Categories: Invatamant

Scoala din Masloc va fi redeschisa, dar numai pentru cateva saptamani

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a aprobat, marți, bani pentru plata construcției școlii din Mașloc, închisă de mai bine de o săptămână. Suma nu acoperă însă și penalitățile de întârziere, astfel că unitatea de învățământ ar putea fi redeschisă doar până la sfârșitul anului.

Daniel Tomoni, de la departamentul relații cu presa al Ministerului Educației, susține că Ecaterina Andronescu a aprobat, marți, prin ordin de ministru, repartizarea către ISJ Timș a sumei de 804.000 lei. Din acești bani, 752.000 de lei vor acoperi facturi neachitate emise de Cipalser SRL, 20.000 de lei vor fi plata dirigintelui de şantier, 19.000 de lei merg la Inspecţia de Stat în Contrucţii, și 13.000 de lei, la Casa Socială a Constructorului.

Banii nu sunt însă suficienți și pentru plata penalităților atrase de întârzieri, ajunse la 200.000 de lei. În suma prevăzută în ordinul de ministru nu sunt cuprinse nici taxele de avocat, respectiv de executare silită, în valoare de 50.000 de lei.

În aceste condiții, școala din Mașloc ar putea fi deschisă, dar numai pentru câteva săptămâni. „Imediat după ce suma de 752.000 de lei va intra în contul companiei, vom deschide clădirea, iar copiii vor putea reveni din nou la școală și la grădiniță. Cu o mențiune: executarea silită a fost începută în baza unei sentințe definitive și executorii.

Dacă doamna ministru crede că nu vom face tot ce e legal pentru a ne recupera toți banii datorați, se înșală. Ne așteptăm ca până la finele anului să fie achitați și restul de 250.000 de lei. Altfel. vom reveni la măsura închiderii unității. Dacă lucrurile continuă, în martie, când se împlinesc șase luni de la demararea procedurilor de executare silită, vom bloca conturile beneficiarului, respectiv ale școlii din localitate.

Nu cerem decât banii noștri munciți. O datorie de peste un miliard de lei vechi neîncasată un an a atras către companie pierderi de 40%”, a declarat avocatul Răzvan Găină, reprezentantul companiei constructoare.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago