Categories: Primăria Timişoara

Tei cu efect intarziat: 25.000 de euro de recuperat de la un fost director din primarie

În calitate de șef al Direcției Edilitare din PMT, a semnat, în 2006, dispoziția privind tăierea unor tei din centrul orașului. Între timp, Dumitru Andor a ieșit la pensie, dar acum trebuie să plătească, alături de Drufec și Drumuri Municipale, contravaloarea amenzii încasate de municipalitate pentru acea dispoziție.

Dumitru Andor, fostul șef al Direcției Edilitare, acum pensionar, va fi chemat în instanță, pentru că semnătura lui apare pe o dispoziție din 2006, care presupunea tăierea teilor de pe bulevardul Revoluției și înlocuirea lor cu alți arbori, aduși de o firmă abonată la banii publici. Garda de Mediu a fost sesizată în acest caz, iar municipalitatea s-a ales cu o amendă de 25.000 de euro, pentru tăierea ilegală a unui tei și lipsa acordului de mediu. Sancțiunea a fost contestată în instanță, dar primăria a pierdut toate procesele. Gheorghe Ciuhandu a decis plata amenzii din bugetul local, ceea ce s-a și întâmplat, în 27 aprilie 2009. Un an mai târziu, Curtea de Conturi a constatat ilegalitatea plății amenzii și a dispus primarului recuperarea banilor de la persoanele direct implicate. În noiembrie 2011, un alt control al Curții de Conturi a scos la iveală faptul că edilii locali nu mișcaseră un deget în acest caz. Sub presiunea sancțiunilor, primarul încearcă acum să iasă basma curată. „Săptămâna trecută am primit un referat de la Corpul de Control al primarului, prin care am fost împuterniciți să mergem în instanță pentru recuperarea amenzii”, a declarat Sorin Chira, de la Serviciul juridic. „S-a făcut o anchetă în cadrul primăriei și s-a stabilit că se merge în instanță. Prejudiciul va fi recuperat de la cei care s-au ocupat direct de lucrare”, a spus, la rândul ei, Lăcărămioara Condea, consilier de relații publice la Primăria Timișoara. Suma va fi achitată din pensia lui Dumitru Andor, fostul șef al Direcției Edilitare, și din bugetele companiilor Drufec SA și SC Drumuri Municipale SA. (sursa foto: www.analogtv.ro)

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

11 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

12 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

13 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

14 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

15 ore ago