O fi auzit Monica Macovei de Dorin Candea? Ca pe Popoviciu il stie de la televizor

La câteva zile după ce Monica Macovei a făcut publice criteriile de integritate pe care trebuie să le îndeplinească aspiranții Alianței România Dreaptă la fotoliile de parlamentar, PDL Timiș și-a anunțat candidații pentru alegerile din luna decembrie. Criteriile sunt deja cunoscute, dar amintesc câteva dintre ele.

„Candidații trebuie să nu fi fost condamnați penal definitiv și să nu fi fost arestați preventiv sau să nu fi fost trimiși în judecată pentru o infracțiune săvârșită în România sau în orice altă țară democratică”, sună primul criteriu. „Să nu existe indicii temeinice privind încheierea ilegală, netransparentă sau preferențială de contracte de afaceri cu instituții publice”, sună un alt criteriu. Și tot așa, cele mai multe criterii se referă la fapte de corupție și la incompatibilități stabilite de ANI.

Revenind la lista PDL Timiș, trebuie spus că filiala atacă, după mulți ani, alegerile parlamentare de pe poziția de outsider. Lucru care ar trebui să oblige PDL la o mult mai mare responsabilitate în stabilirea candidaților. PDL Timiș a ratat însă startul, pe listă existând destule personaje controversate. Unele nu ar trece nici filtrul cu criterii stabilite de partid. Nu mai vorbesc de calitățile umane și intelectuale ale unora, printre ei existând, de exemplu, un personaj care, în urmă cu ceva ani, făcea deliciul ziariștilor printr-un comunicat de presă în care, la fiecare frază, existau cel puțin trei greșeli grave de ortografie. Pentru conformitate, individul răspunde la numele de Alain Rus.

Cu amintitele criterii ar putea avea probleme inclusiv fabulosul deputat Alin Popoviciu. A cărui firmă a primit aproape moca un spațiu de la Regionala CFR Timișoara, condusă pe atunci de un apropiat al deputatului, Valeriu Trică. Pe care Popoviciu l-a ajutat să ajungă chiar șef al Companiei Naționale CFR. De altfel, din contracte cu CFR-ul s-au înfruptat și apropiați ai deputatului, de exemplu Sorin Cociobea. Popoviciu a făcut „rânduială” și pe Aeroportul Timișoara, în perioada în care acesta a fost condus de un alt candidat, Cornel Sămărtinean. El a mai stat în umbra unor contracte dubioase pe bani publici, fiind în spatele firmei de construcții Agma Tiuca. Dar cu implicațiile lui Popoviciu în gestionarea banilor publici din Timiș probabil că s-ar putea scrie un roman.

Alt candidat care naște probleme este amintitul Sămărtinean. Deocamdată e subiect doar de presă, dar ar putea ajunge și pentru procurori. A jonglat cum a vrut cu banii instituției pe care a lăsat-o într-un colaps financiar. A inventat contractele de 14.900 de euro, pentru a face achiziții prin încredințare directă, eludând licitațiile și procedura cererii de oferte.

Aparent surprinzător pe listă apare și primarul din Deta, Petre Roman. Cel cu băieții năzdrăvani și subalternii traficanți de țigări. Băieți despre care, în perioada celebrelor scandaluri de la Deta, spunea că nu-i cunoaște. Probabil a făcut cunoștință cu ei în momentul în care i-a pus pe primele locuri pe lista ANL. Altfel, pe Colegiul 10 Deta miroase de la o poștă a blat ordinar. Contrar unor comentarii că Roman îl va bate pe PSD-istul Gheorghe Ciobanu, în fapt primarul și deputatul au rămas prieteni foarte buni. Chiar și după ce fostul vameș a trecut la PSD. Candidatura lui Roman e de un caraghioslâc deosebit, misiunea lui fiind aceea de a-i face viața ușoară lui Ciobanu. Ce dă acesta în schimb? Probabil, așa cum s-a speculat în ultimul timp, un sprijin consistend candidatului PDL Vasile Blaga, al cărui colegiu senatorial cuprinde și colegiul de deputați de pe Deta.

Apropo de blaturi, se vorbește că pe Colegiul IV Senat, unde din partea USL va candida Ilie Sârbu, PDL îl va trimite pe Marinel Pașca, fost primar de Recaș. Adică loser-ul de la alegerile locale din Recaș va mima competiția cu socrul de premier.

Evident cireașa de pe tortul PDL este Dorin Cândea, om care are la activ o condamnare la închisoare pentru șmenuri cu mașini. Nu mai vorbim de învârtelile pe care le-a făcut în fruntea RAR Timiș. L-o fi cunoscând Monica Macovei pe ipochimen? Și-a cumpărat de la el vreo poșetă, un lac de unghii, ceva? Fiindcă individul se ocupa și de bișnițăreală, vânzând obiecte de proveniență dubioasă, de la poșete de damă la ace, brice și carice. Ce mai, inițiativă privată, om de dreapta! Și totuși, la modul serios, de ce PDL vrea să le facă viața ușoară celor din USL? Numai pentru ca Blaga să n-aibă probleme?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

34 comentarii pentru acest articol

ino a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:37 )

lista e cu PROPUNERI nu e definitiva! probabil ca vor disparea unii..ceea ce e si normal nu?
dar…hai sa discutam o chestie…a fost blat si la gataia intre roman si ciobanu? si la ciacova? sau vrei sa-mi spui ca lu ciobanu nu ii trebuiau orasele de pe colegiu? prieten sunt poate si eu cu tine, dar asta nu inseamna ca mereu trebuie sa fiu mereu de acord cu tine, asa ca …hai sa vedem ce o sa faca roman pe colegiul deta si apoi sa stam la o sueta si sa radem ca facem supozitii fara temelie..
ah…si mai ceva…ce vina are roman ca fisu` de 32 de ani e golanu golanilor?

eh a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:39 )

la majoritatea de care ai scris, dosarele exista doar pe la sursele voastre, ca pana acum nu am vazut nici o trimitere in judecata a lui popoviciu sau samartinean …ca daca ar fi dupa voi…toti ar trebui sa fie la puscarie!!!

lista listelor a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:43 )

lasa ino ca e aia a pneleilor de aseara si mai faina!! draganescu e omul prefect sa reprezinte Timisoara!

dle INO! a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:45 )

O analiza pertinenta pentru un carcotas. Recunosc ca am citit despre tot ce ati amintit in acest articol, dar in afara de barfe de colt de strada, nimic dovedit sau macar aflat sub ancheta, nu ati fost in stare sa aduceti un argument viabil.Ati analizat 5 oameni cu posibile probleme (mai mult de imagine) dintr-o lista de 14 sau 15 ceea ce reprezinta aprox 30%, ceea ce eu zic ca e bine avand in vedere clasa politica de astazi. Daca faceti o analiza a candidatilor USL veti vedea ca procentul depaseste clar 80%! Va provoc sa o faceti!

pai si? a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:46 )

unde e buba? ajung nominalizarile la macovei care ii va cerne..ce nu ai inteles din procedura? stai ca stiu ce faci de fapt.o ajuti pe macovei sa ii cunoasca pe deputabilii de timis pt ca tu stii tot

solicitare speciala pt debanat a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:50 )

Eu as vrea sa-l analizati pe Sarbu. Motivul este simplu: raspopitul a fost unul dintre cei care au provocat moartea a zeci de tineri pe scarile Catedralei, un securist de care se pare ca nu mai scapam decat dupa ce-l acopera pamantul! Va rog sa-i faceti o radiografie documentata, asta ca sa nu-mi pierd respectul pt dvs, domnue Ino

Un cetățean a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:52 )

Oameni ca Marius Dugulescu nu au loc pentru ca sunt onesti curati si cinstiti. Pacat ca aceasta tara nu se trezeste odată sa ne scape de papusari acestea corupți pana in maduva oaselor

Grindeanu a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:54 )

as vrea o analiza la fel de profunda si in cazul lui grindeanu, vesnicul vice sa vedem cum ne-a umplut orasu de tigani, sa vedem daca ai cureaj sa scrii ceva

deontolog a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:56 )

Aveti posibilitatea, ca bun cetatean ce sunteti, sa faceti sesizare catre comisia condusa de Macovei. De ce nu o faceti? Sunteti ziarist, formator de opinie, bun cetatean! Pacat ca nu are si USL o astfel de comisie ca ar fi jale!

ce sa mai analizezi la sarbu? a spus: (septembrie 21st, 2012 at 12:58 )

ca toata lumea stie ca e shaf pe colegiul lui senatorial si sigur presa gen „radio shantz” nu are curaj sa il analizeze pe „tata socru” ca doar sunt prea bine platiti..oare cand o sa scrieti despre unii care au cu adevarat dosare si probleme penale, in loc sa dati doar zvonuri care le auziti la un spritz?

vorbe-n vant a spus: (septembrie 21st, 2012 at 13:37 )

barfe barfe barfe!!! nimic palpabil…bursa zvonurilor functioneaza bine la tine

bah ino a spus: (septembrie 21st, 2012 at 13:40 )

ii tremura curu pretenului tau ghita, ai? haha…vai de mama voastra, sa ii fie frica de tata batausilor

ghita vama a spus: (septembrie 21st, 2012 at 13:47 )

baronu ghita ramane fara teritoriu!hahahaha

chici ce? a spus: (septembrie 21st, 2012 at 14:31 )

cine va fi marele sustinator al lui Roman? Va zic eu, nea Titu! Abia asteapta sa-i ia glanda lu Ciobanu. Si mai are un client, nu-i asa Grindene? Simti vantul din ceafa?

pepe a spus: (septembrie 21st, 2012 at 15:47 )

, CONTRACTUL DE MARKETING CU COMPANIA WIZZAR

IN VALOARE DE 2,600,000 EURO declarat de ANRMAP SI MINISTERUL DE FINANTE ILEGAL =PREJUDICIU—2,600,000+ 1,000,000(TAXE SI IMPOZITE PLATITE)=3,600,000 EURO

2.Cum a semnat Aeroportul “Traian Vuia” un contract în ianuarie pentru care cerea ofertă de preţ în martie

Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara a fost transformat de fostul director Dan Idolu în sursă de profit maxim pentru firmele Saero, aeroportul traian vuia timisoara patronata de Cristian Chebuţiu şi UCM Reşita, reprezentată de Adrian Chebuţiu, naşul directorului.
În toamna lui 2004 se organizează o licitaţie pentru achiziţionarea a 40.000 litri lichid degivrant pentru pistă, firma Saero câştigând cu o ofertă de 60.000 de euro. În februarie 2005, se solicită, printr-un memoriu intern, suplimentarea contractului pe motiv că a fost o iarnă grea şi cantitatea de lichid comandată este consumată, aproape în totalitate. La începutul lui martie, Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” trimite o adresă prin care cere în mod imperativ preţurile de la Saero pentru suplimentarea de lichid degivrant. Cu toate acestea, în documentele instituţiei, apare o anexă semnată în …ianuarie 2005 pentru o suplimentare de 60.000 l îm valoare de peste 97.000 euro. Asta în condiţiile în care, valoarea anexei nu avea voie să depăşească valoric jumătate din suma contractului iniţial. Ulterior, în toamna lui 2005, aeroportul se pregăteşte de iarna următoare şi în urma unei licitaţii cumpără tot de la Saero 100.000 litri de lichid degivrant pentru 183.260 euro plus TVA.
UCM Reşiţa, reprezentată de naşul directorului Dan Idolu, a câştigat licitaţia pentru construirea de porţi de îmbarcare în zona aerogării de plecări externe, după ce s-a “războit” cu un singur contraofertant. Valoarea iniţială a afacerii – 330.681 euro plus TVA, iar durată de execuţie 5 luni.,,. Conform tradiţiei, a apărut şi o anexă prin care s-au efectuat lucrări suplimentare de 159.489,75 euro.
Un alt contract important primit de firma naşului de la finul director a fost cel de extindere aerogară curse interne, la licitaţie singura firma care s-a prezentat fiind UCM Reşiţa. A câştigat cu o ofertă de 484.140 euro+237,073
Cum a semnat Aeroportul “Traian Vuia” un contract în ianuarie pentru care cerea ofertă de preţ în martie

3.EXCLUSIV Taxa de securitate a Aeroportului Timişoara, pusă gaj pentru un contract câştigat de naşul fostului director Idolu
Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timişoara a fost transformat în ultimii ani în sursă de profit pentru apropiaţii fostului director Dan Idolu, care a dan idolu pieşt, însă, bine la toate controalele efectuate în cele trei regimuri politice în care a supravieţuit. Din 2004 si pana in 2009, firmele Saero, patronata de Cristian Chebuţiu şi UCM Reşita, reprezentată în relaţia cu Aeroportul Internaţional Timişoara de Adrian Chebuţiu, naşul lui Idolu, au fost principalele contracte de investiţii. În această perioadă cele doua firme au încheiat cu aeroportul din Timişoara 17 contracte , de la achiziţii de soluţie de degivrare, echipamente, construcţii până la contractul de service pentru uşile glisante de la aeroport.
,,,,,,.Practic, câştigătorului i se asigura o afacere de succes fără să investească nimic şi fără să-şi asigure nici un risc. Saero cu o ofertă de 1.536.491,6 euro din care 1.192.660 euro plus 343.831,6 euro cheltuieli de finanţare a fost declarată câştigătoare., Aeroportul Timişoara a garantat creditul de 5.294.340 lei cu “gaj pe sume de bani viitoare provenind din incasările viitoare ale AIT în valoare de 1.400.000 euro reprezentând taxa de securitate de 7 euro pe pasager la un volum estimat de 200.000 pasageri pentru 2006”.

4. Misterul penal al contractelor secretizate

La aeroportul din Timişoara s-a deschis cutia Pandorei, tot mai multe dintre contractele ilegale încheiate de fostul director Dan Idolu cu societăţi ale unor prieteni sau apropiaţi fiind făcute publice. Aceasta în ciuda măsurii luate de ministrul Radu Berceanu, cel care a secretizat contractele comerciale din Aeroportul Traian Vuia şi diverse comapnii aeriene şi societăţi comerciale. Sumele care s-au scurs ilegal din conturile societăţii aeroportuare nu sunt cunoscute, dar estimările neoficiale făcute de foşti angajaţi avansează o fraudă de câteva milioane de euro.
5,FRĂŢIA CONTRACTELOR

Mai multe contracte au fost încheiate cu firmele fraţilor Cristian şi Adrian Chebuţiu, acesta din urmă fiind naşul fostului director Dan Idolu şi director al UCM Reşiţa. Astfel, contractul pentru deszăpezire nu era semnat la 7 decembrie 2009, fiind ţinut “sub preş”, cu dedicaţie pentru firma SAERO SRL, controlată de Adrian Chebuţiu, director general al UCM Reşiţa, care este naşul fostului director, Daniel Idolu.
Tot de numele naşului lui Dan Idolu se leagă şi un contract extrem de important care se referă la siguranţa aeroportului. Între 2004 şi 2009, firma Saero, patronată de Cristian Chebuţiu, şi UCM Reşita, reprezentată prin naşul Adrian Chebuţiu, au primit nu mai puţin de 17 contracte de investiţii, de la construcţii, echipamente, achiziţii de soluţie de degivrare şi până la contractul de service pentru uşile automate ale clădirilor.
,,,,. Din două firme, licitaţia a câştigat-o firma Saero SRL, cu o ofertă de 1.536.491,6 euro din care 1.192.660 euro plus 343.831,6 euro cheltuieli de finanţare a fost declarată câştigătoare.
Prin contract, aeroportul garanta pentru câştigător un credit prin care firma să poată cumpăra utilajele, pentru ca, ulterior, acestea să fie vândute celor de la “Traian Vuia”. Pentru a demara, între Aeroportul Internaţional Timişoara, Saero SRL şi BRD au fost semnate mai multe contracte. Una dintre clauzele contractuale este aproape incredibilă, pentru că stipula că, pe lângă utilaje, Aeroportul Timişoara a garantat creditul de 5.294.340 lei cu “gaj pe sume de bani viitoare provenind din incasările viitoare ale AIT în valoare de 1.400.000 euro, reprezentând taxa de securitate de 7 euro pe pasager la un volum estimat de 200.000 de pasageri pentru 2006″.
6.Naşul de la firmă şi finul de la aeroport au făcut afaceri cu echipamente pentru pistă
Relaţiile de cumetrie nu au împiedicat încheierea unor contracte la Aeroportul Timişoara. Fostul director al aeroportului, Dan Idolu şi naşul său Adrian Chebuţiu, în prezent director la UCM Reşiţa au făcut afaceri fructuoase.
SC Saero SRL este o firmă producătoare de echipamente aeroportuare. Până în 2004, firma a fost deţinută de Adrian Chebuţiu, actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie al UCM Reşiţa, care este şi naşul fostului director al Aeroportului Timişoara, Dan Idolu.
7Afacerea Naşul&Finul: aeroport utilat „în familie”
Vile la Timişoara
. „Aţi uitat să spuneţi că în 2002, NGF care avea contract de lucrări în aeroport, cu totul întâmplător, construia şi cele trei vile ale lui Idolu şi fraţilor Chebuţiu, în aceeaşi curte, în calea Urseni”, spune Denea. „Ştiu că fratele meu are demult o casă în construcţie la Timişoara, iar eu deţin una de foarte mult timp. Nu există combinaţii între mine şi Dan Idolu, la construcţia de case. Fiecare şi-a condus viaţa independent. NGF nu ştiu cine sunt”, a declarat Chebuţiu.

cititor a spus: (septembrie 21st, 2012 at 16:50 )

Ino ar trebui sa analizezi si lista USLista ca acolo ai mai multe surprize sau ti-ai facut norma de ,,articole” pe saptamana asta?

vecinul lui Rus a spus: (septembrie 21st, 2012 at 16:52 )

Alain Rus care certa jurnalistii, pe cand era la PLD, ca nu mananca tot din farfurie si ei au platit mancarea? :))))))))

Petre Truica a spus: (septembrie 22nd, 2012 at 00:32 )

Foarte bun articolul. O sinteza a realitatii politice.

Adica, toata clasa politica e formata din Hoti !!

Filotei, calugar cosmic a spus: (septembrie 22nd, 2012 at 17:21 )

Niste papagali, acolo…cu putina carte si mult tupeu…la PDL /USL….si iata de ce:vamesul traseist – oare cum a facut olteanul averea pe care o detine??? nu cu spagi de la contrabandistii de la Moravita? carte putina pe la nusce particulara, tupeu cat incape. Alin Popoviciu – mai mult decat papagal, manelist, avere facuta fraudulos;Dugulescu jr. mai mult decat papagalul de taticsu, nici minte si, sa recunoastem, nici tupeu, e bunpt adus pocaitii la vot si ridicat mana la ce propune Videanu sau Udrea; BLaga- din inginer mecanic =sef la VAMA BORS…spagi de spagi pe acolo si atunci cand a fost el;mi-e lehamite sa mai postez si despre ceilalti….INO, o propuner: cautati dosarele porcuroarei MM de pana la 89 dec. si gata, la cratita cu ea.

TerraCross a spus: (septembrie 22nd, 2012 at 22:56 )

Cine p… mea e Alen Rus??????Liberalii vin cu nume tari si PDL istii cu Fruningina asta si Alen Rus ???? Se pare ca asta se urmărește, pierderea Timișoarei , de ce oare?????

nicu a spus: (septembrie 23rd, 2012 at 22:26 )

DAr ce nu stiti e ca acest condamnat Dorin Cindea a pus in functii pe adj IPJ TIMIS-Bolbos Florin si pe adj Pol Mun Tim-Langa DAniel

lasa-neee! a spus: (septembrie 24th, 2012 at 09:55 )

Lasa-neee ca si cu Nasleu si Bombonel in palmares, USL s-a cam dat in petec!

Silviu a spus: (septembrie 24th, 2012 at 10:22 )

Atât Candea RAR cât si Popoviciu nu ar tb sa treacă de comisia Macovei, ambii au probleme penale si de imagine, sunt o piatra de moara atarnata de gâtul pdl ului.De Sanmartinean nici nu mai are rost sa amintesc ca e lunga lista infractiuniilor si a delapidarilor de la Aeroportul Timisoara. Singurul lor merit e ca au cotizat cascaval engros la șeful Don Costello.Cu toate criteriile lor de integritate au cea mai neagră lista de candidati din Timiș !

@TerraCross a spus: (septembrie 24th, 2012 at 10:38 )

care-s ma numele alea asa tari la pnl??? ca ma ..pe mine de ras..coifan? draganescu? cum poti sa spui ca astea-s nume tari?

Maria a spus: (septembrie 24th, 2012 at 10:40 )

Acest ipochimen Popoviciu e cea mai mare rusine pentru politica românească! Numai la noi se poate sa se propună ca parlamentar un astfel de exemplar!

TerraCross a spus: (septembrie 24th, 2012 at 10:45 )

Da, Coifan e fost parlamentar si președinte de CJ si nu are o imagine corupta ca si Candea de exemplu al vostru.Draganescu e fost parlamentar si prefect si nu se compara cu mega coruptul Popoviciu.Petru Ehegartner e net superior fata de penalul Sanmartinean si lista continua…….

@TerraCross a spus: (septembrie 24th, 2012 at 11:46 )

deci daca tu te poti lauda cu draganescu ca si cu candidat ideal pt parlamentare….sa ma ierti…eu nu fac comparatie cu cei de la pdl..dar sunt satul sa vad reactii de genu…al meu e mai putin corupt decat al tau!!! oameni noi, fara trecut de tot felul, fara copii din flori, fara contracte facute pt copii cu Continental, Colterm si alte multe de acest fel…hai sa fim seriosi si alegeti oameni care sa ne reprezinte pe noi, nu interesele lor personale si de grup

@TerraCross, @@tTerraCross a spus: (septembrie 24th, 2012 at 11:51 )

voi sunteti cei mai buni astia de la pnl, se vede…cu anonescu in frunte care…stati unde e ??? ca s-a cam dat la fund dupa revenirea chiorului….sunteti penibili!!! toti o apa si-un pamant!!sunteti toti la fel si astia penelei si astia pedelei si astia pesedei!!! niste hoti nenorociti care ne sug seva in fiecare zi

ioana a spus: (septembrie 24th, 2012 at 12:08 )

cum de nu va laudati cu traseistul nasleu? mare director ratt, unde a smenuit banii publici dupa bunul lui plac si acum mare secretar de stat la anrp, unde face alte smenuri si smecherii!! mai uitati-va si in ograda voastra ca nu e chiar asa curata

@TerraCross a spus: (septembrie 24th, 2012 at 12:15 )

draganescu al tau cat a fost prefect nu a facut nimic bun, ba mai mult e principalul vinovat in scandaul terenurilor pt mercedes! despre ce naiba vorbim? ca sa nu mai vb despre modul in care „iubaretul” tau a fost surprins in „plina actiune” taman in masina institutiei…

coifan?? a spus: (septembrie 24th, 2012 at 12:45 )

nu va e rusine sa va laudati cu un fost colaborator al securitatii? pai astia sunt oamenii vostri din prima linie? vai de noi!!!!!

text a spus: (septembrie 24th, 2012 at 13:02 )

articolul asta puteai sa-l incluzi la sectiunea „pe surse” pt ca din cate stiu, toti pe care ii faci varza sunt bine merci, fara dosare si fara nimic palpabil decat improscari cu noroi in presa…deci, „pe surse” 😉

muttziloi a spus: (septembrie 24th, 2012 at 17:50 )

tota lumea se cramponeaza de acv.din centru.dar ati auzit de monumentul de langa salonul Monica?recte fosta albitorie a UTT actualmente un obiectiv perfect mascat de blocurile de pe bv.coposu.oare pe cine asteapta terenutzul acela?

protejat de

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Top