Garboni mizeaza pe reactia timisorenilor la „miticii de Banat”

Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul”, şi-a lansat joi, manifestul politic sub sloganul „Timişoara, înainte de toate!”. Gârboni este singurul independent din cei 15 candidaţi înscrişi în cursa pentru funcția de primar al Timișoarei. El a decis să candideze de unul singur pentru că nu mai are încredere în niciunul dintre partidele care „cer votul electoratului şi nu-şi respectă promisiunile” după ce ajung la putere.

Gârboni crede că Timişoara şi-a pierdut mult din prestigiul de altă dată, este marginalizată și ocolită de marii investitori de mai bine de şase ani, nu este promovată turistic, iar, în mare parte, neajunsurile li se datorează celor care au făcut parte din conducerea administraţiei locale de până acum.

„Timișoara a fost un model de normalitate, dar riscă să nu mai fie. Acest risc este acum din ce în ce mai mare. Nu mi-am făcut niciodată speranțe că politicienii de la București doresc altceva decât realizarea, prin orice mijloace, a propriei lor bunăstări, a propriilor lor interese. Miticii din Obor nu vor să fie ca noi. Ei nu ne iubesc. Am sperat, însă, de la conducătorii noștri, de la conducătorii Timișoarei, că vor sta departe de ei. Ba chiar vor arăta un spirit de autentică autonomie. Recunosc că m-am înșelat. Din pricina lor, Timișoara mea și a noastră este astăzi pusă la remorca Bucureștiului. Dependența lor de mitici a ajuns atât de mare, încât se confundă cu ei”, susține Gârboni.

Directorul filarmonicii afirmă că nu e deloc întâmplător că Timișoara nu mai face parte din planurile naționale de dezvoltare și că, în schimb, a devenit o sursă de finanțare pentru București. Politicienii locali au alungat investitorii, au pus timișorenii să plătească un preţ foarte mare pe gigacalorie și au adus manelismul în centrul orașului. „Acești mitici de Banat sunt acum gata să facă blat cu Bucureștiul, pe spezele timișorenilor. Să predea cheia orașului celor care au sărăcit și au umilit România”, mai susține independentul care le cere timișorenilor să reacționeze. „Dezvoltarea orașului, afirmarea lui la nivel regional și național, depinde doar de noi. De nimeni altcineva. Noi ştim cum trebuie să fim şi ce trebuie să facem”, a mai spus Gârboni.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

26 comentarii pentru acest articol

Vali a spus: (mai 10th, 2012 at 16:06 )

Care noi daca tu esti independent? Acuma serios, cati oameni de afaceri te finanteaza si e in spatele tau?

Luiza a spus: (mai 10th, 2012 at 16:08 )

intr-adevar, edilii de PANA ACUMA au alungat investitorii, insa lucrurile se vor schimba dupa alegeri

Alin a spus: (mai 10th, 2012 at 16:09 )

Nu ma convinge!

Mircea a spus: (mai 10th, 2012 at 16:27 )

Nici macar 3% nu ia.

Aqwilla-Violla a spus: (mai 10th, 2012 at 16:44 )

Nu ia mult caci e PREA SINCER si spune adevarul. In plus , toti stiu ca nu e pus pe capatuiala individuala!

observatie a spus: (mai 10th, 2012 at 16:47 )

mi se pare ca domnul garboni este trimis sa ia din electoratul lui robu!… unu este rector la politehnica iar celelalt director de filarmonica, teoretic au cam acelasi tip de electorat, daca unul nu ar candida celelalt ar beneficia de potentiali votanti!… atunci cine il poate „influenta” sa candideze si cine ar avea interes sa ia de la robu?! pai daca ne gandim ca domnul garboni este angajatul primariei, si este director la o institutie platita de primarie, atunci e foarte simplu sa ne dam seama! oare sa fie asa?!

Alchimistul Verbal a spus: (mai 10th, 2012 at 16:55 )

simplul fapt ca vorbeste despre un efect invers de incredere in partide, „Partidele promit si nu se tin de promisiuni”, refuzand astfel asumarea unei forme politice macar ca nivel de ideologie, prezinta lipsa de maturitate si constientizare a importantei legitimitatii in administratie. Partidele inseamna oameni, oamenii in interiorul oricarei haine sunt ceea ce sunt. Nu te va obliga nimeni niciodata sa minti sau sa furi, daca tu nu iti doresti asta! Imaturitatea abordarii nu face altceva decat sa demonstreze ca inca nu este pregatit sa intre intr-un joc al carui scop probabil ca il confunda cu arta!

Eleutheroi a spus: (mai 10th, 2012 at 17:01 )

Am citit azi manifestul lui Garboni. O porcarie mai mare ca asta n-am mai vazut de foarte mult timp, nici Noua Dreapta n-ar face tampenii de astea. Mi se pare o incitare la ura fata de „mitici”, si cand vad cuvinte ca autonomie, reactionez cu aversiune (sa nu uitam de autonomia „secuilor”).
Cum o sa faci tu ca „independent” o autonomie fata de Bucuresti? Nu ai cum! Acolo se voteaza bugetele si de acolo se distribuie!
Credeam ca un director de filarmonica e mai presus de mizerii segregationiste!
Sunt nascut crescut in Timisoara, ai mei sunt aici de 3 generatii, si eu ii injur pe „mitici” la meciurile lui Poli, dar inainte de toate sunt ROMAN!

Piszta a spus: (mai 10th, 2012 at 17:10 )

ALo? Nenea Garboni ce iti mai face clarinetul?

timisorean a spus: (mai 10th, 2012 at 17:21 )

… incitare la ura fata de mitici?!? pa dragule, din cauza lor noi suntem cum suntem!!! Si care e problema autonomiei?!?! Din punctul meu de vedere, maine ar trebui sa fie autonomie, de ce sa fim judetul care da cel mai mult catre bugetul de stat (dupa bucale) si sa primim inapoi nici jumatate!!! Risu pisdi, si ce daca dau ora exacta, acolo se fura cel mai mult si noi prostimea, o sugem la rece…
Apropos de faptul ca suntem romani si samd, eu in primul rind sunt BANATZAN si dupa acea dupa cetatenie sunt roman..
ia mai dai in cotoru nostru de mitici…

@timisorean a spus: (mai 10th, 2012 at 21:42 )

mitologie clasica… oare cat de prosti suntem sa nu ne dam seama ca cei care ne-au condus orasul si altii care vor sa o faca se bucura din plin de astfel de mituri pentru ca ei pot fura linistiti, iar noi, bizonii, halim ideea ca ne fura miticii? ajunge cu marotele… daca am decazut-ceea ce e o certitudine- am facut-o pentru ca ne-am lasat pe mana unor papagali cam ca nenea asta si ne-am culcat pe-o ureche ca suntem miez si nimeni nu ne poate lua asta! Intre timp, altii si-au vazut de treaba si au crescut. Unii chiar au ajuns sa se uite de sus la noi, in timp ce noi ne uitam la para malaiata !

GO MITICIA a spus: (mai 10th, 2012 at 23:08 )

intru totul de acord cu dl Garboni, numai un banatean adevarat poate gandi asa cum gandeste dansul, normal ca noi banatenii adevarati vrem autonomie financiar-administrativa de cand ne stim si nu suportam jugul miticesc, doar viniturile gandesc altfel si cei mai multi dintre ei nu se pot adapta aici in Banat mai ales votantii cu buletin de flotant ai lui robu. Rusine robu, rusine usl ! Si aporpo..da@timisoaren are perfecta dreptate: Banatean inainte de a fi roman !

vot pentru Garboni a spus: (mai 10th, 2012 at 23:17 )

Intru totul de acord cu dl. Garboni, numai un banatean adevarat gandeste asa, normal ca noi banatenii adevarati indiferent de etnie militam pentru autonomie financiar-administrativa de cand ne stim, doar majoritatea viniturilor inadaptabile gandesc altfel si astia sunt cei ce-si fac buletin de flotant si isi dau votul contra unui examen .Robu din pacate e un papusar, e impins in fata de echipa pupincurista si profitoare, dar omul isi arata in fiecare zi limitele, nu poate mai mult,
Si DA sunt de acord cu @timisoarean, toti banatenii adevarati gandesc la fel: intai BANATEAN si apoi roman

Alex a spus: (mai 11th, 2012 at 00:49 )

Asta cu banatenii si miticii e cam perimata, sincer.. Eu sunt mandru ca sunt banatean, dar marii banateni Ciuhandu si Orza au dus orasul jos de tot, in timp ce alte orase, mai deschise fata de „mitici”, precum Clujul, ne-au luat-o in fata, in ciuda unei pozitii geografice mai putin favorabile.. Daca Timisoara va avea un primar de aceeasi culoare cu guvernul este exclus sa nu prospere din toate punctele de vedere, pentru ca e totusi al doilea oras ca marime si economie, si are astfel o valoare politica enorma.. Economia nu e totul insa, pentru ca joburile si afacerile nu valoreaza mare lucru daca atunci cand mergi la birou nu ai unde sa parchezi, desi platesti (sau mai exact esti furat) pentru parcare, daca afacerea ta e pe o strada plina de gropi si cu trotuarul praf, daca aerul pe care il respiri e dintre cele mai jegoase din Europa, daca iti cad in cap bucati din cladiri odata frumoase, acum ruine s.a.m.d.. Deci hai sa ne impacam si noi cu „miticii” si sa ducem orasul asta unde trebuie, altfel, mandria noastra de banateni nu va mai avea nicio justificare in curand..

Alin a spus: (mai 11th, 2012 at 01:17 )

Dl Garboni spune ca e independent dar vorbeste cu noi…la cine s-o referi? la oamenii care sunt in spatele lui? cat timp va mai ramane independent? ca doar nu poate un bugetar sa isi sustina campanie electorala singur…

Pentru "banatenii adevarati" a spus: (mai 11th, 2012 at 02:09 )

Am vazut aici postari ale unor „banateni adevarati” cu aere de superioritate. Sa inteleg ca familiile voastre sunt aici inainte de 1918, cand erau cam atati romani cat erau nemti sau unguri in oras? Ma indoiesc. Sunteti mai mult ca sigur tot descendentii unor mitici, regateni, olteni, moldoveni, ardeleni, dar care si-au uitat originile. Sunteti penibili!

pif a spus: (mai 11th, 2012 at 02:11 )

are dreptate, dar remedierea situatiei nu e treaba de independent ci de un partid ca Lega Nord. oricum, trebuie inceput cu asta.

ddt a spus: (mai 11th, 2012 at 02:38 )

@pt.Alex.
asta e rezultatul a 100 de ani de administratie romina a Banatului. Plus blocurile super plus tot restul. nemti nu mai sunt, o parte au fost vinduti ca vitele, o parte s-au dus unde trebuia. ungurii sint mai nou dusmani si in Banat. urmasii oltenilor, moldovenilor si ardelenilor populeaza orasul 100% rominesc. de ce atita nemultumire? ca pica fatadele, crapa trotuarul si canalizarea isi da duhul? Din „istoricul” centru a Timisoarei cetatea, cartierele fabric si iosefin, cu care se identifica Timisoara, cit e rominesc? Foarte putin, in afara de fisia gaza si alte realizari. Bilantul e trist, banateni si pe urma romini sint tot mai putini in Banat, din pacate. De aceea e reconfortant sa mai auzi si de un independent cu astfel de pareri, iluzii oricum e greu sa-ti faci.

@ddt a spus: (mai 11th, 2012 at 08:33 )

Mai studiaza. Eventual ia la pas zonele istorice si verifica anii de constructie cladire cu cladire. in Timisoara interbelica s-a construit de doua ori mai mult decat in 2 secole de stapanire imperiala. Cunoscatorii nu vor nega. Blocurile… au venit cu comunismul, n-ai ce-i face! cat despre faza aia cu nemtii, eu unul m-am saturat sa tot aud tanguiri. Parca ati fi handicapati si v-a furat careva caruciorul! Prea multi se comporta ca niste „untermensch”-i. Adica au mentalitate de sluga…

garbovitul a spus: (mai 11th, 2012 at 15:36 )

asa multi investitori s-au alungat ca tm are cel mai scazut somaj. alta gasca care clampane aiurea. mai bine ar vorbi la ce se pricepe

3la10000 a spus: (mai 12th, 2012 at 18:16 )

asa zisii intelectuali,gen Robu,stiu,din pacate,sa isi faca numele cunoscut doar prin denigrarea contracandidatilor…avem pretentia sa fim diferiti fata de bucuresteni,dar votam exact ca ei…ar fi foarte bine macar pentru orgoliul nostru sa avem un primar altfel decat Oprescu,Columbeanu sau Becali la Bucuresti…ar fi bine sa ii invatam minte pe astia care se cred deja castigatori,ca tre sa faca mai mult decat sa dea din gura

pacat a spus: (mai 12th, 2012 at 18:20 )

daca nu ar fi fost sustinut de fratii Cristescu,acest Garboni,ar fi avut votul meu de incredere,pentru ca am ceva mai multe pretentii de la viitorul primar al TM decat de la un Nicolae Robu,de exemplu.Dar asa sunt cam sceptic in privinta astuia cu Cristestii in spate,ca si asa aia detin mai bine de jumatate din Timisoara

Marian a spus: (mai 18th, 2012 at 20:14 )

vali, nu cred ca e necesar sa folosesti acesl ton necivilizat. probabil ca tu nu ai atata scola cata vacanta are dl Girboni.

IL voi VOTA pe Girboni pt. ca e un tip foarte serios, onest si … un BANATEAN adevarat!

Banatu-i fruncea!

gogu a spus: (mai 18th, 2012 at 20:27 )

in spatele d-lui garbone stau mai multi printre care fratii cristescu

Din ciclul "Banatenii sunt niste dobitoci"! a spus: (mai 25th, 2012 at 09:28 )

Baietii, vedeti ca e un transport cu „vegeta” la vama. Tigari gasiti tot acolo. De altceva nu sunteti buni, decat sa faceti „micul trafic”. Smecheriile cu casele date tiganilor nu le-au facut cei de la Bucuresti, ci tot banatenii precum Ciuhandu, Cojocari, Orza. Tot ai vostri va fura. Marele banatean Ilie Sarbu a fost prin guverne la conducerea tarii si nu a facut nimic pentru voi, ci pentru el. Ca peste tot in tara, la nivel politic, conteaza interesul personal. Dati din gura ca dobitocii, se vede ca nu aveti materie cenusie prea multa, creierul vostru de banatean autentic, prost, ingamfat, ingnoranti nu functioneaza la nivel superior.

Ich bin ein Banater a spus: (iunie 1st, 2012 at 14:54 )

In sfarsit, avem si noi parte de un candidat patriot, care intelege ca banatenii adevarati au mai multe in comun cu popoarele Europei Occidentale decat cu tiganii de mitici! De ce spun patriot? Pentru ca Banatul chiar a fost, intr-o vreme, un stat independent, avandu-l drept presedinte pe dl. Otto Roth.

Este imbucurator ca mai avem si un astfel de mesaj, cu atat mai mult cu cat vine la mai bine de peste 90 de ani de colonizare si propaganda de la Bucuresti. Sub aceasta, banatenii au fost spalati pe creier generatii intregi, si facuti sa creada ca sunt acelasi popor cu cei de peste Carpati. E timpul sa spunem lucrurilor pe nume: banatenii adevarati au aceeasi legatura cu romanii de peste Carpati ca si croatii cu sarbii. Vorbim aceeasi limba, si cam atat. Insa spre deosebire de croati, care au fost condusi autoritar de la Belgrad doar in ultimii ani ai Iugoslaviei de catre adeptii Serbiei Mari (caci sub sloveno-croatul Tito s-a respectat o oarecare autonomie), noi am fost colonizati si ocupati de mitici si de cultura lor inca de pe vremea Regatului. Cine se uita la structura etnica a Banatului de-a lungul timpului, observa ca proportia romanilor creste substantial, mult mai mult decat ne-am astepta la nivelul relativ scazut de fertilitate al banatenilor nativi.. Explicatia este colonizarea masiva cu imigranti tigani si mitici. La fel cum Europa Occidentala este astazi invadata de musulmani, tot asa si noi banatenii am fost invadati si ocupati de catre mitici.

Succes d-le Garboni, desi stiu ca nu aveti sanse. Viniturile si chiar si o parte din banatenii nativi au fost complet manelizati sub influenta culturii infecte, de inspiratie oriental-balcanica, de peste Carpati. Raul s-a produs deja, structura etnica a Banatului a fost deja schimbata. Nemtii, fiind imuni la miticisme, au fost considerati – pe buna dreptate – o amenintare la adresa manelizarii si miticizarii Banatului – si alungati.

Insa chiar si asa, mai putem salva o parte din identitatea noastra culturala banateana – dobandind autonomie sau chiar independenta fata de Romania transcarpatica!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top