Bosch da afara 150 de oameni la Timisoara?

La mai puțin de un an de când anunța angajări la Timișoara, concernul Bosch se pregătește de disponibilizări. Angajații de la call-center se pregătesc de grevă, după ce au aflat că le vor fi desfăcute contractele de muncă de pe o zi pe alta, fără despăgubiri.

Scandalul mocnește la centrul de comunicații Bosch de mai bine de o lună. Conducerea vrea să concedieze 150 de angajați, după renunțarea la proiectul call-center pentru un operator de telefonie mobilă. Oamenii au contract cu firma Bosch pe perioadă nedeterminată. Surse din interriorul companiei arată că Bosch nici nu vrea să plătească mai mult de un salariu compensatoriu celor 150 de viitori șomeri.

Acum un an, la Bosch Timișoara lucrau 500 de persoane. Compania deține în orașul de pe Bega un centru de comunicare cu clienţii din mai multe ţări şi asigură suport IT non-stop pentru toţi angajaţii Grupului Bosch.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

34 comentarii pentru acest articol

Ciprian HUȚIU a spus: (aprilie 27th, 2013 at 13:44 )

Faptul că li se va desface contractul de muncă a fost anunțat încă din luna martie, într-o ședință la care au fost invitați TOȚI angajații în cauză, fiind invitați chiar și angajați care erau în concediu. Nicidecum de pe o zi pe alta, așa cum se spune în articol.

Toți angajații care puteau fi reîncadrați pe alte poziții corespunzătoare altor proiecte (proiecte ce presupuneau cunoașterea la nivel conversațional a cel puțin o limbă străină) au avut prioritate în fața candidaților din afara companiei. Compania face angajări, deci, chiar și în această perioadă în care renunță la o parte din angajați (cei despre care pomeniți) iar numărul total al angajaților depășește 800.

Personal, îmi pare rău de toți cei care rămân fără un loc de muncă, mulți îmi sunt prieteni buni, însă nu există variante pentru cei mai mulți dintre ei.

marco a spus: (aprilie 27th, 2013 at 18:34 )

Ca precizare, pentru a fi mutati pe alte proiecte, este necesar sa cunoastem doua limbi straine la nivel avansat. NU o singura limba la nivel conversational !!!

Fost angajat Bosch a spus: (aprilie 27th, 2013 at 15:40 )

Sunt un fost angajat Bosch,iar ceea ce vreau sa mentionez D-ului Ciprian este ca am fost anuntati de pe o zi pe alta..cum numiti voi anunt din timp, daca multi am fost angajati pe o perioada determinata inainte cu nu mult timp de a primii aceasta veste.
Pana la urma am fost incurcati cu un job nesigur.Compania stia acest lucru si cu toate astea inca mai angaja.
Noi cei cu perioada determinata nu putem obtine salarii compensatorii, dar ne-ati incurcat si ne-ati dat impresia ca ne-am angajat intr-o companie serioasa si sigura …si numai dupa cateva luni… asa intr-o zi cand nimeni nu se astepta ne-ati anuntat ca se inchide proiectul.
Daca stiam nu ne mai incurcam cu un job de 3-4-5 luni si cu speranta ca am nimerit intr-o companie sigura si serioasa,asa cum pretinde ca este.
Nemultumirea exista ,mai ales cand ne uitam in ochii persoanelor care ne-au dat vestea cu zambetul pe buze si fara remuscari.Cine a fost acolo stie si a observat asta.
Asa ca D-nul Ciprian sa nu iti mai para rau pentru ca altfel nu ai sustine ca nu a fost un anunt de la o zi la alta
Si faptul ca ne-au fost oferite alternative pentru proiecte pe limbi straine, in situatia in care se stia clar ca noi nu avem pregatire si nici nu se punea problema..eu numesc asta ironie …daca eram pregatiti pentru limbii straine ne angajam pe acele proiecte de la inceput.

hotie a spus: (aprilie 27th, 2013 at 16:16 )

Mr Hutiu, dupa cum observ, dvs. faceti parte din conducerea firmei Bosch si nu aveti cum sa dati dreptate angajatiilor care au fost furati si nedreptatiti prin desfacerea contractului de munca pe perioada nedeterminata.Din cate stiu acea sedinta in care au fost anuntati angajatii ca se tine, s-a anuntat cu 2 ore inainte.Cum puteti sa sustineti ca au fost anuntati din timp ? Si majoritatea angajarilor dinainte de aceasta „catastrofa” s-au facut cu perioada determinata tocmai pt ca VOI (conducerea) stiati ca firma se duce de rapa cat de curand si , ca sa nu trebuiasca sa dati salarii compensatorii, i-ati angajat in felul asta.Cine a mai lucrat la Bosch si deja a fost dat afara poate confirma spusele mele.Va rog sa nu mai dezinformati oamenii care nu stiu realitatea.Sper ca VOI (conducerea) o sa aveti un Paste fericit pt ca, cei care au fost dati afara multi dintre ei nu au reusit nici pana acum sa gaseasca altceva de munca.PUPINCURISMUL E IN FLOARE !

anonim a spus: (aprilie 27th, 2013 at 16:24 )

Grave sunt impedimentele cu care se confrunta angajatii proiectului in relatia cu HR,,grave sunt solutiile oferite care nu au nici un sens si ma refer la verificari de Cv-uri si optimizari…blablabla….grav este ca sunt incalcate niste drepturi clare ale angajatului cu contract pe perioada nedeterminata ,in baza codului muncii firma este obligata acelui angajat sa ii pastreze locul de munca…sa faca traininguri de reclasificare ,sa-i invete limbri straine si sa realoce tot in cadrul companiei pentru care au activat 2,3,4,5ani …..dar asa e in romania bataie de joc toti angajatii au doar obligatii ,toti angajatorii au doar drepturi,,,rahat nici macar contract colectiv de munca nu se mai face ,de sindicat nu mai vorbesc atunci ce drepturi sa mai aiba un angajat…aaaa…stiu: dreptul de a tacea si a inghiti mizeriile si daca doamne fereste indrazneste sa spuna ceva i se da avertisment si se desface contractul disciplinar ca a incalcat politica firmei

fosta angajata Bosch a spus: (aprilie 27th, 2013 at 16:24 )

Domnule Hutiu nu contest faptul ca dumneata stiai mai devreme de aceste disponibilizari…eu una . ..si restul angajatiilor de pe proiect am aflat de aceasta sedinta cu 2 ore inainte de a avea loc .Acest lucru poate fi confirmat si de alti colegi iar pe aceasta cale ii rog frumos sa lase si ei commenturi pentru a confirma realitatea acestui articol.
Nu inteleg care este motivul pentru care incercati sa dezinformati opinia publica .Poate postul care il ocupati este inca „la cald” dar nu uitati ca ca intr-o zi ar fi posibil sa se raceasca in interval de 2 ore si atunci ramane de vazut daca opinia dumneavoastra va fi in favoarea companiei si tot aceeasi.

Actual angajat a spus: (aprilie 27th, 2013 at 16:38 )

Cip, las-o balta cu comments-urile, nefiind implicat! Dai informatii eronate din ce ai auzit pe la fumoar. Vorbesti de criterii fara sa stii informatii concrete. Mai intreaba daca chiar vrei sa postezi ceva 😉

Fost angajat a spus: (aprilie 27th, 2013 at 17:10 )

De asemenea Ciprian cu totii stim ca tu pupi pe cine trebuie si oricum ramai in firma dar restu care de exemplu aveau ultima zi de contract in 31.03 si au fost anuntati in luna martie ca se inchide? Scaunul tau nu arde deci nu iti da cu parerea.
De asemenea e adevarat ca se incearca prin toate mijloacele sa nu se ofere nimic compensator pentru nimeni, nici pentru cei cu perioada nedeterminata, nu exista nimic contract colectiv, dar unde este ITM-ul? Unde sunt cei care ar trebui sa sanctioneze si sa rezolve?

fosta angajata Bosch a spus: (aprilie 27th, 2013 at 17:29 )

Domnule Hutiu nu contest faptul ca dumneata stiai mai devreme de aceste disponibilizari…eu una . ..si restul angajatiilor de pe proiect am aflat de aceasta sedinta cu 2 ore inainte de a avea loc .Acest lucru poate fi confirmat si de alti colegi iar pe aceasta cale ii rog frumos sa lase si ei commenturi pentru a confirma realitatea acestui articol.
Nu inteleg care este motivul pentru care incercati sa dezinformati opinia publica .Poate postul care il ocupati este inca “la cald” dar nu uitati ca intr-o zi ar fi posibil sa se raceasca in interval de 2 ore si atunci ramane de vazut daca opinia dumneavoastra va fi in favoarea companiei si tot aceeasi.

Ioji a spus: (aprilie 27th, 2013 at 18:11 )

@Cip, auzi tu crezi ca iti da Partenie o marire de salariu pt commentu ce l-ai lasat?

Bosch a spus: (aprilie 27th, 2013 at 20:43 )

Mare firma Bosch. Iti da impresia de siguranta si de o mare companie multinationala dar din pacate nu e asa. Si pe proiectul Orange din cadrul firmei Bosch esti platit ca si un muncitor necalificat la banda. Praf in ochi!

Anonymus a spus: (aprilie 27th, 2013 at 21:46 )

@ Ciprian Hutiu : Cip daca lucrurile erau atat de clare si de ok, cum iti explici ca dupa ce s-a facut anuntul la inceputul lunii martie, iubitul administratorului BCC Raluca Partenie, d-l Robert Romanu, ex cosntructor cu ziua prin tari straine, a ajuns mare manager pe departamentul de purchasing conform celor scrise de el pe linkdin? Te rog Cip da-ne un raspuns… cat de corect e? 🙂 Mai ales ca se anuntau disponibilizari? …

UNU a spus: (aprilie 27th, 2013 at 22:26 )

1)Articolul este putin gresit. Cifra corecta este aproximativ 250 angajati.
2)Saracul CIP… s-a bagat si el ca musca`n lapte … si acum primeste carne de nu`i mai trebuie miel de paste.
PT CIP: UN PASTE FERICIT CU MASA PLINA DE „CARNE” si nu uita … maine poate fi si randul tau.
Daca fac astfel de magarii cu 250 de oameni si nu`i doare capu`, atunci cand o sa dea afara 5-10-20-30 de oameni nici nu se ocupa conducerea, o sa trimita femeia de servici sa va informeze.

Ciprian HUȚIU a spus: (aprilie 27th, 2013 at 22:29 )

Ok, eu am crezut că totul este doar datorită unui redactor/ editor în căutare de senzațional și audiență. Da, de ședință poate că s-a știut cu 2 zile, sau 2 ore înainte, nu contest, n-am de unde să știu că nu am fost acolo, însă sper că nu mai există vreun dubiu, și că nu e nimeni naiv să creadă că IMEDIAT DUPĂ acea ședința, când am aflat și eu, nu a aflat chiar oricine despre concluzia ședinței, anume încheierea proiectului.

Nu am nicio persoană în subordonare, nu sunt nici măcar șef de departament/ compartiment, deci în nici un caz nu sunt director, nu fac parte din consiliul de administrație al companiei, asta ca să răspund unor afirmații de mai sus. De asemenea, ideea primei pentru comentarii… este chiar ilară: ați remarcat că nu m-am legat de subiectul grevei? Ați remarcat că nu susțin că nu au fost încălcate drepturile angajaților? Cum nu susțin nici că au fost încălcate? Nu este la latitudinea mea să judec dreptatea, și nici nu mi-aș dori să fie! Nu discut nici despre câte salarii compensatorii ar trebui sau nu ar trebui să se dea! Nici nu sunt în măsura și nici nu vreau să fiu!

Dar sunt în măsură să spun un singur lucru: indiferent cât de târziu a fost anunțată acea ședință din martie, la o oră distanță de la încheierea ei am fost sunat de o prietenă, care a fost angajat Bosch cu mult timp în urmă, pentru că până și ea a aflat ce s-a discutat la acea ședință, chiar dacă subiectul nu o viza personal; mi-e greu să cred că nu a aflat oricine altcineva cam tot atât de repede mai ales dacă era vizat personal.

Repet: nu vorbesc despre salarii compensatorii, dacă și câte, nu vorbesc despre drepturile angajaților, dacă au fost sau nu respectate, spun doar că NU cred că e cineva care sa fi aflat „AZI” ca „MÂINE” vă fi dat afara, „de pe o zi pe alta” adică, așa cum se spune în articol. Mai departe nici nu cunosc, și nici nu susțin că e corect sau incorect față de angajat.

Și între noi fie vorba, credeți că mie mi-a promis cineva când m-am angajat (6,5 ani, la Business Relations) că de acolo voi ieși la pensie? Că mica firmă cu 60 de angajați nu va fi vândută unei corporații, și climatul/ condițiile nu vor mai fi la fel? Că nu se vor pierde vreodată clienți și proiecte? Ca se vor prelungi toate contractele semnate pe perioadă determinată, cu orice client și cu orice angajat? Că nu va fi reziliat nici un contract semnat pe perioadă nedeterminată. Că nu va pleca vreodată corporația din Timișoara sau România?

Chiar îmi pare rău de colegii mei, dar nu pot să mă abțin când văd acuze neadevărate, fie și una singură, și fie laolaltă cu toate restul adevărate (ceea ce, repet, n-am de unde să știu).

Fost angajat Bosch a spus: (aprilie 27th, 2013 at 23:15 )

Sti vb aia ,…daca taceai filozof ramaneai…te-a mancat..si te-ai scarpinat…pe romaneste…

Fost angajat a spus: (aprilie 27th, 2013 at 23:18 )

@ciprian hutiu – „Ok, eu am crezut că totul este doar datorită unui redactor/ editor în căutare de senzațional și audiență” – scrii in postarea anterioara. Nu am inteles legatura intre un redactor „in cautare de senzational” si realitatea de la BCC. Oamenii au fost dati afara cu nesimtire, intr-un mod in care in Germania nu si-ar fi permis nimeni s-o faca. Dar aici sintem in Absurdistan si orice este posibil. Chiar si ca tu sa te bagi in seama aiurea.
Datul ala afara „de pe o zi pe alta” despre care spui ca nu crezi ca s-a intamplat… Bun, ai aflat luni ca mai vii o saptamina la lucru si apoi bye… E ca si cum ar fi de pe o zi pe alta, in termeni de cautare a unui noi job. Deci lasa-ne, vezi-ti de ale tale. Ca prietenii tai nu suntem si nici n-am fost, asa cum spui acolo.

UNU a spus: (aprilie 27th, 2013 at 23:19 )

„Partea buna” din BOSCH – De Craciun am primit un cozonac si o ciocolata si de Paste am primit o placinta, un gel de dus si un sapun lichid. Culmea ironiei … sapunul e produs de firma FINAL. 🙂

Partea rea din BOSCH :
– fac angajari numai pe 3 luni si apoi prelungesc contractele din luna in luna;
– au profitat de naivitatea unora pe care i-au mutat de pe proiectul Orange (unde aveau contract pe perioada nedeterminata si un salariu de muncitor necalificat) pe proiectul ENEL unde au oferit contract pe o perioada de 3 luni(ca din sept o sa inchida si acest proiect) si un salariu mai mic;
– in timp ce noi suntem dati afara ei posteaza oferte de munca pe ejob si best job(chiar daca exista printre noi oameni care ar putea lucra pe acele posturi). Si cand a avut cineva tupeu sa le spuna ca vrea sa se inscrie… a primit raspuns ca nu se incadreaza(fara sa fie motivat) si au modificat anuntul de pe best job ca sa nu se mai vada numele firmei.
TOATE ACESTEA SE INTAMPLA DE CAND S-A SCHIMBAT CONDUREA FIRMEI SI ACTUALUL MANAGER GENERAL SI-A FIXAT OBIECTIV SA SCAPE DE TOATE PROIECTELE CARE AU FOST „DE SUFLET” PT VECHIUL MANAGER GENERAL.

Foarte trist.:(

Fost angajat Bosch a spus: (aprilie 27th, 2013 at 23:24 )

Da …D-ul Cipri nu vrea sa inteleaga ce inseamna de pe o zi pe alta…o sa isi dea seama daca va traii el asta intr-o zi…nu ii doresc decat sa aiba parte de ce e mai bine si sa-l fereasca D-zeu de ce am avut noi parte…dar crud e ca numai atunci v-a intelege

angajata model a spus: (aprilie 28th, 2013 at 00:44 )

cip hai sa discutam despre dreptul la intimitate ale angajatilor care se considera infractiune si se pedepsesc conform codului penal. tu de cand esti in firma chiar de acum 4-5 ani citeai mailurile personale ale fetelor ca sa intelegi de ce te refuza si cu cine rad de tine. sau crezi ca restul persoanelor nu stiu asta? vrei sa discutam despre replici de agatat? „ITI DAU ACCES la facebook daca iesim la un suc” sau nu era asa??
poate restu lumii nu stie ce faci tu si cu ce te ocupi poate nici chiar conducerea dar … daca as face acuma o plangere? ce conteaza ca mai vine si politia dupa avalansa de autoritati ce va veni?
by the way atunci cand ti se spune de catre o fata ca are nevoie de mai multa atentie ea nu se refera la timpul petrecut impreuna gatind. mai multa atentie inseamna mai mult de 1 ora petrecuta in dormitor saptamanal! faptul ca fata iti cere mai mult nu inseamna ca fata e nimfomana!
pupa unde trebuie sa nu te trezesti si tu ca noi!

Ciprian HUȚIU a spus: (aprilie 28th, 2013 at 15:24 )

Acum înțeleg și cam cine sunt „răzbunătorii”, cam ce arme și metode folosesc, cam cum stau chiar ei la capitolul moralitate, și mai ales, cam cât de discrepant le funcționează curajul și mintea: ce relevanță are pentru subiect ce ai scris tu mai sus? Lovești chiar și cu ajutorul neadevărurilor în oricine ar fi, atâta timp cât îndrăznește să aibă o altă părere decât tine?

T R I S T ! (!)

De la primul loc de muncă, în ’99 – ’00, am plecat DE PE O ZI PE ALTA, am fost și eu anunțat că nu mi se reînnoiește contractul semnat pe perioadă determinată. Și ȘI EU AM SPERAT că atingerea termenului acelui contract va aduce un contract pe perioadă nedeterminată, nicidecum nici un contract.

Nu te mai vrea angajatorul? Sau nu te mai place? Sau poate că nu îl mai placi și vrei chiar tu pe el? Nici o problemă, e ca în dragoste, caută altul, sau descurcă-te singur până găsești altul! Te-a neîndreptățit cu ceva? Elegant, cu finețe, cere dreptatea în sala de judecată, nu îți spala rufele în public ca și cum Dumnezeu ți-ar fi dat deja dreptate.

mihai a spus: (aprilie 28th, 2013 at 02:37 )

Acest eveniment poate mai stavileste navala celor ce vaneaza joburi. Pana la urma e un centru de servicii care nu are un volum constant. Angajatii trebuie sa-nteleaga sa nu se bazeze pe salarii compensatorii, ci sa-nceapa sa economiseasca de la primul salariu.

Ciprian HUȚIU a spus: (aprilie 29th, 2013 at 00:49 )

Mihai, asta nu se poate: în toată lumea (nu e românism) cca. 95% din oameni caută DOAR beneficiile minime garantate, adică „Spune-mi care este MINIMUL pe care trebuie să-l fac eu pentru ca tu să ÎMI PLĂTEȘTI MINIM XXX LUNAR?”. După care are impresia că e doar la latitudinea lui când se sfârșește povestea, atâta timp cât nu face vreo greșeală de netrecut cu vederea. Economii? Pentru ce? Doar și luna viitoare primesc salariul ăla „de rahat” (cu care a fost, nu cu mult timp în urmă, de acord, dar între timp s-a transformat într-unul „dulce”). 😉

(Timp de patru joburi n-am avut la început de drum mai mult de 100 de dolari, fiind plătit tot cu minimul pe economie, din ’99 până în ’03, și nu a fost cu mult mai bine nici apoi, așa că să nu vă aud că mie mi-e ușor să vorbesc!)

Ciprian HUȚIU a spus: (aprilie 28th, 2013 at 14:03 )

Ce-mi place, unul n-ar avea curajul să își treacă numele real. Dar, cu mine ce aveți? V-am concediat eu?

După ce câștigați în instanță, aici sau la Strasburg, atunci e credibil ce spuneți, că are girul cercetări și judecării de competenți, de experți în drept, nu de editori și redactori, nu de studenți, nu de IT-ști. În rest, totul e can-can, și nu ma refer la hârtia igienică pe care o citesc unii prin autobuze.

petru a spus: (aprilie 28th, 2013 at 18:31 )

Cipri, dar cine te-a pus sa te bagi? tu care nu ai nici o treaba tocmai tu trebuie sa comentezi. bine ca nu comenteaza nimeni din conducere dar ti ai gasit tu. bagatorul de seama! cel care trebuie sa comenteze la tot si dupa care te miri ca se ia lumea de tine…

Ciprian HUȚIU a spus: (aprilie 28th, 2013 at 19:54 )

Petru, m-am băgat să comentez doar și doar pentru că la cât de amatoricește a fost scris articolul, am crezut că un editor novice a vrut sa dea lovitura cu articolul despre Bosch. Atât de multe date eronate nu puteau fi, am crezut eu, în spatele unui articol bine documentat. Plus stilul de scriere… În fine!… În niciun caz nu credeam că cineva dintre „victime” a ales și aprobă CEA MAI PROASTĂ VARIANTĂ de obținere a dreptății, adică spălarea rufelor în public, împroșcarea cu noroi în toți și în toate, și MAI ALES aducerea în discuție a aspectelor și formularea acuzelor care n-au nici o treabă cu subiectul inițial! (!)

Pe voi nu vă coordonează nimeni, nu există un coordonator de acțiune, n-ați organizat nimic, e chiar totul aleatoriu? Ați început un „război” cu un adversar cu care nu vă permiteți nici măcar o greșeală cât de mică, și deja faptul că ați pus la cale un astfel de articol este una uriașă. Plus, fiecare intervenție a fost empirică, pompieristică, fiecare a răspuns cum l-a tăiat capul; la amalgamul de acuze (facebook, citit de e-mail, proiecte preferate de unii și îndepărtate de alții, pupincurism etc etc etc) v-ați ales cu o ciorbă din care, ca să își dea cineva seama ca se caută răzbunarea și denigrarea, nu trebuie să fie geniu!

fosta angajata Bosch a spus: (aprilie 28th, 2013 at 23:40 )

hai hai ca nu este asa ..la noi la romani cam asa merge treaba ..ne meritam soarta fiindca acceptam orice si plecam capul oricum ..nu stim sa ne cerem drepturile in instanta …de asta zic ca ne meritam soarta ..daca ne-am cere drepturile de fiecare data si am merge in instanta nici companiile nu si-ar permite sa faca magarii cu angajatii ..ar incepe si ei sa stie de frica …dar dupa cum spuneam in conditiile in care toti pleaca capul…si se multumesc cu putin atunci nu mai au nici o scuza ..serios eu am fost cu contract pe perioada determinata si imi pare rau ..daca eram cu pc nedeterminat sigur ajungeam personal in instanta cu firma Bosch fara sa ma mai intereseze de restul ..cum iti asterni asa dormi ….refuz sa mai accept prosteala din partea companiilor..eu sunt fair play ..sunt o persoana care isi face treaba si respecta compania aceeleasi asteptari am si de la companie.

fosta angajata Bosch a spus: (aprilie 29th, 2013 at 04:46 )

apropo domnule Mihai cand o persoana se angajaza.. sincer nu asta este scopul in viata ”salariul compensatoriu ” (sincer…. care din voi va angajati cu speranta unui salar compensatoriu?…?)…scopul este de a-ti face treaba cat mai bine.. a presta servicii si.. a avea asteptari de la companie…. eventual sa promoveze, sa faca cariera acolo, nu se angajaza nimeni in speranta unui amarat de salariu compensatoriu ..si hai sa fim seriosi asa ca intre prieteni domnule Mihai ce sa si economisesti dintr-un salar dat de compania Bosch pt postul de asist rel pub si com ?in sit in care stai cu chirie sau ai credit sau etc etc…crezi caa tu ai economisi de la primul salar ?te invit sa stai cu mine in chirie pe baii astia ..noi doi asa ..in Tm ..pe banii astia ….sa vedem cum o sa ne descurcam …sa vedem cam cat ai putea tu economisi de la primul salariu …..sau da.. na.. tu vb din postura unui superior in Bosch de aceea vb de economisire ..iti permiti la salariul tau ..dar pe postul de asit rel pub si com sincer nu iti permiti..in contextul in care stai in chirie.. daca nu ai partener de viata sau nu te ajuta parintii ii cam naspa ..asa ca nu vb de economisire la un salar de nici 215 euro cu tot cu bonuri incluse ..si sincer munca presupune un nivel mai inalt decat munca de necalificat(asa cum suntem incadrati -la studii medii) adica na Bosch si are pretentii dar pe bani putini ….sunteti niste nesimtiti …sincer cand am venit in firma aveam respect pt ceea ce inseamna Bosch …acum din pacate ..mi-a lasat un gust amar ….deoarece sunt multi colegi care sunt acolo de ani de zile care si-au construit o cariera ..pt care au muncit …si acum dumneavoastra spuneti ca asteapta salariul compensatoriu?(rusine!!!)nu cred ca au intrat in Bosch pt acest salariu ..au intrat in companie pt reputatia ei ..pt cariera….pt a ridica compania si proiectele sale …unii au pus suflet(daca stiti ce inseamna acest lucru)in aceste proiecte ..unii au stat si peste program fara a fii platiti in plus …deci nu stiu din ce postura puteti afirma ca salariatii au stat pt salariul compensatoriu….si mai mult ..volumul de clienti era aceelasi poate chiar mai mare …Retineti nu Orange-ul a renuntat la contractul cu voi ”Bosch-ul”, ci voi ati renuntat la contract ..din motive ca proiectele pe limbi straine aduc mai mult profit ..deci cine ii magarul?Orange-ul in monentul de fata angajeaza pe relatii clienti si retention deoarece voi le-ati dat un sut in fund si lor …deci hai nu mai ridicati firma Bosch in slavi ca nu este ceea ce pare din exterior …chiar va rog.. toti angajatii ..daca nu am dreptate dati dislike..asta i o provocare …sa vedem cine are curajul sa zica exact cum sta treaba in Bosch ..m-am saturat de pupincurisme etc etc ….rusine !!!! trust Bosch dear frnds :)))))

Doru vanatoru a spus: (aprilie 29th, 2013 at 07:43 )

Toti ne-am dorit sa fim in UE sa vina firmele din afara sa ne angajam. Acesta este unul din lucrurile care se intampla cu o firma (nemteasca) , vin in romanica si merg cu toate la limita cea mai de jos a legii(poate chiar peste limita). Au venit in Est stiind foarte bine care sunt conditiile si stiind ca aici vor putea face ce vor. In germania nu isi permit deoarece ii mananca sindicatele de vii. Au mutata productia in alte tari deoarece nu mai voiau sindicate si drepturi angajatilor. La fel face si Continental nu e nici o problema, si nimeni nu se ia nici de aia.
Daca te tine da-i in judecata daca nu asta e…oricum e foarte greu de castigat din moment ce statul roman tine cu companiile starine si nu cu cetatenii acestei tari. Cand au venit la noi in tara toti au prmis lapte si miere, cu acea micuta conditie: ciocu’ mic. Ti se interzice dreptul la sindicat si dreptul la contract colectiv de munca. Firmele au functionat ilegal neavand CCM acum 3 ani cand era obligatoriu prin lege. Acum tot la presiunea nemtilor(companiilor) a fost retrasa obligativitatea CCM. Daca faci greva esti dat afara a doua zi pentru neandeplinirea atributiilor si s-a dus si somajul in cazul acesta. Angajatul pierde oricum.

altcineva a spus: (aprilie 29th, 2013 at 21:16 )

Suntem victimele propriilor asteptari. Atata timp cat nu acceptam ca e o mare diferenta intre cum ar trebuisa functioneze lucrurile si cum functioneaza de fapt lucrurile. Acum e tarziu sa plangem, daca am facut ce trebuia atunci cand trebuia, daca am facut clauze scrise in locul simplelor asteptari si sperante, acum putem sta linistiti ca avem asigurat un loc de munca sau un concediu de odihna prelungit pe multe luni si platit in fiecare luna. Am facut ce trebuia?

Chuck Norris a spus: (aprilie 30th, 2013 at 18:45 )

Cipri ce se intampla de cateva yile nu te mai vad pe la fumoar…defapt de cand ai scris primul comment.

Asta este…respect pentru Cornelia Bedros care tinea la oameni si la proiectele pe care le-a avut. Cat despre noua directoare…daca se poate numi in felul acesta, daca ar sti tata Robert ce se intampla cu firma lui ar iesii din mormand cu parul.

Ciprian HUȚIU a spus: (mai 1st, 2013 at 10:17 )

Simplu, Chuck Norris, coincidența face că, de sâmbătă (sau de cand am scris primul comentariu, din perspectiva ta), nici un fumoar nu m-a mai văzut, nu doar cel pe care îl frecventezi tu. Nici un loc din lume nu mai e fumoar pentru mine. În rest, nu mi-e rușine de părerile mele, ele nu pot fi mai greșite decât ale altora: ce știți voi (poate că) nu știu eu, dar nici voi nu știți multe pe care le știu eu! 😉

Cineva a spus: (mai 1st, 2013 at 11:28 )

Oameni buni…raman stupefiata de cate ori citesc comentariile ce apar si imi dau seama ca puterea de intelegere nu este pentru toata lumea.
Toata lumea vorbeste despre lege si drepturi, eu vin si va intreb ” cati dintre voi au citit Codul muncii?” …cu regret spun ca nu astept nici un raspuns pentru ca poate(si asta in cel mai fericit caz) 10 % dintre voi au habar, pe jumatate, de ce spune legea.

Un contract de munca are doua parti. In momentul angajarii AMBELE PARTI sunt de acord cu conditiile de munca. CORECT?

Si eu stau in chirie, si eu am o rata si eu am nevoi la fel ca toata lumea, insa in momentul in care ma consider prea buna pentru ce ofera o companie…PLEC. Si asta pentru ca am respect fata de mine in primul rand. De ce sa stau undeva unde ma consider platit prost pentru munca pe care o fac, unde consider ca drepturile imi sunt incalcate?
Si pun intrebarea, cei care au stat atat de multi ani in Bosch, de ce nu si-au cautat altceva? Suntem un oras foarte bine dezvoltat cu zeci de companii multinationale…tind sa cred ca a fost bine sau cel putin comod.
Din moment ce stai 2, 3, 4…etc. ani intr-o firma, nu imi spuneti ca este o companie de rahat, pentru ca in aceasta situatie dragi mei, ati stat ani buni in rahat, iar asta spune multe.

O zi usoara!

Teodora Titan a spus: (mai 1st, 2013 at 16:40 )

Bai Cineva, macar ai curajul sa ti postezi numele( nu sunt vulgara din fire dar chiar m-a enervat comentul tau) . Nu stiu pe ce proiect esti implicat/a , insa clar nu pe orange. Atunci cand te angajezi la o companie multinationala , ai anumite asteptari mi se pare surprinzator de prost gust un astfel de scandal . In momentul in care faci astfel de remarci de genul hai sa ne spalam pe cap, ia in calcul si mentalitatea romanilor, Un oras „dezvoltat” ca si Timisoara, nu ofera atatea locuri de munca precum spui, personal am incercat sa ma angajez in alta parte si nu am reusit. Poate unii nu sunt dispusi de relocare in alte orase/tari, si poate altora chiar le place ceea ce fac, indiferent de salatr. Iar altii poate chiar au speranta ca sistemul de bonusare va reinvia, cand eu m-am angajat in 2008 cu salar, bonus si ture de noapte ,traiam o viata decenta. E usor sa spui „muta-te frate” insa unde (?) ai uitat k e o criza si te rog intra pe ejobs inainte sa mi spui k timisoara are locuri de munca. doar arunca o privire la numarul de aplicanti pentru fiecare anunt.

iar pentru „Mihai” : Bitch please, ce salar au astia pe orange de unde mama ei de economisire , esti degeaba ca si compania in care lucrezi

ALICE a spus: (mai 2nd, 2013 at 00:41 )

@fosta angajata Bosch, nu stiu cine esti dar iti strang mana virtual. Asta incerc si eu sa le explic celor din jur insa, foarte rar omul spune ce pateste, din rusinea cronic-comunista sa nu se faca de mirul lumii.
Ei bine, realitatea, cred eu, este ca toti ne am angajat pe la 21-22 de ani cu sperante si idealuri, am suportat luna dupa luna, an dupa an, sperand ca daca suntem perseverenti si nu miscam in front si ne facem task urile ca la carte si zambim si nu vorbim de rau pe nimeni, si suntem proactivi , bla bla, vom fi remarcati si vom avea momentul nostru, ca in orice corporatie care se respecta. Desigur, de asta suportam cu totii, in ideea ca vor veni zile mai bune cand vom promova. Insa zilele acelea nu vin. Si trece o zi, si trece o luna si apoi realizam ca avem 27 de ani si avem deja o rata la apartament si daca ne dam demisia din „dulcele amarui” nu mai avem cu ce plati si mai apare si un copil si gata cu rebeliunea. Stai si inghiti ca nu ai de ales. Stai si astepti promovarea clasica de 100 lei la salariu ( la unii s a adaugat dupa 2 ani !!) ca pe dumnezeu pe pamant.
Sa nu o laudam exceisiv pe Bedros. Da, a avut si ea momente, insa daca nu era atata lacomie si tinere in jug nu se ajungea aici. Iar pestele se impute de la cap, stim cu totii.
Problema cand iti tot dai demisia pe motivul nepotrivirii,( invocat de unii comentatori de mai sus, am uitat numele) este ca devii tot mai frustrat, si da, eu recunosc sunt frustrata din acest motiv. Schimb job dupa job in speranta disperata de a gasi o companie OK ca si principii, cu care sa te potrivesti, care sa iti dea sarcini si sa te plateasca pt ele, corespunzator volumului si normelor . In marea parte angajatorii nu platesc week-enduri, nici programul de noapte, nici cel de sarbatori, nici cel in ture. Mai mult, ofera 4 zile libere pe LUNA, si se asteapta ca tu sa vii sa iti faci norma uriasa cu tot cu zambetul din oficiu pentru salariul de 6-800 lei + comisioane. Da, anticipez ca vor fi carcotasi si vor intreba „de ce accepti?”. Accepti pentru ca la inceput zambesc si iti promit ca e temporar, ca angajeaza inca un om, ca o sa fie bonusuri si ca o sa fie mariri bla bla bla. Si da, pui botul, pentru ca esti om muncitor si optimist si rata cere sa fie platita.
Dupa 3-4 luni, deja vezi cine e de fapt angajatorul si vezi cum promovarea nu va veni niciodata si ca de fapt nu contezi, tu ca om, esti doar un salariu dat la propriu oricui, pentru o munca de carpeala pe care „trebuie sa o faca cineva”. Daca vrei ramai daca nu, vei pleca si o vei lua de la capat cu speranta ca data viitoare va fi mai bine. Realitatea este trista, insa asta este perspectiva ce o am eu si inca 150 de oameni mintiti si manipulati. Stiu ca sunt si cazuri fericite care au tot ce le trebuie, inclusiv sotul meu are un job ok cu beneficii si tot ce trebuie, insa din cate am auzit in multe corporatii, nu zic ca in toate, se patrunde cu spaga, cu pile, cu „una mica” sau nepotisme.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top