Categories: Timp liber

O aradeanca reprezinta Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

Arădeanca Claudia-Romana Rista reprezintă Banatul la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, eveniment certificat de către World Association Of Chefs Societies (WACS) ce va avea loc în acest sfârșit de săptămână la Cluj.

Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti, ce au mai participat şi la alte  competiţii gastronomice şi au experienţă în acest domeniu, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere şi vor să facă parte din această minunată experienţă. A.C.E.E.A. lansează Mega Show-ul „Masters of Flames – Hells Kitchen & Angels Lounge” Powered By Zahăr Mărgăritar Hells Kitchen. În cadrul show-ului se vor găti 6.500 porţii de mâncare pentru publicul spectator. Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit „diavolesc” şi vor folosi următoarele ingrediente: carne roşie (porc, viţel, oaie, capră) cu os cu tot, de preferinţă cap, picioare, ciolane, coaste, gâturi şi gheare de pui, ori de altă pasăre. Legumele vor fi de culoare roşie: tomate, ardei kapia, ardei gras, gogşar, ceapă roşie, sfeclă, varză roşie etc, iar condimentele puternic picante şi iuţi.

Sosurile şi zemurile obligatoriu se vor prezenta cu o tentă sângerie. Se va găti la flacără puternică şi temperaturi înalte, la ceaun şi la grătar. În timp ce alt bănățean celebru într-ale gastronomiei va avea roluL Morții cu Coasă, Claudia-ROmana Rista va interpreta unul dintre îngeri. Chiar în ziua deschiderii programului, vineri, bănățeanca noastră face gastro show alături de chef Odeh Elhawa (Israel) și de maestrul cofetar Dorel Şipoş (Târgu Mureş).

Claudia – Romana Rista a lucrat ani buni în multinaionale, apoi anul trecut a avut revelația vieții ei: aceea că rostul ei este acela de a găti mâncăruri geniale cu un aspect fabulous. În câteva luni și-a consolodat propriul brand, ”Rista de bucate”, I se spune ”fata care gătește cu flori”, pentru că în meniurile ei deseori apar florile d edovleqc, levănțică sau gălbenele. Una peste alta, ceea ce pune ea în farfurie este, după cum spune, bucătărie arhaică.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Liga 3. Politehnica, la cea mai convingătoare victorie, chiar pe terenul celei mai în formă echipe. Eşecuri pentru Ghiroda şi Şag

O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…

8 ore ago

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

11 ore ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

13 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

14 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

14 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

15 ore ago