Categories: Timp liber

O aradeanca reprezinta Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

Arădeanca Claudia-Romana Rista reprezintă Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, eveniment certificat de către World Association Of Chefs Societies (WACS) ce va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Cluj.

Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte  competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor să facă parte din această minunată experienţă. A.C.E.E.A. lansează Mega Show-ul „Masters of Flames – Hells Kitchen & Angels Lounge” Powered By Zahăr Mărgăritar Hells Kitchen. În cadrul show-ului se vor găti 6.500 porţii de mâncare pentru publicul spectator. Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit „diavolesc” şi vor folosi următoarele ingrediente: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) cu os cu tot, de preferinţă cap, picioare, ciolane, coaste, gâturi şi gheare de pui, ori de altă pasăre. Legumele vor fi de culoare roşie: tomate, ardei kapia, ardei gras, gogşar, ceapă roşie, sfeclă, varză roşie etc, iar condimentele puternic picante şi iuţi.

Sosurile şi zemurile obligatoriu se vor prezenta cu o tentă sângerie. Se va găti la flacără puternică şi temperaturi înalte, la ceaun şi la grătar. În timp ce alt bănățean celebru într-ale gastronomiei va avea roluL Morții cu Coasă, Claudia-ROmana Rista va interpreta unul dintre îngeri. Chiar în ziua deschiderii programului, vineri, bănățeanca noastră face gastro show alături de chef Odeh Elhawa (Israel) și de maestrul cofetar Dorel Şipoş (Târgu Mureş).

Claudia – Romana Rista a lucrat ani buni în multinaionale, apoi anul trecut a avut revelația vieții ei: aceea că rostul ei este acela de a găti mâncăruri geniale cu un aspect fabulous. În câteva luni și-a consolodat propriul brand, ”Rista de bucate”, I se spune ”fata care gătește cu flori”, pentru că în meniurile ei deseori apar florile d edovleqc, levănțică sau gălbenele. Una peste alta, ceea ce pune ea în farfurie este, după cum spune, bucătărie arhaică.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Autoturism de lux în valoare de 200.000 euro căutat de autoritățile din Italia, descoperit la PTF Moravița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…

10 ore ago

Aquatim pregătește preluarea rețelelor de apă canal din Lugoj, de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…

15 ore ago

Când armele au tăcut și mingea a „vorbit”! Miracolul fotbalistic din timpul Războiului cel Mare

Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…

15 ore ago

Cum va fi vremea în prima și în a doua zi de Crăciun

Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…

17 ore ago

Scrisoarea pastorală de Crăciun a lui †IOAN, episcopul greco-catolic de Lugoj

Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…

18 ore ago

Pastorala de Crăciun a PS Iosif Csaba Pál, episcop diecezan

Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…

19 ore ago