Horia Cristian e pregatit si de esec: si-a facut spital privat

Deputatul Horia Cristian, candidat USL pe Colegiul 1 Timișoara, s-a plâns, zilele trecute, că nu prea are adversar în campania sa pentru a obține un nou mandat de parlamentar. Dacă tot stau așa lucrurile, Cristian se ocupă mai mult de un spital privat pe care îl va administra împreună cu bunul său amic, Mihai Ionac. Acum patru ani însă, punea bețe în roate unei alte clinici particulare.

În acest moment, Horia Cristian este un mare susținător al clinicilor private. Acum patru ani însă, el a fost protagonistul unui imens scandal, încercând să blocheze finalizarea unui spital modern. Totul, pe motiv că acesta se învecina, pe o porțiune un metru și jumătate, cu fundul grădinii sale. Când Cristian a intervenit pe firul acțiunii, investiția de aproape patru milioane de euro era în stadiu de finalizare. Construcția avea toate avizele necesare (Primărie, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Construcții, acordul vecinilor). Singurul „Gică-contra” era Cristian, dar nu total dezinteresat.

Principalul investitor, Mihai Petrăchioiu, declara, în noiembrie 2008, pentru Jurnalul Național, că Horia Cristian i-a cerut 120.000 de euro pentru a nu mai face scandal. „Ne-am întâlnit la Horia Cristian acasă. Mi-a zis că are un apartament pe care eu să i-l vând cu 350.000 de euro sau să găsesc un cumpărător. Mi-a zis că dacă nu iau apartamentul, să îi dau bani pentru acceptul lui. Mi-a sugerat 120.000 de euro sau o casă la Dumbrăviţa şi îmi dă la notar acordul de vecinătate. I-am oferit 5.000 de euro. Mi-a zis că nu mai are ce discuta cu mine”, spunea Petrăchioiu.

Horia Cristian a făcut presiuni mari împotriva clinicii la primărie și la Direcția de Sănătate, unde a ajuns s-o amenințe pe Viorica Dumitru, directorul adjunct al instituției. În cele din urmă, clinica a fost finalizată, probabil cele două părți ajungând la un consens. Cine știe, cu banii încasați din presiunile făcute acum patru ani, Horia Cristian a reușit acum să devină acționar la un nou spital privat.

Din propriii bani ar fi fost mai greu, atâta timp cât, potrivit declarației de avere, Horia Cristian a câștigat anul trecut 67.596 de lei (51.396 de la parlament, 16.200 de la UMF), neavând însă niciun ban în cont, dar nici datorii. Deputatul explică acum diferența dintre clinica ridicată de Mihai Petrăchioiu și cea la care este acționar, recunoscând, oarecum, scandalul din urmă cu patru ani. „Eu şi Mihai Ionac suntem doar consultanţi la acest spital. Suntem acţionari în proporţie de 5% şi consultanţi în principiu.

Clădirea spitalului este proprietatea firmei DWT şi administratorul este firma HCM, în care eu am 5% şi Mihai are 5%. Că puneam beţe în roate unei clinici este fals. M-am opus doar construirii unui spital într-o zonă rezidenţială. Spitalele se construiesc doar în zone cu destinaţie spitale, aşa zice legea”.

Întrebat de ce i-a cerut 120.000 de euro lui Petrăchioiu pentru a nu crea probleme, Horia Cristian a izbucnit: „Alea sunt minciunile lui Petrăchioiu şi minciuna are picioare scurte. Viaţa merge înainte, nu mi-au dat niciun ban şi nici nu s-a pus problema vreo clipă să-mi dea ceva”.

Horia Cristian și Mihai Ionac, fost director al Spitalului Județean într-o perioadă în care instituția a acumulat datorii imense, făceau parte, alături de Virgil Păunescu, dintr-o tripletă care controla la sânge sistemul de sănătate din Timiș. Ionac și Cristian sunt liberali, iar Păunescu este consilier pe probleme medicale al președintelui Traian Băsescu. Horia Cristian a fost director adjunct al Spitalului Județean (2005-2006) și președinte-director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (2006-2008).

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

laura a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:01 )

asta e si anti robu. cred ca primarele ar trebui sa caste ochii putin in jurul lui, altfel risca sa si-o ia de nu se vede.

horia a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:24 )

cum pot timisorenii sa mai aleaga inca o data un jeg ca horia cristian?

iubesc timisoara :) a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:29 )

daca s-ar face un top cu cei mai penali candidati din timisoara cred ca ar fi bataie pe locul 1 intre horia cristian si ben oni ardelean :))

norel a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:40 )

de ben oni asta habar nu am, dar de horia cristian stiu ca e dus rau. e suficient sa te uiti la mecla lui si iti dai seama, nu trebuie sa ai doctorate in psihiatrie sa-ti dai seama.

@iubesc timisoara a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:46 )

nu m-ar mira ca horia cristian sa ii ceara 120.000 euro lui ben oni ca sa ii cedeze locul 1 in topul penalilor :)))

petru a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:51 )

horica dormi linistit oricum colegiul 1 nu te-a votat acum 4 ani nu vei fi votat nici in 9dec 2012 , dar acum nu vei mai avea acelasi noroc cu redistribuirea ca acum 4 ani

maria a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:53 )

deputatul anonim a pierdut din 9 decembrie colegiul 1 Timisoara v-a avea deputatul sau

dinu lipati a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 10:54 )

horica a intrat in parlament terminand pe locul 3 in colegiul castigat acum patru ani de lambrino, urmat de andea. e si el un fel de taga.

hraparetul ambulant a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 11:24 )

Pe cand contraole vizavi de activitatea la CJAS?

mirel. a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 11:44 )

Sincer… Ben-Oni este un candidat serios si cu capul pe umeri. Referitor la Horica Cristian… fiecare are dreptul sa se dezvolte cum doreste. Fie cu un nou mandat de deputa, fie ca si patron de clinica privata

roxana* a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 11:46 )

Asa cum a spus si dl Horia Cristian si e stiut si de catre contracandidatii lui… e sigura castigarea colegiului de catre acesta. Se va vedea acest lucru si la alegerile din 9 decembrie

mircea a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 11:54 )

pai la cati bani a facut in 4 ani ca deputat el ar putea finanta si noul spital de copii , daca domnu castiga inca un mandat peste 4 ani va face milioane de euro din bani nostri !

dorin a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 12:19 )

acum 4 ani a intrat la amrele bulan, iar acum intra in parlament pe carca liberala. o alta nulitate, nimic mai mult. sa se duca dracului.

Tano a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 16:56 )

Si ce fratilor,bagati in parlament toti spagarii.Poate da o lege sa poata lua spaga legal.Eu nu inteleg cum mai pot candida astfel de personaje.

Petre Truica a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 17:22 )

In Colegiul 1 Timisoara TOTI sunt borfasi. Horia asta e fost informator al securitatii si hot, dupa cum ziceti. Ben – Oni e un pocait cu 2 doctorate luate in acelasi an !!!!! Alt hot. maries, revolutionarul din Bucuresti, il gasiti pe site-ul Romania Curata, face afaceri ilegale cu sediul revolutionarilor din Bucuresti, deci alt hot. Grasutul ala de samartean sau cum il cheama, e un prieten bun cu Popoviciu, alt hot, cu sala CFR transformata in sala de jocuri cu laser si si-a cumparat teza de doctorat cu 1500 de euro, de la UVT. Purceld si Folica sunt jalnici, unul fost securist celalalt un clovn. JALNIC!!!!

Nu am cu cine sa votez in Colegiul 1 !!!!

nelu santinelu a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 17:55 )

Horicica pleaca domnule din tara asta de kkt si lasa-ne sa murim prosti. Pleaca pana nu iti vine sa vomiti. O tara de ingnoranti nu merita un asemenea briliant . Spitalul care il faci i-al cu tine in Canada ca poate mai gasesti vreun fraier la care sa i-l vinzi

paraschiv a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 17:58 )

Gataia, Voiteni, Socola sau Spitalul 9.

Sandu a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 18:27 )

Aia cu securist era de inghitit,ca vorba aia,si mentorul USL,Voiculescu a avut aceea vocatie.Dar sa fi si spagar ordinar,e chiar inacceptabil.

Cristi a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 21:46 )

Faptul ca omul isi deschide un spital privat ar trebui sa bucure oamenii, deoarece acolo vor fi condii , ceea ce in spitalul judetean si municipal nu gasim!!!

madalina a spus: (decembrie 3rd, 2012 at 22:07 )

Petrechioiu – un fost securist frustrat care toata existenta lui a ascultat telefoane si a dat ponturi nevestesii judecatoare; santajist si spagar nenorocit;
A solicitat acordul vecinilor de strada pentru a/si face casa, care mai apoi a luat destinatie hotel si pentru ca POATE si STIE despre toti, de toate, si/a inaltat cosmelia si si/a facut/o clinica particulara. Cat de legal???????COMPLET ILEGAL!!!!!
Spitalul Judetean in timpul lui Ionac si Cristian A SCAPAT DE DATORII ISTORICE!!!!Cand Ionac a fost demis in decembrie 2007, Spitalul Judetean avea O (ZERO) LEI DATORII!!!! Datoriile actuale au fost adunate de Avram raposatul, si stimabilul Noditi!!!

VERIFICATI INAINTE SA SCRIETI TOT FELUL DE INEPTII DEFAIMATOARE!!!!

Cosss a spus: (decembrie 4th, 2012 at 10:47 )

Un nou spital e bine venit…insa pe proprietatea cuiva nu prea….

Don a spus: (decembrie 4th, 2012 at 19:21 )

Articolul acesta bineinteles este un nou teatru politic!!! Bravo Horia Cristian!!! Bravo USL!!!:)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Primăria Timișoara a anunțat amplasarea a nouă cișmele de apă potabilă  în 6 parcuri administrate municipalitate: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1). Prima cișmea a fost deja montată în Parcul Adolescenței. În această săptămână, va fi dată în folosință și cea din Parcul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În șase parcuri din Timișoara vor fi amplasate cișmele cu apă potabilă
DRDP Timișoara a anunțat că în această seară (16 aprilie), de la ora 20 până la miezul nopții, 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐯𝐚 funcționa în 𝐏𝐓𝐅 Moravița, 𝐏𝐓𝐅 Jimbolia și 𝐏𝐓𝐅 Cenad, din judetul Timiș, ca urmare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rețelelor de comunicații de date puse la dispoziție de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întrerupe temporar emiterea de roviniete în punctele de trecere a frontierei din Timiș
Top