Lupte fratricide la PRM Timis: Mardari vs. Tirnea

Se ascut cuţitele în filiala PRM Timiş. Prim-vicepreşedintele PRM Timiş, Ludovic Mardari, şi o parte a Biroului Executiv al organizaţiei judeţene PRM îl critică public pe preşedintele Livius Ţîrnea. Acesta îi numea „pigmei” pe cei 27 de preşedinţi ai filialelor judeţene care îl contestă pe Vadim Tudor.

După o lungă perioadă de liniște, Ludovic Mardari iese în faţă şi trimite un comunicat prin care el şi o parte a Biroului Executiv al PRM Timiş fac opinie separată de preşedintele organizaţiei judeţene, Livius Ţîrnea. „Considerăm că preşedintele nostru, Livius Ţârnea, a comis o eroare trimiţându-vă acel comunicat de presă în care îi jigneşte pe cei 27 preşedinţi PRM de filiale judeţene, semnatari ai unei scrisori, adresată domnului Vadim. (…) Precizăm că ne delimităm de jignirile preşedintelui interimar al PRM Timiş. Ele nu sunt de acceptat nici faţă de adversarii politici, darmite faţă de propriii colegi de partid”, spune prim-vicepreşedintele PRM Timiş, Ludovic Mardari.

Fostul deputat din perioada de glorie a PRM (2000-2004) susţine că membrii Birolui Executiv Timiş al PRM, inclusiv preşedintele Livius Ţîrnea, au semnat şi trimis, acum o lună, o scrisoare lui Corneliu Vadim Tudor, prin care urmăreau impulsionarea activităţii PRM.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Dr. Livius Tirnea a spus: (aprilie 8th, 2013 at 21:07 )

Am luat la cunoştinţă cu surprindere poziţia domnului ing. Mardari referitor la opiniile mele de ieri din presă. În seara zilei de ieri m-a sunat şi m-a felicitat pentru atitudinea adoptată. Cred că supărarea dumnealui provine din faptul că la ultima şedinţă de birou executiv judeţean am îndrăznit să pun ca prim punct pe ordinea de zi interzicerea activităţilor de partid în sfânta zi de duminică, cu excepţia cazurilor de forţă majoră, PRM fiind un partid cu o latură profund creştină. Menţionez că nu sunt supărat pe nimeni, nici pe domnul Mardari, nici pe acea parte a biroului executiv care „face opinie separată”, nici pe cei care m-au sunat să mă înjure în urma poziţiei mele de ieri, ori au postat comentarii răutăcioase la adresa mea, un bun creştin trebuind să ştie şi să ierte cât să îşi şi ceară iertare atunci când greşeşte. Eu am tăria să-mi cer iertare faţă de aceia din cei 27 de preşedinţi care se simt cu sufletul curat şi vor binele partidului şi al preşedintelui său şi vreau să le ofer tuturor acestora, precum şi Poporului Român atât de greu încercat o bijuterie poetică a celui pe care l-am comparat cu marile personalităţi interbelice. Acesta e unul dintre motivele pentru care nu mă dezic de Corneliu Vadim Tudor şi-i voi combate pe cei care-l lucrează mişeleşte:

SFINTELE PAŞTI

Corneliu Vadim Tudor, octombrie 2008

E Paştele, prieteni, pe-o cruce de lumină
Mântuitorul nostru la noapte o să vină
Va da deoparte piatra cu braţul Lui cel sfânt
Soldaţii or să cadă netrebnici la pământ
Nu are chip de înger, nici voce de copil
E aburul psaltirii pe fluviul lui April
De veţi vedea în iarbă icoana unui miel
Împărăţind o lume – să ştiţi că este El
Cutreieră prin haos de două mii de ani
Azi îl trimite Tatăl din nou la Ghetsimani
E semn înalt că vine şi nu va mai pleca
Ticăloşită-i lumea şi epoca e grea
Ucide fiu pe tată şi maica pruncul său
E foamete, şi spaimă, şi-o ducem tot mai rău
E vremea de pe urmă, Sodoma stă să cadă
Catapeteasma lumii plezneşte ca o spadă
Azi nu mai e ruşine, nici frică de păcat
Devine tâlhăria politică de stat
În numele iubirii de oameni şi dreptate
Se minte şi se fură, se spulberă tratate
Parcă întreaga spumă de drojdie şi sânge
A veacului acesta pe frunte ni se strânge
Ce-i de făcut ? Şi cine mai ştie calea bună ?
Popoarele par turme pe vreme de furtună
Biserica, ea însăşi, şi-a pângărit amvonul
În trâmbiţe tuna-va curând Armaghedonul
Şi-n larma asta surdă de arme funerare
Într-un halou de flăcări stă Îngerul călare
Aduce din înalturi o veste tuturora:
Nădejdea e în Domnul ! Nu disperaţi ! E ora !
Cu cât mai grea-i zăbala la gura unui veac
Din crucea răstignirii noi muguri se desfac
Azi înfloreşte lemnul pe care-a stat Isus
Cununi de lauri verde pe frunte I s-au pus
Îngenuncheaţi a rugă, smeriti-vă trufia
E Paştele ! E noaptea când a-nviat Mesia !
Încondeiate ouă cu picurări de ceară
În roşu, mov, albastru şi coajă gălbioară
Ispite ne trimite rubinul stins în vin
Împărtăşit cu frunze sfinţite de pelin
Bat clopote de aur spre slava lui Christos
Azi nu mai moare nimeni, tot omu-i mai frumos
Îngenunchiaţi pe brazda izvorului creştin
Arsura să vi-o stingeţi la râul cristalin
E vreme pentru toate: şi pentru milostenii
Şi pentru liturghia acestei nopţi de Denii
Jur împejurul nostru-i un câmp de lumânări
Dumnezeiască pace va fi în patru zări
Biruitor cu moartea pre moarte a călcat
Nu plângeţi ! Aleluia ! Christos a înviat !

Dr. Livius Ţîrnea,
Preşedinte al PRM Timiş

Un contribuabil a spus: (aprilie 9th, 2013 at 07:06 )

Candva am votat PRM,considerand ca era o solutie mai buna decat cea comunista ,condusa de Iliescu. Azi,din pacate,acest partid care ar fii trebuit sa ramana prezent pe scena politica romaneasca,cu un procent constant de 5-6/100, constatam ca datorita unor personaje de genul lui Tarnea ,PRM isi traieste ultimele clipe.
In loc sa construiasca o opozitie viabila si puternica la extremismul si sovinismul maghiar din Romania,un om dotat cu o cultura generala iesita din comun,dar bantuit de paranoia comunismului,CV Tudor,s-a dovedit ca ramane un mitic clasic,un fripturist fara scrupule,care a distrus in final si acest firav curent nationalist propagat prin PRM.
Tribunul nu a inteles niciodata ca acest partid trebuia sa se consolideze in Ardeal,si nu pe malurile Dambovitei,unde se gasesc cei mai multi vanzatori de tara. Au trecut prin acest partid figuri remarcante,de adevarati romani,care ar fii putut transmite un adevarat mesaj romanesc,dar tribunului i-a fost tot timpul frica de oamenii adevarati,pe care i-a jertfit fara mila atunci cand el a considerat ca au deja prea multa notorietate.
Un comportament pervers ,intalnit azi la toti politicienii de varf din Romania. Vadim a preferat tot timpul lingai nevertebrati, de genul limbricului Tarnea ,oameni care s-au bucurat sa-i duca geanta,sa-i plimbe cainii,sa-l invite intr-un studiou unde noroiul aruncat spre adversarii paranoicului poet comunist a improscat urechile si simturile telespectatorului oripilat ,in final ,de prestatia necotrolabilului mitic VC Tudor !!!!

Mardari Ludovic a spus: (aprilie 9th, 2013 at 09:32 )

Există o regulă de bază, conform căreia nu se face referire la o discuţie particulară decât cu acordul ambelor părţi. Mă văd nevoit să spun că domnul preşedinte interimar, Livius Ţîrnea, nu poate jura cu mâna pe biblie că am folosit cuvântul ,,a felicita”. Trebuie să-i traduc că a fost vorba de „a ironiza” din moment ce am făcut referire la utilizarea prea des a unor cuvinte, utilizare care, după cum se ştie, conduce la repetiţie neliterară. Este valabil acest aspect chiar dacă acele cuvinte sunt de natură religioasă.
Referitor la activităţile desfăşurate duminica. După cum se ştie, duminica, gesturile creştineşti sunt cel mai bine primite de Dumnezeu, ca să mă exprim în termenii agreaţi de domnul preşedinte interimar Livius Ţîrnea. Ca urmare, între orele 11 şi 12, în ultima duminică din fiecare lună, la sediul municipal al PRM din Timişoara, str. Eneas, nr. 28, se înmânează ajutoare sociale, pungi cu alimente, unor membri de partid aflaţi într-o situaţie materială deficitară. Cu acea ocazie, dacă tot ne-am adunat, mai schimbăm o vorbă, abordând câte o tematică de interes pentru fiecare dintre noi. Cine doreşte, în acea ultimă duminică din lună, poate să meargă şi la biserică, precum şi la acţiunea amintită anterior. Fondurile necesare cumpărării alimentelor se constituie din banii unor membri PRM, mai puţin preşedintele interimar Livius Ţîrnea, căruia nu-i permite religia să renunţe la 10 lei. Regret că a trebuit să fac aceste precizări.

Un neutru a spus: (aprilie 9th, 2013 at 14:20 )

Tanarul Presedinte PRM Timis, se vede treaba ca nu prea are treaba cu politica, mai mult cu adoratia pentru Vadim. Sunt convins ca nici mai batranul Vice , care e „putin” ateu, nu prea combate in termeni politici. Da’ e bine! Tineti-o tot asa, ca are cine sa faca si politica in aceasta parte a tarii!

un contribuabil suparat a spus: (iulie 21st, 2013 at 23:15 )

titlul articolului nu este corect . tehnic vorbind d-nul Tarnea nu este frate cu d-nul Mardari. Figurat vorbind un roman nu a fost niciodata frate cu un ungur … iar in al treilea rand Prm este un partid unde mebrii lui sunt colegi si nu frati. aceasta titulatura o folosim intr un cadru mult mai religios nu in cadrul unu partid.
acum revenind la problema de fond a articolului… d-nul Tarnea este un idealist, cu un spirit de poet.. d-nul Mardari un personaj foarte realist si oportunist . Tinand cont de faptul ca d-nul Mardari in anul 2004 a fost dat afara din partid pe fondul unor jocuri de culise pe care dansul le-a facut pt a indeparta pe d-nul Purceld de la sefia filialei PRM Timis , nu ma mira acum sa vad acelasi comportament de tradator…Este ca si sacalul care a simtit miros de sange si ataca .. In acest caz fiind vorba de caracterul integru al d-nului Tarnea si este adevarat de moliciunea dansului in conducerea filialei PRM TIMIS.. I N aceasta atmosfera d-nul Mardari si- a tesut panza de paianjen care a atins apogeul cu faptul ca dansul este unul dintre „prea-luminatele capete ” care au organizat asa zisa conferinta din 15 iunie prin care au incercat sa il destituie pe d-nul Vadim Tudor din functia de presedinte…acest personaj care nu are nici o farama de empatie pentru omul necajit crede ca se poate erija intr-un conducator potrivit idealurilor PRM…

patriot roman a spus: (iulie 21st, 2013 at 23:17 )

titlul articolului nu este corect . tehnic vorbind d-nul Tarnea nu este frate cu d-nul Mardari. Figurat vorbind un roman nu a fost niciodata frate cu un ungur … iar in al treilea rand Prm este un partid unde mebrii lui sunt colegi si nu frati. aceasta titulatura o folosim intr un cadru mult mai religios nu in cadrul unu partid.
acum revenind la problema de fond a articolului… d-nul Tarnea este un idealist, cu un spirit de poet.. d-nul Mardari un personaj foarte realist si oportunist . Tinand cont de faptul ca d-nul Mardari in anul 2004 a fost dat afara din partid pe fondul unor jocuri de culise pe care dansul le-a facut pt a indeparta pe d-nul Purceld de la sefia filialei PRM Timis , nu ma mira acum sa vad acelasi comportament de tradator…Este ca si sacalul care a simtit miros de sange si ataca .. In acest caz fiind vorba de caracterul integru al d-nului Tarnea si este adevarat de moliciunea dansului in conducerea filialei PRM TIMIS.. I N aceasta atmosfera d-nul Mardari si- a tesut panza de paianjen care a atins apogeul cu faptul ca dansul este unul dintre „prea-luminatele capete ” care au organizat asa zisa conferinta din 15 iunie prin care au incercat sa il destituie pe d-nul Vadim Tudor din functia de presedinte…acest personaj care nu are nici o farama de empatie pentru omul necajit crede ca se poate erija intr-un conducator potrivit idealurilor PRM…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Top