Decalogul lui Nicolae Robu

După ce-a reparat trotuarele din centrul istoric și aleile de pe malul Begăi, după ce-a desființat „cvasigeneral” fâșiile de spații verzi dintre trotuare și carosabil, după ce a transformat „toate spațiile virane” în spații verzi și apoi a curățat orașul de câini fără stăpân… după ce a eradicat parțial cerșetoria și vagabondajul, după ce a astupat gropile din asfalt și a curățat orașul de buruieni, iar cetățeanului i-a redus timpul pierdut prin stațiile de transport în comun, după toate astea, plus înființarea direcțiilor de educație și sănătate în Primăria Timișoara, cum încă stă scris în broșurile sale electorale, edilul liberal Nicolae Robu a anunțat de An Nou „startarea” programelor de mari proiecte urbane în Timișoara. Cum? Nu le-a făcut nici pe astea zece din prioritățile pe șase luni și vrea să-l credem că face OZN-uri?

Au dreptate cei care spun că e prematur să-i faci unui primar un bilanț la șase luni. Ce să spui acolo, că a rezolvat omul problema „acvariului” și a restartat fotbalul timișorean, așa cum a putut, spre indignarea tifoseriei? Că s-a ținut scai de cerșetori până s-a plictisit poliția locală? Că nu a negociat cu terori… pardon, cu unii proprietari de imobile în care funcționau câteva spitale în Timișoara. Bine și numai atât. Doar știți cum își calculează politicienii nivelul de îndeplinire al obiectivelor electorale! Dacă USL a luat „doar” 50% din voturile populației în Timișoara, păi n-o să poată face decât 50% din promisiuni. E, dacă primeau 100% din mandate, altă era treaba și totul mergea strună, așa cum au promis.

Nu cred că poporul alegător s-a supărat că primarul nu și-a îndeplinit toate cele zece promisiuni în șase luni de mandat. Măcar Nicolae Robu a spus ce vrea să facă și astăzi pot eu să fac un scurt bilanț. La Titu Bojin de la CJT nici măcar asta nu poți face, că omul, mai șmecher, n-a promis nimic, ci a tot dat-o cu „băsismul” ce trebuie eradicat din România. Ce i se poate reproșa însă primarului Nicolae Robu e că apasă prea tare cuvintele și nu știe când să le pună surdina, mai ales atunci când există dubii asupra termenelor date, dacă nu chiar a complexității unor obiective promise.

Și așa, primarul Robu se bucură în continuare de încrederea alegătorilor și de o presă pozitivă. Oricând aș prefera un primar exaltat unuia blazat. De ce nu aș prefera un edil care promite un stadion de 40.000 de locuri, dar reușește doar o sală polivalentă sau un bazin olimpic? De ce nu m-aș lăsa prins în valul de optimism al primarului Robu când aflu că vom avea pasaj sub Piața Operei, dar omul n-apucă decât să lărgească pasajele Jiul si cel de la penitenciar. Care ar fi fost alternativa? Un primar plictisit după patru mandate și îngropat într-un sistem anchilozat în șmenuri și lipsă de chef de muncă? Sau poate un Nicolae Robu ceva mai cumpătat, ca să nu zic mai puțin infantil.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Gelu a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 14:33 )

Eu am citit in Monitorul Timisoarei ce-a realizat Robu in primele 6 luni si sunt acolo 25 de puncte printre care si cele 10 promise, acestea realizate partial, e drept. Eu unul sunt foarte multumit de ce-a facut Robu in 6 luni, am vazut o gramada de lucrari in desfasurare la drumuri si trotuare si totusi a finalizat si dat in folosinta Piata Iosefin, a creat sediu pt. Clinica de Oncologie, a rezolvat problema acvariului chiar daca inca nu l-a mutat complet si a creat o echipa Poli competitiva ce probabil va promova in Liga 1. Eu am in familie 2 pensionari si doi copii de liceu si sunt foarte foarte multumit de gratuitatile pe mijloacele de transport in comun date de Robu. Deci nu pot sa spun decat bravo Robu, tine-o tot asa!

roka a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 14:34 )

daca ar fi mai putin infantin, robu ar avea doar de castigat. dar nu ai ce-i face, cand toti tzucarii din jurul lui il aproba in toate actiunile. mai devreme sau mai tarziu, se va tarziu, dar sa nu die prea tarziu.

Cetateanul Derutat a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 14:35 )

Domne’ Cine dracu l-a pus sa promita fara ga gandeasca. Mironosita asta de primar, judeca cat o ceapa. Am bufnit in ras in mai cand i-am vazut programul si acum ma iau cu mana de frunte. Madame, nu la tine se face bugetul tarii ca sa poti realiza atatea, si sa nu imi spui ca ai un plan de atras bani. Hai pa!

@Gelu a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 15:18 )

gratuitatile nu sunt o realizare a lui robu. el doar continua politica stangista inceputa de ciuhandu, asa cum a taiat panglici si la celelalte proiecte ciuhandiste. ciuhandu a demarat lucrarile, robu a taia panglicile. poate ne spune domnul primar cum sta treaba cu prelungirea duratei lucrarilor la piata iosefin si care a fost smenul cu georgica cornu, executantul lucrarii. poate ne spune acelasi domn primar cum sta treaba cu directorul de la piete, nimeni altul decat domnul stefan, fost apropiat al lui ciuhandu, care s-a inscris undeva. unde credeti? in pnl. pitetele horcaie de mizerie, dar domnul stefan nu mai are emotii, a fost recuperat de camarila liberala. si exemplele pot continua. ideea e ca domnul robu duce mai departe politica lui ciuhandu de a transforma orasul asta intr-un azil de asistati social, intretinuti de timisorenii care inca mai pot muncii.

razvan a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 16:23 )

Ce-a promis robu si n-a facut ca eu vad tocmai ca omul asta a facut tot ce a promis si o gramada de alte lucruri pe langa.

Dorel forever a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 16:25 )

La mulți ani ! și la mai multe „startări” de proiecte UTILE timișorenilor… Și dacă tot s-au terminat sfintele sărbători, apocalipsu’ și binemeritata vacanță a Primăriei, poate ne mișcăm și noi mai cu spor să nivelăm carosabilul de craterele gurilor de canal denivelate pentru care vă luați, nemeritat, U.E. zilnică de la cârcotașii de șoferi…

Orel Orza a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 19:24 )

Poate incepe sa munceasca ceva ( cu toate ca nu-i sta in caracter) si consilierul D. Borza. La vasta sa experienta de edil adjunct cred ca e plin de idei geniale. Dupa ani de zile de frecat menta in parlament va continua acelasi lucru si in primaria Timisoara.

Gherghel a spus: (ianuarie 7th, 2013 at 20:55 )

Sunteti tari mai debanat, vad ca lasati doar mesajele postacilor ce sunt impotriva lui Robu. Deci ascundeti si comentariul meu ca eu il apreciez foarte mult pe Robu. Omul asta e destept si cinstit si chiar se zbate sa faca ceva pt. Timisoara. L-am votat cu toata familia si nu ne pare rau ci suntem foarte foarte multumiti de el. Sac!

Jane Skimmer a spus: (ianuarie 8th, 2013 at 00:16 )

Votarea lui Robu arata ce decazuta a ajuns populatia acestui oras.

Asa oras….asa primar.

Au murit degeaba oamenii in ’89 ca sa ne conduca fosti sefi de la asociatia studentilor comunisti.

Noni a spus: (ianuarie 8th, 2013 at 10:54 )

Robu are o abordare pe care ar trebui sa o aiba orice politician. A promis ca va face lucruri si se tine de ele si le face. Poate ca unele nu o sa le faca 100 %, poate o sa le faca doar 60 % dar eu nu ma indoiesc ca se va lupta ca sa le faca cat mai bine spre deosebire de altii care dupa ce promit in campanii se fac ca ploua sau vin cu fel de fel de scuze de ce nu s-a putut. Robu e omul care gaseste solutii. Nu o sa rezolve anumite probleme total (cele de genul cersetoriei) dar macar o sa faca demersuri in acest sens si lucrurile se vor imbunatatii. Eu am mare incredere in el, iar in aceste 6 luni de mandat a rezolvat lucruri care nu ma asteptam sa le rezolve! Bravo Robu!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top