USL-ul, pe urmele FSN-ului

La peste 22 de ani de la primele alegeri post-decembriste din Duminica Orbului, câștigate de FSN cu 67%, pe 9 decembrie 2012 am asistat din nou la o victorie zdrobitoare a unei formațiuni politice, USL. Opoziția întruchipată de PDL a fost pur și simplu spulberată. Nu-i mai puțin adevărat că PDL-ul culege exact ce a semănat în ultimii ani. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Aroganța, nesimțirea unor lideri, nepăsarea, robertele, udrele, ebele, comportamentul bădărănesc al adevăratului lider al partidului, Traian Băsescu, au adus PDL-ul în această situație jenantă. Ironia soartei face ca unul dintre cele mai nocive personaje ale PDL, am numit-o aici pe Elena Udrea, reușește să intre în parlament.

Pentru democrația din România însă o opoziție atât de debilă cum se prefigurează ea acum, poate fi un dezastru. Fiindcă PP-DD nu poate fi considerat un partid de opoziție, în scurtă perioadă parlamentarii acestei formațiuni urmând să-și găsească cuibul în tabăra USL. Și-au plătit locul, și-au atins scopul, doar n-or fi nebuni să stea în continuare în vidanja cu pretenții de partid!

Cumva paradoxal, această opoziție extrem de fragilă poate să facă rău chiar USL-ului, mai exact stabilității acestei creații de tip struțo-cămilă. O opoziție puternică ar fi strâns rândurile în tabăra puterii. În lipsa opoziției, nu va trece mult timp până se va crea una chiar în sânul USL Dacă cineva crede că USL-ul se deranjează cumva acum cu vreun proiect pentru România, se înșeală amarnic. Așa cum nu s-a deranjat nici pănă acum, chit că are deja șapte luni de guvernare. În perioada imediat următoare, principala grijă a partideloer din USL va fi aceea de cotropire a României  Pe zone de influențe, pe feude, România va fi cucerită, pas cu pas, de hoardele USL-iste, care își vor marca astfel teritoriile. Iar aceste teritorii nu vor putea fi marcate pe viață, astfel că disputele din interiorul USL vor fi fi tot mai dure.

Nu vă creați iluzii, disputele nu vor fi pe bază de idei, ci pe bani. Și probabil nu va trece multă vreme, până când, în lipsă de opoziție, cele două mari partide din USL, PSD și PNL, vor ajunge în opoziție unul cu altul. Deja primele fricțiuni au apărut chiar în seara alegerilor, PNL nedorind să aducă UDMR-ul la masa cu bogății. Nici Victor Ponta nu l-ar aduce, dar el are o mai mare responsabilitate, iar UDMR-ul poate fi un tichet pentru Europa, de care guveranrea USL ne-a cam desprins.

Revenind la FSN și alegerile din 1990, mai trebuie amintit faptul că, în anul următor, 1991, acest partid deja se scinda. Fiindcă tot nu avea opoziție în parlament! Astfel, aripa așa zis reformatoare din jurul lui Petre Roman câștiga supremația în partid în dauna găștii conduse de Ion Iliescu. Ruptura era definitivă. După încă un an, în 1992, despărțirea se oficializa  prin înființarea FDSN-ului lui Iliescu. Oare câți ani vom aștepta până la ruptura USL-ului? Un an, să fie totuși doi?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

BEbba a spus: (decembrie 10th, 2012 at 17:49 )

Nu faceau decat cca. 40%, daca nu-i ajuta Base cu discursurile lui tampite!

Eu a spus: (decembrie 10th, 2012 at 18:24 )

„Oare câți ani vom aștepta până la ruptura USL-ului? Un an, să fie totuși doi?”

O dai in mama omida ? … pai au spus si ei ca intelegerea dureaza pana dupa prezidentiale. Daca va mai fi ceva dupa…vom vedea atunci..dar in mod normal va dura pana dupa prezidentiale. USL nu este un partid, ci este o alianta intre 4 partide, cu scopul de a inlatura pleava portocalie si pe Traian Basescu de la conducerea tarii. Intelegi d-le Ardelean ?

@Eu a spus: (decembrie 10th, 2012 at 19:22 )

psd si pnl sunt doua partide pe care le pot repera. dar care sunt celelalte dou, ca nu le detectez? si am cel mai sofisticat microscop, prin care vad si cele mai mici molecule, dar nu vad celelalte partide.

Un pdl-ist ,om de afaceri a spus: (decembrie 10th, 2012 at 19:43 )

Bravo Ino !! Cred ca a venit momentul divortului între marinar si epava PDL-,ului,sau ma rog ce a mai rămas din partid.
Trebuie ca Blaga sa aibă onoare si sa plece. In afara de un bun organizator,am vrut sa zic colector, a dovedit ca altceva nu poate . De asta si Basescu a insistat cu Boc ,știa el cum stau lucrurile in realitate. Pe Blaga l-au împins in fata tradatorii ( cap de lista betivul de Frunzaverde ), cameleonii ( loc de frunte – Banatul prin cocalarul de Costi ),spagarii cu renume,etc. Partidul are astăzi nevoie de figuri noi,care nu depind de contractele cu statul,oameni care si-au dovedit valoarea si potentialul in mediul privat si care vor sa facă politica nu pentru a-si rezolva problemele financiare . PDL trebuie sa stea in opoziție si sa se reinventeze,sa nu mai fie papusa lui Basescu ,sa-si găsească un lider cu carisma,cu un caracter puternic si care sa aibă altceva de spus in politica românească .

Z a spus: (decembrie 10th, 2012 at 23:41 )

Acum ca au tras o priza buna din cocaina puterii, sunt curios daca vor demonta alianta USL asa de usor: in primul rand PSD-ul nu are nevoie de un viitor co-pilot la putere, cu drepturi si merite proprii, iar cateva varfuri din PNL au tras tare din cocaina si nu se poate sa nu le placa avand in vedere ego-urile de care dau dovada (ma uit numai la Crin si Robu, si mi-e destul). Daca USListii cred ca au invins pentru ca sunt ei asa de simpatici, se inseala: vin urmatoarele alegeri la care dau ei socoteala pentru urmatorii ani de incompetenta, abuzuri si prvilegii nemeritate si atunci sa vezi cand incep sa se impinga unii pe alti si sa se invinovateasca reciproc. Eu prezic ca la un moment dat vor avea loc niste jocuri de putere foarte haotice in care multi vor migra in toate directiile (cei lasi si interesati numai de avantaje economice la nivel local in directia PSD, cei inca pasionati de putere, stie dracu’), se vor razboi intre ei, si se va ajunge la un moment dat la urmatorul Basescu, sau ce va mai fi. Nu cred in capacitatea Bucurestenilor sa repare tara si sa o duca spre vest. Dar nici spre nord-est, ci spre orientul mijlociu.

Lilifee a spus: (decembrie 11th, 2012 at 13:48 )

Poate un an o sa dureze aceasta cretinitate numita partid . Oamneii vor vedea ce greseala imensa au facut si tot aceia care i-au votat vor zbiera pe strazi ” Buuu !! Jos USL ” !!! . Ma doare sufletul sa vad unde a ajuns Romania . O sa fie vai si amar de tot .

ioane si gheorghe a spus: (decembrie 11th, 2012 at 22:57 )

Oamenii ….o sa-si dea seama…..

Ce prostie !! Daca te referi la pensionari, bugetari si asistatii social, si puturosii de tot felul, acestia sunt cei 4,5 milioane de votanti ai USL. Plus mai putin de 3 milioane pentru ard si ppdd si unguri.

Unde naiba sunt restul de 10 milioane de votanti? Adica angajatii de la privati, patronii etc. ? Aia tin in spate societatea asta jalnica, cu taxele si impozitele lor si cu locurile de munca create!!!!!

Asa ca, deocamdata, „oamenii” lor, in cativa ani vor muri si sa vedem cine-i voteaza? Poate elevii care si-au picat Bac.-ul, dar astia nu stiu sa citeasca bine…..

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top