Marian Iancu n-a lasat loc de „Du-te dracului!”

Când și-a cheltuit banul și nervii ca să readucă palmaresul Politehnicii la Timișoara, Marian Iancu și-a meritat toate laudele. Recunosc fără să-mi fie rușine că i-am mulțumit sincer patronului BkP pentru că nu și-a pus palma-n cur, cum au făcut cu o neglijență criminală unii edili și politicieni locali atunci când brandul fotbalistic al Timișoarei pleca aiurea-n Drăgășani sau periferiile Bucureștiului în portofoliul unui afacerist italian. N-a fost un cadou făcut total dezinteresat Timișoarei. El a adus înapoi numele și culorile înapoi pe Bega, deși decidenți de pe CD Loga nr. 1 n-au mișcat un deget nici când aveau baza legală să o facă în lupta cu Claudio Zambon.

A fost un moment de aparentă generozitate dospit încă din vremea când lipsa banului propriu sau public nu era o scuză pentru impardonabile greșeli de management. Ce s-a întâmplat însă în ultimul an cu Marian Iancu este de neexplicat pentru un om rațional. Nici dacă ai vrea să-ți dai foc la propria valiză n-ai fi operat cu atâta inconștiență împotriva intereselor sportive ale clubului pe care-l patronezi. A fost „trucul” cu licența pierdută anul trecut în disprețul oricărei logici de afaceri, pierzând milioane bune de euro din diferite surse: LPF, CLT, CJT, UEFA și cine mai știe câte altele.

Nici cacealmaua în negocierile cu autoritățile locale din urmă cu câteva luni nu e de neglijat în colecția de gafe a președintelui de la Poli. Oricâte țepe ai dat la viața ta, oricâtă experiență în negocieri la două capete ai avea, nu poți dubla în ultimul moment prețul în fața unui cumpărător care n-avea nici cea mai mică intenție să cumpere de la tine. Cireașa de pe tortul amar servit de Marian Iancu la finele a șase ani de momente frumoase la Timișoara o reprezintă retragerea licenței pentru edița viitoare a Ligii 1. După ce ai vândut, prin directorul Chivorchian, iluzia că Poli are o șansă în procesul de licențiere, gestul lui Marian Iancu vrea mai degrabă să pară o răzbunare la adresa fanilor pentru violențele verbale la adresa sa.

Evident că nu cred în pierderea totală a discernământului investitorului giuleștean. Cei 800.000 de euro banii gheață din contractul TV de la ligă erau o miză prea mare pentru cineva care n-ar după ce bea apă. Probabil că oricum nu am fi avut nicio șansă să obținem licența, motiv numai bun ca Marian Iancu să pluseze într-un război deschis pe aproape toate fronturile în Timișoara. Sprijin consistent până mai ieri în disputa cu primăria și CJT, asociațiile de suporteri se pare că au închis definitiv comunicarea decentă cu „Marian Iancu, unul dintre noi”, cum a ajuns să fie alintat în Peluza Sud. În ciuda sprijinului electoral acordat liberalului, în administrația publică nici măcar zece primari Nicolae Robu n-ar mai putea îndulci relația proastă a patronului BkP cu liderii partidelor care contează în mediul politic local.

Liniștea păstrată de candidații importanți arată clar că, în cel mai pozitiv caz, dacă se poate spune așa, pregătirea unui alt proiect fotbalistic este maximum ce ne putem aștepta să se întâmple după alegeri. Și când vorbim de proiecte noi aproape că nu mai putem pomeni de o nouă „Poli” plecată de jos de tot, dintr-o ligă populată de Bobda sau Cerneteaz. Nu, după încrâncenarea cu care Iancu și-a dus la îndeplinire amenințarea cu retragerea dosarului de licențiere, se pare că pentru o bună vreme numele „Poli” și culorile alb-violet vor redeveni subiectul unui litigiu ce-ar putea epuiza puterile fanilor și interesul politicului de a mai salva ceva din acest brand deținut pe durata a 29 de ani de asociația lui Viorel Boiț și societatea lui Iancu.

Când mult mai ușor ar fi pentru cei cu putere de decizie în plan local să rezolve problema fotbalului pe Bega, apelând la soluții indecent de spectaculoase. Cum ar fi epocala combinație între Recaș și Ripensia ori vreun efervescent parteneriat între „Viitorul” Constanța și „Știința”, ca să nu mai scormonim după alte branduri de senzație precum „Solventul” Timișoara. Războiul abia a început. Următoarea mișcare, după alegeri.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Pantera MOV a spus: (mai 14th, 2012 at 18:54 )

Iata ca, dupa postacii politici, acum ataca in tromba si „jurnalistii” politici ! Vezi doamne , in mintea lor si a sefilor lor, SE PREGATESTE POPULATIA(sau cetateanul…) cu un NOU PROIECT – SPECTACULOS – numit duios,nostalgic,telenovelist de-a dreptul RIPENSIA !!! Domnilor „oameni politici”,”jurnalisti” , ba chiar si LATRAII (gen giuchici..) de la diferite tv-uri, proiectul vostru spectaculos,bestial chiar, are gauri mari, inca din start! Sper sa le gasiti singuri la timp…….. Va doresc succes si LA REVEDERE LA VOT!

Iancu promite sprijin electoral? a spus: (mai 14th, 2012 at 20:31 )

Sprijin electoral ui Robu? Pentru ca Robu ar fi fost in stare sa ia bani publici si sa-i plateasca astuia datoriile? De ce? In orasul asta nu traiesc doar suporteri, nici ei n-ar fi de acord sa ia bani de la drumuri sau mai stiu eu de la ce sa-i dea nenorocitului de Iancu. Iar dealul cu Zambon de cine a fost facut? Cine i-a dat lui Zambon numele si palmaresul echipei? Nu tot Robu care era rector la POLI? Despre ce discutam?

Andri POPA a spus: (mai 14th, 2012 at 20:59 )

Pretene, esti VARZA, sau esti politico-postac, pe atunci nu era Robu rector, iar POLI nu mai era a Politehnicii! Nu te mai baga in seama, ca musca-n kkt!

Alin a spus: (mai 14th, 2012 at 21:10 )

Robu nu are nici o legatura cu tot dezastrul asta! A fost decizia lui Iancu, si numai a lui. Si frate, Zambon pusese gheara pe club inainte cu mult ca Robu sa fie rector, deci ceea ce spui tu sint pure aberatii si dezinformare … banuiesc cu scop electoral (sau daca inca nu esti convins verifica si tu pe wikipedia, ca suporter nu esti clar din moment ce nu tii minte). Si inca ceva, tine minte ca voi taranistii si cu pdl-istii de la primarie ati ramas indiferenti cand ne-a luat la suturi FRF-ul ca asa au vrut ei!

ddt a spus: (mai 14th, 2012 at 23:35 )

articolul e de inteles, de data asta,speculatiile sint in limita. dupa sase ani s-a ajuns iarasi la zero, asta e un timp foarte scurt. si se pare ca epoca Iancu se termina. M. Sandu si grupul sau „infractional” a cistigat, M. Iancu isi face bagajele si Timisoara va plati oalele sparte, care vor fi scumpe. In ce divizie vom vedea, in orice caz nu va fi Liga 1.

cityboy a spus: (mai 15th, 2012 at 08:52 )

ce au mai sarit ciuhorzistii sa arunce matza la robu… cine a dat banii orasului si ai judetului, imberbilor? Robu, de la politehnica? pai cum putea sa o faca? S-au manjit pana in gat orza, ciuha si ostaficiuc. In cazul primilor doi, ar trebui sa rewind un pic pana la episodul zambon. inca nu s-a sapat destul acolo. prea multe au ramas tainuite!
PS. Nu sunt fan robu! mi-e pur si simplu greatza de nemernicia si tupeul infect al echipei ciuha-orza.

city boy a spus: (mai 15th, 2012 at 15:16 )

man, esti obsedat. incearca la un psiholog. te poate face bine, l amodul cel mai serios. robu singur s-a lipit de iancu si iancu de el. detaseza-te putin de obsesia ta.

dana a spus: (mai 15th, 2012 at 22:47 )

doar pentru ca Robu a fost si e microbist, nu trebuie acuzat pentru toate neajunsurile de la Poli

mitru a spus: (mai 16th, 2012 at 16:51 )

IANCULE, LASA-NE, ACUM SI PENTRU TOTDEAUNA. AFARA CU TOTI CA TINE DIN BANAT SI TIMISOARA!!!!

@ hai sas! eugene.... a spus: (septembrie 27th, 2012 at 15:00 )

Si cam ce baza legala aveau cei de pe cd loga ? Era echipa primariei? Mare scursura ai fost si ai ramas, fermierule pesedist

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit

Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis la Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute. Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive
Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri. Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant
Primarul Dominic Fritz afirmă că, dacă pe vremea lui Nicolae Robu, societatea Colterm a fost căpuşată de clici de partid, acum funcționează pentru timişoreni. Fritz îi răspunde astfel fostului primar care, zilele trecute, a prezentat un grafic pe care l-a denumit “situaţia reală de la COLTERM”. Dominic Fritz afirmă că Nicolae Robu dezinformează din nou,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz reacţionează: Pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid
De vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion. Astfel, după trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Intitulată „Heritage of the past-Future of the Community”, expoziția cuprinde lucrări de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția dedicată reabilitării Conacului Mocioni revine acasă, pe simeze la Centrul Multifuncțional Bastion/Foto
Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Top