Se redeschide Clinica ATI de la Spitalul Judetean

Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara se redeschide, oficial, joi dimineață. Lucrările de renovare au durat mai multe luni și au costat aproape un milion de euro. Clinica al cărei șef este prof. dr. Dorel Săndesc este cea mai modernă din vestul României.

Spațiul în care funcționează Clinica ATI a Spitalului Județean, aflat la etajul al doilea, a trecut printr-un proces amplu de modernizare, care s-a întins pe durata unui an. Lucrările au costat peste 800.000 de euro. Suma este uriașă pentru un spital public din România, iar prof. dr. Dorel Săndesc, șeful clinicii, explica, într-un interviu acordat în primăvara anului trecut, de unde provin acești bani. „Am reuşit să prindem peştele cel mare: fonduri guvernamentale pentru modernizare. Preşedintele CJ anunţase că nu poate da bani Spitalului Judeţean, pentru că nu scrie proiecte. Noi aveam un proiect de modernizare, scris de o firmă specializată. M-am dus la preşedintele CJ şi i-am spus. A urmat perioada de evaluare şi proiectul a fost aprobat. Pentru prima dată, vom schimba tot ce trebuie schimbat. Proiectul depăşeşte 500.000 de euro şi probabil vom ajunge înspre 800.000 de euro”, afirma doctorul Săndesc. O parte din sumă este reprezentată de donația făcută de Fundația Vodafone la concertul trupei Iris, desfășurat, în decembrie 2009, sub genericul „Împreună pentru viață”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

Trilulilu a spus: (februarie 22nd, 2012 at 15:05 )

Doctore, vad ca ai luat-o razna. Nu e indeajuns ca te-ai inhaitat cu Ionac, Cristian si Paunescu, ca acum faci campanie pentru presedintele de la CJ Timis. Esti un portocaliu de rahat, bre! Chiar inteleg de ce faci asta: ti-a zis ca te sustine, ca toti doctorii pedelistii voteaza cu tine, ti-a bagat pe gat ciumpalacii lui si ai inceput sa te visezi rector. Regret, dar o sa pierzi. UMF nu mai vrea un alt Dragulescu si tot portocaliu.
Hai liberare!

Visnec Doru a spus: (februarie 22nd, 2012 at 15:40 )

Nu e tocmai portocaliu dr. sandesc. Cred ca joaca dublu. A fost si la psd la sediu sa ceara ajutorul lui bojin. Si ala l-a aburit ca aripa barsasteanu va vota cu el. A dost si la grindeanu la primarie ca sa-l roage sa induplece aria mazilu de la clinicile noi. chair si poenaru va vota cu raica. Toti sunt suparati ca sandesc nu le-a dat cartuliile tiparite cu autograf pe ele:))

gogosarul albastru a spus: (februarie 22nd, 2012 at 15:55 )

Asta a lins la toate partidele. Camnia lui nu are nimic de-a face cu UMF-ul ci cu o camnie electorala. Cu ttrei zile inainte de alegeri deschide si Clinica ATI. Hai sictir!

Plirtea a spus: (februarie 22nd, 2012 at 16:10 )

Cine voteaza Sandescu voteaza cu V. Rotaresc celebru pentru ipostazele fierbinti preluate dintr-un club de Swingers pe care il gestioneaza! Cu doua zile inainte de vot doctorul candidat la Rector va avea o mare mare supriza. Un colaj foto incendiar. Ramaneti in priza si o sa va convingeti. Atunci nu il va mai ajuta nici Ostaficiuc nici Ionac si nici MIlli Vanilli!!! Sandesc, ai pierdut! Las-o balta!

meri a spus: (februarie 22nd, 2012 at 16:43 )

@gogosarule, redeschiderea clinicii ati in luna februarie e programata de jumatate de an. interesant cum apar atitea opinii anti-sandesc acum, cind omul candideaza pentru functia de rector. daca si asta poate fi acuzat de simpatii/antipatii politice… probabil ca n-ar fi trebuit sa se asocieze cu niste personaje portocalii, dar pina la urma e optiunea lui cum isi face campania.

tamas a a spus: (februarie 22nd, 2012 at 18:02 )

invidia si vanitatea au fost dintotdeauna apanajul doctorilor. dar cit de rai puteti fi, voi, invidiosii, incit sa nu va bucurati de reusita unui anestezist care salveaza vieti. cred ca va fi foarte bun de rector…omul sfinteste locul si modelul refacerii clinicii ATI poate fi transpus in universitatea care face doctori.

aurora a spus: (februarie 22nd, 2012 at 18:11 )

Intr-un salon de reanimare, toti conectati la aparate de mentinere a vietii, electricianul baga capul pe usa:
– Baieti, luati o gura mare de aer ca schimb o siguranta!

gogosarul auriu a spus: (februarie 22nd, 2012 at 18:17 )

Cica Sf. Petru statea cum sta Sf. Petru la poarta raiului si astepta musafiri, ca de obicei. La un moment dat aude cioc cioc…..deschide poarta, se uita, nimeni……..hm
Mai trece un timp scurt si cioc, cioc, cioc……iese nimeni……”mai sa fie, careva are chef de joaca”
Dupa scurt timp cioc cioc cioc, iese nimeni….”cred ca sunt dracusorii aia de jos si fac misto de mine”
Isi ia scaunelul si se aseaza langa poarta cu mana pe clanta. cioc cioc…..deschide brusc poarta si vede un tip care alerga iute de tot de la poarta raiului.
-Aloooooo, ce tot bati si fugi ca disperatul inapoi !!! Poate nu te mai primesc deloc !!!!
-Nu vreau sa fac asta dar sunt unii de la ATI… care ma tot……resusciteaza.

Marian a spus: (februarie 23rd, 2012 at 00:47 )

Bai incompetentilor, anonimi de bloguri si forum, care va ascundeti identitatea in spatele tastaturii. Dodo Sandesc este considerat unul dintre cei mai buni ATI-sti din Romania, nu cred ca sunteti voi in masura sa-l judecati. Omul a modernizat o sectie de ATI doar din sponsorizari. Cate astfel de sectii au fost deschise in ultima vreme ? Va spun eu, nici una.
Ma intreb oare, daca voi o sa patiti ceva si ajungeti in sectia de ATI de la Judetean, iar medicii de acolo va salveaza, tot asa de aroganti veti fi?

Poe a spus: (februarie 23rd, 2012 at 00:49 )

Cristi Oancea este gogosarul albastru! Cristi ai curajul de a semna in numele tau si sa spui care sunt problemele tale, ce post ai in momentul de fata si tu si sotia ta! Cristi Oancea este sef de sectie la Clinica de Pneumologie!Roxana Oancea, sotia lui este proaspata sefa de lucrari, calitatea ei profesionala poate fi citita in articolul urmator:
http://www.tion.ro/doi-medici-stomatologi-din-timisoara-sunt-acuzati-de-malpraxis/1016443
Oamenii ajutati de Dragulescu au tot interesul sa castige Dragulescu (Raica)! Din pacate suntem mult mai multi celor care Dragulescu ne-a cerut plicuri sa avansam si suntem de ani de zile marginalizati pentru ca nu am cotizat!

Catavencu a spus: (februarie 23rd, 2012 at 01:10 )

Of of, cata rautate in poporul asta. Vin alegerile, disperare mare in tabara lu Raica. Nu mai au cum sa castige electorat si apeleaza la denigrare. Metoda veche, care tine la cei slabi de inger. Cine dracu credeti ca va ia in seama. Voi chiar nu realizati ca cei care-l cunosc pe Sandesc, stiu ca este un om integru, incoruptibil, carismatic. Voi chiar credeti ca daca lansati niste zvonuri sau niste barfe, sau mai rau niste inventii la adresa lu’ Dodo, cineva va ia in seama. Presupun ca sunteti medici, unii dintre voi chiar si cadre universitare. Ma mir ca va pretati la asa ceva. Dar na….. disperarea e mare si cam simtiti ca pierdeti. Tactica jegoasa tipic a la SPAGULESCU . No comment

Acum pentru „Plirtea ”
Daca tu afirmi ca Dodo e swinger si spui ca ai si un colaj surpriza (editat in photoshop) chiar crezi ca spargi gura targului? Buna gluma pentru colt de strada. Voi chair nu mai aveti subiecte de compromitere la adresa lu Dodo si ati scos-o repede si pe asta, doar, doar mai castigati niste voturi.

Acum pentru cei doi „gogosari” murati
Dodo e un tip sociabil care are multi prieteni de diferite culori politice. A reusit performanta sa fie sustinut de oameni din intreg speectrul politic romanesc. E un lucru de admirat. El nu are nici o apartenenta politica si nici nu va avea.

Cred ca unii dintre voi (cadre universitare) o sa va schimbati pararea in momentul in care Dodo ajunge rector si o sa-i multumiti ca va avanseaza fara a fi nevoie de plicuri si atentii. Asta e lectia ce va va reduce la tacere definitiv.

Plirtea a spus: (februarie 23rd, 2012 at 08:34 )

Pentru Catavencu: tot materialul e in in Photoshop pentru ca am vrut sa protejam femeile…si barbatii. Aveti putintica rabdare, domnilor. Voi municiti pentru Dodo si noi pentru Raika! Hai Tuchi Dragulescu, misca-te original. Va faceti de ras mari universitari cu circul asta. Pozele oricum o sa apara! Si filmul, cu voci originale!

Plirtea2 a spus: (februarie 23rd, 2012 at 08:55 )

Pentru Plirtea: Da un film cu Dragulescu cand i-o trage lui xxx nu ai? Scoate-le repede ca mai prindem Plaiul cu Boi de vineri. Hai Libi!

Pentru Plirtea a spus: (februarie 23rd, 2012 at 11:34 )

Draga Plirtea, nu ai cumva si un filmulet Mederle pe post de fetita lu’ Raica. Nu de alta, dar relatia lor e arhicunoscuta in UMF. Pe cand voi cu dodo ca „swinger” e o pura speculatie ordinara.
Pentru cultura ta generala. Un colaj in photoshop la adresa unei persoane, in care se modifica caracteristici fizice sau de natura estetica, se numeste trucaj. Odata trucata fotografia respectiva nu mai are nici o valoare. Avand in vedere ca te-ai dat de gol cu ce vrei sa faci, sunt convins ca totul e doar o modalitate de denigrare penibila care nu va fi crezuta de nimeni.

la oha a spus: (februarie 23rd, 2012 at 13:52 )

Dragi universitari, academicieni samd. Vorbele solistului de dupa blocuri vi se potrivesc de minune: „M… la tot cartieru’!” Cititi si cultivati-va!

un ordinar a spus: (februarie 23rd, 2012 at 14:02 )

Hai baieti sa ne luam toti la misto, la pula si la alte cele, ca doar de asta suntem buni. Ce ne trebuie noua ISI, PISI , PIZDI si alte cele cand putem lua la caterinca si la muie pe oricine. HAI STEAUA!

Victor Babes a spus: (februarie 23rd, 2012 at 14:12 )

Pt Plirtea: ce miroase a santaj ceea ce faci tu? Parca recunosc 2 amarati de ziaristi care se dau mari dusmani prin oras, mari specialisti in stoarceri de bani. Un stapan si un sclav.

Gicu a spus: (februarie 24th, 2012 at 09:29 )

Asta e valoarea „universitarilor” de la Medicina. O cloaca de obsedati sexual! Jenant! Sunteti, multi dintre voi, niste bieti ordinari!

O persoana cu drept de vot a spus: (februarie 24th, 2012 at 23:48 )

Ieri si azi au inceput sa apara in tabara dodo, primii tradatori „de rang inalt” din echipa raica. Ma refer la nume grele ( profesori, conferentiari, sefi de catedra), cativa dintre ei fac parte din actuala conducere umf. Binenteles si-au exprimat dorinta de a-l sprijini pe sandesc in ultimele zile.
E…….. problema e ca nu au venit oricum, au venit cu intentii de negociere au unor posturi in viitoarea conducere Sandesc.
Oare ce concluzie sa tragem?
– Aceste persoane care, pana mai ieri erau fanaticii din garda lui Raica, se simt manip**ati?
– Si-au dat seama ca nu au nici o sansa de izbanda si vor cu orice pret sa prinda si ei ceva din viitoarea conducere?
– Oare asa este caracterul lor, sa tradeze in favoarea echipei castigatoare?
– Sunt constienti in sfarsit ca nu mai au nici o sansa de castig si nu vor sa fie in echipa pierzatoare?
– Li s-au promis prea multe posturi si si-au dat seama ca nu au cum sa fie in carti?

Iata cateva din semne de intrebare care se ridica in mintea oricarui om normal.

P.S. Raica a promis posturi de conducere la peste 30 de persoane, pentru ai determina sa-l sprijine. O strategie foarte prost aleasa. Incet, incet au inceput sa afle unii de altii si au inceput sa tradeze, pentru ca si-au dat seama ca sunt pacaliti si folositi doar in scop electoral.

Timar a spus: (februarie 25th, 2012 at 17:44 )

Dragi colegi,
Voi intelegeti de ce e disperare maxima in echipa Raica? Ani de zile, prin universitatea noastra s-au derulat proiecte de milioane de euro si in loc ca banii sa ajung in universitate pentru dotari, cea mai mare parte din bani s-au scurs in buzunarele unor anumite persoane aliate acum lui Raica.
Am vazut inflorind peste noapte vile, terenrui, conturi bancare si case de vacanta, in timp ce noi, majosritatea cadrelor didactice din umf, care nu am fost in haita lor, munceam cinstit.
Pentru mai multe detalii accesati linkul urmator: http://www.umft.ro/newpage/despre/decl_avere.htm#0
De aceea nu vrem circ. Circul l-au inceput ei prin pseudonimul „Gheorghe Nan”, pseudonimul unei distinse Doamne Profesor, care ani de zile a derulat proiecte prin facultate, alaturi de ei si are tot interseul ca haita Raica sa ramana la conducere, pentru ca vechile obiceiuri sa continue si in viitorul mandat.
Mizam pe inteligenta celor cinstiti, care se vor identifica cu onestitatea Profesorului Sandesc.

observatorul a spus: (februarie 29th, 2012 at 16:19 )

Sinte-ti jenanti cu o astfel de abordare. Fiecare lucru bun din tara asta trebuie sa aiba cel putin un idiot care sa-l hulesca. Sper din tot sufletul sa nu ave-ti nevoie de sectia d-nului Sandesc, iar daca Doamne fereste ajunge-ti acolo sa-i multumiti ca nu a stat numai prin delegatii si s-a zbatut sa faca un lucru bun pentru spital asta. Sint pe zi ce trece tot mai convins ca traiesc intro tara nemeritata de oamenii care o populeazea!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Una dintre cele valoroase piese din colecția armelor albe expusă de Muzeul Naţional al Banatului este sabia familiei nobiliare Osztoics. Aceasta face parte din expoziția temporară „𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞. 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞. 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞. 𝐀𝐫𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐛𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢„, aflată în mansarda B1 a muzeului. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sabia familiei nobiliare Osztoics de Șemlacu Mare și Șemlacu Mic în expoziţia temporară de arme albe a Muzeului Banatului
Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
Joi seara, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distincţie importantă primită de directorul general al Teatrului Național Timişoara, Ada Hausvater
Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
La Timișoara se deschide, duminică, Târgul de Paști. Evenimentul coincide cu începutul sărbătorilor pascale catolice. Astfel, la finalul Liturghiei pascale catolice, estimat la ora 12:30, Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, va porni de la Domul Romano-Catolic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică se deschide oficial, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, Târgul de Paști de la Timișoara
Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
Top