ACS Poli, oficial in alb-negru, nu in alb-violet?

Noua echipă a Timişoarei, care se doreşte continuatoarea de drept a echipei fondate în 1921, ar putea avea culorile oficiale alb şi negru. Este o veste care are toate şansele să incite și mai mult spiritele între suporterii timişoreni. Asta, în condițiile în care cei care nu aprobă noul proiect fotbalistic spun despre ACS Poli Timişoara că e doar un hibrid.

Motivul pentru care noua echipă ar putea apela la culorile alb şi negru este legat de un sfat venit din partea lui Viorel Duru, şeful Comisiei de Licenţiere. Acesta crede că ar fi mai prudent din partea conducerii noului club dacă nu ar folosi alb şi violet drept culori oficiale.

Dacă totuşi se va apela la culorile tradiţionale există, conform săptămânalului regional Fotbal Vest, riscul ca Benfica Lisabona sau Slovan Liberec, echipe care au de primit sume importante de la fosta Poli, patronată de Marian Iancu și intrată în insolvenţă, să pretindă bani de la ACS Poli. Aceasta, deși cele două echipe nu au nimic în comun.

Poli nu este străină de culorile alb şi negru. Mai mult, chiar şi în era BkP-Iancu Poli a evoluat în echipament alb-negru, în urmă cu un an, când s-a dorit marcarea a 90 de ani de la înfiinţarea clubului.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

31 comentarii pentru acest articol

Anda a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:19 )

Iar la infiintare, acestea erau culorile oficiale ale echipei, pana in anii ’50, cand s-a trecut la alb-violet. Doar ca acum suporterii ar fi deranjati, pana la urma si daca Slovan si Benfica vor da clubul in judecata, nu au cum sa castige, fiind o alta societate.

misu a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:32 )

@anda
asa e poli a mai avut culorile alb si negru inca de la inceputuri. dar nu cred ca ar da bine sa fie tarata noua echipa prin tribunalele internationale. chit ca nu o sa pateasca nimic. de aici insa mai deducem ceva. si anume ca artificialul este frate cu noul proiect fotbalistic. cantecele suporterilor fac referire la violet si nu la alb negru.

Bojin a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:49 )

AC RECAS nu e POLI!!!

badea a spus: (iulie 18th, 2012 at 13:57 )

asta e poli cand o sa fiu eu campion mondial la inot. e o facatura electorala marca robu care nu va supravietui mai mult de cat cativa ani.

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:12 )

Ar putea fi FOARTE bine VERDE – MOV !

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:14 )

POLI nu a fost DIN 1950 ALB – VIOLET ci A FOST ALB-ALBASTRU-BLEUMARIN !!! Abia din 1956 a DEVENIT ALB – VIOLET( de fapt M O V )!!!!!!!!!!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:15 )

Ultimile evolutii a lui POLI – IANCU au fost IN ALB – NEGRU !!!! De sa ne COMPLICAM ???

@Bojin a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:17 )

baiete ai zis-o: Recas nu e Poli ! DAR POLI E POLI ? Si cine stabileste ? TU? Sa fim seriosi! Ocupa-te de BAC!

@mircea BADEA a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:20 )

apuca-te, NU DE INOT, ca nu poti, n-ai cum ci de culturism de camera, cat despre POLI, desi NICIODATA nu vei fi CAMPION , nici la inot, nici la culturism, ACUM ASTA E POLI!!!! Ca nu vrei tu,plange la mamiticuta ta si taticutu tau !

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:34 )

Olguta Vasilescu e mai tare decat Nicolae Robu….. Daca primarul nostru avea promisiuni din partea FRF pentru invitarea unei echipe a Timisoarei direct in divizia B(am fost informati si noi suporterii la intalnirea cu primarul de imediat dupa alegeri – si sustineam ideea), lucru de care cei din federatie au uitat ulterior, punandu-l pe Robu sa apeleze la artificii ce au reusit sa dezbine comunitatea suporterilor polisti ….. iata ca in cazul Craiovei federatia si-a respectat promisiunea si nu a oferit doar locul de divizia B luat pe nedrept anul trecut ci si inca un loc pe care sa-l gestioneze primarul Olguta Vasilescu. Parca sustinerea politica de care urma sa se bucure viitorul primar al Timisoarei a fost subiect de campanie ….doar ca nu am auzit ca primul ministru Victor Ponta sa fi pomenit ceva de Timisoara in discutia avuta cu Mircea Sandu….. totusi numele de Olguta Vasilescu a fost rostit, iar imediat pozitia FRF s-a schimbat. Asta e … ii doresc multa bafta primarului oltean, daca intradevar doreste sa se lupte cu gasca ce a pus stapanire pe fotbalul romanesc.
http://frf.ro/sectiune/stiri/articol/hotararea-nr-1117072012-comitetului-urgenta-al-federatiei-romane-fotbal

alex a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:36 )

foarte bine a punctat cristi brancovan. acum trebuie sa te astepti la o avalansa de jigniri care vor veni nu din partea celor care tin cu poli ci din partea postacilor liberali, care sunt cei mai multi.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 14:46 )

alex – nu sunt multi, ci isi schimba doar nickname-urile sub care posteaza.

planu’ Raducanu a spus: (iulie 18th, 2012 at 16:14 )

ACUM ASTA E POLI!!
ACS Poli

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 16:29 )

D-le Brancovan, ar fi de dorit sa aveti UN PIC DE BARBATIE-N PIX(sau tastatura…),voi l-ati determinat pe Iancu sa nu lupte, precum Mititelu! Daca ati fi UN PIC BARBATI, ar trebui CIOCU-MIC-MIC-MICUT de tot!

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 16:36 )

VERDE – MOV te rog sa cauti toate postarile de vara trecuta de pe forumul suporterilor (sunt publice – nickname-ul meu e sefu-clasei ) si ai sa vezi ca am insistat ca in situatia in care Marian Iancu se simte nedreptatit de deciziile comisiei de licentiere si a TAS sa le atace in instantele civile. De altfel martori imi sunt si colegii din galerie, am avut ocazia chiar sa-l rog sa mearga in instantele civile. Doar ca el isi dorea asta mai putin decat mine. Dupa ce a aparut motivatia deciziei TAS am realizat si de ce nu s-a dus…… era in culpa, licenta a fost pierduta pe problemele invocate si de comisia de licentiere. Evident si altii ce au luat licenta aveau astfel de probleme, doar ca asta nu e un argument in nicio instanta.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:00 )

Robu este dus cu intentie pe aceasta pista de catre cei din FRF. Ei nu aveau nici cea mai mica problema sa invite Timisoara direct in divizia B, cum le-au promis craiovenilor si s-au tinut de cuvant. Doar ca au vrut sa se si distreze putin cu Robu….. i-au sugerat totusi sa mute o echipa la Timisoara, ca in cazul nostru nu se mai poate da loc, dupa ce intial i-au oferit loc direct in B, apoi i-au zis sa o denumeasca altfel decat Poli sau Politehnica, apoi ca totusi sa nu joace in alb si violet……. sa fie seriosi……fiecare club are pe langa denumire un cod unic de inregistrare dat de ministerul finantelor, un numar de inregistrare la tribunal, un certificat de identitate sportiv eliberat de ministerul sportului….. confuzii pot exista doar daca FRF are o astfel de intentie. Intentia FRF a fost sa ne sparga…. si au reusit. Robu saracu’ chiar a avut intentii bune, doar ca cei din fotbal nu sunt degeaba de 22 de ani in aceleasi fotolii.

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:22 )

TOTUSI,DATORITA si lui ROBU EXISTAM pe harta acestui penibil fotbal romanesc! Daca priveam asa lucrurile, in perioada comunista, cand la inceput trebuiau sa fie campioane doar echipele CLASEI MUNCITOARE: Petrolul Ploiesti(echipa MUNCITORILOR petrolisti si Flamura ROSIE Arad(echipa MUNCITORILOR TEXTILISTI) si atunci MINERII au fost „flituiti” Jiul Petrosani, desi atunci aveau echipa f. buna, totusi STUDENTII(care desi erau fii de muncitori si de tarani…) au SUPRAVIETUIT! Acum pare ceva asa – bagatela, dar rea;itatea a fost cruda. Apoi au venit „la moda” echipele armatei si militiei+securitatii, care acum sunt venerate, desi au fost infiintate cu „tancurile sovietice” si studentii au supravietuit! DAR, ACUM CU STUDENTI, ori cat ai vrea, nu mai poti ajunge prea sus, din o mie de motive! Cart despre liga lui Lata, o sa va spun o poveste REALA, dar acum ma duc la meci! Cand ma intorc! Fi-ti pe faza, nici nu stiti ce pierdeti(vorba lui DDD…)

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:31 )

Nu ma intereseaza in mod special „Liga lui Danut Lata”. Pe mine ma castiga Robu cand o sa aibe o atitudine demna in fata FRF. Nu trebuie sa mearga cu plecaciuni pentru a primii ok-ul pentru modificarea denumirii si sediului social al clubului din Recas….ci trebuie ca FRF-ul sa se roage de Robu sa participe cu echipa Universitatii Politehnica direct in divizia B si sa investeasca milioane de euro in fotbalul condus de ei. Sau daca nu puterea politica ce-l sustine pe Robu sa faca ordine in fotbal, ca baza legala au (legea sportului 69/2000 ). Olguta Vasilescu poate….. de ce nu ar putea si Robu, daca tot s-a laudat in campanie ca are sustinere politica.

alex a spus: (iulie 18th, 2012 at 17:39 )

nu stiu de ce ii sariti la beregata lui cristi brancovan. pana la urma omul e singurul care isi declina identitatea. ceilalti va ascundeti dupa pseudonime in spatele unui calculator de la partid. nu are voie sa aiba omul opinii. credeam ca timisoara e un oras altfel fata de ce gasim in romania. cred ca a fost, pentru ca la ce se intampla acum te apuca groaza. nu trebuie sa fim in acord cu ce spune brancovan, dar putem sa-i respectam opiniile sau, daca nu putem, sa i le combatem elegant, nu ca ciobanii.

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 21:52 )

Am fost la meci: 2-1 mai usor decat arata scorul! NOUA POLI ARATA BINE! BINEINTELES MAI MULT-MULT-MULT-MULT-FOARTE MULT DE MUNCA, mai ales la PREGATIREA FIZICA si mai apoi , la LEGAREA UNUI 11,sau chiar 15-16, DAR AVEM CU CE!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 21:56 )

d-le Brancovan , in principiu ai dreptate, NUMAI CA e cam complicat ca dl. ROBU sa se bata din prima cu frf! Sa nu uitam ca sportul JUDO, sau miscarea JUDO s-a INVENTAT dupa crengile copacilor: cele elastice, iarna s-au scuturat de zapada, pe cand cele RIGIDE, care nu au cedat(APARENT) s-au rupt!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 21:58 )

In alta ordinr de idei,imi pare rau ca S-A UITAT MULT-MULT prea usor ca, atunci cand Iancu a vrut sa se lupte si el cu frf-ul, precum Mititelu, PRIMII CARE L-au INJURAT AU FOST „drukeria”! De ce se uita asa USOR CHESTIA ASTA, care-i interesul? Nu cumva tot unul politic? Gen orza,taranistii,etc?

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:01 )

Fratilor, cu tot regretul, dar drukeria a pierdut TOTUL in clipa cand s-a implicat POLITIC! Degeaba o da acum dupa cires(vorba lui Rica Raducanu…),in clipa cand s-au BAGAT IN PUROIUL POLITIC, AU STRICAT TOT!! Acum PUTE CA DRACU, oricat parfum toarna ei – PUTE<DUHNESTE, TE INGRETOSEAZA,TE SCARBESTE!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:04 )

EU DAU 20 de lei si voi publica pe site-uri chitanta(daca se da…), DAR TOTUL E DOAR O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN! Pe de alta parte, daca se reuseste ACEI BAIETI MERITA DOUA RANDURI DE ECHIPAMENT, ca DOAR SI EI SUNT POLI !

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:05 )

De asemenea merita si ei mai multa atentie! Macar la meciurile DE ACASA SA FIE MACAR CU 5-6 SPECTATORI MAI MULT!

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:16 )

Si acum PREMIERA-PREMIERA-PREMIERA-PREMIERA si pt. dl.C.Brancovan si pt. „drukeria”, sa afle si ei IN PREMIERA ABSOLUTA UN PRIM 11, cu care CSU Politehnica a jucat in campionatul municipal! Si acesti BAIETI MERITA SA FIE CUNOSCUTI, iar drukeria AU DREPTUL SA AFLE SI EI MACAR CUM SE NUMESC CEI PE CARE SE LAUDA CA-I SUSTIN, deci: Mitelea – Teleman,Usanu,Obrejan,Radu–Popa,Marchis,Basarab,Giroveanu–Zavaschi,Popoviciu

VERDE - MOV a spus: (iulie 18th, 2012 at 22:18 )

In rest ULTIMILE „NOUTATI” sper sa le aflu de la drukeria! Transferuri,reuniune de lot,etc,etc,etc

Cristi Brancovan a spus: (iulie 18th, 2012 at 23:08 )

VERDE – MOV – daca postezi de 8 ori nu insemna ca esti mai credibil. Sper sa prinzi totusi o functie pe linie de partid…. e pacat sa-ti pierzi timpul doar cu afise si propaganda pe internet. Se vede ca meriti mai mult…

fruncea... a spus: (iulie 19th, 2012 at 00:23 )

TRAIASCA NOUA POLI…..SI VESNICUL PRESEDINTE IANCU… ASTEPTAM CU SUFLETUL LA GURA TRANSFERURI BOMBA….HAI POLI…!!!!

bissi a spus: (iulie 22nd, 2012 at 13:49 )

…ce conteaza cum se numeste echipa si ce culori vor avea tricourile !!! Important este sa avem cit mai repede echipa in Liga 1 si sa aibe baietzii , antrenorii si suporterii succese.Lumea va veni din nou la stadion cind vor incepe victoriile si meciurile bune.Banatzeanul, Timisoareanul este cunoscator de fotbal de buna calitate.Si asta de f multa vreme,pe cind altzii nici nu stiau ce este fotbalul in Romania.Deci trebuie dat incredere si timp sa se faca ceva bun si frumos la Timisoara.Mult succes si bafta pt fotbalul din Timisoara.Hai TIMISOARA.

@bissi a spus: (iulie 22nd, 2012 at 14:11 )

acum 11 ani, cand poli nu mai prea exista, mai mult se tara, in liga I juca UMT. eu nu tin minte ca timisorenii sa fi spus ca nu conteaza cum se cheama echipa si in ce culori evolueaza. si nici nu s-au inghesuit sa sustina echipa de fotbal. asadar, eu zic sa te mai gandesti la ce afirmi.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Primăria Timișoara a anunțat amplasarea a nouă cișmele de apă potabilă  în 6 parcuri administrate municipalitate: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1). Prima cișmea a fost deja montată în Parcul Adolescenței. În această săptămână, va fi dată în folosință și cea din Parcul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În șase parcuri din Timișoara vor fi amplasate cișmele cu apă potabilă
DRDP Timișoara a anunțat că în această seară (16 aprilie), de la ora 20 până la miezul nopții, 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐯𝐚 funcționa în 𝐏𝐓𝐅 Moravița, 𝐏𝐓𝐅 Jimbolia și 𝐏𝐓𝐅 Cenad, din judetul Timiș, ca urmare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rețelelor de comunicații de date puse la dispoziție de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întrerupe temporar emiterea de roviniete în punctele de trecere a frontierei din Timiș
Top