știe cineva unde îl pot găsi pe preotul Cristoiu Doru?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Autostrada A1 Lugoj - Deva

Șase oferte din România, Grecia și Turcia, depuse pentru tunelurile pentru urși din autostrada Lugoj – Deva

Șase ofertanți din România, Turcia și Grecia au depus oferte pentru realizarea tronsonului cu tuneluri pentru urși din autostrada Lugoj – Deva. Un număr de şase oferte au fost depuse pentru Proiectarea și Execuția lucrărilor pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj –Deva (secțiunile E și D), cu o lungime de 9,13 km. Urmează acum evaluarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șase oferte din România, Grecia și Turcia, depuse pentru tunelurile pentru urși din autostrada Lugoj – Deva

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Șase ofertanți din România, Turcia și Grecia au depus oferte pentru realizarea tronsonului cu tuneluri pentru urși din autostrada Lugoj – Deva. Un număr de şase oferte au fost depuse pentru Proiectarea și Execuția lucrărilor pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj –Deva (secțiunile E și D), cu o lungime de 9,13 km. Urmează acum evaluarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șase oferte din România, Grecia și Turcia, depuse pentru tunelurile pentru urși din autostrada Lugoj – Deva
Deschiderea oficială a evenimentelor aferente anului 2023 – Timișoara capital Europeană a Culturii va avea loc la finalul lunii februarie, a anunțat primarul Dominic Fritz. El a subliniat că acțiunile vor avea loc în tot orașul, iar programul va fi definitivat de echipa curatorială, cea stabilită la Centrul de Proiecte, de către primărie. Deveniți, odată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz anunță: TM 2023 se deschide la finalul lunii februarie, anul viitor
Companiile care se ocupă de cele mai mari proiecte de infrastructură din zona județului Timiș au primit toate certificate negative intermediare din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Pe lista celor care nu iși fac treaba cum trebuie au fost incluși constructorii Centurii Sud, ai drumului de legătură DN 69 spre autostrada A1,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Constructorii principalelor proiecte de infrastructură din Timiș au primit certificate negative de la CNAIR
Cu o victorie „managerială” în buzunar, care a rezolvat pe moment problema conducerii instituției, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este mulțumit de activitatea desfășurată în ultima stagiune a Filarmonicii Banatul. Instituția aflată în subordinea municipalității a avut un an cu un manager nou, idei noi, logo și imagine noi, numeroase evenimente duse la bun sfârșit cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Filarmonica Banatul Timișoara se pregătește de o nouă stagiune de excepție. Anul 2023, influențat de titlul de Capitală Europeană a Culturii/Foto
Rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, este optimist după ce a analizat rezultate examenului de bacalaureat pe 2022. El așteaptă și o sesiune de admitere la facultăți pe măsura rezultatelor pozitive după rezultatele bune ale examenului de maturitate. ”Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2022 indică o creștere a rezultatelor pozitive obținute de candidați,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Optimism pentru Marilen Pirtea. Rectorul Universității de Vest se așteaptă la o cerere în creștere pentru locuri la admiterea la facultăţi din toamnă
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara are mari probleme în locurile de popas amenajate pe drumurile naționale din subordine. În această perioadă. ”campioană” este o locație din județul Hunedoara, dar nici zona Lugoj nu lipsește de pe lista celor vizate de vandali. Pentru a doua oară în ultimii doi ani, o parcare de pe DN...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bănci și mese distruse, coșuri de gunoi incendiate. Cei de la Drumuri și Poduri repară degeaba popasurile de pe drumurile naționale
Nu mai puţin de patru deputaţi USR şi-au anunţat, luni, plecarea din partid pentru a se înregimenta în formaţiunea lui Dacian Cioloş, REPER. Printre aceştia se numără şi deputatul de Timiş Daniel Toda, provenit din PLUS. Celor patru se alătură şi fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care şi-a anunţat tot azi demisia din USR...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demisie aşteptată din USR. Deputatul de Timiş Daniel Toda şi-a găsit un nou REPER
Au fost publicate primele rezultate la Bacalaureat 2022, disponibile pe edupedu.ro. Rata de promovare la examenul de bacalaureat 2022 a fost de 73,3% la nivel național, cea mai bună din ultimii 10 ani, a anunțat luni ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat, luni, că rata de promovare la Bacalaureat a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bacalaureat 2022. În judeţul Timiş, nicio medie de 10
Top