Categories: SocialTimp liber

Maia Morgenstern, intr-un spectacol pentru Centrul „Cristian Serban”

Maia Morgenstern revine la Timișoara într-un spectacol special. „Janka”, de Oscat Speace, în regia lui Toma Enache, se joacă pe 23 august, pe scena Filarmonicii Banatul. Spectacolul este organizat de Rotary Buziaș, urmând ca banii obținuți  din vânzarea de invitații  să fie donați integral Centrului de Recuperare „Cristian Șerban”.

„Janka” este un spectacol regizat de Toma Enache și jucat în premieră, în 6 mai, la Sighetu Marmației, în cadrul unor manifestări organizate de clubul Rotary. Este povestea unei femei din Sighetu Marmației,  supraviețuitoare a Holocaustului, scrisă chiar de fiul ei, Oscar Speace, acum producător de televiziune, scriitor si regizor american.

Dincolo de plăcerea de a-o revedea, într-un rol extraordinar, pe Maia Morgenstern, timișorenii care vor cumpăra bilete la acest spectacol vor face și o faptă bună. Întreaga sumă va fi donată Centrului de Recuperare „Cristian Șerban” din Buziaș, grav afectat de un incendiu izbucnit în luna mai.

În prezent, centrul, singurul din țară care tratează gratuit copii și tineri diabetici și hemofilici, funcționează la mai puțin de jumătate din capacitate. Centrul este construit exclusiv din donații, dar este integrat în sistemul de stat, pentru ca pacienții să poată beneficia de tratament gratuit. Aici sunt îngrijiți, anual, sute de copii și tineri.

Pentru repararea pagubelor produse de focul devastator, care a afectat mai ales clădirea principală, este nevoie de 300.000 de euro. Clubul Rotary Buziaș a organizat acest spectacol, având-o în centru pe Maia Morgenstern, pentru a întinde o mână de ajutor inimoșilor Margit și Viorel Șerban, profesorii timișoreni grație cărora a apărut acest centru de recuperare unic în România. Până acum,  a fost adunat un sfert din suma necesară reabilitării. Inna și-a donat onorariul de 15.000 de euro, pentru concertul de Ziua Timișoarei, în sprijinul centrului de la Buziaș.

Spectacolul se va juca joi, 23 august, de la ora 19, pe scena Filarmonicii Banatul. La casieria acestei instituții se găsesc și invitațiile care pot fi cumpărate de marți, 14 august, la prețul de 25 de lei bucata.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago