Ce-a lăsat mostenire Ciuhandu lui Robu? Ce-a lasat si madam de Pompadour Frantei

Pe lângă alde Jean Cojocari, Doctor Ciupa, Culiță, Mârza etc, fostul primar Gheorghe Ciuhandu i-a lăsat moștenire actualului edil-șef Nicolae Robu și o grămadă de datorii. Plus două regii extrem de importante în pragul colapsului. Evident, mă refer la RATT și Colterm. În ambele cazuri, principala vinovată pentru prăbușire este tot primăria, care are datorii imense la cele două regii. Cu mențiunea că la Colterm este dator și Guvernul României. Dacă la Colterm municipalitatea datorează 18 milioane de lei, la RATT e vorba de 137 de milioane de lei, adică peste 30 de milioane de euro.

Imensa datorie către RATT a fost descoperită, potrivit declarațiilor lui Robu, de un control efectuat de Curtea de Conturi. Curios este că primarul nu știa de această obligație, deși consultantul lui în materie de RATT este un mega-specialist în transportul comun, absolvent de Teologie, fost director adjunct al regiei, numit politic via PNL. Or, și portarul, și femeile de serviciu de la RATT știau de datoriile primăriei, numai ditamai directorul Ionuț Nasleu să nu fi știut? Sau n-o fi avut timp de astfel de nimicuri, fiind mai ocupat cu vânzarea/închirierea către prieteni a chioșcurilor regiei?

Curtea de Conturi a dat vina pentru neplata datoriilor (facturile n-au trecut pe la contabilitate, ci numai la registratură) pe Corpul de control al primăriei. Mă rog, e unul de audit, dar acolo se auditează mai mult bârfele, cine cu cine se mai cuplează prin primărie, care a luat mai mult, care mai puțin etc.

Cea mai halucinantă declarație în acest caz vine însă din partea fostului primar Gheorghe Ciuhandu. Potrivit Opinia Timișoarei, Ciuhandu a declarat că habar n-are de datorii, trimițând reporterii să se intereseze la Direcția Economică. Din două una. Ori dl Ciuhandu e un mitoman fără pereche, ori are în el o mare doză de autism împletit cu senilitate. Oricum, e îngrijorător faptul că Timișoara a fost condusă timp de 16 ani de un astfel de personaj. Dacă nu știa de datoria la RATT, dl Ciuhandu cu ce se ocupa pe acolo, ce treabă avea? Venea în vizită la primărie, mai dădea o bârfă cu nea Jean, îi mai spunea Vasile șoferul cu cine s-a mai caftit, i se mai dădea un pahar de coniac și apoi o ușchea acasă?

A, mai și lucra din când când. Ca atunci când a propus Consiliului Local Timișoara să fie achiziționate tramvaie cu 3,1 milioane de euro bucata. Noul primar a găsit și cu 1,7 milioane bucata. La vremea când Ciuhandu dorea neapărat să dea 3,1 milioane pe un tramvai, primăria din Cluj cumpăra cu 1,5 milioane bucata. Bine că nu și-a dus planul la final, că îngloda municipalitatea în și mai multe datorii. Și avea motiv, și totodată alibi, Robu pentru eventualele insuccese. Oricum îi ajung noului primar și găurile existente. Și două regii în pragul falimentului, dintre care una (RATT) adusă la sapă de lemn numai de dragul voturilor pensionarilor. Și cine mai știe câte sunt ascunse. Pe modelul madam de Pompadour, Ciuhandu a lăsat ceva în urma lui, nu doar un acvariu și niște case țigănești în centru. A lăsat și-un potop de datorii.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Doru a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:23 )

PNL ul la susținut in 2008 pe Ciuhandu, așa ca, sa nu se planga acum!

rima a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:31 )

chioscuri catre prieteni? ce chioscuri? care prieteni? eu nu stiu despre asa ceva si nici nu prea imi vine sa cred ca ionut nasleu a facut asa ceva. e imposibil sa fi facut asa ceva. el e profesionist.

@rima a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:37 )

Profesionist???? Hahaha, hai ca e buna! La muls vaci poate, e o mare nulitate acest Nasleu!

rima a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:44 )

pentru a dovedi nulitatea lui nasleu avem nevoie si dovezi. asa daca discutam aiurea putem sa spunem despre oricine orice.

Cristi a spus: (septembrie 27th, 2012 at 11:09 )

vorba cintecului:”panintul il rabda, Domnul nu l bate si nine nu l pusca” pe dl cuhandu!!!!!!

adrian copilu lu nasleu a spus: (septembrie 27th, 2012 at 12:54 )

numele lui pascuta va spune ceva? adrian pascuta.

gipsy a spus: (septembrie 27th, 2012 at 13:59 )

aici isi serveste in fiecare zi primarul robu: http://www.opiniatimisoarei.ro/afacere-liberala-cu-covrigi-cafea-si-bauturi-alcoolice-in-chioscurile-ratt/17/02/2011.
traiasca vodca, coniacul si tigarile vandute intr-un butic care functioneaza cam ilegal acolo. e acelasi loc de pe care au fost rase de pe fata pamantului alte buticuri acum cativa ani prin hotarare de consiliu local. cum de buticul asta poate functiona daca alea au fost demolate tocmai pentru ca vindeau alcool?

@ ino a spus: (septembrie 27th, 2012 at 14:58 )

Il mai pupi mult in zona anala pe estompator?

URRAAAAAAAAA ! AVEM UN NOU SFANT ! a spus: (septembrie 27th, 2012 at 15:21 )

Un nou sfant la TIMISOARA, dupa Sf.Iosif acum avem si Sf. Nasleu !

observator a spus: (septembrie 27th, 2012 at 16:13 )

Niemni nu spune ca dupa 16 ani de administratie Ciuhandu e usor da nu impresioneaza Robu pe nimeni cu lamentarile astea, a stiut la ce se-nhama, de ce a promis atatea daca nu poate?

PDL a spus: (septembrie 27th, 2012 at 17:23 )

Numai NOI putem!

tibi a spus: (septembrie 27th, 2012 at 20:50 )

Dar mai ieftine nu se pot cumpara tramvaiele de la Arad?

Ionel a spus: (septembrie 27th, 2012 at 22:11 )

Eu sunt de partea lui Robu. Tramvaie noi de clasa mijlocie si tramvaie reabilitate e mult mai ok pt. Timisoara.

Cicica a spus: (septembrie 27th, 2012 at 22:14 )

Hai mai lasati-o cu plangerile, sa vina cu solutii ca de aia l-am ales primar!

muttziloi a spus: (septembrie 28th, 2012 at 15:49 )

n-a zburat pe nimeni pana acum!or cei care umbla pe la primarie cam stiu unde sa dea ca sa obtina ceva….

Radu Victor a spus: (septembrie 29th, 2012 at 21:26 )

Sa vedem ce va lasa acest nou primar peste 4 ani ? De bine de rau, municipiul arata cumva. Au fost puse la punct cartiere intregi: Iosefin, Balcescu, piete si parcuri si multe altele pe cae nu le vedem sau nu vrem sa le vedem.

MIUT a spus: (septembrie 30th, 2012 at 10:34 )

asa ca dragi cetateni dupe cum videtz tot mai bune conducatori am fost noi, adica echipa lu Domnu Ciuhandu. macar noi nu ne vapsiam paru ca robu asta care numa da din clantza si se da la studentele fromoase cu chitara aia agatzata din gat.

Liviu a spus: (octombrie 1st, 2012 at 12:23 )

Că elogiază Timişoara TOTI străinii care vin aici, n-au auzit încă detractorii lui Ciuhandu. Probabil au fost recent paraşutaţi din cosmos. Noi timişorenii ştim ce prefaceri formidabile s-au concretizat în cei 16 ani, cu concursul nostru. Păcat că – în prezent – promisiunile enorme se coroborează cu noroiul împroşcat anapoda pe realizări pe care le apreciază până şi nevăzătorii!

hellen bantow a spus: (octombrie 1st, 2012 at 17:23 )

Ce a facut Robu pana acum de arata cu degetul?! A promis ca va disparea „acvariul” din centrul Timisoarei – din cate putem vedea cu ochiul liber, acvariul se bucura de afacerea infloritoare din inima orasuui, in continuare. A umplut centrul orasului de terase in asa hal, incat este o adevarata aventura sa te strecori (cu mare abilitate) ca sa ajungi de la Catedrala la Opera. Piata Unirii este de asemenea impanzita de terase. Nimic de spus, este ok, dar atunci cand vezi ca nici una din ele nu functioneaza la capacitate maxima, nu poti sa nu te intrebi de ce s-au dat ATATEA aprobari de amplasare a acestora. Ca si cand nu ar fi de ajuns, ia sa vedem ce idei nastrusnice i-au mai venit lui Robu : sa mutileze parcurile! Da, sa amplaseze terase si in parcuri! Nu s-a oprit nici aici! Are in plan – dupa cum a anuntat in media – sa distruga fasiile verzi care delimiteaza trotoarele de carosabil. Acele fasii de spatiu verde unde unii dintre noi au grija sa planteze flori, acele fasii pe care in proportie de 90% sunt copaci de zeci de ani, care contribuie la improspatarea cu oxigen a aerului imbacsit si plin de noxe ale unui oras supra aglomerat si cu un trafic de-a dreptul sufocant. Tin sa reamintesc : Ciuhandu A PLANTAT POMI si a avut grija ca parcurile sa fie intretinute. Pe langa faptul ca au fost modernizate cartiere intregi, care inainte aratau ca dupa bombardament, Ciuhandu a stiu sa aprecieze „orasul florilor”. Ce face Robu?

hellen bantow a spus: (octombrie 1st, 2012 at 17:24 )

Si de ce doreste Robu sa ne fure oxigenul? Ca sa construiasca piste pentru biciclisti sau sa largeasca soselele! Din punctul meu de vedere, va spun ca prefer sa stau la cozi la semafoare – atunci cand conduc masina; prefer sa ma dau jos de pe bicicleta de 50 de ori – atunci cand sunt cu bicicleta ; decat sa ne distruga orasul! NU VOM PERMITE CA TIMISOARA SA DEVINA UN ORAS AL BETOANELOR! Are malurile Begai – poate acolo sa amenajeze terase superbe pe pontoane, poate sa mai achizitioneze vaporase, tot acolo ar putea sa ia fiinta noi parcuri. Ar fi superb, nu? E, dar pentru asta nu ajunge doar vopseaua de par si studentele. In alta ordine de idei, avem “asfaltari de toamna” – suna cel putin ciudat, nu? Si mai ciudat este ca unele strazi asfaltate au avut un asfalt impecabil! Sincera sa fiu, si eu imi vopsesc parul – dar asta nu este poate fi nici o scuza ca sa o iau pe aratura. Nu stiu, poate in unele cazuri, vopseaua de par dauneaza grav sanatatii. Totul este sa nu dauneze sanatatii noastre, a tuturor. Singurul lucru notabil dar in nici un caz de laudat, pe care l-am remarcat cu totii pana acum, din partea primarului Robu – a fost sa asigure desfasurarea mitingului USL din 15 iulie. Zeci de autocare au impanzit orasul. Indivizi care se dadeau timisoreni, au venit in orasul nostru sa urle – in numele nostru! Ei au strigat “azi in Timisoara – maine in toata tara”. Hai serios?! Unde erau ei acum 23 de ani cand urlam noi in disperare, izolati in Timisoara? Rusine! Ati intinat memoria martirilor nostri si a celor care au luptat pentru democratie cu 23 de ani in urma. Timisoara nu este o autogara pentru scopuri politice, domnule primar! Pe de alta parte, nu a aprobat desfasurarea unui miting de sustinere a Presedintelui suspendat in aceiasi perioada. Asta e democratie? Asta este Timisoara care a ramas dupa 23 de ani? In caz ca nu stiati, tinerii de acum 23 de ani nu pentru asta au luptat! Ma refer aici la adevaratii revolutionari, nu la cei falsi care se prezinta in ziua de azi cu doleante de intretinere financiara. S-ar rasuci in mormant daca ar stii ca Timisoara – spalata cu sange acum 23 de ani, este acum manjita cu o alt fel de culoare rosie. Diabolica! Sau, daca acum 23 de ani s-a planuit a se rade Timisoara de pe harta – la propriu; domnul Robu doreste sa faca asta acum – la figurat? O sa va spun o vorba a fostului primar : NU TE PUI CU TIMISORENII, d-le Robu!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Primăria Timișoara a anunțat amplasarea a nouă cișmele de apă potabilă  în 6 parcuri administrate municipalitate: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1). Prima cișmea a fost deja montată în Parcul Adolescenței. În această săptămână, va fi dată în folosință și cea din Parcul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În șase parcuri din Timișoara vor fi amplasate cișmele cu apă potabilă
DRDP Timișoara a anunțat că în această seară (16 aprilie), de la ora 20 până la miezul nopții, 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐯𝐚 funcționa în 𝐏𝐓𝐅 Moravița, 𝐏𝐓𝐅 Jimbolia și 𝐏𝐓𝐅 Cenad, din judetul Timiș, ca urmare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rețelelor de comunicații de date puse la dispoziție de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întrerupe temporar emiterea de roviniete în punctele de trecere a frontierei din Timiș
Top