Penurie de candidati la Primaria Timisoara

Fapt fără precedent: cu trei luni înaintea alegerile locale, lista candidaților pentru scaunul de primar al Timișoarei este aproape albă. Ca exemplu, în 2008 au fost 12 candidați pentru acest scaun, iar în 2004 s-au înregistrat nu mai puțin de 14 competitori. Pentru alegerile din acest an există o singură certitudine, și aceea contestată pe la colțuri. Este vorba de președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, singurul care și-a anunțat o participare categorică la alegeri. Ce-i drept, un lucru care nu prea încântă aripa Grindeanu-Țoancă din PSD, aripă cu acces la resursele primăriei și căreia i-ar conveni foarte mult încă o tură cu actualul edil, considerat mai detașat, ca să folosim un eufemism, de problemele primăriei. Că veni vorba de primar, este de așteptat și anunțul candidaturii sale. Problema lui Gheorghe Ciuhandu este însă lipsa unui partid. Mai ales că, recent, justiția a dat o decizie favorabilă (s-ar părea și definitivă) aripii Aurelian Pavelescu din PNȚCD. O candidatură independentă, așa cum vehiculează unii, este greu de anticipat, atâta timp cât Ciuhandu are nevoie de niște oameni în consiliul local. Așa că edilul continuă să negocieze cu PSD și PD-L, partide care, în percepție populației, sunt cele mai corupte din România. Or, Ciuhandu se recomandă cel mai moral politician de la Mahatma Gandhi încoace. Ar mai fi soluția unei candidaturi sprijinite de camarila care s-a format în jurul lui, cu Cojocari, Culiță, Orza, Ciupa etc, dar și oameni care au profitat mult în cei 16 ani de când Ciuhandu e primar, precum Vișinel, Ionelaș, Dan Azgur (cel cu acvariul din centru) și alții.
Principalul partid de guvernământ, PD-L, e departe de a-și fi rezolvat problema candidaturii la Primăria Timișoara. Ar vrea șeful organizațieio municipale, Ovidiu Ciuhandu, dar se pare că nu-l vrea partidul. Sau, mă rog, șefii filialei. Liderul PD-L Timiș, „Brandul” politicii bănățene, Constantin Ostaficiuc, promitea solemn că ultimul termen pentru anunțarea unui candidat va fi finalul lunii ianuarie. Care a trecut demult. Între timp, Ostaficiuc pare mult mai preocupat de ANI și alegerile de la UMF. În schimb, mulți din partid ar alege soluția facilă, respectiv sprijinirea candidaturii edilului Ciuhandu. Deputatul Gheorghe Ciobanu s-a și grăbit să anunțe „candidatura cu barbă” chiar într-o conferință de presă. Interesant este faptul că gruparea adversă lui Ciuhandu din PNȚCD și-a antamat deja un loc la remorca PD-L în construcția Mișcarea Populară. Or, venirea lui Ciuhandu and co ar putea produce din nou pupături în Piața Endependenței între Rodica Vlad și edil. UNPR, partid intrat prin efracție în parlament, așteaptă să vadă dacă va merge cu propriul candidat sau împreună cu PD-L. Oricum, propriul candidat nu există. Și nici al PD-L. Probabil își va încerca șansele cu vreun candidat scos din căciulă și Partidul OTV. Evident cu șansele pe care le are Magda Ciumac să ajungă ministrul Culturii, iar Ogică, ministrul Finanțelor. În rest, la nivelul zvonurilor se vorbește de câteva candidaturi independente. Cea mai probabilă ar fi a lui Ovidiu Ciuhandu, în cazul în care nu obține suportul propriului partid. Cum perioada până la alegeri e foarte scurtă, e puțin probabil să mai apară vreun candidat ieșit din spuma mării și care să conteze cât de cât. Prin urmare, aproape sigur, alegerile la primărie se vor reduce la o confruntare între Ciuhandu și Robu, între imobilism și dinamism, între vechi și nou, între nepăsare și nerăbdare.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

doina a spus: (februarie 26th, 2012 at 13:28 )

sa inceapa spectacolul. poate ca noul ar trebui acceptat de timisoreni, cu precizarea ca robu ar trebui sa coboare putintel cu picioarele pe pamant.

Observator a spus: (februarie 26th, 2012 at 13:56 )

Umbla vorba prin targ ca Ostaficiuc, in eventualitatea ca nu se va intelege cu celalalt barbos, de la primarie si in dorinta de a scapa de orice parere critica din interior, il impinge in lupta pe dl prof univ Valeriu Tabara, fostul ministru al agriculturii, doar ca acesta sa fie infrant inlupta cu Ciuhandu Gh si a avea motiv sa-l inlature din orice pozitie detinuta. Rusine Ostaficiuc; tot ce stii sa faci e sa distrugi si sa vinzi totul; asta ai facut cu pencoopul, partidul, judetul si acum vrei si cu orasul (ca si cand nu ajunge cat ne-a furat clica aluilalt barbos)

Mircea a spus: (februarie 26th, 2012 at 15:14 )

Buna analiza, Ino! Trebuia sa mai adaugi si grupurile de interese locale cuplate la echipa Grindeanu-Toanca-Stoia care il vor cu orice pret pe Ciuhandu inca o tura, nu de alta dar e bine sa stea la „geam” si ei sa incaseze nu pensia, ci milioanele de euro de la bugetul local. Atat de multi bani is in joc incat echipa tanara de la PSD Timisoara e dispusa sa renunte la orice pentru partid doar sa ramana Ciuhandu candidat si Grindeanu Toanca Stoia consilieri. Atat si nic mai mult restul consilierilor psd sa se duca unde or vedea cu ochii. Un lucru e important ca banii sa ramana la cei trei!!!!!!!!!!

mirna a spus: (februarie 26th, 2012 at 20:47 )

@ Observator: stimabilul Ostaficiuc este un om foarte iubit, care a facut enorm de multe lucruri pt judetul Timis!

baba Dochia a spus: (februarie 26th, 2012 at 21:20 )

miza este una uriasa!
cele aproape 1000 de milioane de lei,aprox 250 mil euro-pe an !
sigur ca ciuhandru are mari sanse de reusita in lipsa de competitori,dar sa nu uitam ca si el a fost un nobady in 1996 !
ar fi interesant un sondaj de opinie timisorean, care sa arate ce profil de edil si ar dori si evident o pozitionare!
ma mira lehamitea aratata de timisoreni,si faptul ca nu mai ies la vot-ultima data mai putin de 30.000-si atunci te intrebi daca se mai doreste o SCHIMBARE ori o perpetua stagnare!
problema nu este dl ciuhandu ci camarilla formata in jurul sau !!!! cat priveste buna administrare a orasului va las pe voi sa decideti, ca eu sunt convins de proasta gestiune a fd publice.
imi doresc sa traiesc intr un oras:CURAT si la propriu si la figurat.si multe altele…despre care va voi vb altadata!

politica romaneasca a spus: (februarie 27th, 2012 at 10:40 )

Nu cred ca se sta chiar asa de rau, Ciuhandu si Robu si-au inceput campania de mult, unu face parcurile lui tarditionale. altul apare la conferinte desfiintand tot ce face primu ca doar asa e politica romaneacsa

usl a spus: (februarie 27th, 2012 at 11:47 )

imi place de acest ino. psd e bun in viziunea lui, doar cand e parte a usl. in rest, e cel mai corupt partid 🙂 impreuna cu pdl. se face ino ca uita ca si mentorul dumnealui, e din pdl?

Mihai a spus: (februarie 27th, 2012 at 16:44 )

Pai normal ca acum sunt mai putini candidati, toti sunt in aliante, USL si eu mai stiu care numa numa sa prinda ceva ca e foame de bani doar nu si-au facut strategiile astea din zelul de a face ceva bun pt cetateni

tokes laszlo a spus: (februarie 27th, 2012 at 23:17 )

Robu bate pe Ciuhandu iar Sorinel Pustiu si cantaretul Tzoanca o sa cam intre la racoritoare fiindca asa-i in tenis. Colegii cu okii ca blugii au documentat deja toata activitatea vocationala a cuplului sorin-tzoanca fiindca din pacate pentru ei si-au batut singuri gura pana a ajuns la urekile unor „invidiosi”:) Precum spunea si baba Urania, 2012 se va dovedi un an plin de surprize si al curateniei morale:)

Cosmin a spus: (martie 1st, 2012 at 13:47 )

PDL poate sa-l aduca si pe Mahatma Ghandi in persoana, ca tot degeaba! Iar Ciuhandu este evident ca nu mai are nici o sansa! Avem nevoie de o schimbare majora in acest oras cu un potential urias de expansiune si de un nivel de trai ridicat! Trebuie sa vina cineva care sa faca curatenie in cercurile infecte ale conducerii care tolereaza toti infractorii de la deturnare de fonduri si pana la mult blamata camatarie!

Andra a spus: (martie 1st, 2012 at 19:39 )

Ar trebui sa vina cineva care nu iubeste palatele cu turnulete.Dacă mai rămâne domnul Ciuhandu o sa ne trezim si la Opera cu turnulete si o sa ascultat manele in loc de opereta.

pntcd aripa ciorbea a spus: (martie 4th, 2012 at 15:05 )

ROBU PRIMAR

valentin a spus: (martie 11th, 2012 at 17:51 )

Mai este un candidat independent : Ioan Moldovan

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
Joi seara, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distincţie importantă primită de directorul general al Teatrului Național Timişoara, Ada Hausvater
Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
La Timișoara se deschide, duminică, Târgul de Paști. Evenimentul coincide cu începutul sărbătorilor pascale catolice. Astfel, la finalul Liturghiei pascale catolice, estimat la ora 12:30, Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, va porni de la Domul Romano-Catolic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică se deschide oficial, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, Târgul de Paști de la Timișoara
Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Top