Categories: Timp liber

Spectacol caritabil de teatru, cu detinuti

Deținuții-actori de la Arad joacă, pe scena Teatrului Național din Timișoara, într-un spectacol ale cărui încasări sunt destinate ajutorării unui copil bolnav de leucemie. La final, va fi organizată și o expoziție de artă cu vânzare.

Evenimentul este organizat de Penitenciarul Arad, în parteneriat cu Fundaţia ProPrietenia Arad, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Teatrul National „Mihai Eminescu” Timişoara, Fundatța World Teach Timișoara, Cărtureşti Timişoara şi Asociaţia BeeActive.

Piesa „În rolul victimei” se va juca pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, într-un scop nobil. Actorii sunt deținuți de la Penitenciarul Arad, care își pun talentul în scopul strângerii de fonduri pentru un copil bolnav de leucemie, care are nevoie de un transplant de măduvă. Biletele se găsesc la casieria Teatrului Naţional, la Librăria Cărtureşti Mall şi Librăria Cărtureşti Mercy.

Spectacolul are loc în 14 noiembrie, de la ora 19. Biletele pot fi cumpărate de la casieria teatrului şi la librăriile Cartureşti şi vor costa 15 lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru elevi şi studenţi. Imediat după spectacol va avea loc şi o expoziţie grafică cu vânzare. Aceasta conţine lucrări de pictură, schiţe şi nouă măşti veneţiene pictate, realizate de un voluntar deţinut.

Piesa „În rolul victimei”, adaptare după un text original de Vladimir şi Oleg Presniakov, prezintă drama existenţială a unui tânăr din Moscova, pe nume Valea, în perioada de dinainte de anii ‘90. Din punct de vedere al vieţii private, el este un tânăr de 30 de ani, încă student, necăsătorit şi care locuieşte cu părinţii, veşnic nemulţumit de ceea ce îi oferă viaţa şi cei din jurul său. În plan profesional, Valea este colaborator al miliţiei ruseşti, jucând rolul de victimă în reconstituirile crimelor anchetate de aceştia.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

5 minute ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

5 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

5 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

13 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

16 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

16 ore ago