Si totusi, cine se bate cu Blaga?

În fine, în cea mai mare parte, listele cu candidați pentru alegerile parlamentare ale principalelor blocuri politice, USL și ARD, sunt finalizate. Cotat ca a treia formațiune în sondaje, Partidul Tomberon al „domnului Dan” stă la pândă să vadă cine pe unde candidează. Și, eventual, să culeagă ceva firimituri de la masa „bogaților”. Altfel, listele celor două alianțe sunt pline și de politicieni cu experiență dar și de personaje mai bizare, unele chiar hazlii. Iar mulți dintre ei sunt perdanți de vocație la tot felul de alegeri.

PSD, care a tăiat cea mai mare felie din tortul USL, merge pe continuitate, mizând pe actualii parlamentari, respectiv Ilie Sârbu (Senat), Dorel Covaci și Sorin Stragea (deputați). Dacă Sârbu este o adevărată vedetă media, mai ales de când este socru de premier, de ceilalți doi nu prea s-a auzit nimic. Eventual, de Covaci care a „reușit” să piardă alegerile pentru scaunul de primar la Făget. Drept „recompensă” pentru acest eșec usturător, a primit candidatura pentru Colegiul IX, acolo unde se va înfrunta cu Tiberiu Lelescu (PDL). Aceeași dispută a avut loc și în urmă cu patru ani, învingător ieșind PSD-istul. Care rămâne favorit și acum.

În schimb, Sorin Stragea (perdant în trecut la Primăria Lugoj), ajuns deputat de pe locul II, se va lupta pe Colegiul VII cu Mihăiță Bojin (PDL), reprezentant al cultului neoprotestant. Favorit, PSD-istul. La Sârbu e o altă discuție, el făcând parte dintr-un scenariu de tip blat cu Vasile Blaga. Ca să nu fie deranjat, PDL simulează competiția prin Marinel Pașca, cel care a pierdut cu brio Primăria din Recaș.

În Timișoara, lucrurile par a fi clarificate. Pe Colegiul I Senat, lupta se va da între pastorul evanghelic hunedorean Ben-Oni Ardelean (PNL) și Aurel Frugină (PDL), fost șef pe la Garda Financiară și cu ioc experiență în politică. Adică doi „no name” pentru timișoreni. Avantaj, Robu. Pe Colegiul II, liberalul Petre Ehegartner se va confrunta cu fostul șef al Inspectoratului Școlar, Marin Popescu. Șanse mari, liberalul. La Colegiul I deputați, față în față vor fi actualul titular, Horia Cristian, și fostul șef al Aeroportului Internațional Timișoara, Cornel Sămărtinean. Câștigă liberalul. Pe Colegiul II, viceprimarul Sorin Grindeanu se va distra copios cu Alain Rus, om de casă al lui Constantin Ostaficiuc și dușman înverșunat al limbii române. Pe Colegiul III, bătălia se va da între doi perdanți de meserie, Adi PierzătOrza (PNȚCD) și Maria Grapini (PC). Cine știe, la asemenea adversar și la cât îl iubesc timișorenii pe Felix Varanul, va ieși Adi CâștigătOrza de data asta. În fine, pe Colegiul IV vor sta față în față Ion Răducanu (UNPR) și Ovidiu Ciuhandu, fost șef al PDL Timișoara. Se joacă!

Distracție mare va fi pe Colegiul X, unde se vor confrunta doi buni amici: Gheorghe Ciobanu (fost Vama, fost AEK, fost PDL, actual PSD) și tăticul de băieți năzdrăvani Petru Roman, primar de Deta. Bate clar Ciobanu. Pe Colegiul III Senat câștigă Vasile Blaga. Că are blat cu Sârbu. Și încă nu are adversar. Cu ceva timp în urmă, în replică la aceste speculații, președintele PSD Timiș, Titu Bojin, și-a încordat mușchii pectorali, afirmând că va candida personal împotriva lui Blaga. Iar dacă nu el, măcar prefectul Eugen Dogariu. Evident că nu s-a întâmplat așa ceva, iar PSD caută în continuare un fraier de serviciu, care să accepte să o ia în freză de la „Buldog”. Aproape sigur, acesta va fi recompensat ulterior cu vreo „deconcentrată”, dacă nu cumva este și acum șef.

Dacă e de înțeles cumva trocul cu Blaga, mai puțin explicabilă este teama liberalilor în fața deputatului minune Alin Popoviciu. În loc să fie trimis pe Colegiul V un candidat cu șanse reale, s-a acceptat varianta soft numită Cosmin Costa. O fi el „băiat bun”, dar nu prea îl cunoaște nimeni. Nici măcar colegii din partid. În rest, PSD-iștii se mai bâlbâie și cu Colegiul VIII – Jimbolia, acolo unde PDL l-a desemnat drept candidat pe senatorul Gheorghe David. Care pare deja favorit în lipsa unui contracandidat. Dacă nu cumva acest colegiu va merge la PP-DD. Că și în 2008, deputat aici a ajuns ex-liberalul Claudiu Țaga (acum UNPR) de pe locul IV și cu 1.000 de voturi în spate.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

foarte proasta analiza a spus: (octombrie 5th, 2012 at 13:58 )

Una dintre cele mai proaste din care am citit vreodata. Neargumentata, total subiectiva, influentata de preferinte personale. De ce spun asta? Pentru ca habar nu ai, dle Ino, cum se aplica legea electorala, deci calculul matematic de redistribuire a mandatelor celor care nu au castigat cu 50%+1. Pune mana pe creion si refa-ti calculele si baga un update la articol. Hai la treaba!

bunicu cel fain a spus: (octombrie 5th, 2012 at 14:12 )

ai analizat tu cata pe aici, dar parca prea mult crezi tu ca unii nu au nici macar o sansa…o sa vedem in 10 decembrie cine a avut dreptate

bojin a spus: (octombrie 5th, 2012 at 14:23 )

lu bojin ii tremura chilotii de frica in fata lu blaga.daca nu e asa de ce nu se duce chiar el sa se bata cu el?

florin a spus: (octombrie 5th, 2012 at 14:26 )

Hai sa va spun eu ceva apropo de aceste analize… pentru cei care cunosc sistemul actual de vot cred ca va e clar algoritmul in cazul in care un candidat nu a castigat cu 50%+1 colegiul… De aceea…asa-zisele blaturi, chiar daca ele s-au facut, au valoare zero fiindca pe ambele colegii suspectate de blat, aflate in zone mai rurale, exista si candidatii lu’domnu’Dan care vor fragmenta foarte mult votul. De aceea sunt aproape sigur ca nici Sarbu si nici Blaga nu vor face peste 50% pe colegiile lor asa ca vor ramane la „mana” algoritmului…astfel, colegii lor de partid candidati pe alte colegii din judet, care chiar daca nu au indeplinit 50%+1 dar au mai multe voturi decat Sarbu sau Blaga, se vor duce in parlament iar marii „”domni” vor ramane sportivi.

dle INO! a spus: (octombrie 5th, 2012 at 14:32 )

Am postat mai devreme un comentariu referitor la analiza facuta de dvs, in cel mai civilizat mod, ca un contra-argument la tot ce ati scris. Vad ca l-ati sters! Sunt dezamagit ca nu puteti accepta critica sau o alta parere decat a dvs.

edu cat a spus: (octombrie 5th, 2012 at 14:35 )

foarte buna analiza !

George Scutaru a spus: (octombrie 5th, 2012 at 18:18 )

Eu am o intrebare: de ce nu se duce Ilie Sarbu cu Blaga? Hai sa vedem puterea-ti, dle Ilie!

Un cetățean a spus: (octombrie 5th, 2012 at 18:50 )

Dacă Blaga era bazat ca e ditamai șefu de partid cu 15% se batea pe colegiu senatorial de unde este acum senator , nu venea in Timiș sa se ascunda pe un colegiu care se știe ca nu pierde ca doar de asta sa ocupat domnul Costi Costița mare șef de filiala , bă chiar așa de mare ca ar putea sa o afilieze la LPF ca doar se fac blaturi mai mari ca la LPF .Si vorba aia ce nu face Costică pentru un loc de europarlamentar ca doar el se da mare ideealist

Marș ! a spus: (octombrie 5th, 2012 at 21:39 )

Timișorenii urăsc BULDOGII !

ZARA a spus: (octombrie 6th, 2012 at 07:39 )

TIMISORENII URASC CAINII MARI SI URATI SE LA BUCURESTI.

ZARA a spus: (octombrie 6th, 2012 at 08:17 )

TIMISOARA TE VREA ,DU-TE LA CASA TA,BLAGA

ZARA a spus: (octombrie 6th, 2012 at 09:09 )

TIMISOARA NU TE VREA

ticu a spus: (octombrie 6th, 2012 at 12:20 )

sa-mi ezplice si mie cineva de ce avea nevoie mru si neamtu de buldog. cu ce au convins-o pe monicuta sa lustruiasca pdlu’? ma supara urat de tot regatenii astia, jur. rau de tot.

de papagalii astia de la usl,… vai ș-amar.

draga ino a spus: (octombrie 7th, 2012 at 12:56 )

Eu sunt convins ca unul din megaliderii aliantei usl, chiar daca au functii administrative vor candida impotriva lui blaga pt ca acesta sa nu intre in parlament. Din pacate, cei doi sunt niste bieti pigmei adusi precum resturile de valul usl.

Cristi Brancovan a spus: (octombrie 9th, 2012 at 08:46 )

Super faza cu pierzatorZA, desi i se mai potrivesc si trantorZA delipidatorZA si altele. Chiar nu as vrea sa-l vad pe personajul asta castigand ceva! E o nulitate absoluta! As putea respecta ca e taranist poate fi si in partidul poporului dar e rau ca el nu are crezuri are doar interese!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Top