Sorin Cristian, frate de deputat: „In viata doua lucruri sunt sigure, moartea si impozitele”

Pare un individ venit de nicăieri, iar informaţii despre el aproape că nu există. Fratele deputatului PNL Horia Cristian a fost numit în secret director adjunct la Autoritatea Rutieră Română, dar nu-l mai prinde vara aici. Va avea alte sarcini de la partid. Sorin Cristian susține că este unul dintre primii 100 de liberali din ţară şi are cunoştinţe la cel mai înalt nivel. Este singurul şef de deconcentrate din Timiş pe a cărui numire nu şi-au pus „parafa” nici Titu Bojin şi nici Nicolae Robu.

Cât a contribuit fratele dumneavoastră, deputatul Horia Cristian la numirea dumneavoastră în funcţia de director adjunct la ARR?
(Râde) Când a aflat fratele meu ce funcţie am a fost şi el mirat.

Serios?
Pe bune. Nu are nicio treabă dânsul. Puterea lui în partid sau în altă parte e mult prea mică ca să poată face mişcări de genul acesta.

Ce aţi lucrat înainte de a fi director adjunct la ARR?
Am 23 de ani de management privat. Am avut mai multe firme. Am făcut cu acestea management pentru alte firme. Şi consultanță, şi management, contract de management pentru companii multinaţionale.

Aţi fost pus cumva, pe furiş, director? Nimeni nu a ştiut de numirea dumneavoastră…
Nici nu ne interesa să anunţăm. Ceea ce mi s-a solicitat să fac acolo nu avea nicio conotaţie politică.

Ce v-au cerut să faceţi?
Mi s-a solicitat să fac ordine într-un sistem foarte, foarte complicat, în care mă zbat acum să fac ordine.

Vă descurcaţi?
Să vă spun un singur lucru… După opt luni, ministrul îmi cere să preiau o altă funcţie mult mai înaltă şi asta numai pe comepetenţă.

Ce aţi urma să fiţi numit?
O să aflaţi la momentul potrivit, nu vă pot spune acum.

Deci plecaţi din funcţia de director adjunct al ARR?
E posibil acest lucru.

Lumea nu ştie nimic despre dumneavoastră. Sunteţi căsătorit, aveţi copii, ce vârstă aveţi?
Aoleu! (râde) Sigur că sunt căsătorit, am copii, am 54 de ani… am acareturile mele. Nu m-am dus pentru bani la ARR, din contră pierd vremea la capitolul bani.

Când aţi intrat în ARR?
Sunt director siguranţă infrastructură rutieră din iunie 2012, iar din septembrie sunt director general adjunct. Am stat low profile. Nu am nevoie de publicitate, nu candidez la niciun post public.

Sunteţi membru de partid?
Da, din 16 februarie 1990 sunt membru PNL. Cu cotizaţie la zi şi contribuţie de 23 de ani.

Ce afaceri aţi făcut şi unde?
Am avut afaceri în toată ţara şi în toată Europa

Ne puteţi spune numele firmei pe care aţi condus-o?
Nu cred că e relevant. Nu are însă nicio treabă cu transporturile. Producerea de material de construcţii şi comerţul internaţional cu diverse articole nu au nicio treabă cu transporturile.

Înseamnă totuşi că aveţi prieteni sus-puşi dacă şi fratele a rămas mirat de numire dumneavoastră…
Să zicem că oameni din partid, cunoscând CV-ul meu, m-au solicitat să mă ocup de chestia asta, dar la modul foarte discret. Nu am de gând să candideze la o funcţie publică, nu vreau să fac carieră în domeniu guvernamental. De niciun fel. Doresc să îmi închei mandatul care mi s-a dat şi să mă întorc la treburile mele. Încercăm să refacem instituţiile rutiere. Care în momentul de faţă sunt într-un faliment total din punct de vedere bugetar. Nu vreau să zic mai multe.

Pe dumneavoastră vă ştiu foarte puţini oameni şi din cadrul PNL Timiş. Unde s-au găsit cei care să vă propună pentru această funcţie?
Cei care mă ştiu pe mine, precum Horia Rusu sau alţii, Dinu Patriciu, nu mai contează în PNL din ziua de azi. Încă o dată, din 16 februarie 1990 am carnetul meu de partid care are un număr pe ţară format din două cifre. Am pornit liberalismul cu Ovidiu, cu Horia, cu Dinu Patriciu, cu Călin Popescu Tăriceanu, ce vreţi să vă mai spun…

Ce vi s-a cerut conceret la ARR?
Mi-au zis „avem o problemă aici, poţi să ne ajuţi?”. „Cu mare plăcere”, le-am răspuns, dar maximum un an-doi, nu vreau să fac mai mult.

De ce nu vă puneți o declaraţie de avere şi un CV pe site-ul ARR?
Nu înţeleg de ce nu sunt. Ele sunt depuse la resurse umane. Ca orice funcţionar public, am un cv şi o declraţie de avere. Este o deficienţă că ele nu au fost publicate pe site. O să mă interesez să văd ce s-a întâmplat. Deocamdată sunt în concediu. Când o să ajung la Bucureşti, o să-l trag de urechi pe directorul de resurse umane, să văd de ce nu sunt pe site. Nu sunt secrete.

Sunteţi bogat, domnule Cristian?
Ce înţelegeţi prin bogat?

Aveţi un milion de euro?
Eu sunt bogat sufleteşte, milionul de euro poate că îl am. Nu ştiu însă cu ce mă ajută. La viaţa mea am ţinut cursuri de marketing, de vânzări, de economie. Am făcut multe la viaţa mea. Un singur lucru vă spun, în viaţă doar două lucruri sunt sigure: moartea şi impozitele. De aceea nu ştiu ce înseamnă să fii bogat.

Ce facultate aţi terminat?
Prima a fost electronică şi telecomunicaţii la Politehnică. Am intrat primul pe ţară şi am terminat al patrulea pe ţară.

Felicitări. Şi aţi mai făcut şi o altă facultate ulterior?
Am mai făcut, dar nu are importanţă. Am luat locul I la două olimpiade naţionale de fizică. Nu sunt un loser pe care să-l fi împins fratele mai mic undeva.

Nimeni nu a zis asta, totuşi sunteţi într-un con de umbră faţă de fratele dumneavoastră…
Nici nu m-a interesat să fiu într-un con de lumină. Şi nici acum nu mă interesează. Nu vreau să ies în faţă. Factorii de decizie din partid îmi solicită însă anumite servicii şi mă împing să fac nişte lucruri pe care nu pot să le refuz. Nu au nicio legătură cu fratele meu. Horia este medic, umblă pe altă cale în viaţă, eu sunt inginer, am terminat şi comerţ exterior. Am alte competenţe.

E ciudat totuşi… Nu există date despre dumneavoastră pe Internet, nici măcar o fotografie…
Acelaşi lucru s-a întâmplat când am ajuns în ARR. Lumea a zis „ăsta e securest, nu există pe niciunde”. Nu sunt interesat de viaţa publică, nu vreau să ies în faţă.

Sunteţi mai retras?
Oamenii care mă cunosc în viaţă pentru ceea ce sunt ştiu că nu sunt deloc retras. Aceştia sunt o mână de oameni. Să zicem până într-o mie. La nivel naţional, intrenaţional, nu vorbesc. Nu îmi plac paparazii, nu îmi plac paparudele. Nu îmi place viaţa de can-can, iar viaţa mea privată nu priveşte pe nimeni.

Cât veţi mai rămâne în instituţiile statului?
Nu mult, am şi altceva de făcut decât să stau în instutuţiile statului, dar deocamdată rămân aici. Pritenii mei m-au rugat să fac ceva şi nu îi dezamăgesc.

Solicitarea a venit de la vârf? De la ministru?
Nu doresc să fac aceste precizări. Puteţi solicita informaţii despre mine în multe părţi, nu neapărat la tot felul de ziarişti rataţi şi trişti care scriu lucruri doar pentru a vinde ceva. Eu am scris cursuri de vânzări… Când ai minimum două facultăţi la bază şi ai realizări în viaţă, nu cred că trebuie să spună cineva că fratele meu m-a băgat la ARR. Fratele meu habar nu avea.

Aşa pare la prima vedere… S-au făcut multe numiri pe cumetrii…
Sunt de acord, alea sunt vizibile şi sunt acolo unde sunt bani. Unde sunt eu nu sunt bani. Sunt doar reglementări, legislaţie şi gata. Sunt într-un loc unde nu se împart bani. Alea pe cumetrii se fac unde e caşcaval, aici nu e caşcaval.

Cum vă împărţiţi între Bucureşti şi Timişoara?
Din 7 ianuarie am ajuns trei zile în Timişoara. Şi mai vin de Paşti. Soţia vine din când în când la mine, dar atât. Am uitat cum îmi arată casa. Acum sunt la cabana mea din munte. Nu am nevoie să fac bani să-mi fac o cabană sau să îmi cumpăr jeep. Am deja două. Dacă aveţi curiozitatea vă pot spune de unde să luaţi relaţii despre mine. Şi la nivel internaţional dacă vreţi…

Aş fi interesat, spuneţi-mi vă rog pe cine aş putea contacta în acest sens…
Nu acum… Deja am vorbit prea mult după gustul meu. Reţineţi însă vă rog, la ARR maximum o lună mai rămân. Primesc alte sarcini de partid.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

tristian a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:36 )

poate ca domnul cristian junior nu stie, dar horia rusu a murit. si sa tot fie vreo 10 ani de atunci.

pavel h. a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:38 )

Cine i-o fi invatat pe fratii Cristian sa fie atat de aroganti ? si de modesti…?

dan radosav a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:56 )

Domnul Sorin Cristian pare a fi un om interesant. Si priceput, fara indoiala. In acelasi timp, am impresia ca este si usor persiflant si chiar extrem de misterios. Prima dintre „obligatiile legale” ale domnului Cristian, aflat pe a doua pozitie la ARR, tine de publicarea „CV-ului” si a „Declaratiei de avere” pe site-ul institutiei. Or, ele nu exista. Deci, superioritatea pe care am simtit-o in raspunsurile sale ar trebui sa mai fie inmuiata putin. In momentul in care ajungi intr-o asemenea functie publica, in lumea buna (cea la care se raporteaza mai mereu domnul Cristian) exista cel putin cutuma conform careia „te deschizi” pentru opinia publica si nu iti mai permiti sa faci pe misteriosul. In rest, desi-l cunosc pe domnul Cristian exclusiv din acest interviu, tind sa cred ca este unul dintre cei care chiar merita sa ocupe o inalta demnitate, daca ceea ce ne-a povestit despre domnia sa este real.

fratelo a spus: (aprilie 4th, 2013 at 13:39 )

Vai, dar dece sunteti asa de mirat?? si fratelo a turnat la secu ca si sferto-deputatelul care pe zona lui de domisil nu a fost votat!! dar de salutat stie fratelo sau e ca frasu?? arogant!!!

boia a spus: (aprilie 4th, 2013 at 16:24 )

Asta nu+i normal. mai-mai ca imi vine sa cred ca este un interviu inventat….

Raul a spus: (aprilie 5th, 2013 at 02:58 )

asta cu moartea si impozitele a spus-o Benjamin Franklin! ceva original nu poate sa scoata baiatul asta?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Top