ACS Poli, oficial in alb-negru, nu in alb-violet?

Noua echipă a Timişoarei, care se doreşte continuatoarea de drept a echipei fondate în 1921, ar putea avea culorile oficiale alb şi negru. Este o veste care are toate şansele să incite și mai mult spiritele între suporterii timişoreni. Asta, în condițiile în care cei care nu aprobă noul proiect fotbalistic spun despre ACS Poli Timişoara că e doar un hibrid.

Motivul pentru care noua echipă ar putea apela la culorile alb şi negru este legat de un sfat venit din partea lui Viorel Duru, şeful Comisiei de Licenţiere. Acesta crede că ar fi mai prudent din partea conducerii noului club dacă nu ar folosi alb şi violet drept culori oficiale.

Dacă totuşi se va apela la culorile tradiţionale există, conform săptămânalului regional Fotbal Vest, riscul ca Benfica Lisabona sau Slovan Liberec, echipe care au de primit sume importante de la fosta Poli, patronată de Marian Iancu și intrată în insolvenţă, să pretindă bani de la ACS Poli. Aceasta, deși cele două echipe nu au nimic în comun.

Poli nu este străină de culorile alb şi negru. Mai mult, chiar şi în era BkP-Iancu Poli a evoluat în echipament alb-negru, în urmă cu un an, când s-a dorit marcarea a 90 de ani de la înfiinţarea clubului.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

31 comentarii pentru acest articol

Anda a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:19 )

Iar la infiintare, acestea erau culorile oficiale ale echipei, pana in anii ’50, cand s-a trecut la alb-violet. Doar ca acum suporterii ar fi deranjati, pana la urma si daca Slovan si Benfica vor da clubul in judecata, nu au cum sa castige, fiind o alta societate.

misu a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:32 )

@anda
asa e poli a mai avut culorile alb si negru inca de la inceputuri. dar nu cred ca ar da bine sa fie tarata noua echipa prin tribunalele internationale. chit ca nu o sa pateasca nimic. de aici insa mai deducem ceva. si anume ca artificialul este frate cu noul proiect fotbalistic. cantecele suporterilor fac referire la violet si nu la alb negru.

Bojin a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:49 )

AC RECAS nu e POLI!!!

badea a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:57 )

asta e poli cand o sa fiu eu campion mondial la inot. e o facatura electorala marca robu care nu va supravietui mai mult de cat cativa ani.

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:12 )

Ar putea fi FOARTE bine VERDE – MOV !

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:14 )

POLI nu a fost DIN 1950 ALB – VIOLET ci A FOST ALB-ALBASTRU-BLEUMARIN !!! Abia din 1956 a DEVENIT ALB – VIOLET( de fapt M O V )!!!!!!!!!!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:15 )

Ultimile evolutii a lui POLI – IANCU au fost IN ALB – NEGRU !!!! De sa ne COMPLICAM ???

@Bojin a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:17 )

baiete ai zis-o: Recas nu e Poli ! DAR POLI E POLI ? Si cine stabileste ? TU? Sa fim seriosi! Ocupa-te de BAC!

@mircea BADEA a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:20 )

apuca-te, NU DE INOT, ca nu poti, n-ai cum ci de culturism de camera, cat despre POLI, desi NICIODATA nu vei fi CAMPION , nici la inot, nici la culturism, ACUM ASTA E POLI!!!! Ca nu vrei tu,plange la mamiticuta ta si taticutu tau !

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:34 )

Olguta Vasilescu e mai tare decat Nicolae Robu….. Daca primarul nostru avea promisiuni din partea FRF pentru invitarea unei echipe a Timisoarei direct in divizia B(am fost informati si noi suporterii la intalnirea cu primarul de imediat dupa alegeri – si sustineam ideea), lucru de care cei din federatie au uitat ulterior, punandu-l pe Robu sa apeleze la artificii ce au reusit sa dezbine comunitatea suporterilor polisti ….. iata ca in cazul Craiovei federatia si-a respectat promisiunea si nu a oferit doar locul de divizia B luat pe nedrept anul trecut ci si inca un loc pe care sa-l gestioneze primarul Olguta Vasilescu. Parca sustinerea politica de care urma sa se bucure viitorul primar al Timisoarei a fost subiect de campanie ….doar ca nu am auzit ca primul ministru Victor Ponta sa fi pomenit ceva de Timisoara in discutia avuta cu Mircea Sandu….. totusi numele de Olguta Vasilescu a fost rostit, iar imediat pozitia FRF s-a schimbat. Asta e … ii doresc multa bafta primarului oltean, daca intradevar doreste sa se lupte cu gasca ce a pus stapanire pe fotbalul romanesc.
http://frf.ro/sectiune/stiri/articol/hotararea-nr-1117072012-comitetului-urgenta-al-federatiei-romane-fotbal

alex a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:36 )

foarte bine a punctat cristi brancovan. acum trebuie sa te astepti la o avalansa de jigniri care vor veni nu din partea celor care tin cu poli ci din partea postacilor liberali, care sunt cei mai multi.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:46 )

alex – nu sunt multi, ci isi schimba doar nickname-urile sub care posteaza.

planu’ Raducanu a spus: (iulie 18th, 2012 at 16:14 )

ACUM ASTA E POLI!!
ACS Poli

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 16:29 )

D-le Brancovan, ar fi de dorit sa aveti UN PIC DE BARBATIE-N PIX(sau tastatura…),voi l-ati determinat pe Iancu sa nu lupte, precum Mititelu! Daca ati fi UN PIC BARBATI, ar trebui CIOCU-MIC-MIC-MICUT de tot!

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 16:36 )

VERDE – MOV te rog sa cauti toate postarile de vara trecuta de pe forumul suporterilor (sunt publice – nickname-ul meu e sefu-clasei ) si ai sa vezi ca am insistat ca in situatia in care Marian Iancu se simte nedreptatit de deciziile comisiei de licentiere si a TAS sa le atace in instantele civile. De altfel martori imi sunt si colegii din galerie, am avut ocazia chiar sa-l rog sa mearga in instantele civile. Doar ca el isi dorea asta mai putin decat mine. Dupa ce a aparut motivatia deciziei TAS am realizat si de ce nu s-a dus…… era in culpa, licenta a fost pierduta pe problemele invocate si de comisia de licentiere. Evident si altii ce au luat licenta aveau astfel de probleme, doar ca asta nu e un argument in nicio instanta.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:00 )

Robu este dus cu intentie pe aceasta pista de catre cei din FRF. Ei nu aveau nici cea mai mica problema sa invite Timisoara direct in divizia B, cum le-au promis craiovenilor si s-au tinut de cuvant. Doar ca au vrut sa se si distreze putin cu Robu….. i-au sugerat totusi sa mute o echipa la Timisoara, ca in cazul nostru nu se mai poate da loc, dupa ce intial i-au oferit loc direct in B, apoi i-au zis sa o denumeasca altfel decat Poli sau Politehnica, apoi ca totusi sa nu joace in alb si violet……. sa fie seriosi……fiecare club are pe langa denumire un cod unic de inregistrare dat de ministerul finantelor, un numar de inregistrare la tribunal, un certificat de identitate sportiv eliberat de ministerul sportului….. confuzii pot exista doar daca FRF are o astfel de intentie. Intentia FRF a fost sa ne sparga…. si au reusit. Robu saracu’ chiar a avut intentii bune, doar ca cei din fotbal nu sunt degeaba de 22 de ani in aceleasi fotolii.

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:22 )

TOTUSI,DATORITA si lui ROBU EXISTAM pe harta acestui penibil fotbal romanesc! Daca priveam asa lucrurile, in perioada comunista, cand la inceput trebuiau sa fie campioane doar echipele CLASEI MUNCITOARE: Petrolul Ploiesti(echipa MUNCITORILOR petrolisti si Flamura ROSIE Arad(echipa MUNCITORILOR TEXTILISTI) si atunci MINERII au fost „flituiti” Jiul Petrosani, desi atunci aveau echipa f. buna, totusi STUDENTII(care desi erau fii de muncitori si de tarani…) au SUPRAVIETUIT! Acum pare ceva asa – bagatela, dar rea;itatea a fost cruda. Apoi au venit „la moda” echipele armatei si militiei+securitatii, care acum sunt venerate, desi au fost infiintate cu „tancurile sovietice” si studentii au supravietuit! DAR, ACUM CU STUDENTI, ori cat ai vrea, nu mai poti ajunge prea sus, din o mie de motive! Cart despre liga lui Lata, o sa va spun o poveste REALA, dar acum ma duc la meci! Cand ma intorc! Fi-ti pe faza, nici nu stiti ce pierdeti(vorba lui DDD…)

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:31 )

Nu ma intereseaza in mod special „Liga lui Danut Lata”. Pe mine ma castiga Robu cand o sa aibe o atitudine demna in fata FRF. Nu trebuie sa mearga cu plecaciuni pentru a primii ok-ul pentru modificarea denumirii si sediului social al clubului din Recas….ci trebuie ca FRF-ul sa se roage de Robu sa participe cu echipa Universitatii Politehnica direct in divizia B si sa investeasca milioane de euro in fotbalul condus de ei. Sau daca nu puterea politica ce-l sustine pe Robu sa faca ordine in fotbal, ca baza legala au (legea sportului 69/2000 ). Olguta Vasilescu poate….. de ce nu ar putea si Robu, daca tot s-a laudat in campanie ca are sustinere politica.

alex a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:39 )

nu stiu de ce ii sariti la beregata lui cristi brancovan. pana la urma omul e singurul care isi declina identitatea. ceilalti va ascundeti dupa pseudonime in spatele unui calculator de la partid. nu are voie sa aiba omul opinii. credeam ca timisoara e un oras altfel fata de ce gasim in romania. cred ca a fost, pentru ca la ce se intampla acum te apuca groaza. nu trebuie sa fim in acord cu ce spune brancovan, dar putem sa-i respectam opiniile sau, daca nu putem, sa i le combatem elegant, nu ca ciobanii.

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 21:52 )

Am fost la meci: 2-1 mai usor decat arata scorul! NOUA POLI ARATA BINE! BINEINTELES MAI MULT-MULT-MULT-MULT-FOARTE MULT DE MUNCA, mai ales la PREGATIREA FIZICA si mai apoi , la LEGAREA UNUI 11,sau chiar 15-16, DAR AVEM CU CE!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 21:56 )

d-le Brancovan , in principiu ai dreptate, NUMAI CA e cam complicat ca dl. ROBU sa se bata din prima cu frf! Sa nu uitam ca sportul JUDO, sau miscarea JUDO s-a INVENTAT dupa crengile copacilor: cele elastice, iarna s-au scuturat de zapada, pe cand cele RIGIDE, care nu au cedat(APARENT) s-au rupt!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 21:58 )

In alta ordinr de idei,imi pare rau ca S-A UITAT MULT-MULT prea usor ca, atunci cand Iancu a vrut sa se lupte si el cu frf-ul, precum Mititelu, PRIMII CARE L-au INJURAT AU FOST „drukeria”! De ce se uita asa USOR CHESTIA ASTA, care-i interesul? Nu cumva tot unul politic? Gen orza,taranistii,etc?

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:01 )

Fratilor, cu tot regretul, dar drukeria a pierdut TOTUL in clipa cand s-a implicat POLITIC! Degeaba o da acum dupa cires(vorba lui Rica Raducanu…),in clipa cand s-au BAGAT IN PUROIUL POLITIC, AU STRICAT TOT!! Acum PUTE CA DRACU, oricat parfum toarna ei – PUTE<DUHNESTE, TE INGRETOSEAZA,TE SCARBESTE!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:04 )

EU DAU 20 de lei si voi publica pe site-uri chitanta(daca se da…), DAR TOTUL E DOAR O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN! Pe de alta parte, daca se reuseste ACEI BAIETI MERITA DOUA RANDURI DE ECHIPAMENT, ca DOAR SI EI SUNT POLI !

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:05 )

De asemenea merita si ei mai multa atentie! Macar la meciurile DE ACASA SA FIE MACAR CU 5-6 SPECTATORI MAI MULT!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:16 )

Si acum PREMIERA-PREMIERA-PREMIERA-PREMIERA si pt. dl.C.Brancovan si pt. „drukeria”, sa afle si ei IN PREMIERA ABSOLUTA UN PRIM 11, cu care CSU Politehnica a jucat in campionatul municipal! Si acesti BAIETI MERITA SA FIE CUNOSCUTI, iar drukeria AU DREPTUL SA AFLE SI EI MACAR CUM SE NUMESC CEI PE CARE SE LAUDA CA-I SUSTIN, deci: Mitelea – Teleman,Usanu,Obrejan,Radu–Popa,Marchis,Basarab,Giroveanu–Zavaschi,Popoviciu

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:18 )

In rest ULTIMILE „NOUTATI” sper sa le aflu de la drukeria! Transferuri,reuniune de lot,etc,etc,etc

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 23:08 )

VERDE – MOV – daca postezi de 8 ori nu insemna ca esti mai credibil. Sper sa prinzi totusi o functie pe linie de partid…. e pacat sa-ti pierzi timpul doar cu afise si propaganda pe internet. Se vede ca meriti mai mult…

fruncea... a spus: (iulie 19th, 2012 at 00:23 )

TRAIASCA NOUA POLI…..SI VESNICUL PRESEDINTE IANCU… ASTEPTAM CU SUFLETUL LA GURA TRANSFERURI BOMBA….HAI POLI…!!!!

bissi a spus: (iulie 22nd, 2012 at 13:49 )

…ce conteaza cum se numeste echipa si ce culori vor avea tricourile !!! Important este sa avem cit mai repede echipa in Liga 1 si sa aibe baietzii , antrenorii si suporterii succese.Lumea va veni din nou la stadion cind vor incepe victoriile si meciurile bune.Banatzeanul, Timisoareanul este cunoscator de fotbal de buna calitate.Si asta de f multa vreme,pe cind altzii nici nu stiau ce este fotbalul in Romania.Deci trebuie dat incredere si timp sa se faca ceva bun si frumos la Timisoara.Mult succes si bafta pt fotbalul din Timisoara.Hai TIMISOARA.

@bissi a spus: (iulie 22nd, 2012 at 14:11 )

acum 11 ani, cand poli nu mai prea exista, mai mult se tara, in liga I juca UMT. eu nu tin minte ca timisorenii sa fi spus ca nu conteaza cum se cheama echipa si in ce culori evolueaza. si nici nu s-au inghesuit sa sustina echipa de fotbal. asadar, eu zic sa te mai gandesti la ce afirmi.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Top