Categories: Timp liber

O aradeanca reprezinta Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

Arădeanca Claudia-Romana Rista reprezintă Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, eveniment certificat de către World Association Of Chefs Societies (WACS) ce va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Cluj.

Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte  competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor să facă parte din această minunată experienţă. A.C.E.E.A. lansează Mega Show-ul „Masters of Flames – Hells Kitchen & Angels Lounge” Powered By Zahăr Mărgăritar Hells Kitchen. În cadrul show-ului se vor găti 6.500 porţii de mâncare pentru publicul spectator. Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit „diavolesc” şi vor folosi următoarele ingrediente: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) cu os cu tot, de preferinţă cap, picioare, ciolane, coaste, gâturi şi gheare de pui, ori de altă pasăre. Legumele vor fi de culoare roşie: tomate, ardei kapia, ardei gras, gogşar, ceapă roşie, sfeclă, varză roşie etc, iar condimentele puternic picante şi iuţi.

Sosurile şi zemurile obligatoriu se vor prezenta cu o tentă sângerie. Se va găti la flacără puternică şi temperaturi înalte, la ceaun şi la grătar. În timp ce alt bănățean celebru într-ale gastronomiei va avea roluL Morții cu Coasă, Claudia-ROmana Rista va interpreta unul dintre îngeri. Chiar în ziua deschiderii programului, vineri, bănățeanca noastră face gastro show alături de chef Odeh Elhawa (Israel) și de maestrul cofetar Dorel Şipoş (Târgu Mureş).

Claudia – Romana Rista a lucrat ani buni în multinaionale, apoi anul trecut a avut revelația vieții ei: aceea că rostul ei este acela de a găti mâncăruri geniale cu un aspect fabulous. În câteva luni și-a consolodat propriul brand, ”Rista de bucate”, I se spune ”fata care gătește cu flori”, pentru că în meniurile ei deseori apar florile d edovleqc, levănțică sau gălbenele. Una peste alta, ceea ce pune ea în farfurie este, după cum spune, bucătărie arhaică.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

9 minute ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

30 de minute ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

19 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

22 de ore ago