Horia Cristian – candidatul manciurian

A explodat și prima bombă în această campanie electorală, o campanie de altfel destul de searbădă. Asta, după ce Forța Civică l-a acuzat pe deputatul PNL Horia Cristian că a colaborat cu Securitatea în perioada studenției. Acuzația este acoperită de documente provenite din Fondul Arhivistic 677 al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România. O acuzație extrem de gravă, cel puțin pentru electoratul liberal, pe care Horia Cristian l-ar viza.

Cu toate acestea, în cunoscutu-i stil mârlănesco-arogant, Cristian a refuzat să comenteze acuzațiile. Probabil, fiind convins că nimic nu i se poate întâmpla în drumul său spre un nou mandat de deputat. De altfel, cu puține zile în urmă, înfumurat cum este, Cristian afirma că nu are niciun contracandidat în disputa electorală, fiind – vorba lui Holograf – singur pe drum.

Pe ce s-o fi bazând? Pe relațiile securistoide post-comuniste pe care le are, dacă acuzele Forței Civice sunt reale? Că de cunoscut, oricum nu-l cunoaște nimeni pe colegiu. Deoarece, în calitate de parlamentar, n-a făcut absolut nimic din ce-a promis cu mare larghețe acum patru ani. (În paranteză fie spus, în 2008, arogantul domn Cristian a fost abia al treilea pe colegiu, poziție din care a obținut la limită mandatul de deputat.)

Nebăgat în seamă de nimeni, un vârf al carierei sale politice s-a întâmplat prin toamna lui 2010, atunci când a anunțat că vrea să emigreze. Probabil, cu acea ocazie au aflat și timișorenii din Colegiul 1 pe cine au trimis în parlament. La fel de bine, ca să fie luat în serios, putea să protesteze în bikini și sutien în parlament pentru salvarea stratului de ozon sau a balenei albastre.Oricum, tactică ieftină de atragere a atenției, precum a făcut și un coleg al său de partid pe când era senator PRM: dorind celebritate, a rugat niște ziariști să-l filmeze în timp ce se joacă pe calculator. Evident că domnul Cristian n-a emigrat, fiindcă oricum nu avea în gând acest lucru.

Dacă pe oamenii din colegiu nu-i reprezintă în parlament, pe cine ar putea reprezenta? Pe liberali? Mai degrabă nu. Puțini sunt și în interiorul PNL Timiș cei care îi suportă ifosele. De altfel, se știe că, dacă nu era deputat în funcție, nu primea niciun colegiu, dar s-a mers pe o directivă trasată la centru. Horia Cristian a intrat în partid în 2005, exact același an în care a fost numit, politic, director adjunct la Spitalul Județean. În scurta perioadă petrecută în această funcție, spitalul a achiziționat, fără licitație, instalații de climatizare de la o firmă la care Cristian era acționar. Motiv pentru care, la alegerile parlamentare din 2008, a apărut pe o listă a candidaților pătați.

Din 2006 pănă în 2008, susținut tot de PNL, a fost director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Perioadă de care se leagă mai multe scandaluri vizavi de modul de repartizare a banilor. Cristian ajunsese un adevărat baron al sistemului medical din Timiș. Un sistem extrem de sărac, dar condus de oameni foarte bogați. Cert este faptul că, după numai doi ani la CJAST, în toamna lui 2008, Horia Cristian a avut campania cea mai bine finanțată dintre toți candidații liberali. Mă rog, cât de liberal o fi Cristian, care a primit extrem de multe de la partid, dar a oferit în schimb foarte puține.

Nereprezentând nici oamenii din colegiu și nici partidul în parlament, te poți întreba pe cine, totuși, are în spate Horia Cristian. Poatre fi vorba de un grup organizat cu mari interese în sifonarea banului public din sistemul sanitar? Un grup controlat de oameni care aveau legături cu fosta Securitate și care își folosesc și acum vechile relații? Nu știu, mă întreb. Fiindcă nici Cristian nu vrea să explice acuzațiile aduse de Forța Civică.

P.S. Romanul „Candidatul manciurian” și cele două ecranizări care i-au urmat îl au ca protagonist pe un tânăr american de familie bună. În timpul războiului din Coreea, acesta este capturat de inamici, fiindu-i spălat creierul. Astfel, el devine un asasin pus în slujba comuniștilor.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

clara a spus: (noiembrie 28th, 2012 at 16:44 )

acuzatiile sunt extrem de dure si tocmai de asta ar trebui sa-si exprime parerea. faptul ca nu spune nimic il incrimineaza si mai mult.

edu a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 00:14 )

atac de campanie, cateii latra, Horia castiga colegiu 🙂

Cosss a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 01:06 )

Acuzatiile lor nu se bazeaza pe nimic….Doar vor sa-l atace!

marcu fortuna a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 08:30 )

si ce daca o fo agent turnator la SECU?
si basescu o fost si o ajuns Presedinte. si mai is si multi altii. macara cei din SECURUITATE sunt cinstiti ca numa astia de la pntcd sunt hoti. sa vtriasca DOMNU DOCTOR CRESTIAN HOREA. PARLAMENTAR DE TIMIS SI VIITOR PREMARE DE TEMESHOARA. SA TRAITZ DOM DOCTOR SI LA MAI MARE.

@Cosss a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 10:24 )

hei, paragraful asta l-ai sarit atunci cand ai citit: „Acuzația este acoperită de documente provenite din Fondul Arhivistic 677 al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România.” ???

@@Cosss a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 10:48 )

care documente? nu au aratat nici un document,…au zis niste cifre si au inventat ca exista documente! nu mai bagati botul la asa ceva…cei mai mari securisti se stie ca sunt basescu, boc, stolojan si toata satra! si mru a fost presedintele tinerilor comunisti..deci ma mira faptul ca fc iese cu un asemenea comunicat cand ei sunt condusi de un mare lider securist 🙂

nae l. a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 10:59 )

Se pare ca afirmatia regelui Carol I,si anume „romanii nu duc lipsa de spirite inteligente ci de caractere „, ramane valabila si azi , dupa aproape 150 de ani !!!

mircea a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 11:32 )

te-au prins chelule, ai sa pierzi pe mana ta, lumea e satula de tine in aceasta campanie ,tu crezi ca uita toata lumea de tine asa cum a uitat vreme de 4 ani in care nu ai miscat un deget pentru acest oras, numai pentru tine !

Cristian Irinoiu a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 12:43 )

USL nu are dreptul sa castige NIMIC la Timisoara. Fie si pentru simplul motiv ca sunt ghidonati de Marele Tartor Ascuns Din Umbra: Ion Iliescu. USl sunt un stol de lacuste, animate de mediocritate si de idei socialiste, hotarati sa tina romania in sfera de influenta a Moscovei. Disparitia USl este conditia OBLIGATORIE pentru ca Romania sa se insanatoseasca!!! ORICE NUMAI USL NU!!!

medic a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 20:02 )

Am fost coleg de promotie la faculate cu Horia Cristian. A fost un coleg foarte OK, noi nu ne feream de el asa cum ai face fata de un securit. Dimpotriva.
A absolvit facutatea cu nota 10 pe linie, a fost extrem de ambitios si a invatat cu tenacitate. Apoi drumurile nostre s-au despartit, dar a fost un bun coleg si ii urez succes in alegeri. Bravo Horica !

@ Cristian I. a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 21:53 )

Frica de fantome se tratează la Jebel. Pentru cei cu mai mult de un neuron condiția obligatorie pt. ca România să se însănătoșească este dispariția lui Băse și acoliții lui. Orice numai pedeleii și ardeii NU ! ! !

vio a spus: (noiembrie 30th, 2012 at 15:18 )

din moment ce domnu horia refuza sa raspunda la intrebariile din perioada „studenteasca” la care se zice ca a avut 10 pe linie si a lipsit de la 200 de chefuri este cat se poate de clar ca ca a dat din cioc si si-a rezolvat toata cariera stundentiasca !

Don a spus: (noiembrie 30th, 2012 at 15:54 )

Nici nu trebuie sa raspunda acestor intrebari si atacuri! Bravo domnu HORIA!:) Nu mor caii cand vor cainii!:)

Luminosu a spus: (noiembrie 30th, 2012 at 22:07 )

Postaci PNL-iști sunt mereu pe faza si nu lasă să treacă nici o informație defavorabila despre oamenii lor, oricât de mizerabili ar fi aceștia…precum e arogantul doctorat Horia Cristian

madalina a spus: (decembrie 7th, 2012 at 14:49 )

Oligofreni frustrati si denigratori cei care stau la baza articolului!!!!! Impotenti cu instrument minuscul si fara coloana verticala dar in schimb cu limba foaaaaaarte mare! Ii stim toti! Nerealizati profestinali, esuati sentimentali, lingai, santajisti, profitori!!!!!!!!!!!!!

O fi Cristian Horia arogant, dar om cu coloana vertebrala, om de rand care stie cu ce se mananca viata de zi cu zi si isi calculeaza leafa de la luna la luna!
MEDIC PROFESIONIST!!! POLICITIAN PROFESIONIST !CUNOASTE PROBLEMELE TARII, PE FIECARE DOMENIU IN PARTE ( cititi initiativele legislative ale acestuia), OM DE MARE VALOARE!

Ce ia oferit PNL/ul lui? A obtinut prin propriile forte si cu ajutorul celor pe care IA TRATAT si L/AU CUNOSCUT!!

Nu exista careva care sa/i fi spus o problema lui Cristian Horia si acesta sa nu aiba o rezolvare. Nu a plecat nimeni de la Horica deznadajduit, afara, bineinteles, de ziaristi de „second hand”, si o manuta de ESUATI!!!!

Veniti cu tot felul de afirmatii defaimatoare….PAI VENITI, OLIGOFRENILOR CU „DOCOMENTUL”> ca a fost securist, ca a facut ce a facut.

Ziaristul Ardelean Ino stim bine de cine este platit ……asta e! C….vele pe centura, Ino….pe 5 bani si aia cu cerseala si santaju!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene

Visul luptei pentru titlu s-a încheiat prea repede pentru CSM Lugoj, care deşi a avut parte de un sezon regular foarte bun nu a putut trece de primul tur din play-off. CSO Voluntari 2005 s-a impus astfel cu 2-0 la general în duelul cu CSM Lugoj, după 3-1 în deplasare şi 3-0 (25-23, 26-24, 25-12)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSM Lugoj iese din lupta pentru medalii, dar rămâne în bătălia pentru cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
Top