Razboiul galeriilor sau al suporterilor-postaci de partid?

Lupta fratricidă dintre susținătorii celor două echipe Poli din Timișoara pare tot mai crâncenă pe zi ce trece. Ea se dă încă în spațiul virtual, dar la modul în care se poartă războiul nu ar fi imposibil să depășească acest spațiu. Și ar fi păcat! Mai bizar este faptul că stupidul război nu se duce cu argumente fotbalistice, acestea fiind lăsate cu totul și cu totul pe dinafară. Disputa s-a mutat aproate totalmente pe tărâm politic. Și al injuriilor. În paranteză fie spus, nu știu ce mare capital electoral poate să mai aducă fotbalul. S-a lămurit de acest lucru și fostul lider PSD Timiș Dan Ioan Șipoș care s-a măscărit degeaba de-a Matrix-ul electoral, împreună cu Toni Doboș și Nică Panduru. Oamenii votează – când votează – tot ce vor ei, fără influențe fotbalistice.

Revenind la subiect, suporterii (mai numeroși) ai echipei din Liga a V-a au stabilit că oricine ține cu ACS Recaș e vândut lui Robu și USL. Au zis și gata! Ei nu emit păreri sau judecăți, ei emit axiome, lucruri care nu mai trebuie demonstrate. Au venit cu sloganul „AC Recaș nu e Poli” și toată lumea trebuie să fie de acord cu acesta. Trec și peste modul de domeniul vandalistic cu care s-a impus sloganul pe clădirile din oraș. Un lider de opinie al acestei mișcări, un guru mai bine zis, fiindcă spune că nu e implicat direct, este Cristi Brâncovan. Altfel, cu un discurs civilizat, fără injuriile la care se dedau mulți, de aceea îmi permit să-i dau numele, nu ca altora care se stau tot timpul cu organul în gură sau între degetele cu care încearcă tastatura.

Deși critică politizarea echipei din Liga a II-a, Brâncovan apelează cu sârg chiar el la retorica politicianistă. Adică, dacă un ziarist scrie un lucru care-i convine, respectivul nu și-a făcut decât datoria. Dacă emite o părere care nu-i convine, e vândut lui Robu sau mai știu eu cui. Precum alți lideri ai Druckeriei, Brâncovan este depozitar al adevărului. În fine, după .000 de ani, un om știe să dea răspusul la celebra întrebare a lui Pilat din Pont: „Ce este adevărul?”. Brâncovan critică cel mai mult implicația politică de la ACS Poli, un lucru pe care l-am scris în urmă cu două luni. Și critică deBanat.ro, fiindcă ar fi ziarul lui Robu. Așa cum adepții lui Robu ne critică că am fi ai PDL. Incidentele de la Ictar Budinț nu au fost contestate de suporteri, dar site-ul nostru a fost găsit vinovat fiindcă le-a publicat.

Și acum spun că primarul Nicolae Robu a reușit, într-un timp foarte scurt, să rezolve problema unei echipe în Liga a II-a. Un lucru lăudabil. A urmat însă o perioadă plină de decizii politicianiste, orice hotărâre referitoare la echipă luându-se în sediile de partid ale PNL și PSD și mai puțin în sediul clubului. Nu mai vorbesc de structura incredibil de stufoasă a clubului, o structură care conduce la anchilozare. Or, un club normal se conduce articulat, cu oameni care își asumă decizii; iar dacă se poate, acestea trebuie să fie bune și rapide.

Mai cred că Robu a greșit și fiindcă n-a discutat mai mult cu galeria. Probabil fără folos atâta timp cât unii membri ai galeriei au idei extrem de puține și fixe, dar trebuia încercat. Demersul cu galeria angajată prin mica publicitate denotă o mare naivitate, ca să nu spun mai mult. Un om susține o echipă fiindcă așa vrea el, fiindcă iubește acea echipă, nu fiindcă îi dă cineva o ocupație. Ocupația de suporter.

Pe de altă parte, e suspect că, după ce au înghițit și Fulgerul Bragadiru, și Dacia Pitești, și mai știu eu ce, cei din galerie s-au trezit cu moralitatea pe ei. Ca și cum ai face o gospodină dintr-o practicantă a celei mai vechi meserii. Coincidență sau nu, supărarea vine taman când un șef al Druckeriei a ajuns consilier local. Adică e politician. Iar șeful lui pe linie de partid, Adrian Orza, este un vehement critic al proiectului ACS Poli. După ce ani la rândul a s-a ocupat cu depistarea și înlăturarea scamelor de pe costumele lui Marian Iancu. Dacă tot vorbim de ipocrizie și politicianism. Iar dacă am lăsa ipocrizia și politicianismul la o parte, am putea avea o singură galerie și două echipe.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

61 comentarii pentru acest articol

alina a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:05 )

nu stiu daca se va ajunge la scandal intre galerii. pentru asta e nevoie de doua, iar noi avem una singura in oras. in rest, perfect deacord cu ce spui, domnule ino. ipocrizia e la ea acasa in ambele tabere. dar robu ii bate pe toti, trebuie sa recunoastem.

Sarbu Cosmin a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:15 )

Cred alina ca tu esti cea mai ipocrita!
Nu puteti realiza inca ce a facut acest om, Robu pentru Timisoara fotbalistica. Este greu sa intelegi cand esti manipulata!

gelu a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:17 )

frumos expus domnule ardelean. apreciez o parere obiectiva si am citit si postarea dvs in care vorbeati de asu si acs. dar poate se vrea o echipa curata si o renuntare la trecutul cu pitestiul si bragadiru.. de acea ne-am pus cenuse in cap si de acea plecam din liga de jos. daca cineva isi imagineaza ca oamenii din galerie voteaza dupa cum se comanda de inseala. daca cineva isi iimagineaza ca domnul orza isi face capital politic cu o echipa de liga a v-a se inseala. sa fim seriosi. felicitari pentru corectitudinea articolului. poate vorbiti cu colegul dvs nestor sa nu inventeze afirmatii care nu au fost facute de dl rector serban si poate renunta la a ne cataloga milogi.

ADEVARUL a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:33 )

daca tot vorbiti de adevar, de ce nu spuneti ca acel spiritual,inteligent si (SIC!)o culme a cinstei:ACRecas nu e POLI, a fost inventat de Orza si de asemenea si cu CE BANI, a fost scris prin tot orasul? Nimeni nu a reprosat, sau acuzat drukeria ca se muta la ASU POLI ! Totul a inceput cand TOCMAI ei AU INTRAT INTR-UN PARTID POLITIC(ce coincidenta – tocmai la Orza…)si TOCMAI EI AU INCEPUT SA-I ACUZE pe ceilalti CA SUNT LINGAI POLITICI !

CE IDEE COMICA?!? a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:36 )

Cica o lupta intre galerii !!!???!!! Pai ACS POLI are o galerie in formare, ca mai important era sa aibe ECHIPA ! Ceilalti au o galerie formata, dar n-au echipa si presteaza pe unde pot ! Deocamdata la o echipa infiintata acum doi ani, dar care ei zic ca e infiintata in 1921 !!!

PREMIERA NATIONALA la TIMISOARA! a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:39 )

TIMISOARA a devenit primul oras din ROMANIA unde membrii unei galerii sportive, au devenit si membrii unui partid politic!………………Din pacate PREMIERA MONDIALA NU E ! ……………………Caci situatii similare mai sunt in Coreea de Nord,Iran si Congo !

PREMIERA NATIONALA si MONDIALA la TIMISOARA! a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:42 )

La TIMISOARA este singura galerie a unei echipe din campionat satesc, ai caror membrii au mai mult de 18 ani ! La toate celelalte sate membrii galeriilor au maximum pana in 16 ani !

@alina a spus: (septembrie 24th, 2012 at 16:43 )

nu stiu daca se va ajunge la o lupta intre echipe, caci pt. asta e nevoie de doua, ori pana acum e doar una ! Ghici care !

drukeria-membriidepartid a spus: (septembrie 24th, 2012 at 17:00 )

eu cred ca marea majoritate a celor care fac ‘mascarade’ pe la sate, parca vrand sa demonstreze ei ceva… nush ce anume.. dar vor sa arate ei lumii si presei ce ‘cool’ sunt ei.. eu cred ca marea majoritate sunt recuperabili, si mai devreme sau mai tarziu isi vor da seama ca au fost manipulati si vor veni sa cante pe dan paltinisanu in peluza in care am petrecut atatea momente frumoase in ultimii ani!

PENIBIL !!! a spus: (septembrie 24th, 2012 at 17:03 )

Domnu’ Ziaristu’, matale te lauzi cu echidistanta,neangajare,cinste, etc. Atunci de ce nu recunosti ca PROIECTUL cinstit,sincer,de jos,etc,etc este RIPENSIA, cu care nu are nimeni nimic, desi nu se stie daca sunt indreptatiti sa-l infiinteze, dar nefiind altii care sa-l conteste, e corect! Iar „gaselnita” asta cu ASU POLI, careia au vrut sa-i schimbe deja numele in S.S. POLI, pute a politica precum W.C.-ul Garii de Nord, mai ales ca am inteles ca vreo sapte sefi de acolo sunt membrii de partid, unii chiar consilieri !

@drukeria-membriidepartid a spus: (septembrie 24th, 2012 at 17:05 )

ca si fotbalistii care au plecat de buna voie la Chiajna si membrii drukeria, care au plecat dusi sa fie! Exista viata si dupa ei !

Roby a spus: (septembrie 24th, 2012 at 17:12 )

Bine ca avem cat de cat echipa, caci balivernele astea cu cea mai tare galerie din tara le-am trait si inainte de a veni Iancu! Si daca nu venea Iancu se alegea praful de echipa(ajungea in liga 5),ramaneam cu galeria!

Soacra Sasului a spus: (septembrie 24th, 2012 at 17:29 )

Santajati-ma.

commando viola a spus: (septembrie 24th, 2012 at 17:52 )

Foarte echilibrat articolul si foarte bine prezentata realitatea. Concluzia este clara: trebuie sa avem o singura galerie si doua echipe! CIne actioneaza in alt sens nu iubeste Poli si nu iubeste Timisoara.

JANOS a spus: (septembrie 24th, 2012 at 18:34 )

BASARABIA PAMANT UNGURESC…..!!!!!

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 18:49 )

Domnule Ardelean, cititi cu atentie postarile mele. Am spus de zeci de ori, sloganul „AC Recas nu e Poli” e o mare prostie… deci nu sunt niciun fel de lider de opinie al unei asemenea miscari. Apoi eu nu am criticat parerile unui ziarist, pentru simplul motiv ca respectivul ziarist „Alex Nestor” nu exista. Sunt 100% convins ca in spatele respectivului pseudonim se ascund alte persoane din redactie, posibil chiar suporteri ce ani de zile au facut schimb de idei cu noi pe forumul comunitatii suporterilor timisoreni.

Nici eu si nici suporterii ce sustin echipa de liga a 5a nu au spus despre ceilalti suporteri ca sunt vanduti domnului Robu sau USL-ului, ci despre debanat,ro si Europa Nova (unii suporteri mai rautaciosi spun ca raportul de subordonare este invers)…. si nu spunem asta de la articolul de zilele trecute ci deja de cateva luni de zile.

Suporterii nu sunt nici mai buni nici mai rai decat in perioada in care primeau sute de mesaje de felicitare de la domnul primar. Legat de articolul semnat cu pseudonimul „Alex Nestor” – Rectorul Serban ameninta cu desfiintarea ASU Poli – discutam despre o minciuna ordinara inca din titlu, lucru confirmat de insusi rectorul Politehnicii – Viorel Serban. Nu neaga nimeni ca nu au existat probleme la Ictar-Budint, insa absolut nimeni de la debanat,ro sau alt ziar nu l-a contactat pe rectorul Politehnicii in legatura cu acest subiect. Acesta daca doreste sa comunice ceva cu noi o face in mod direct, nu prin intermediul presei.
Ati inventat fel de fel de minciuni… unele chiar penibile…”Chiar în ziua incidentelor, rectorul Viorel Șerban l-a sunat pe finanțatorul echipei din Ictar Budinț, să-și ceară scuze pentru nefericita întâmplare. Șerban i-a spus acestuia că, la primul scandal provocat de galerie, va retrage echipa din campionat. Potrivit unor surse din Politehnică, Șerban nu a glumit, reiterând această intenție și în alte discuții” – Pai finantatorul echipei din Budint nu exista, echipa fiind finantata de Consiliul Local al comunei. Apoi „La următorul meci după etapa de la Ictar Budinț au afișat un banner, unii spun cu dedicație pentru Șerban, „Bem mult, dar des” ” – minciuna -respectivul mesaj a fost afisat fix la meciul de la Ictar – Budint, nu dupa si nu ca un raspuns adresat cuiva – fiind un mesaj cu care se identifica un grup de circa 20 de persoane din randul celor 300 de polisti prezenti la respectivul meci, grup cu o denumire sugestiva „Drojdierii”
Nu comenta nimeni daca scriati un articol in care prezentati impartial un comunicat al IPJ sau IJJ Timis, prin care sa fie semnalate anumite probleme, o declaratie a recotorului Serban (nu inventii) si eventual o parere a reprezentantilor suporterilor. Doar ca scopul era cu totul altu. Peste tot exista si uscaturi… si daca am retinut bine din jurnalele de stiri si in interiorul echipei redactionale debanat,ro exista o persoana acuzata de diverse probleme… diferenta e ca nu o sa ne vedeti pe noi coborandu-ne la nivelul debanat,ro
Nu ma intereseaza persoana lui Adrian Orza sau Bogdan Herzog si nu ma intereseaza colaborarea lor. Tot ce pot sa va spun e ca respectiva amicitie dintre ei nu are vreo legatura cu galeria sau organizatia Druckeria, ci are legatura cu evenimentul „Sara Banatana” ce se desfasoara de prin 2010 in localul Bierhaus patronat de Bogdan Hertzog, acolo „nascandu-se” „Liga Banateana” ce a mers in alegeri alaturi de Adrian Orza. Intre suporterii Politehnicii intalnim cam toate categoriile sociale… de la medici, oameni politici sau oameni de afaceri, la ziaristi, someri sau pensionari. Ce face fiecare in afara orelor in care ne vedem la meciuri e treaba fiecaruia.
In continuare am sa redau o postare de-a mea publicata ieri dimineata pe Facebook:
„Se argumenteaza multe prea des cu sloganul „Ac Recas nu e Poli”, tocmai de aceea reiau tema scindarii din vara. Imediat dupa alegeri noul primar a raspuns cu amabilitate solicitarii reprezentantilor suporterilor in legatura cu o intalnire. La intalnire ne-a fost prezentata o varianta ce am covenit sa o sprijinim toti. De asemenea noul primar ne-a promis ca indiferent cum evolueaza situatia nu o sa mute echipa din Recas la Timisoara, asa cum se zvonea si asa cum parea foarte comod, avand in vedere legaturile de subordonare pe linie de partid. Timp de doua saptamani nu am mai primit niciun semnal pentru ca in final sa ne trezim cu o echipa mutata. Fata de momentul 2002, de data aceasta existau si alternative, doar ca s-a insistat prea putin pe ele si s-a ales varianta cea mai la indemena, chiar daca s-a promis cu totul altcea in fata unei categorii semnificative de suporteri, ce au fost pusi in fata faptului implinit. Vazand ca nu mai discutam de o relatie corecta de colaborare care sa se mai poata baza pe incredere reciproca, noi cei 200-300 de oameni (dupa aprecierea domnului primar) n-am urmat convingerea proprie si sugestia dansului si ne-am vazut de treaba.

Am cautat un parteneriat, nu cu o persoana, ci cu o institutie ce este un reper atat pentru polisti cat si pentru oras – Universitatea Politehnica. Nu ne-a fost rusine sa repornim de la nivelul diviziei a 5a – pentru ca noi nu suntem suporteri de rezultat.

Poate politicienii o sa inteleaga ceva din intamplarea asta. Nu toate categoriile de oameni se lasa minititi si chiar fraieriti in continuare dupa ce increderea le-a fost tradata odata. Ieri pe Dan Paltinisanu, conform aprecierii – de aceasta daca obiective – al ziarului de casa al puterii administrative locale, au fost 500 de spectatori. Puteau sa fie cu 200-300 de oameni in plus sau chiar cu 1000 (cati speram sa se stranga astazi pe „Stiinta”). Dar este nevoie de incredere, colaborare si respect … in fotbal s-a cam pierdut, poate macar in alte domenii sa se invete ceva din asta, iar prioritatea sa fie indreptata spre interesul cetatenilor acestui oras nu spre ambitiile personale sau alte interese.

Hai Poli !”

@Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 19:19 )

si daca serban se va retrage? ok, ziaristi nu s-au documentat, ai dreptate, dar nici pe serban, din moment ce a luat o asemenea amploare stirea, nu a dezmintit. eu cred ca lui serban nu i-a cazut deloc bine ce s-a intamplat la ictar-budint.

Aqwilla-Violla a spus: (septembrie 24th, 2012 at 19:19 )

O singura intrebare am? De ce credeti ca cu cei de la Ripensia nimeni nu are nimic? Nimeni nu le numara spectatorii,nici cati sustinatori,sau cate steaguri au? Si nici ei pe cei de la ACS POLI? Fiecare isi vede de treaba lui,cu mijloacele lui,cu ideile lui, ba chiar unii merg la meciuri la ceilalti! Nici media nu mediatizeaza exagerat nici pe ACS POLI si nici pe RIPENSIA! Totul e normal ! Cum de altfel e peste tot in lumea civilizata! Singurele probleme sunt cu ASU POLI, sau SS POLI ! Astia numara spectatorii(si la ei si ACS POLI si dau un verdict care NU ARE VOIE NIMENI sa-l CONTESTE, sau sa-l CONTRAZICA…)! Ei intodeauna sunt mai multi, mai buni, mai destepti, mai interesanti, etc,etc,etc. Nu exista meci, sau rezultat(la ei nu conteaza ca pierd, sau castiga…) sa nu se laude:”mama ce am facut, SOOUU !(ei au stilul Uta, se baga singuri in seama! Ei stiu ca ACS POLI nu poate promova in div. A, dar ei pot! Nimeni nu are , de fapt nimic cu ei, dar situatia nu mai e nici comica, e cam penibila:sa sustii ca peste 5 ani ajungi in Cupe Europene?!? Dar nu atat asta, dar ca esti singura echipa curata din Timisoara?!?

@Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 19:40 )

La un moment dat spui asa: Nici eu si nici suporterii ce sustin echipa de liga a 5a nu au spus despre ceilalti suporteri ca sunt vanduti domnului Robu sau USL-ului, ci despre debanat,ro si Europa Nova (unii suporteri mai rautaciosi spun ca raportul de subordonare este invers)…. si nu spunem asta de la articolul de zilele trecute ci deja de cateva luni de zile.

Fama si pe mine sa ma inteleg cum e cu raportul de subordonare. Adica Robu e subordonat celor de la debanat si europa nova? Ca nu inteleg.

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 19:49 )

Acum ce sa faca toti cei ce sunt atacati sau „citati” de pseudonimele debanat,ro …. ii obligam sa-si bage net pe mobil si sa urmareasca in permanenta site-ul ca sa poata dezminti in timp util? Ce facem cu cei ce nu au auzit inca de site/ziar?

Pana de curand postam doar eu pe acest site parerile pro-ASU Poli, mi-am luat n-spe mii de injuraturi, jigniri, atacuri murdare, amenintari. Zeci de comentarii la cate un articol…. atacuri personale la adresa mea, a amicilor din galerie si a ideii de ASU Politehnica. Nu m-am plans niciodata… pentru ca am stiut mereu ca acei „presupusi” suporteri ce scriau in realitate nu exista.

Nimanui nu i-a picat bine ca am dat posibilitatea ca propaganda uselista sa ne denigreze, doar ca dintr-o data responsabilitatile sunt duble pentru noi. Nu mai facem doar spectacol ci trebuie sa facem si pe bodyguarzii. Dintr-o liga in care spectatorii erau tratati ca niste sclavi, am ajuns la un nivel la care orice e permis si sunt persoane care nu stiu sa gestioneze situatia si recurg la fel de fel de excese.

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 19:52 )

Intre noi exista persoane care cred ca raportul de subordonare intre primar si Stelu Iordache- patronul de la Europa Nova este invers decat sustin eu. E adevarat … eu sunt pe digital si acolo nici din greseala nu mai am ocazia sa-i ascult aberatiile lui Stelu Iordache ce e la fel de coerent pe subiectul Poli, cat e de coerent si Orza.

JANOS a spus: (septembrie 24th, 2012 at 19:58 )

BASARABIA PAMANT UNGURESC…..!!!!!

@Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 20:14 )

tu le spui bine mai cristi, numai ca mai si exagerezi. cel putin in privinta amenintarilor. sa nu spui ca te-a amenintat cineva in oras. sau s-a uitat urat la tine. eu te-as lua colaborator in locul astora de la debanat. sa iti dai cu presupusul despre echipa ta de suflet, asu politehnica timisoara, echipa pe care o sustii de mic copii.

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 20:42 )

Amenintarile le-am prin intermediul comentariilor de pe site-ul acesta. Nu m-am panicat…. Totusi cam toti golanii de prin oras sunt cu pesedeul… sa vedem cat mai tin nervii unora.

vecinul lui Orza a spus: (septembrie 24th, 2012 at 21:48 )

Aici Brancovan vorbeste cu Brancovan? lol!

miezu coji a spus: (septembrie 24th, 2012 at 21:48 )

Vai vai…si PNCD-ul tau ce a adus? Iti zic eu…tiganii in centrul timisoarei. Nu mai poti de colorati de lu CIUHANDRU.

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 24th, 2012 at 23:03 )

vecine – @Cristi Brancovan e altcineva …

camil a spus: (septembrie 25th, 2012 at 08:52 )

mai lasati dumele cu politizarea echipei. foarte bine scris in editorial faptul ca problemele sunt la nivelul conducerii acestui club, unde sunt tot felul de neaveniti. in rest, fiecare are dreptul sa aleaga si sa mearga intr-o partea sau alta. sau la ambele echipe.

radu a spus: (septembrie 25th, 2012 at 10:44 )

Domnule ziarist, atenţie la gramatică! Cu formulări de genul …”ne critică că…” părăsim site-ul instant!

Brancovan Haiduc de Tastatura a spus: (septembrie 25th, 2012 at 12:38 )

IN NEMERNICIA MEA AS VREA SA DECLAR URMATOARELE….: SUNT MIC DAR IN CIOCAN VA RIDIC….:))

Masseria a spus: (septembrie 25th, 2012 at 13:36 )

Noroc cu articole de genul asta, poate mai baga in seama cineva si strutocamila numita acs…
In curand se va stinge orice interes pt aceasta pseudoechipa a samantarilor de duminica.

D D D a spus: (septembrie 25th, 2012 at 13:36 )

C.Brancovan acest D D D al fotbalului (adica Dan Diaconescu in Direct…)

ACS POLI =divizia A a spus: (septembrie 25th, 2012 at 14:25 )

ACS POLI Timisoara viitoare componenta a Ligii lui Mitica , spre damblageala multora!

Noni a spus: (septembrie 25th, 2012 at 18:10 )

Bun articol si un final excelent! Drkeria este vizibil gruparea liderului Orza pentru ca altfel nu exista nici o explicatie logica pentru ca au inghitit Fulgerul Bragadiru, Dacia Pitești dar nu inghit AC Recas. Nu se poate! Nu are sens! Macar Recasul este in Timis! Iar oamenii de la ACS Recas sunt oameni de fotbal timisoreni! Asa ca totul e facut de drukeria ca sa nu-i iasa lui Robu! Chiar daca ce a facut Robu este pentru binele Timisorenilor! Drukeria a votat oras! Au pus sondaj pe site si asta au votat! E treaba lor cu cine voteaza dar sa nu ne mazgaleasca noua peretii si sa vina cu gogosi de genul AC Recas nu e poli! Este Poli si va fi o ehipa cu care ne vom mandri! Eu unul m-as bucura ca sa ajunga ambele echipe in divizia 1! Iar drukeria sa sustina UTA!

EU-GENIU a spus: (septembrie 25th, 2012 at 19:54 )

Alo, Brâncovane, mai lasă-ne că nu ești tu un făuritor de opinii în fotbalul din Timiș. La să oamenii să aleagă ce vor.

Iulik a spus: (septembrie 25th, 2012 at 20:36 )

Brancovane nu te cunosc personal doar din ce te-am auzit pe la intalniri si prin galerie….nu cred ca esti genul de om care-i nevoit sa se justifice in fata acestui „maret ziar” lasa-i sa vorbeasca si sa linga in fund in continuare ca niste comunisti,dictatori ce sunt ei…avea dreptate intr-un fel MM cand zicea ca multa lume venea pentru steaua la stadion…o mare parte sunt si aici 😉

sebaviola a spus: (septembrie 26th, 2012 at 07:40 )

Voi astia cu acs recas de pe site-ul asta sunteti mai prosti ca noaptea in arad…manjitilor. Muriti de ciuda ca in liga 5 e spectacol, iar, din pacate sau din cauza lui mitica, iancu,robu si alti binevoitori, pe Dan Paltinisanu bate vantul.

ACS POLI =divizia A a spus: (septembrie 26th, 2012 at 10:14 )

@sebaviola ce spectacol 3-5? atunci da! iar pe DP e o echipa de liga lui Miti, iar cu 1000 de spectatori nu bate vcantul! in liga a 5-a nu vor fi O MIE nici cand v-a debuta Dembrowski!

Alepsandru a spus: (septembrie 26th, 2012 at 10:57 )

Oare despre ce moralitate vorbim at cand spunem k am ales ASU in detrimentul ACS? Oare cine a omorat pe cineva in viata lui mai poate fi curat vreodata? Asa ca sa lasam falsele „argumente” ale nesustinerii ACS-ului. Poli e numai una, e cea din sufletele noastre. Acuzati ca Primaria se implica si prin politic la ACS dar at cand veneau bani ilegali de la Primarie pt echipa lui Iancu si noi cu totii cantam in peluza la marile meciuri cum era? nu tot politic? deci sa lasam falsa verticalitate si sa sustina fiecare pe cine doreste. ACS e mai aproape de performanta si de aceea e un proiect mult mai viabil decat cel ASU. Sa lasam povestile si sa ne punem la treaba: Timisoara merita o echipa in prima liga si bine ar fi ca noi toti sa luptam pt un sg tel: POLI, caci POLI suntem noi amaratii care dam si ultimul leu din buzunar pt un bilet la meci, nu cei care roiesc in jurul clubului vazand clubul ca o vasa de muls. FORZA VIOLA, noi avem steagurile, noi avem fularele, noi cu totii suntem alb-violeti….

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 26th, 2012 at 12:55 )

Poli e si echipa primariei ( fosta AC Recas) si echipa Universitatii Politehnica …. ca sa fie toata lumea multumita.

Putina transparenta nu ar strica, avand in vedere promisiunile primarului, in acest sens. De exemplu dupa acest meci s-ar putea emite un comunicat prin care sa fie informati cetatenii:
– la acest meci am cheltuit xxx lei pentru a obtine acordul clubului din Alba Iulia pentru mutarea meciului la alta ora decat ora oficiala. Cheltuielile reprezinta o noapte de cazarea si masa .
– in urma mutarii meciului incasarile au crescut semnificativ si s-au concretizat in xxx lei din biletele de intrare la meci si in xxx lei de pe urma drepturilor tv de la acest meci vandute catre Digitv
– avand in vedere ca desfasuram in acest an competitional contracte de sponsorizare in valoare de xxx lei in servicii si xxx lei in bani (pt care trebuie sa oferim vizibilitate) / nr de meciuri acasa – rezulta o suma de xxx lei ce se adauga veniturilor din incasari, din totalul rezultat scazand cheltuielile de organizare ( cazare-masa pt echipa oaspete )

In consecinta concluzionam ca mutarea orei de desfasurare a meciului are ratiuni economice si nu s-a facut doar pentru confortul celor 5xx spectatori prezenti la meci.

Drojdierul debusolat a spus: (septembrie 26th, 2012 at 18:43 )

Hai sa vorbim de moralitate : Acu 2-3 ani de ce nu mergeati la ASU ?
Ca doar ASU e Poli !
Singurul lucru regretabil e ca la noua galerie a ACS liderul autoproclamat e un semianalfabet ! Dar in fond si la urma urmei , cui ii mai pasa de fotbal ?

Drojdierul debusolat a spus: (septembrie 26th, 2012 at 18:46 )

Argument: daca iei un leu de la fiecare spectator care a fost la ACS+ASU abia daca faci de o pleasca !!!!!!

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 26th, 2012 at 20:29 )

Tu de ce nu ai fost pana acum 2-3 ani la Recas….ca si echipa aia e in prezent Poli?

Drojdierul debusolat a spus: (septembrie 26th, 2012 at 20:57 )

Pentru ca am fost cu tine la Bragadiru !
Iar la ACS nu merg…..dar sa nu-mi zici ca peste noapte ASU a devenit Poli ca nu te cred. Eu respect ce faceti voi cu ASU dar atat timp cat nu aveti pretentia ca recas nu e poli dar ASU e.

Petre Truica a spus: (septembrie 26th, 2012 at 21:18 )

Suporterii la cele 2 echipe sunt toti reptilieni carora le place sa stea intr-un oras ultrapoluat, merg cu masina si la WC, isi plimba cainii periculosi si ilegali pe trotuare, fara botnita sau lesa si fara sa stranga mizeria dupa ei, nu si-au luat Bac-ul si nici nu si-l vor lua vreodata pe cinstite si in sfarsit sunt atat de tampiti ca nici spaniolii nu i-au primit la cules capsuni. Sunt numai buni pentru electoratul USL, alaturi de pensionari si bugetari puturosi.

Gtd a spus: (septembrie 26th, 2012 at 21:29 )

Petre esti un bou !
Multi suporteri au mai multe diplome decat are neamul tau si neamul Soimarestilor la un loc !

@drojdierul debusolat a spus: (septembrie 26th, 2012 at 23:03 )

du-te la Giarmata Vii cu bicicleta, caci se pare ca tot intracolo te trage ata,poate iti regasesti si busola pe la bufetul din sat!

Brancovan Haiduc de Tastatura a spus: (septembrie 26th, 2012 at 23:24 )

inchiriez biciclete cu ora….2,3 lei depinde de fatza omului

@brancoveane - raspunde-mi si mie a spus: (septembrie 27th, 2012 at 07:40 )

Am si eu o curiozitate…cati din cei de la ACS Poli sunt de la AC Recas si cati nu? Si mai am una: de ce ati acceptat si sustinut Poli AEK dar nu sustineti ACS Poli? SI mai am una …voi suporterii sunteti o forta executiva? Cei de la conducerea clubului trebuie sa ia doar deciziile care va plac voua?

@brancoveane ACU e infintata de Robu a spus: (septembrie 27th, 2012 at 07:54 )

Habar nu aveti ca ACU este infintata tot de Robu ba orzisti-taranisti ce sunteti…nu veniti la meciurile lui ACS pentru ca nu va place Robu si dar sustineti teribil o alta echipa infintata tot de el…fraierilor! Mmai bine mergeti la UTA!

Drojdierul debusolat a spus: (septembrie 27th, 2012 at 08:17 )

Dar ce ne facem ca daca adunam fanii ACS si ASU….tot nu facem de pleasca. Unde-s RESTU ? aia 40 000?
Majoritatea care postati pe aici nu calcati pe la stadioane…dati lectii de moralitate, dar voi asteptati sa vina Steaua sa va miscati curu din fotoliul imbacsit de besini mute!

pentru lider a spus: (septembrie 27th, 2012 at 09:29 )

am vazut ca domnul brtancovan are si simtul umorului, cand spunea ca de ce cei care merg acum la acs nu au mers la jocurile echipei din recas, ca un raspuns la intrebarea de ce nu a sustinut el si ceilalti pe asu poli si acum cativa ani. asta presupune ca domnul brancovan recunoaste ca poli a crapat de mult, darf echipa inca mai trezeste interes. e echipa care le confera tututor, suporteri, politicieni sau oameni din administratie, notorietate. notorietate care ii place si domnului robu, dar si lui brancovan, nu-i asa? aveti decenta si inmormantati cu demnitate aceasta echipa, nu mai plimbati hoitul ei prin targ, ca pute.

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:16 )

1. nu inchiriez biciclete – nu fac comert
2. am mai explicat din iulie incoace …. fata de momentul 2002 in acesta vara existau si alternative. Acestea ne-au fost doar prezentate, le-am acceptat, obtinand si promisiunea ca nu o sa fie adus clubul din Recas, insa am aflat doua saptamania mai tarziu, de la televizor, ca tocmai aceasta varianta a fost preferata. Ce rost avea sa ajungem sa ne tiganim ca si cu Iancu. Am facut exact ce ne-a cerut domnul primar…. ne-am vazut de treaba si am pornit din liga a 5a alaturi de Universitatea Politehnica.
3. Nu toti suporterii au urmat calea ASU, multi au renuntat sa mai vina la meciuri, iar o parte vin si in continuare facandu-se eforturi financiare deosebite pentru confortul lor. Numarul lor exact o sa fie conoscut la primul meci ce o sa se desfasoare la ora oficiala de la divizia B.
4 . ASU Politehnica a fost infiintata de un comitet de 22 de persoane, printre care si domnul primar. In prezent asociatia este condusa de Nicolae Negut -rectorul Facultatii de Mecanica
5 . ASU nu a devenit peste noapte Poli….ci a fost intodeauna, pentru ca dintodeauna au existat mai multe echipe Poli la diferite nivele.
6. Unii s-au obisnuit cu stilul lui Iancu de a gestiona relatia cu spectatorii… rezultatul? Cand a venit la Timisoara media de spectatori era 15-20.000….. iar in ultimul an de A, chiar daca trageam la titlu, pe stadion veneau cate 3.000 de oameni la meciurile normale. Nu, domnul primar sa faca totul de capul lui pentru ca le stie pe toate….dar macar sa nu mai mimeze prin presa ca-l intereseaza parerea celor din jur. „Consiliul Consultativ” infiintat de el e doar o chestie de imagine.
7. Nu ma incalzeste deloc notorietatea…. In plus notorietate intre cine? Intre zeci de „comentatori” in spatele carora se ascund 2-3 persoane, pe prin partid, de prin redactie? Eu i-as zice expunere… pentru ca stiu bine cine e in spatele USL-ului … si o stie bine si autorul articolului si Eugen Sasu …. si Iosif Costinas, pe vremea cand putea sa mai aibe pareri…

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:24 )

pardon Nicolae Negut -DECANUL Facultatii de Mecanica

pentru lider a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:39 )

acum il aduci in discutie si pe iosif costinas. tu chiar ai simtul umorului, ceea ce nu e rau. iar faza cu expunerea e dementiala. te expui in cadrul dicutiilor de pe net, dar notorietatea ti-ai castigat-o ca mare lider de galerie, nu prin prisma acestor comentarii. ai un discurs aproape politic, dar nu esti atat de prostan in cat sa te desconspiri singur. e chiar mai ok discursul tau decat al unor politicieni locali.

Cristi Brancovan a spus: (septembrie 27th, 2012 at 10:52 )

amice, daca am o oarecare notorietate intr-un cerc oricum destul de restrans de oameni ce au facut parte la un moment dat parte din galerie, lucru asta e de pe urma implicarii mele din 1995 si pana in prezent in toata activitatea suporterilor. Sunt o gramada de ziaristi in presa locala, mult mai cunoscuti, dar care scriu in spatele unor pseodonime de teama celor pe care ii critica. Eu imi asum tot ceea ce scriu si stiu ca nu beneficiez doar de o anumita notorietate ci si de mult mai multa expunere. In galerie eu nu am cunoscut golani adevarati….in politica stiu o gramada si sunt cam toti in acelasi partid (nu e vorba de PNL)

Noni ptr @ Cristi Brancovan a spus: (septembrie 27th, 2012 at 12:13 )

NU erau alternative mai bune decat fuziunea cu AC Recas! Daca voi visati cai verzi pe pereti, ca o sa aduceti o echipa din liga 5 in liga 1 e probleme voastra! In cat timp o sa se realizeze asta? Daca se va realiza vreodata! Primarul a mers pe o solutie care sa aduca rapid fotbalul Timisorean in prim plan. Ca voi aveti creierul spalat de Orza si alti taranisti si pdl-isti si pentru ca aveti „fite” asta e problema voastra! Bine ca echipa lui Iancu de la Bucuresti a fost buna dar asta de la Recas nu e! De ce ca aveti voi mofturi?

pentru lider a spus: (septembrie 27th, 2012 at 13:26 )

prin insisi faptul ca nu ai spus sa rectific exprimarea prin care ma adresez tie – pentru lider – doverdesti ca ai porniri politice. dar nu e rau, si vorbesc serios. sper sa te bagi in politica. stiu, imi vei raspunde ca nu vei intra. la faza cu golanii sunt in asentiment cu tine. politicienii sunt mult mai mari golani, dar asta nu inseamna ca in galerie nu au fost sau nu sunt si derbedei, care merg la jocuri numai si numai penbtru a provoca ceva scandal. sunt si de astia, trebuie sa admiti. in rest, itio spun ca m-as bucura sa vad oameni ca tine in politica.

Panait a spus: (septembrie 27th, 2012 at 22:35 )

Ar trebui sa va cereti scuze toti lui Robu pt. ce-ati facut si daca vi le primeste sa veniti pe DP fraierilor. Robu a construit o echipa super si Robu e un tip super cool care nu intreaba pe nimeni cu ce partid tine cand e vorba de Poli. Pot sa confirm eu care sunt pdl-ist dar am votat cu Robu pt. ca tipul e altfel decat ceilalti usl-isti si recunosc ca si de cat pdl-istii. E cel mai tare!

Poli suntem noi! ACS Poli! a spus: (septembrie 28th, 2012 at 21:13 )

Lupta POLI! Poli Capioana!

Polistul student si nu Polistul semianalfabet a spus: (septembrie 30th, 2012 at 03:29 )

Nu stiu cine-s tipii care se dau suporteri ai echipei ASU Poli dar stiu ca nu-s studenti si nu stiu ce au ei cu UPT? Noi studentii UPT tinem cu echipa creata de dl. Robu pt. ca in dl. Robu avem incredere pt. ca dl. Robu ne-a facut de toate ca rector si camine si cantine si baze sportive si biblioteca si laboratoare si amfiteatre si tot ce-si poate dori un student. Si la toate noi avem acces gratis in afara de camine si cantine dar si acolo preturile stabilite de dl. Robu au fost super bune iar acum vad ca conducerea actuala le-a marit. Dl. Robu e polistul cel mai polist, el a dovedit asta intotdeauna. Am avut ore cu el in anii 2, 3 si 4 si ne vorbea des de Poli si ne chema la meciuri si tin minte ca si la primul curs care a fost curs festiv in anul I ne-a spus sa devenim polisti chiar daca suntem de la Arad sau Craiova sau de pe unde-om fi. Si omul asta are putere de convingere pt. ca e super.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top