Categories: SocialUltima ora

Carmen Bejan naste si se marita la inchisoare

Carmen Bejan, condamnată la închisoare pentru că a ucis și trașat un bărbat de etnie romă, va naște după gratii. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins, luni, cererea ei de întrerupere a pedepsei. Fosta studentă la Medicină se va căsători, miercuri, cu iubitul ei, Claudiu Șatran, recent eliberat din pușcărie.

Carmen Bejan, fosta studentă de la Medicină condamnată pentru uciderea și tranșarea unui bărbat de etnie romă, va naște, la finele lunii viitoare, o fetiță. Tatăl acesteia este Claudiu Șatran, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri. Luni, Curtea de Apel Timișoara a judecat lui Carmen Bejan de întrerupere a executării pedepsei. În cererea de eliberare, tânăra reclama condițiile grele din penitenciar. Ea susținea că e vegetariană și că nu se poate alimenta în detenție. Tatăl tinerei spera, luni, că judecătorii vor lua o decizie în favoarea viitoarei mămici. „Copilul trebuie să vadă verdeaţă, flori, păsărele, natură, nu gratiile penitenciarului. El nu are nicio vină”, a spus Pavel Bejan. Judecătorii au respins însă solicitarea, astfel că tânăra va naşte la spitalul-penitenciar de la Rahova şi apoi va rămâne la Târgşor până ce copilul va împlini vârsta de un an.
Miercuri, un alt eveniment important se va petrece în viața lui Carmen Beja. Ea se va mărita cu tatăl copilului ei, Claudiu Șatran. Este prima căsătorie din acest an în care unul dintre miri este deținut. Potrivit ANP, în 2011, 430 de deținuți și-au unit destinele după gratii. La cererea expresă, ei au fost binecuvântați de preot. Miza demersului: vizite intime mai dese. Un cuplu cu vechime poate avea relații intime o dată la trei luni. Statul susține însă tinerii căsătoriți, astfel că aceștia se pot vedea de trei ori mai des. „După oficierea căsătoriei, deținuții beneficiază de o vizită intimă de 48 de ore. Ulterior acestui moment, frecvenţa vizitei intime poate fi lunară, cu durata de două ore, pentru primul an după încheierea căsătoriei, în cazul persoanelor care s-au căsătorit în timpul detenţiei”, a explicat Johanna Popescu, consilierul directorului ANP.
Potrivit reprezentanților penitenciarului din Arad, Carmen Bejan și Claudiu Șatran vor avea zece invitați. „Căsătoria celor doi este programată miercuri, la ora 10, și va fi oficiată de un ofițer de Stare Civilă de la Primăria Arad. Nu s-a solicitat serviciu religios”, a declarat Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al instituției. Invitații vor putea aduce prăjituri, un aperitiv rece șI băuturi răcoritoare. „Petrecerea” de nuntă din penitenciar va dura aproximativ o oră, după care familia Șatran se va retrage timp de două zile în camera intimă.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

13 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

15 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

15 ore ago