Ce vrem de la Poli? Balteala politica cu Bungau sau performanta cu Contra?

Municipalitatea condusă de Nicolae Robu s-a mișcat relativ repede, iar de la vorbe s-a trecut la fapte. Timișoara are o nouă echipă de fotbal care, în mod normal, peste un an va promova în prima ligă. De vineri este și bugetată oficial și se poate porni pe un nou drum.

S-a trecut astfel peste mofturile, orgoliile și/sau trăirile de natură etică ale unei părți din galerie. Culmea, o facțiune, Druckeria, condusă de un un consilier local din opoziție. Probabil dacă era altcineva primar, „AC Recaș era Poli”, iar aceeași Druckerie milita pentru o formulă de echipă în Liga a II-a. Dacă nu era precedentul Fulgerul Bragadiru AEK, un proiet eminamente politic, îmbrățișat de galerie, acum poate orgoliile erau motivate. Dar așa…

La urma urmei, Poli va fi echipa acceptată de suporteri și în care este implicată, pentru legitimitate, și Universitatea Politehnica.

Până aici numai de bine. Problema vine de la zvonurile privind viitoarea conducere a clubului. În loc să se marșeze pe un management profesionist, se vorbește despre tot felul de veresii și combinații politice. Ca președinte al clubului este vizat Ionel Bungău, fost fotbalist al lui Poli, dar și membru PSD și fost consilier local din partea acestui partid. Respect pentru omul Bungău, dar e o enigmă legătura sa cu managementul sportiv. Funcția de președinte al clubului ar fi o pălărie extrem de mare pentru el. Asta, dacă se vizează performanța pe viitor. Pentru un club de Liga a II-a merge și Bungău.

Pe linie PSD se vorbește și de aburcarea într-o poziție de conducere a fostului fotbalist Miroslav „Mima” Giuchici. Și atunci nu poți să nu te întrebi dacă avem de-a face totuși cu un club de fotbal sau cu un circ. Puțină decență și seriozitate nu ar strica, mai ales când avem de-a face și cu bani publici. Bani din buzunarele tuturor timișorenilor, nu doar dintr-ale membrilor USL.

Dacă se dorește un proiect serios, dacă se dorește performanța, Poli are nevoie în fruntea clubului de manageri din lumea fotbalui. De oameni respectați pentru ceea ce au făcut. Are nevoie de un Cosmin Contra, de un Ioan Timofte. Dincolo de faptul că vin din iarbă, sunt oameni care cunosc atât lumea fotbalului din România, dar mai ales știu și cum se conduc cluburi profesioniste de afară. Ar strica la Poli câte ceva din experiența unor cluburi ca Milan, Porto sau Atletico Madrid?

Sunt doi oameni cu personalitate, care știu și să bată cu pumnul în masă la FRF, mai ales Contra, atunci când trebuie. Fiindcă sunt respectați. Pe Bungău îl manevra și secretarul Ioan Cojocari prin consiliul local, votând cum îi cerea acesta. Când ești păpușa lui Cojocari, cum te mai bați cu Mircea Sandu? Nu mai vorbesc de lumea care ar fi atrasă la stadion dacă în fruntea clubului ar sta un Contra și/sau Timofte. Nu mai vorbesc și de un căpitan în iarbă, așa cum ar putea fi Paul Codrea. Ca o concluzie: se dorește performanță și un proiect serios pentru viitor sau o bălteală cu mare iz politic? Ar fi păcat și de eforturile financiare, și de banii publici investiți în noua Poli.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

papi a spus: (iulie 13th, 2012 at 11:12 )

eu imi doresc ca robu si bojin sa gaseasca un investitor la echipa. numai asa va ajunge poli unde a fost.

Dan Timis a spus: (iulie 13th, 2012 at 12:37 )

Corect scris! Daca clubul ajunge pe mana lui Giuchici si Bungau, am facut, orecum degeaba miscarea aceasta! Nu am ceva personal cu domnii amintiti, dar sincer, cu tot respectul, nu ii vad conducand profesionist un club de fotbal.

carameaua mentolata a spus: (iulie 13th, 2012 at 12:57 )

sa speram ca nu vor politiza poli pana in maduva oaselor. si daca se intampla treaba asta este pentru ca banatenii stau cu stanga la soare in loc sa mearga pe stadion sau sa investeasca in echipa lor de suflet. parca vad ca salvarea vine tot de undeva din est…

PACAT-PACAT-PACAT ! a spus: (iulie 13th, 2012 at 13:14 )

Pacat de toate EFORTURILE! Pacat de sacrificarea Recasului ! Pacat de banii aruncati pe fereastra, in Bega! Daca acest club v-a fi condus de Bungau SI( SAU ) Giuchici ! In cazul acesta, nu sunt specialist in pariuri, DAR SIGUR NU V-A PROMOVA! Ba mai mult , am putea retrograda! Ca sa nu mai vorbesc cati „SOCIOS” se vor aduna!~! Iar daca astia doi ne reprezinta la frf, s-ar putea ca nu 3(TREI) ani sa nu avem drept de promovare, CI VREO ZECE ANI! Cat priveste media de spectatori la un meci m-ar mira daca va fi 100! Poate cu cei care vin de la Recas! ……………………………………………Astia sunt foarte buni la Televiziunile alea pe la care apar!

PACAT-PACAT-PACAT ! a spus: (iulie 13th, 2012 at 13:15 )

Cu Bungau si Giuchici e pacat de toate eforturile facute pana acum!

PACAT-PACAT-PACAT ! a spus: (iulie 13th, 2012 at 13:16 )

Cu Bungau si Giuchici e pacat de „sacrificarea” Recasului!

PACAT-PACAT-PACAT ! a spus: (iulie 13th, 2012 at 13:17 )

Cu Bungau si Giuchici nu numai ca nu vom promova, dar m-ar mira daca evitam retrogradarea!

PACAT-PACAT-PACAT ! a spus: (iulie 13th, 2012 at 13:17 )

Cu Bungau si Giuchici oare cati spectatori se vor aduna la meciuri?

Edi a spus: (iulie 13th, 2012 at 13:45 )

Aflat intr-un oras ce are echipa cu 173000 de socios, ma intreb cati socios ar avea un club condus de bungau ? pe mima l-as vedea la centru de copii si juniori. Terminati cu timofte, ala pierde intr-un an toata echipa la poker. Codrea mai trebuie sa castige niste bani, vine la anu cand promovam. Domne dar nu spui nimic de agentul electoral velcea ce mai cauta in club ? Contra antrenor si gica popescu presedinte ar insemna anu asta cupa, la anu campionatu

cercul a spus: (iulie 13th, 2012 at 16:35 )

Cu Bungau si Gichici vom avea spectatori ceva mai multi decat acum(cand sunt 50).Cu Gica Popescu ramanem fara bani (a mai facut-o omul)si cu Contra vom avea si K1.

poli my ass a spus: (iulie 13th, 2012 at 18:08 )

care Poli, dle Ino?

Jean Valjean a spus: (iulie 13th, 2012 at 19:28 )

Din banii cui dati la fotbal???
De ce dati bani la fotbal si nu investiti in Colterm care ne usca de bani lunar, nu sunt drumuri, nu sunt trotuare, e plin de praf si caini vagabonzi!!!

Naiba mai voteaza cu voi la toamna !!

radu a spus: (iulie 13th, 2012 at 19:33 )

Domnu PĂCAT…şi aşa mai departe,încearcă mai întâi să-nveţi gramatica limbii române şi abia apoi, după vreo 20 – 30 de ani, în cazul tău să-ţi dai cu părerea (proastă, oricum…).

timisoreanul a spus: (iulie 13th, 2012 at 21:08 )

Acest nou club ACS e de fapt VOPSITUL ….vechi club . Iancu e PAPUSARUL iar robu ,cojocari si velcea sunt .papusile .Adica ptr phrostime punem 2-3 conducatori MANEVRABILI { pensionarul bungau , ihdiotul de giuchici sau pensionarul mehedintu } care in viata lor NU S-AU OCUPAT DE MANAGEMENT AL UNUI CLUB . asta e CRETHINITATE SI NAIVITATE din partea autoritatilor sau poate…….AU INTERES !

Polistul pur sange a spus: (iulie 13th, 2012 at 23:10 )

Robu a facut un lucru excelent si a avut vana sa se tina pe pozitie in pofida tuturor cartitorilor. Din surse apropiate de Robu am aflat ca nici vorba ca el sa mearga pe ideea punerii in functii in club a unor oameni neprofesionisti. El ii vrea alaturi pe Bungau, Dembo, Mima si pe alti fotbalisti in organe colective ale clubului nu pe functii. Eu zic sa mai asteptam un pic.

nae catavencu a spus: (iulie 15th, 2012 at 08:17 )

ce sa mai asteptam??,am vazut deja,,prostia,,dusa la rang de arta politica si nu numai,daca se vrea si este un nou anceput porniti cu oameni tineri si capabili care anainte de toate sa puna POLI pe primul plan iar,,hotiile,nepotismul si slugarnicia,,pe planul al doilea..dar din pacate nu avem asa ceva.

Andrei a spus: (iulie 15th, 2012 at 11:10 )

Tot respectul pentru Bungau care a fost un mare jucator si este un om onest! Intrebarea din titlu este insa gresita. Trebuia intrebat foarte direct: Vreti un club condus de PSD(USL) sau un club condus de PROFESIONISTI?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie

Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Finalizat în urmă cu patru luni, primul spital construit în România din fonduri private, nu poate fi încă deschis din cauza unor proceduri birocratice, lucru care l-a indignat foarte mult pe senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.  În urmă cu patru luni Asociaţia “Dăruiește Viață” a finalizat primul spital construit în România pentru copiii bolnavi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, revoltat: “Rafila, nu mai ține închis spitalul pentru copiii cu cancer!”
Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
SCM Politehnica Timișoara a jucat pe terenul echipei CSM Vaslui, în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Meciul era vital pentru ambele echipele aflate în zona inferioară a clasamentului. Prima repriză a fost foarte echilibrată, chiar dacă gazdele s-au desprins la 5-2, în minutul 8. Reușitele lui Marjanovic, din 7 metri, și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pas uriaş spre salvarea de la retrogradare
Duminică spre seară, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la un accident rutier care ar fi avut loc pe raza localității Chișoda. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că, o femeie în vârstă de 36 de ani a condus un autoturism pe strada Cooperatorilor din localitatea Chișoda...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Femeie ucisă pe trecerea de pietoni în Chişoda
Un teren viran, pe care erau mai multe clădiri dezafectate, a fost total transformat. La intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului sunt acum câteva zeci de noi locuri de parcare, soluția aleasă pentru realizare fiind dalele înierbate. Tot acolo vor fi plantați mai mulți copaci. Terenul transformat este deschis începând de sâmbătă seara,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un teren viran, cu clădiri dezafectate, a fost transformat total și va oferi parcări și zone verzi
Patru sportive de la CSU Politehnica Timișoara s-au aflat la startul Campionatului Național de 10.000 de metri, la Târgu Jiu, întrecere destinată atletelor U23, dar și senioarelor. Cea mai bună clasare a fost obținută de Iulia Mărginean. A fost a treia clasată și a câștigat, astfel, medalia de bronz. Celelalte sportive care au reprezentat Politehnica...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulia Mărginean de la Politehnica a câștigat bronzul la Campionatul Național de 10.000 de metri, la tineret
În weekend-ul următor, la Şag, va avea loc 𝐎𝐱𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥, o manifestare dedicată plantării de pomi pe ritmuri musicale. Vor fi două scene pentru concerte live, zonă de food & drinks; zonă pentru copii; ateliere și workshop-uri. Cu ce se îmbină mai bine o sesiune de plantare, dacă nu cu iubirea pentru folclorul românesc? ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oxigen Planting Festival la Şag. Plantare de pomi pe ritmuri de caval
Top