Categories: Social

Directia Copilului cauta parinti profesionisti

La Timișoara se caută părinți profesioniști. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vrea să-i învețe pe 50 de timișeni meseria de mamă și tată, pentru a le da în grijă copiii orfani sau abandonați îm centrele de plasament.

Meseria de părinte poate fi destul de profitabilă dacă nu aveți altceva de lucru și dacă iubiți copiii. Un asistent parental câștigă cam 1.000 de lei, primește bani pentru cazarea și îngrijirea copilului, diverse sporuri în funcție de micuț. Dacă acesta are dizabilități, alocația e mai mare. Apoi, depinde de numărul copiilor aflați în grijă.

În prezent, potrivit celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, sunt peste 1.000 de copii în plasament. „Avem 604 asistenți maternali în județ, care îngrijesc 1.103 copii. Cei mai mulți asistenți maternali sunt în Timișoara, unde sunt în plasament 143 de minori. Urmează apoi localitatea Murani, unde cei 58 de asistenți îngrijesc 121 de copii. La Lugoj sunt 51 de asistenți maternali care se ocupă de 73 de copii”, spune Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Înainte de a putea urma cursul de asistent maternal, fiecare doritor va fi testat. Anul trecut, la un curs similar, „bătaia” a fost de cinci persoane pe un loc. Înscrierile la acest curs se fac la sediul DGASPC Timiş (Piaţa Regina Maria nr. 3, Timişoara), în perioada 4 – 28 februarie. Cursul, care este gratuit, se va derula în perioada 1 aprilie – 1 mai, după ce va avea loc evaluarea iniţială a solicitanţilor.

„Prin intermediul acestui curs vrem să formăm asistenţi maternali profesionişti care vor primi în plasament în special copii cu vârsta între 0 şi 2 ani, pentru care s-a luat o măsură în regim de urgenţă. Este vorba în principiu despre copii părăsiţi în spitale şi maternităţi şi despre copiii mici abuzaţi sau neglijaţi de părinţi”, a mai declarat Marcu. Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, precum şi formularele de înscriere pot fi obţinute la DGASPC Timiş – telefon 0256-490281, 494030, interioare 54 şi 45.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

7 minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

4 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

5 ore ago