Categories: Klaus Vaterland

SenatOrza si ale sale proiecte morale

Indiscutabil, fostul viceprimar țărănist Adrian Orza preferă proiectele morale, verticale, omul respingând din start oportunismele de doi lei apărute de-al ungul vieții. Cel puțin așa am înțeles dintr-o replică a dumnealui oferită presei după ce președintele național Aurelian Pavelescu împreună cu un grup de țărăniști de bine au numit o nouă conducere la vârful PNȚCD Timiș, fără fostul lider Gheorghe Ciuhandu și alte cadre idealiste și anti-pedeliste ale partidulului.

Da, ați ghicit, PNȚCD, împărțit atâta vreme în două-trei grupări, a ajuns azi să se clasifice în cei ce doresc participarea în alegeri alături de PDL, într-o alianță de centru-dreapta, și o grupare de țărăniști „ciorbiști” sau „ciuhandiști”, mari useliști și, dacă cumva vă vine să credeți, monarhiști în același timp. Gândind totuși cu capul, ce le-ar mai fi rămas celor din PNȚCD după ce au tot stat în afara parlamentului trei legislaturi? Pe partea cu USL nu mai era loc. Acolo se înghesuie PNL, PC, PSD, UNPR și tot soiul de asociații de cadre militare în rezervă, unde să mai intre un PNȚCD moț peste grămăjoară? Dacă nu din motive doctrinare, măcar socotind pragmatic, cine le-ar mai da țărăniștilor ceva de ciugulit la masă cu Crin, Ponta, ăla micu al lui „Felix”, generalul Oprea și alde Dogaru?

Revenind la încă tânărul politician Adrian Orza, zilele trecute am aflat că PDL a păstrat pentru o circumscripție din Timișoara un loc pentru țărăniștii aspiranți la un fotoliu de senator. Și că, în ciuda supărării lui Orza cu privire la debarcarea lui Ciuhandu și a mofturilor cu care ar accepta apartenența la noua conducere județeană, în schema desenată de viitorii parteneri de dreapta din Timiș ar apărea chiar Adrian Orza pentru o poziție ipotetică de senator. Lucru confirmat dintr-o gură bine instruită din noua conducere interimară a PNȚCD Timiș și neînfierat încă de cel în cauză, dl senatOrza.

Foarte bine. Asta înseamnă că Adrian Orza a decis să ardă niște etape pentru a ajunge cu tot cu PNȚCD în Parlamentul României. Și să nu o mai ia de jos, moral, alături de colegi precum Flavius Boncea, Bogdan Herzog sau Aurelian Scorobete, ca în patru ani o creștere sănătoasă să le aducă junilor țărăniști o promovare, pardon, o revenire a partidului în prima ligă a politicii românești.

P.S. Orice asemănare a drumului ales de Adrian Orza în politică cu cel respins de același Adrian Orza în fotbal, proiectul ACS Poli, demarat de primarul Nicolae Robu, este o banală coincidență. Iar orice izbitoare deosebire între proiectul fotbalistic îmbrățișat de Adrian Orza alături de Druckerie, pentru o echipă curată ASU Poli, a Universității Politehnice din Timișoara, plecată de jos, din Liga a V-a, este obraznic de întâmplătoare.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago