Categories: Timp liber

O aradeanca reprezinta Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

Arădeanca Claudia-Romana Rista reprezintă Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, eveniment certificat de către World Association Of Chefs Societies (WACS) ce va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Cluj.

Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte  competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor să facă parte din această minunată experienţă. A.C.E.E.A. lansează Mega Show-ul „Masters of Flames – Hells Kitchen & Angels Lounge” Powered By Zahăr Mărgăritar Hells Kitchen. În cadrul show-ului se vor găti 6.500 porţii de mâncare pentru publicul spectator. Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit „diavolesc” şi vor folosi următoarele ingrediente: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) cu os cu tot, de preferinţă cap, picioare, ciolane, coaste, gâturi şi gheare de pui, ori de altă pasăre. Legumele vor fi de culoare roşie: tomate, ardei kapia, ardei gras, gogşar, ceapă roşie, sfeclă, varză roşie etc, iar condimentele puternic picante şi iuţi.

Sosurile şi zemurile obligatoriu se vor prezenta cu o tentă sângerie. Se va găti la flacără puternică şi temperaturi înalte, la ceaun şi la grătar. În timp ce alt bănățean celebru într-ale gastronomiei va avea roluL Morții cu Coasă, Claudia-ROmana Rista va interpreta unul dintre îngeri. Chiar în ziua deschiderii programului, vineri, bănățeanca noastră face gastro show alături de chef Odeh Elhawa (Israel) și de maestrul cofetar Dorel Şipoş (Târgu Mureş).

Claudia – Romana Rista a lucrat ani buni în multinaionale, apoi anul trecut a avut revelația vieții ei: aceea că rostul ei este acela de a găti mâncăruri geniale cu un aspect fabulous. În câteva luni și-a consolodat propriul brand, ”Rista de bucate”, I se spune ”fata care gătește cu flori”, pentru că în meniurile ei deseori apar florile d edovleqc, levănțică sau gălbenele. Una peste alta, ceea ce pune ea în farfurie este, după cum spune, bucătărie arhaică.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Fabi Marincu, meci de senzație în victoria cu CSU Alba Iulia. Din păcate, un record excelent a fost stopat în meciul de astăzi

Penultimul joc din 2025 pentru alb-violeți a fost disputat acasă, împotriva echipei CSU Alba Iulia,…

10 ore ago

Nicio șansă pentru Dumbrăvița la Voluntari. Bănățenii au intrat pe teren doar cu gândul să nu primească multe

De neînțeles comportarea Dumbrăviței din meciul de la Voluntari, unde a intrat să se apere.…

13 ore ago

Un proiect câștigat de UVT va ajuta comunitatea din Dumbrăvița

Universitatea de Vest din Timișoara a reușit atragerea unei noi finanțări nerambursabile dedicate modernizării infrastructurii…

15 ore ago

Pe 13 decembrie va avea loc ediția din acest an a Concertului de Crăciun, de la Biserica Millennium

Tradiția va fi respectată și comunitatea italiană din Timișoara va organiza și în acest an…

15 ore ago

Centrul orașului Sânnicolau Mare va fi reabilitat, cu pest cinci milioane de euro

Zona centrală a orașului Sânnicolau Mare va fi modernizat cu fonduri europene. O piațetă modernă,…

16 ore ago

Cuplaj sportiv la Sala Constantin Jude. Meciuri de handbal și baschet

Urmează o dublă alb-violetă pe parchetul sălii “Olimpia”. Ziua de duminică se va transforma într-o…

16 ore ago