Categories: Economic

Aeroportul „Traian Vuia”, profit de aproape zece milioane de lei in 2012

Criza schimbă perspectivele traficului aerian. Anul trecut, volumul pasagerilor Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” a scăzut cu 13 procente. A scăzut cu 20% și numărul aeronavelor care operează aici. Cu toate acestea, anul a fost unul bun.

În 2012 s-au înregistrat peste un milion de pasageri, aeroportul timișorean menţinându-şi astfel poziţia a doua ca şi volum de trafic pasageri. Tot anul trecut, traficul a înregistrat peste 19.000 de mişcări ale aeronavelor (decolări/aterizări). Anul 2012 a însemnat o creştere de peste 35% a traficului de marfă faţă de 2011, ajungându-se la aproape 1.500 de tone.

Anul trecut nu a făcut altceva decât să consolideze poziţia deţinută, în ultimii ani, de SN Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” în topul aeroporturilor din România. Aceasta s-a datorat îndeosebi rezultatelor financiare înregistrate, cât şi măsurilor de reducere a cheltuielilor luate de conducerea AIT. Astfel, 2012 a adus un profit brut de 9,7 milioane de lei, în creştere faţă de anul 2011. Veniturile totale înregistrate în anul care s-a încheiat se apropie de 52 de milioane de lei, în condiţiile unei cifre de afaceri de peste 47 milioane de lei.

Directorul Dan Idolu spune că, în 2013, urmează creșterea volumului de trafic și stabilirea unor destinații noi, inclusive a unor chartere pe durata verii. „În acest an ne aşteptăm la o creştere a volumului de trafic, dar urmărim şi o creştere sănătoasă a cheltuielilor prin investiţii şi reparaţii la pista de decolare/aterizare. Printr-o politică de marketing dinamică vom identifica destinaţii aeriene noi şi companii interesate să opereze pe aeroportul din Timişoara. De asemenea, ne aşteptăm ca în acest an să opereze chartere de vacanţă spre destinaţii variate. Un prim pas îl constituie Turcia, destinaţie de vacanţă spre care o cursă charter va opera în perioada mai-octombrie 2013”, a declarat Idolu.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

9 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago