Categories: PoliticaUltima ora

Draganescu si Barna, candidati sub flamura violeta a „domnului Dan”?

Fostul prefect Ovidiu Drăgănescu (PNL) şi deputatul Maria Barna (UNPR) sunt două dintre bombele pe care PP-DD Timiş le-ar putea arunca la alegerile parlamentare din decembrie. Oamenii „domnului Dan” au discutat cu amândoi, dar lucrurile sunt încă în stand-by. Singura venire confirmată este cea a fostului senator Viorel Matei, care ajunge la PP-DD din postura de liberal.

Ovidiu Drăgănescu, tras pe linie moartă de colegii din organizația Timiș a PNL, ar putea totuşi prinde un colegiu de deputaţi din partea PNL. Fostul prefect a depus o contestaţie la Biroul Politic Central, după ce colegii din Biroul Permanent Teritorial al PNL Timiş a decis ca el să nu candideze la parlamentare. Imediat după această decizie, Drăgănescu a primit propuneri din partea mai multor partide să candideze la parlamentare. Contestația va fi analizată joia viitoare.

Maria Barna a fost trasă şi ea pe linie moartă de UNPR, via PSD. Fostul preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor poate reveni în forţă, sub flamura violetă a „domnului Dan”.

În schimb, deputatul traseist Marius Dugulescu s-a întors din nou. El a fost la București să negocieze cu șefii PD-L. Dacă nu îi iese pasienţa, el ar putea candida ca independent. Dugulescu ar fi vrut să candideze din partea PP-DD, dar numai pe actualul său colegiu, III Deputaţi. „Violeții” au refuzat însă oferta, deoarece pe acel colegiu va candida preşedintele PP-DD Timişoara, Mircea Purceld.

Pe colegiile I şi II Deputaţi Timişoara vor candida doi vicepreşedinţi, iar pe Colegiul IV, Vasile Caprea. Colegiul VIII este rezervat liderului PP-DD Timiş Adrian Diaconu, în timp ce pe colegiul IX va candida secretarul executive Florian Zamfir. La Senat, pe Colegiul I candidează fostul senator PSD, ulterior membru al PNL, Viorel Matei, iar pe colegiul II, Ilie Bertea, prim-vicepreşedintele PP-DD Timiş.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

57 de minute ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

O oră ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

2 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

2 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

2 ore ago