Samartinean: „Daca sunt sanatos, candidez impotriva lui Nicolae Robu in 2016”

Dacă Alin Popoviciu vrea să fie doar trompeta primarului Nicolae Robu la Bucureşti, Cornel Sămărtinean își dorește ca, în 2016, să câştige Primăria Timişoara. Împreună cu Alin Popoviciu și Vasile Blaga, a făcut peste 60 de amendamente pe buget. Niciunul nu a trecut însă de comisii, unde, susține el, inclusiv parlamentarii de Timiș ai USL au votat împotrivă. Sămărtinean se bagă şi la o profeţie: dacă USL o tine tot așa, într-un an cade mai multe decât PD-L în sondaje.

Aţi preluat conducerea PD-L Timișoara într-o perioadă grea pentru partid. Ce ați găsit acolo?

Am preluat conducerea filialei municipale după ce am câştigat mandatul de deputat pe un colegiul de Timişora. Până la alegerile locale, organizaţia a avut de suferit din cauza unei structuri mai puţin productive. După ce a fost preluată de Alain Rus, ea a suferit un proces de restructurare, a devenit mult mai eficientă.

Impresia generală este că, la nivelul CL, PD-L nu face deloc opoziție. Se va implica mai mult de acum înainte?
Sper să ne revenim după micile ezitări de la alegerile locale. Consilierii nostri şi-au pierdut elanul, ca după pierdereaa unei bătălii. Trebuie să facem opoziţie şi să arătăm că PD-L rămâne un partid puternic. E clar că în consiliul local e nevoie de profesioniști, pe lângă care să nu treacă multe amendamente şi articole care nu sunt tocmai OK pentru oraş. Nevenind bani de la guvern pe corecţia de buget local pe 2013, timişorenii vor avea de suferit.

Credeți că lucrurile sunt perfecte la nivelul Primăriei Timișoara?

Am înţeles că Nicolae Robu face zilnic conferinţe de presă. În loc să facă treabă, comunică foarte mult. Acesta a fost atu-ul candidaţilor USL: au ştiut să comunice. Noi am făcut foarte multă treabă, dar nu am ştiut să comunicăm. Robu face comunicare la nivel apropiat de perfecţiune şi reuşeşte să păcălească foarte multă lume.

Cu ce i-a păcălit?

Păi nu dă jos „acvariul” din centru, dar scoate un şurub şi zice că a demolat clădirea. Din păcate, lumea îl şi crede. Spune că nu este nicio groapă în Timişoara, dar oraşul e plin de gropi. Spune că rezolvă, în câteva luni, problema câinilor vagabonzi din Timişoara, iar acum propune taxă pentru cei cu câini. E incredibil.

Pregăteşte PD-L un candidat puternic pentru Primăria Timişoara în 2016?

Vreau să preiau ce a făcut bun Alain Rus şi să încercăm împreună să ducem la bun sfârşit reorganizarea pe municipiu. Ţinta noastră este câștigarea Primăriei Timişoara peste trei ani. Eu cel puţin, dacă îmi pun ceva în cap, reuşesc să fac.

Aţi candida la primărie împotriva lui Robu?

Sigur că da. Totul este să fiu sănătos până atunci.

Se vorbea în PD-L că sunt doi consilieri care vor fi dați afară din partid. Când se va întâmpla acest lucru?

Nu se pune problema să fie dat afară vreun membru din CL Timișoara. Se vor face analize la nivelul activităţii tuturor membrilor PD-L. Celor care nu mai doresc să fie alături de noi li se va atrage atenţia. Nu se pune problema să dăm afară pe cineva. Este nevoie de unitate, nu de dezbinare.

Nici măcar primarii așa-ziși trădători, despre care se spune că sunt deja cu valizele în USL, nu vor fi daţi afară?

Lucrurile sunt mai complicate. Eu nu prea am încredere în aşa-zisa listă a lui Bojin. Avem primari care probabil prin inactivitate poţi să spui că au trădat. Prin prezenţa lor la diverse manifestări ale PSD şi ale USL, iar poţi spune că au trădat. Asta nu înseamnă că trebuie daţi afară. Pot fi reconsideraţi. Sunt oameni de calitate.

Și de ce au trădat, dacă sunt de calitate?

Au fost presiuni enorme şi aş vrea să le atrag atenţia celor din USL, că tendinţa asta de a face presiuni pe primarii, pe directorii, pe oamenii de afaceri din opoziţie nu este normală. Dacă îşi doresc să aibă singuri toată puterea revenim la ce a fost înainte de ‘89.

Titu Bojin spunea că prin pupături i-a convins pe edilii PD-L să vină în PSD, nu prin presiuni. Care e realitatea?

Dânsul este un om cu experienţă, dar nu ar trebui să se culce pe o ureche și să zică că s-a născut să fie la putere. Sunt perioade în care omul vine, te perie, îţi jură credinţă şi în secunda doi se leapădă de trine. Cine a trădat o dată o va face şi a doua oară.

V-aţi acomodat cu parlamentul? Nu vă simţiţi stingher? Aveţi un singur coleg din Timiş, pe Alin Popoviciu…

Nu suntem doar eu şi Alin. Atât eu, cât şi Alin suntem doi oameni foarte sociabili şi avem mulţi prieteni în parlament.

El e mai vechi acolo. Dumneavoastră sunteţi la început, mă gândesc că nu ştiţi atâta lume.

Este Alin mai vechi, dar şi eu am cunoştinţe, prin prisma legăturii cu ministerul, şi sunt foşti secretari de stat sau foşti miniştri care azi sunt colegi cu mine. Nu mă preocupă gândul că sunt singur la Bucureştiu. Bătălia mea este să aduc bani pentru Timişoara. Cred că acest lucru îl va face şi Alin Popoviciu. Nu am mers la Bucureşti să ne lamentăm. Eu am spus de la început – nu stau dacă nu pot să fac nimic.

Aţi reuşit să faceţi ceva?

Uitați-vă, i-am muştruluit pe parlamentarii USL în conferinţa de presă de joi şi, în câteva ore, au anunţat că vin primii bani pentru spitalul de copii.

Nu vă surprinde cine a făcut amendamentul?

Nu. Îl cunosc pe Gheorghe Ciobanu, e un om cu mult mai mare forţă decât alţii. Ştie să-şi impună punctul de vedere la Bucureşti. Are contacte şi legături, e foarte bine. Le face pentru Timişoara

Câte amendamente ați făcut la Legea bugetului?

Împreună cu Alin Popoviciu și Vasile Blaga am făcut peste 60 de amendamente pentru Timiş şi Timişoara. Pentru fiecare din cele 15 proiecte majore ale oraşului propuse la întâlnirea cu Nicolae Robu am depus amendamente. Am mers în comisii şi am făcut lobby. Din păcate, inclusiv parlamentarii USL de Timişoara au votat împotrivă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

flotantu a spus: (februarie 3rd, 2013 at 10:18 )

ei fac amendamente, noi facem flotari. asta e doar gargara, nu poate fi numita opozitie. va abtineti pentru ca printre voi sunt cativa condamnabili.

Un PDL-ist a spus: (februarie 3rd, 2013 at 10:44 )

RUSINE dl Samartinean !!! Sa lauzi un tradator de talia vamesului Ciobanu,dovedește încă odată ipocrizia si dependenta de sistem a celor care au fost sau sunt la vârful conducerii in PDL !!! In afara de gargara cu ce a făcut Ciobanu ptr oraș,vreau sa ne spuneti când veți curată acest partid,fie si pe plan local,de CORUPȚI !!!?? Cred ca din păcate ați ajuns si Dvs într-o funcție de conducere,dar nu a-ti realizat încă de ce boala trebuie vindecat partidul. Oricum la nivel de județ ,chiar marele Alin e bănuit de metastaza !!!! RUSINE ptr ca ați început cu stângul ,cât despre șansa Dvs.in 2016, dacă mergeți așa ,rezultatul va fi de o cifra !!!!

dan a spus: (februarie 3rd, 2013 at 11:03 )

slabi politicieni avem, indiferent de partidul din care provin. tragedia e ca romania nu are opozitie.

sasha a spus: (februarie 3rd, 2013 at 15:53 )

De acord domnule Dan…;))) – dar poate o facem noi , sau suntem prea mici. Sau ne inrolam noi , nici asta nu stiu, sau poate plecam, nici asta nu stiu. Atunci saracii cu ale lor si bogatii cu ce stiu eu mai bine. Pacat de Opozitie.

sasha a spus: (februarie 3rd, 2013 at 15:55 )

dar mai pacat e de ce au ales Romanii ca pana la urma e soarta tarii astea mici.

trist a spus: (februarie 3rd, 2013 at 18:41 )

triste vremuri daca e adevarat ce zice nea cornel…daca parlamentatii usl au votat impotriva finantarii proiectelor in comisia pt buget inseamna ca nu au ce cauta acolo si isi bat joc de votul care l-au primit

edu a spus: (februarie 3rd, 2013 at 18:52 )

si daca pleaca robu in concediu de acum pana la sfarsitul mandatului, asta tot nu ia mai multe voturi decat robu. declaratia asta suna a blat, s-au inteles sa puna contracandidat de paie sa-i mai dea un mandat primarului

Vax ! a spus: (februarie 3rd, 2013 at 19:34 )

Vax vs. Vax = VAX !

ostaficiuc a spus: (februarie 3rd, 2013 at 21:58 )

bai sanmartinene, nu e nimic de capul tau. deja ai o palarie prea mare:)

PD-List cu vechime a spus: (februarie 3rd, 2013 at 22:23 )

Eu NU te-am votat nea Chilotarul,daca va schimbati intre voi precum ciorapii murdari asta-i treaba de onanisti „neterminati”!?!iar chestia cu primaria ,o cam iei in mana cand o sa vina clipa sa urci scarile la Parchetul Timis,nu scapi pentru jaful de la aeroportul din Timisoara!?!

Un raport al Curtii de Conturi a scos la iveala ilegalitati si artificii financiare prin contracte false, abuzuri asupra angajatilor, toate petrecute in perioada 10 ianuarie 2010 – 18 iunie 2012. Adica exact perioada in care PDL a numit la conducerea Aeroportului International Timisoara un fost manager de firma de ciorapi, Cornel Samartinean. Curtea de Conturi nu a reusit sa adune inca toate prejudiciile financiare cauzate de managementul defectuos al lui Samartinean si al apropiatilor, insa prejudiciul este estimat la peste 2,3 milioane de euro. In aceasta poveste cu iz penal apare si numele deputatului PDL de Timis, Alin Popoviciu, „abonat’ la diverse contracte prin care Regionala CFR sau aeroportul au fost pagubite.In mod hilar, Samartinean are o explicatie puerila. Pe numarul de inregistrare al contractului de inchiriere inregistrat la Registrul Comertului a aparut un alt contract pentru amenajarea spatiului tot din banii aeroportului. In nota explicativa data celor de la Curtea de Conturi, Samartinean a explicat ca „numarul 11163 a fost alocat initial pentru un draft de contract, care nu era stampilat si care a plecat in ambele exemplare catre societatea partenera, nu s-a intors niciodata deoarece societatea nu a fost de acord cu unele conditii, neinregistrandu-se in sistemul electronic al AIT niciodata, automat acel draft s-a anulat neproducand nici un efect juridic sau comercial’. Asa-zisul draft avea stampila si semnaturile sefilor de la aeroport, iar in baza acestui document a fost infiintat punctul de lucru al societatii Trinvest Bakery. Directorul comercial, Marius Mezin, a sustinut si el varianta draftului, explicand auditorilor ca „datorita faptului ca aceste negocieri au durat cateva zile, draftul vechi de contract cu nr.11163 neintorcandu-se la aeroport, l-am considerat nul iar numarul de inregistrare alocat primului draft si anume nr.11163 a fost inlocuit in registru de catre Balan Vasile el fiind alocat unui nou contract in favoarea societatii Tircons’.
La toate acestea se adauga si alte pagube. O lucrare de 1,5 milioane de euro pentru terminalul non-Schengen, anchetata de Comisia Eruopeana dar si procese cu angajati concediati abuziv, pentru a face loc apropiatilor PDL. Ca exemple, in cazul economistei Popa Gabriela Andreea, concediata, ea a castigat procesul, fiind despagubita,tot din banii statului in numele aeroportului Timisoara. Alte victime ale lui Samartinean,, precum angajatii Mihutiu sau Peianov, au de primit despagubiri de 20 de mii de lei fiecare. Bani care vor trebui platiti tot din conturile Aeroportului Timisoara.

Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara a suferit pierderi financiare pe termen lung, în cei 2 ani și jumătate, cât a fost condus de către pedelistul Cornel Sămărtinean. Controalele Curții de Conturi și ale altor instituții au scos la iveală un adevărat jaf dar și fapte de natură penală. Astfel s-a descoperit că fosta conducere a lăsat aeroportul fără asigurarea obligatorie de răspundere aeroportuară. Cu alte cuvinte, în cazul unui accident sau incident aviatic, incendiu sau calamitate, aeroportul este bun de plată. în cazul nefericit în care o aeronavă sau alte echipamente pățesc ceva , paguba poate ajunge la sume de ordinul milioanelor de euro.

Fostei conduceri nu i-a păsat însă de această asigurare obligatorie, fiind mult mai preocupată cu atribuirea de diverse contracte unor firme de casă ale politicienilor locali din PDL. „Asigurarea de răspundere aeroportuară nu mai există de cel puțin un an la aeroport. Am sesizat acest lucru, imediat ce am preluat din nou funcția de director. Problema e că o astfel de asigurare nu se poate încheia într-o zi sau două, precum la masini sau case. Procedura e mai complicată și trebuie să fie transparentă și făcută conform legii. Varianta cea mai avantajoasă este asigurarea printr-o firmă de brokeraj. Deja am comandat unor firme de brokeraj în asigurări să întocmească fișa de achiziție cât mai aproape de realitatea pieței asigurărilor. E o procedură de achiziție publică. Acum e în stadiul de verificare la ANRMAP (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice), urmând ulterior să fie postată pe SEAP, portalul pentru licitații electronice. Polița de asigurare este în jurul a 4 milioane de euro, depinde de evaluare”, a declarat Daniel Idolu.

JAF la Aeroportul International Timisoara Traian Vuia, cu beneficiari in judetul VALCEA
Scris de Francisc Szöcs
Duminică, 24 Iunie 2012 22:27
În atenţia DNA: LUPU VALERIU, controlor de trafic la Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, împreună cu o parte din familie, au tras un tun de miliarde!
Banii au fost viraţi în contul firmei SC BENDIS SRL care are sediul în staţiunea OLĂNEŞTI (din judeţul Vâlcea!). Firma acoperită iniţial sub numele unui individ, Titel POPA, a fost cumpărată şi controlată de sora lui Valeriu: MIOARA VIORICA STAN (administrator) şi de către mama lor (acţionar). Banii primiţi de BENDIS SRL, au reprezentat contravaloarea unui Plan BUSINESS al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia. Planul a fost croşetat folosind ca bază informaţiile deţinute şi oferite de angajatul aeroportului: LUPU VALERIU.
Lupu, în urmă cu câtiva ani, a fost Director al companiei Banat Air. La 13 decembrie 1995, 45 de pasageri şi 5 membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Verona. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că Valeriu Lupu nu a aprobat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro. Directorul general şi cel adjunct ai aeroportului din Verona sunt şi acum în puşcărie.
MIOARA VIORICA STAN, sora lui LUPU VALERIU, fără studii de specialitate în domeniul transportului, nu are în niciunfel experienţa necesară pentru elaborarea unui STUDIU/PLAN în genul de care a „beneficiat” Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia. Firma SC BENDIS SRL, pe care o administrează Mioara, nu are nici măcar angajaţi (posibil 1-3 formali care sunt moşteniţi de la fostul administrator, Titel POPA). BUSINESS Planul fabricat de BENDIS este stângaci şi se bazează în mod clar pe informaţiile primite de la LUPU VALERIU, care a participat efectiv la elaborare.
LUPU VALERIU şi-a „retras” banii de la SC BENDIS SRL sub forma unor contracte de împrumut. Cei doi fraţi au în derulare noi scenarii asemănătoare, cu siguranţă aceştia beneficiind de sprijin la nivelul conducerii Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, sau poate chiar la nivel de minister.
Acţionarul principal al SC BENDIS SRL este mama celor doi: LUPU RUXANDRA.
Pe surse am aflat că SC BENDIS SRL, alături de o altă firmă cu sediul tot în OLĂNEŞTI, sunt pe cale să fie puse la dispoziţia unor indivizi pentru a fi „sacrificate” după ce acestea vor face achiziţii fără acoperire.

EXCLUSIV Aeroportul din Timişoara aruncă 615.000 lei pe privitul păsărilor şi prinsul maidanezilor
Dragoş Boţa 05/05/2012. Investigaţii
Tags: aeroport, border collie rescue, caini, fauna, management, Timisoara
Seria cheltuielilor aberant de exagerate nu se mai termină la Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”, condus de pedelistul Cornel Sămărtinean, protejatul lui Constantin Ostaficiuc. Nu mai puţin de 615.000 lei, echivalentul a 150.000 euro euro, va da anul AITV pentru “managementul faunei din perimetrul aeroportuar”. Conform caietului de sarcini “prestatorul are responsabilitatea efectuării serviciilor de supraveghere si îndepărtare a păsărilor şi câinilor fără stăpân şi aplicarea măsurilor specifice in perimetrul aeroportuar” şi “întocmirea unor rapoarte zilnice privind locaţiile în care a fost detectată prezenţa păsărilor fiind identificate specia şi numărul aproximativ inclusiv direcţia de deplasare”. Se specifică şi faptul că trebuie să fie prezent “minim o persoană” la programul stabilit.

Deşi aeroportul Timişoara plăteşte o groază de bani pentru aceste servicii, în caietul de sarcini se specifică faptul că beneficiarul va asigura gratuit atât de combustibilul pentru maşina de patrulare, cât şi un spaţiu racordat la utilităţi. Culmea este că anul trecut, conform plnului de investiţii, aeroportul “Traian Vuia” a investit zeci de mii de euro în echipamente de îndepărtare a păsărilor prin generarea sunetelor de atac ale păsărilor de pradă cât şi sunete de stres şi alarmă proprii fiecărei specii vizate, cât şi capcane pentru prinderea animalelor mari. Câştigătoarea licitaţiei a fost firma Border Collie Rescue din Bucureşti. În 2009, aceeaşi firmă a câştigat de un contract pe cinci ani prin care păsările de pe Otopeni trebuie izgonite cu ajutorul câinilor. Valoarea acestui contract pe cinci ani a fost de 400.000 euro. Directorul Cornel Sămărtinean a explicat suma imensă plătită pentru privitul păsărilor şi prinsul maidanezilor prin faptul că “a fost un studiu de oportunitate în urma căruia s-a ajuns la această sumă. Nu ştiu să se dea gratuit combustibil firmei şi spaţiu. O să verific”.

Toma a spus: (februarie 4th, 2013 at 00:57 )

„dacă sunt sănătos” (la cap!), n-aș prea crede… Părerea mea !

Un PDL-ist a spus: (februarie 4th, 2013 at 08:27 )

Bravo celui care a comentat mai sus,enumerand câteva din escrocheriile din aeroport !!!! Exact ce am spus si eu . Acest partid întâi trebuie sa scape de oamenii corupți care i-au compromis total imaginea in fata electoratului roman. Este normal ca indivizi de genul lui Samartinean si POPOVICIU ,după toate hotiile făcute din banul public,sa nici nu se mai apropie de o funcție in partid. In schimb nesimtirea lor nu are margini !!! Se cred si acum performeri campaniei din dec’ 2012!!!! Toată lumea știe insa ca au reușit datorită sistemului de vot inechitabil care a guvernat ultimele alegeri. Acești indivizi,dacă nu ar fii avut acces vreodată la banul public,astăzi ar fii fost niște boschetari -cocalari !!!!! Habar n-au cum se conduce cinstit o afacere si nici nu-i interesează sa facă asta vreodată !!!!! Am avut de-a lungul timpului angajați preluati din firme controlate de Ciuhandu Ovidiu sau POPOVICIU Alin . Am fost socat sa aflu cum functionau aceste firme !!! Erau de fapt un exemplu de evaziune fiscală la nivel maxim !!! Acești puscariabili trebuie întâi sa dispară ptr ca in viitor PDL sa aibă o șansa de a renaște . Insist pe PDL ptr ca totuși e nevoie in România de o formatiune puternica de dreapta .

andreanu a spus: (februarie 4th, 2013 at 10:20 )

daca toate cele de sus ar fi adevarate macar pe jumate atunci nu inteleg de ce samartinean asta nu e macar cercetat…bine ca se gaseste cate unu care sa umple pagina …

gogu a spus: (februarie 4th, 2013 at 11:29 )

Am demonstrat că şi o companie de stat poate fi condusă eficient ca să aducă profit”

Cum aţi început să faceţi afa­ceri?

Am început să fac afaceri imediat du­pă ce am terminat facultatea, în 1994. În timpul studenţiei, ca să mă întreţin, m-am angajat ca lucrător prin aşchiere la IMAIA. A fost foarte greu, ţin minte că lucram în trei schimburi… Când am terminat facultatea şi am devenit inginer, m-am hotărât să încep o afacere. Aşa am început proiectul Gittanos.

Am văzut că aţi declarat că nu aţi făcut niciodată afaceri cu statul… Se poate câştiga din afaceri în România şi fără să ai contracte cu statul?

Da, aşa este. Nu am avut nicio­dată vreun contract încheiat cu statul. Eu nu am luat bani de la stat, am dat bani la stat. De-a lungul a 18 ani de activitate, firma mea a plătit peste trei milioane de euro la bugetul statului sub formă de taxe şi impozite. În prezent, în grupul de firme Gittanos sunt anga­jaţi peste 100 de oameni. Gittanos are o cifra de afaceri anuală de peste patru milioane de euro. Toate acestea le-am reuşit fără să am nicio tangenţă cu sta­tul. Niciuna!

Sunt foarte mândru de faptul că fir­ma mea este reprezentantul în Româ­nia pentru cinci case de modă inter­na­ţionale de lenjerie intimă. Este vorba despre Golden Lady, Levante, Elledue, Intimissi şi Jaurés. În ceea ce priveşte piaţa de desfacere internă vreau nea­părat să precizez că avem peste 500 de clienţi importanţi din România printre care se numără toate supermaketurile Real, Auchan, Metro, Selgros, Billa.

Aţi fost manager şi la o com­pa­nie de stat, Aeroportul Timi­şoa­ra. Cât de diferit este ma­nagementul la o companie pri­vată faţă de cel al unei compa­nii de stat?

Eu unul spun că principiile de ma­nagement sunt aceleaşi peste tot. Cel puţin eu unul am aplicat aceleaşi prin­cipii. Şi rezultatele se văd. Sunt dis­poni­bile pentru oricine este interesat pe site-ul Ministerului de Finanţe. Eu sus­ţin şi am şi demonstrat că şi o companie de stat poate fi condusă eficient ca să aducă profit. Toate aceste principii de management eu vreau să le aplic şi în activitatea mea ca viitor parlamentar.

Daţi-ne nişte date concrete.

Am condus Aeroportul Timişoara timp de doi ani şi jumătate, între ianuarie 2010 şi iunie 2012. Vă pun la dispoziţie şi nişte grafice (* **) eloc­ven­te da­că doriţi (sunt ataşate acestui material – n.red.) În această perioadă de care vorbesc, traficul de pasageri a crescut de la 889.000 în 2009 la 1,2 milioane la finalul anului 2011. Veni­turile aero­portului au crescut de la 44,4 milioane de lei în 2009 la 49,8 milioane de lei la finele anul 2011. În privinţa cheltu­ielilor, pot să vă spun că, imediat după ce am ajuns director acolo, le-am scă­zut de la 39 de milioane în 2009 la 33 de milioane în 2010. Cifra de afaceri a crescut constant, de la 41 de milioa­ne în 2009 la 42.8 milioane de lei în 2011. Profitul aeroportului, în perioada în care eu l-am condus, s-a triplat, de la 5 milioane de lei în 2009 la 15 milioane în 2010. Deci se poate ca şi o companie de stat să obţină profit dacă este condusă cum trebuie. Eu aveam de îndeplinit nişte criterii de performanţă pe care, dacă nu le atingeam, nu îmi luam salariul. Aşa era făcut contractul de management. De exemplu, aveam un criteriu care se referă la produc­tivi­tatea muncii. Mai pe înţelesul tuturor, raportul dintre numărul de pasageri deserviţi şi personalul angajat. Acesta s-a îmbunătăţit constant de la 4.263 în 2009 până la 4.842 la sfârşitul anului 2011. Alte cifre care atestă calitatea actului managerial sunt: creşterea indicatorului lichidităţilor curente şi imediate, imbunătăţirea vitezei de rotaţie a debitelor-clienţi, a creditelor furnizori a activelor imobilizate şi a activelor totale. Toate acestea sunt date publice şi pot fi dovedite cu acte contabile.

Investiţiile făcute în acea perioadă se văd şi le ştie toată lumea… S-a inaugurat terminalul de sosiri in­terne non-Schengen, am implementat siste­mul electronic de supraveghere peri­metrală şi un sistem de alimentare a pe­rimetrului de securitate. Toate aces­te au culminat cu obţinerea statu­tului de aeroport internaţional şi ra­portul pozitiv întocmit de delegaţia Schen­gen. Legat de raportul Schen­gen vreau să subliniez un lucru. Zilele trecute citeam un flyer al U.S.L. prin care aceş­tia promiteau că vor face un aeroport internaţional la Timişoara la standar­dele Schengen. Păi, acest Ae­roport există! şi e la standarde Schen­gen din momentul în care eram eu di­rector acolo. Chiar m-a amuzat copios acea promisiune a U.S.L….

Un PDL-ist a spus: (februarie 4th, 2013 at 12:55 )

Spune si comisionul ptr care ai lucrat dacă ești așa de deschis ! Vrei sa cred ca de la veniturile pe care le-ai avut in grupul de firme pe care il conduci,te-ai coborât la salariul amarat de bugetar de la aeroport !!??? Ha-ha chiar ne crezi prosti colega !!?? Eu personal,ca sa nu crezi ca nu știu despre ce vorbesc,am o suta de angajați si o cifra de afaceri pe firmele care le conduc,de 9-10 mil de EUR pe an . Ar trebui sa fiu plătit de la 20000 EUR/ luna ca sa ma gândesc dacă merita sa trec la managementul unei companii de stat. Așa ca povestile astea sunt ptr cei care nu știu cum sta treaba . Cred ca întâi trebuie sa va rezolvati situația dosarelor penale deschise ptr ” spectaculosul” management de la aeroport in care nu l-ai uitat sa-l introduci si pe combinatorul de renume POPOVICIU Alin !!!!

anonim a spus: (februarie 4th, 2013 at 14:30 )

astia nu mai stiu cum sa comenteze…mai ales ca nu au nimic de zis…dar dau copy paste la articolele lui bota care nu ai facut nimic altceva decat un pic de deranj mediatic..in rest…apa de ploaie…dovada..? omul a candidat dupa ce au apartut diversele scandaluri si a mai si reusit sa ajunga in parlament…apoi sa nu imi ziceti mie ca daca avea atatea bube candida asa lejer…vorbe domne vorbe

ela a spus: (februarie 4th, 2013 at 15:02 )

mult bla bla pe aici

Tarnaveanul a spus: (februarie 5th, 2013 at 18:37 )

Asta nu-i sanatos la bila,un taran parvenit,un impostor!!!auzi PRIMAR!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Top