SS Politehnica, la mana lui Marian Iancu

Echipa suporterilor nemulţumiţi de noul proiect fotbalistic al oraşului ar putea avea serioase probleme din cauza lui Marian Iancu. Fostul finanţator se poate opune ca suporterii să folosească denumirea SS Politehnica Timişoara.

Marian Iancu deţine, pentru următorii 25 de ani, palmaresul şi culorile echipei înfiinţate în anul 1921, după ce tot el le-a recuperat la TAS în numele ASFC Politehnica Timişoara.

După ce a câştigat la TAS, ASFC Politehnica Timişoara i-a cedat lui Marian Iancu palmaresul şi culorile, mai exact pe fosta societate pe care a evoluat FC Timişoara, în prezent FC Politehnica. În aceste condiţii, în plan sportiv, doar Marian Iancu are dreptul să folosească denumirea Politehnica, palmaresul şi culorile.

Fostul finanţator a ajuns la cuţite cu o parte a suporterilor – tocmai cei care au înfiinţat SS Politehnica Timişoara – lucru le-ar putea fi fatal acestora, ţinând cont că nu au solicitat acceptul lui Iancu pentru a le permite folosirea denumirii şi a culorilor. De altfel, Iancu, deranjat de injuriile aduse de unii suporteri, are de gând să conteste noua echipă care ar trebui să evolueze în campionatul judeţean.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

daminuta a spus: (iulie 31st, 2012 at 09:38 )

nimic fara marian iancu. asta ramane pe veci tartore la poli. suporterii isi pot lua adio de la noul proiect, care va crapa inainte sa se nasca.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 31st, 2012 at 09:49 )

Poate Marian Iancu simte ca lucrurile la ACS Poli (club la care trebuie sa stea o perioada in umbra) nu merg chiar cum trebuie …. Este problema lui si a domnului Robu. Suporterii nu au absolut nicio problema sa-si denumeasca echipa cum vor, deoarece respectiva denumire vine ca urmare a parteneriatului cu Universitatea Politehnica proprietarul marcii inregistrate la OSIM ” Politehnica Timisoara”. Aceasta echipa este o echipa relativ noua, ce nu are vreo legatura juridica si sportiva cu echipa infiintata la 1921, cum nici echipa din Recas nu are.

mile a spus: (iulie 31st, 2012 at 10:02 )

in plan sportiv doar marian iancu are dreptul sa foloseasca denumirea politehnica. asa ca… c\lucrurile se vor complic, veti vedea.

banateanugugulanu a spus: (iulie 31st, 2012 at 10:17 )

stati linistetiti marian iancu nu are rautatile pe care le au „drukerii” de partid! (sa nu spuneti ca nu sunteti drukeri de partid ca suntei dovediti!) nu le va pune bete-n roate! in schimb „drukerii” de partid au pus si vor pune bete-n roate proiectului Acs Poli! dar fiecare gest al lor si fiecare comunicat drukeria va deveni tot mai penibil cand la stadionul dan paltinisanu va fi din ce in ce mai multa lume si va incuraja echipa! ei vor vedea ca sunt cativa drukeri de partid ce vor fi huiduiti de restul suporterilor bine intentionati din peluza, de tribuna 2 si de tribuna 1.

alain rus a spus: (iulie 31st, 2012 at 10:25 )

Asteptati 2 luni sa revenim noi PDLul la putere si vom baga Poli direct in liga I. Traian Basescu va iubeste!

Cristi Brancovan a spus: (iulie 31st, 2012 at 10:32 )

Mile – atat Marian Iancu cat si Universitatea Politehnica ….iar si AC Recas au dreptul, in plan sportiv,sa poarte ce denumire vor….. lui Marian Iancu problemele nu i s-au tras de la denumire ci de la folosirea de referiri la o istorie sportiva si juridica fara sa aibe nicio legatura cu ea. Evident nici Zambon nu avea….doar ca Zambon avea in spate FRF.

fruncea... a spus: (iulie 31st, 2012 at 11:41 )

sa vina orza cu banii si sa cumpere palmaresul

mitru a spus: (iulie 31st, 2012 at 13:17 )

Ghicitoare: ce o sa se intample cu aceasta noua Poli, dupa spargerea USL???? 100 de … puncte pentru cine ghiceste…

Cristi Brancovan a spus: (iulie 31st, 2012 at 13:38 )

In atentia domnului Sabin Cara (debanat.ro)

Nu cunoastem si nici nu ne intereseaza care este atitudinea domnului Marian Iancu fata de proiectul nostru de a sustine din toate punctele de vedere echipa Universitatii Politehnica ce activeaza in liga a 5a, insa cred ca ar fi bine sa va mai documentati.

Nici ASFC Politehnnica, nici Marian Iancu, nici FC Timisoara si nici ACS Poli (Recas) nu detin exclusivitate asupra marcii inregistrate la OSIM: „Politehnica Timisoara” ce apartine Universitatii Politehnica si nici asupra culorilor.

Confundati o decizie luata de TAS impotriva clubului FC Timisoara ce pretindea oficial ca este continuatorul, din punct de vedere sportiv si juridic, al palmaresului echipei infiintate la 1921. Ori continuitatea sportiva s-a oprit la anul 2002 de cand aceasta entitate juridica nu mai are activitate sportiva. Faptul ca ASFC Poli a incheiat cu FC Timisoara dar si cu Poli 2002, reprezentate de Marian Iancu, doua contracte de asociere in participatiune nu insemna ca ASFC Politehnica detinea exclusivitate asupra denumirii si culorilor alb si violet. De altfel Comitetul Executiv al FRF atunci cand a pus in aplicare revizuirea deciziei TAS nu a facut altceva decat sa ridice interidictia pe care o avea doar FC Timisoara in a folosi denumirea de Politehnica si culorile alb violet.

Echipa Universitatii Politehnica ce evolueaza in liga a 5a nu pretide ca are vreo legatura juridica sau sportiva cu echipa infiintata la 1921, ci doar o legatura morala.

VERDE - VIOLET a spus: (iulie 31st, 2012 at 16:46 )

Baietii „dastepti” si buni de gura se pricep la toate(mai putin la BAC…), asa ca ce va da Orza pe gaste, sa speram ca nu se strica…. ORICUM, PACAT DE BAIETII AIA, BIETII STUDENTI, CARE AU PROMOVAT PRIN MUNCA LOR SI ACUM SA VINA ACESTI „SuperMEGAUltraExtraSpecialisti” si sa le ia echipa…..

asadepemeleaguribanatene a spus: (iulie 31st, 2012 at 17:21 )

Din pacate , rezultatul e aceleasi greselile gramaticale sa se scuze singure :
* de ce sa acceptat ani la rand fuzionari si de cine au fost acceptate .( dacia pitesi , aek poli, fc timisoara ) raspunsul e acelasi tot de noi , tot ( Grebla , Serbescu , Goran , Ema , Brancovan , Paul , Gose, si restu au fost in peluza si au cantat si au iesit la mitiguri pe strazi tot noi.)
*de ce cand se incearca sa se faca ceva mereu este cineva inpotriva
*chiar daca este un proiect care nu se ridica la performatele sportive din era Iancu ca din punct de vedere al caracterului acestui bucurestean nu am de ce sa nu recunosc ca a fost
jenanat , penibil dar na
*doar comentari de prisos unde e peluza ceea de la 1-8 cu steaua care a cantat pe aceea ploaie nebuna si a ramas langa echipa
* e usor sa intorci spatele si mai greu, e sa vii atunci cand e greu
* tot timpul asa a fost de ce nu acceptati realitatea

asadepemeleaguribanatene a spus: (iulie 31st, 2012 at 17:32 )

ati inchis un ochii de atatea ori ei poate ca ar trebui sa inchideti si acum un ochii . din pacate niciodata nu va fii altfel aici la noi in banat
*intradevar fiecare are drepul sa alega in viata , dar va intreb ceva pe cei din drukeria :
ce se va intampla daca echipa va promova , va si ramane in liga 1 , vor veni alaturi eu styu un Contra vor veni si vreo 3-4-5 actionari si vom avea si station va veti intoarece in peluza sau veti pune fularele in cuier siti ca in viata totul se intoarce inpotriva sau atunci veti cauta scuze sau tertipuri .
* orcum fata de anumiti lideri din peluza am un respect deosebit si aceea se styu ei pt ca un caracter aparte totusi ar trebiu sa cucetati
mentionez ca nu sustin pe Iancu daca e proiectul lui cel cu robu si doar imi exprim un punct de vedere bun sau rau
pana la urma iubesc doaua culori ALB-VIOLET !!!!!

Cristi Brancovan a spus: (iulie 31st, 2012 at 17:37 )

Eu iti dau doar varianta mea. Cand te asezi cu cineva la o masa, convenim toti o varianta de urmat, apoi brusc peste 2 saptamani ne trezim ce se face fix pe dos….imi pare rau, pentru mine e suficient ca sa nu ma alatur. Eu sunt o persoana… nici nu contez. De aia nici nu vad de ce deranjez….

Poate e si mai bine asa, fara noi,suporterii ce doar comentam mereu. Asa o sa fie liniste la echipa domnului Robu.

VERDE - VIOLET a spus: (iulie 31st, 2012 at 18:34 )

Ca intotdeauna si ca peste tot – LINISTEA va depinde de PERFORMANTA! Daca o sa inceapa sa fie oarece performanta nu o sa mai fie liniste!

VERDE - VIOLET a spus: (iulie 31st, 2012 at 21:59 )

La baschet drukeria s-a retras din cauza de BOGDAN POPESCU si ziceau ca v-a fi sala goal! Dar , SALA ERA ARHIPLINA, ERA GALERIE dar,….fara tot la zece minute m..ie Sandu,m…ie chivo, si altii, refrenele cu care drukeria se dadea in spectacol!

@prostu satului a spus: (iulie 31st, 2012 at 23:57 )

Cat mai costa punga acum ca a crescut euro?

Ranjilla a spus: (august 1st, 2012 at 00:24 )

Si ce ati facut cu banii stransii ? Shaorma sau Kebab ?:))

Radu Victor a spus: (august 2nd, 2012 at 17:44 )

Palmaresul si culorile sunt pe veci pierdute. Zambon a fost copil mic pe langa ex…ul acesta. Poate reusim sa facem ceva cu denumirea echipei iar in ceea ce priveste culorile vom folosi culorile alb-mov (asa cum a procedat si el pe vremuri)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc//Foto

În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc//Foto
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc//Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Top