Acesti teribili candidati si ideile lor naucitoare

Gata, mai sunt doar câteva zile până la startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Candidaţii sunt pregătiţi de marea bătălie. Unii şi-au prezentat deja principalele mesaje, alţii mai pritocesc încă după idei cu care să rupă gura lumii. Evident, principala luptă se va da între candidaţii USL şi ARD, primii având un clar avantaj. Nu e de neglijat nici PP-DD, care ar putea obţine, în urma redistribuirilor, unu sau două mandate de parlamentari.

Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, chiar vede candidaţii USL ca pe nişte locomotive electrice (putea spune şi TGV-uri), faţă de cei ai ARD, pe care i-a comparat cu locomtivele cu cărbuni. Optimist, Bojin crede că toate cele 14 „locomotive electrice” vor câştiga confruntarea din 9 decembrie. Rămâne de văzut dacă profeţia lui se va adeveri. Până atunci să vedem cu ce idei sau proiecte pornesc la drum aceste „locomotive”. Vorbim doar de acelea care au ieşit deja la bătaie.

Senatorul PSD Ilie Sârbu vine, odată la patru ani, cu aceaşi placă prăfuită, cuvântul de ordine fiind Banatul. Ca orice bucureştean care se respectă, pe socrul de premier nu-l doare gura să vândă Banatul bănăţenilor. „Alături de oameni, acasă în Banat” sună sloganul lui Sârbu, a cărui casă e Banatul doar în campaniile electorale. Colegul său de partid, deputatul Dorel Covaci, pune mai mare accent – poate şi din cauza vârstei! – pe spiritualitate, vorbind de Ţara Făgetului ca despre un tărâm al „credinţei şi dragostei”. Impresionant, nu?

Mai noul lor coleg de partid Gheorghe Ciobanu şi-a găsit deja o temă de campanie: lupta împotriva corupţiei. Nu râdeţi, e pe bune, fostul vameş e îngrozit de corupţia generalizată din timpul guvernării PDL. Că a făcut şi el parte din aceeaşi guvernare nu mai contează. În schimb, Matei Suciu, contracandidatul lui Vasile Blaga, pare prins într-un program intensiv de terapie individuală, dar şi de grup. „Îl bat pe Blaga!”, e sloganul şi ideea sa fixă din care nu-l mai scoate nimeni. Cel mai coerent până acum pare a fi Sorin Grindeanu, cu a sa campanie de ajutorare a Spitalui de Copii.

Trecând la partea liberală a „locomotivelor” lui Bojin, până acum cele mai combatante au fost cele care răspund la numele de Ben-Oni Ardelean şi Horia Cristian. La primul se vede că e paraşutat de la Bucureşti, astfel că mesajele sale au fost haotice, sărind de la o chestiune la alta. Mai întâi, a promis că va face un Muzeu al Revoluţiei la Timişoara. Dacă întreba în stînga sau dreapta, afla că există un Memorial al Revoluţiei, care tot muzeu este. Apoi, a promis că va face din România un „paradis fiscal”.

Aşa se întâmplă când nu te doare gura să promiţi tot ce-ţi trece prin cap, iar idei mai aplicate îţi lipsesc cu desăvârşire. El are şi un blog de campanie, unde se bate în „meandrele concretului” cu Ion Iliescu: „Viitorologia comunistă se baza pe un planificator minuţios urmărit în realizarea sa, ce avea să valideze astfel în mod cât se poate de precis predicţiile conducătorilor iubiţi”. E clar, nu? În schimb, Horia Cristian e mai pragmatic. Deja şi-a atras „simpatia” mămicilor pe care le-a trimis la muncă, în „fabrici şi uzine”, ca să nu-şi mai piardă vremea cu o chestiune atât de inutilă, precum creşterea unui copil.

Probabil mai obosite, „locomotivele cu cărbuni” ale ARD încă nu au demarat, cu puţine excepţii. Primul a fost Tiberiu Lelescu, care vrea să facă din zona Făgetului o „Bucovină a mănăstirilor”. Se pare că se bate cu Dorel Covaci pe aceeaşi temă, ceva mai transcedentală. Ca în cazul lui Covaci, o fi şi vârsta! Revoluţionarul bucureştean Teodor Mărieş o dă înainte cu „Jos comunismul!”, crezând că timişorenii sunt atât de desueţi şi au rămas încremeniţi în acelaşi proiect din 1990.

Adrian Orza crede că se bate şi acum cu Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara, astfel că nu-l scoţi din obsesiile şi frustrările sale. Curios, niciun mesaj încă de la liderul PDL, Vasile Blaga, candidat pe un colegiu de senator din Timiş. Cât despre candidaţii PP-DD, lucrurile vor fi clare. Ne vor da câte 20.000 de euro de căciulă, vor readuce în ţară sabia lui Ştefan cel Mare şi îl vor prinde pe cel care l-a ucis pe Mihai Eminescu. Toate cele trei puncte sunt prinse în programul partidului. Una peste alta, până acum idei foarte puţine, multe fixe. Dar campania n-a început şi mai pot apărea şi proiectele reale.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Alin a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:27 )

de departe USL-ul are cea mai competenta echipa! 😀

Andrei Popa a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:32 )

Faza cu Horia Cristian si mamicile e scoasa din context, si se bate apa-n piua cu ea aiurea: Horia Cristian a punctat asupra unei probleme importante (inexistenta in UE) si anume lipsa unor variante pentru tinerele mamici sa poata face cariara dupa ce copilasii au implinit o anumita varsta! Dupa ce stau in concediu de maternitate cu copiii le e foarte greu sa gaseasca 2 lucruri: un loc de munca (intr-o societate obsedata de „experienta” in domeniu), respectiv o gradinita la care sa isi poata lasa linistita copilul pe timpul zilei..ce sa zic de programe after school implementate in Romanaia, cele gratuite nu exista iar cele contra cost … sunt foarte scumpe…si cum sa-ti permiti din alocatia pt copil?

nana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:35 )

mecla pocaitului ardelean spune multe. acum 4 ani era hunedoarean iar acum spunbe ca e timisoarean si banatean. de fapt el e un parvenit care are parghii la bucuresti si nu are nicio treaba cu timisoara. fata lui spune totul despre el, il tradeaza. amin!

@nana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:46 )

las-o ca macaie! 😉 permite-mi sa te lamuresc: vorbesti aiurea, insa uneori la comanda = aiurea , nu-i vina ta …

carla a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:06 )

Ben-Oni Ardelean are idei foarte bune…ideea e ca se inista asupra unora dintre declaratii si se distorsioneaza in asa mod incat sa provoace unele reactii. faza e ca daca e sa fim sinceri si corecti Ben-Oni Ardelean e un tip capabil, cu tinuta, discurs si idei realizabile

adrian a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:20 )

de unde dracu ati auzit voi de beni asta? serios acum, chiar nu aveti masura si echilibru in comportament si exprimare. sau poate vorbim de amantele lui, asa se poate explica de unde il cunoasteti, ce chiloti poarta si daca isi face cruce.

radu m a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:36 )

Cand alte judete nu au ce sa faca cu indivizi gen Ben Oni si Maries( sau cum il cheama ) in judetele lor , cand acolo nu sunt buni de nimic , i trimit la Timisoara sa candideze . Rusine , chiar nu mai are Timisoara oameni de valorosi si capabili sa ne reprezinte interesele orasului-judetului.

harap alb a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 17:20 )

aveti grija ca ies imediat la iveala postacii liberali si pocaiti si incep adevarate ivective. liberalii si pocaitii, adevaratii maestri ai jignirilor.

Ileana Cosanziana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 18:53 )

@Harap Alb nici daca ai fi ultimul barbat de pe planeta nu m-as f…e cu tine. Ba esti de o prostie rara! Esti o combinatie de Boc si Orza atat esti de infect!

alina a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:19 )

Sincer… de PDL-isti si taranisti m-am lamurit demult. Cum??? Simplu…e destul sa intreb pe oricine pe strada. Liberalii incep sa fac treaba buna in Timisoara si tot pe ei ii voi vota. PDL-ul a adus numai deservicii orasului

Mirelus a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:21 )

Frumos articol… a uitat sa ne precizeze si portretul robot al „candidatului ideal”. Ca pana acum nu avem din cine alege din tot ce spune…sau era doar funny improscatul cu noroi???

Rosian a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:35 )

PENTRU TOTI CO0MENTATORI CU MULT RESPECT intr-un cuvint totim aveti dreptate in felul vostru pro si contra vedeti asa sunt si politicieni,adica ii asculti pe toti si faci ce Bunul DUMENZEU spunje ca este bine pentru ce a creat el pe,pamant cu drag va inbrati9sez pe toti……hai la treaba voi hotariti, ce spuneti asa am sa fac…pe curind

Laura a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:35 )

Imi pare rau dar nu pdl a fost la primarie sa faca ceva pt Timisoara
s au facut multe in judet !!!!!
Dar Horica asta ce a facut 4ani la Bucuresti pt Timisoara??????
Apoate numai pe plan sentimental !!!!!

@Laura a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 21:00 )

PDL a fost la guvernare… tocmai de aceea Timisoara a fost 16 ani codasa la imparteala bugetului, fie si prin prisma unei izolari prin alegerea unei administratii taraniste. Se stie cat e de iubit Banatul in Bucuresti.Tocmai de aceea ar cam trebui sa ne invatam lectia si sa votam pragmatic. Daca nu vom repeta experienta marginalizarii.

Antoniu a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 21:54 )

Doua adevaruri sunt aici din tot ce a scris Ino: ca Ilie Sarbu e acasa, in Banat, numai la alegeri, si ca Orza traieste tot cu frustrarea ca se lupta cu Robu.

Parca vad orasul plin de Robu peste o saptamana. O sa aiba Orza un dejavu. :)))))

Horia a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 23:36 )

Cine este acest Horia Cristian ne spuneti si noua oamenii din Timisoara,ca nu am auzit de el

anghel a spus: (noiembrie 3rd, 2012 at 14:18 )

horia cristian e un bou. o stie si mamicuta lui.

Colegiul IV a spus: (noiembrie 4th, 2012 at 15:01 )

in sfarsit dupa o lunga perioada de tmp Timisoara si timisul o sa poata redevenii ce a fost …scapam odata pentru totdeauna de pdl..iar cat despre ppdd trebuie sa ai o mare problema sa pui stampila pe asa ceva serios..adica bertea fost militian mega obscur a ajuns sa conduca aceasta grupare alienata…inteleg

RUSINE a spus: (noiembrie 5th, 2012 at 20:11 )

Cea mai frumoasa campanie e a vicelui,si-a pus fata aia buhaita pe spitalul de copii,sperand ca strange voturi din durerea unor parinti necajiti

NO NAME a spus: (noiembrie 13th, 2012 at 14:01 )

De ce sa-l votam pe Mircea Purceld? Pentru ca timp de 8 ani cat a fost parlamentar PRM de Timis nu a facut nimic pt. cei care l-au votat sau pt. timiseni in general ci a profitat de functia pe care o detinea !!! Pt. a se imbogati. pentru ca dupa ce nu mai fost deputat in 2008 a declarat ca este somer si nu are venituri si a incasat de la camera deputatilor salariul in avans pe 6 luni dupa ce nu mai era deputat !!! adica un fel de salarii compesatorii !!!. Pentru ca prietetenul Ostaficiuc l-a angajat la Directia de drumuri si poduri unde a acordat un contract de consultanta juridica concubinei sale Rodica Cozac o cunoscuta avocata , care e o celebra , cotract in valoare de 400000 euro.!!! Pentru ca a fost exclus din PRM pt. ca nu isi facea treaba iar el a mintit ca si-a dat el demisia !!!si ca nu a fost exclus… Pentru ca odata ce a fost numit interimar a si inceput sa faca pe dictatorul…..la alegerile locale a pus candidatii dupa bunul plac pe principiul ca ,,Eu sunt Seful!!!!” vezi de exemplu D-nul cumnat Pintea….
Ce a facut domnul CONSILIER LOCAL PURCELD MIRCEA pentru CETATENII TIMISOAREI si pentru PARTID (PPDD) ???
A AVUT TUPEUL SA VOTEZE IN CONSILIUL LOCAL INFINTAREA TERASELOR SI BARURILOR IN PARCURI !!!
FOARTE DUBIOS ca dupa 8 luni de la instalare tot PRESEDINTE INTERIMAR ESTE….Se zvoneste ca dupa alegerile din 09..12.2012 in caz de nereusita pleaca din Partid…
Din ordinul lui carnetele de partid s-au vindut cu 5 lei in loc de 2 lei , diferenta de 3 lei sa o folosesca in campanie , fa-ti domnule campanie pe banii tai daca vrei sa fi mare senator!!!
INTR-UN ARTICOL DIN Renasterea Banateana ai spus cu gurita ta ca ,,CEL MAI BINE E SA FI CONSILIER LOCAL,PT CA AI 64 ANI si NU CANDIDEZI SA FI DEPUTAT SAU SENATOR”…DC TE-AI RAZGANDIT ???SETEA DE PUTERE E DE VINA?
Apropo….la 64 de ani ce mai vrei? lasa pe altii mai tineri….sau te-ai invatat sa fi mare domn!!!!La masina care o are TM51 CZW nici acuma in 2012 nu si-a dat jos insemnele de,, libera trecere ” decand era deputat , adica din 2008….CZW ce inseamna=Cozac Rodica ….W????
IN CONCLUZIE : SA AJUTAM ACEST CADAVRU POLITIC SA AJUNGA UNDE IE LOCUL ….ADICA LA LADA DE GUNOI A POLITICII ROMANESTI!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top