Sorin Cristian, frate de deputat: „In viata doua lucruri sunt sigure, moartea si impozitele”

Pare un individ venit de nicăieri, iar informaţii despre el aproape că nu există. Fratele deputatului PNL Horia Cristian a fost numit în secret director adjunct la Autoritatea Rutieră Română, dar nu-l mai prinde vara aici. Va avea alte sarcini de la partid. Sorin Cristian susține că este unul dintre primii 100 de liberali din ţară şi are cunoştinţe la cel mai înalt nivel. Este singurul şef de deconcentrate din Timiş pe a cărui numire nu şi-au pus „parafa” nici Titu Bojin şi nici Nicolae Robu.

Cât a contribuit fratele dumneavoastră, deputatul Horia Cristian la numirea dumneavoastră în funcţia de director adjunct la ARR?
(Râde) Când a aflat fratele meu ce funcţie am a fost şi el mirat.

Serios?
Pe bune. Nu are nicio treabă dânsul. Puterea lui în partid sau în altă parte e mult prea mică ca să poată face mişcări de genul acesta.

Ce aţi lucrat înainte de a fi director adjunct la ARR?
Am 23 de ani de management privat. Am avut mai multe firme. Am făcut cu acestea management pentru alte firme. Şi consultanță, şi management, contract de management pentru companii multinaţionale.

Aţi fost pus cumva, pe furiş, director? Nimeni nu a ştiut de numirea dumneavoastră…
Nici nu ne interesa să anunţăm. Ceea ce mi s-a solicitat să fac acolo nu avea nicio conotaţie politică.

Ce v-au cerut să faceţi?
Mi s-a solicitat să fac ordine într-un sistem foarte, foarte complicat, în care mă zbat acum să fac ordine.

Vă descurcaţi?
Să vă spun un singur lucru… După opt luni, ministrul îmi cere să preiau o altă funcţie mult mai înaltă şi asta numai pe comepetenţă.

Ce aţi urma să fiţi numit?
O să aflaţi la momentul potrivit, nu vă pot spune acum.

Deci plecaţi din funcţia de director adjunct al ARR?
E posibil acest lucru.

Lumea nu ştie nimic despre dumneavoastră. Sunteţi căsătorit, aveţi copii, ce vârstă aveţi?
Aoleu! (râde) Sigur că sunt căsătorit, am copii, am 54 de ani… am acareturile mele. Nu m-am dus pentru bani la ARR, din contră pierd vremea la capitolul bani.

Când aţi intrat în ARR?
Sunt director siguranţă infrastructură rutieră din iunie 2012, iar din septembrie sunt director general adjunct. Am stat low profile. Nu am nevoie de publicitate, nu candidez la niciun post public.

Sunteţi membru de partid?
Da, din 16 februarie 1990 sunt membru PNL. Cu cotizaţie la zi şi contribuţie de 23 de ani.

Ce afaceri aţi făcut şi unde?
Am avut afaceri în toată ţara şi în toată Europa

Ne puteţi spune numele firmei pe care aţi condus-o?
Nu cred că e relevant. Nu are însă nicio treabă cu transporturile. Producerea de material de construcţii şi comerţul internaţional cu diverse articole nu au nicio treabă cu transporturile.

Înseamnă totuşi că aveţi prieteni sus-puşi dacă şi fratele a rămas mirat de numire dumneavoastră…
Să zicem că oameni din partid, cunoscând CV-ul meu, m-au solicitat să mă ocup de chestia asta, dar la modul foarte discret. Nu am de gând să candideze la o funcţie publică, nu vreau să fac carieră în domeniu guvernamental. De niciun fel. Doresc să îmi închei mandatul care mi s-a dat şi să mă întorc la treburile mele. Încercăm să refacem instituţiile rutiere. Care în momentul de faţă sunt într-un faliment total din punct de vedere bugetar. Nu vreau să zic mai multe.

Pe dumneavoastră vă ştiu foarte puţini oameni şi din cadrul PNL Timiş. Unde s-au găsit cei care să vă propună pentru această funcţie?
Cei care mă ştiu pe mine, precum Horia Rusu sau alţii, Dinu Patriciu, nu mai contează în PNL din ziua de azi. Încă o dată, din 16 februarie 1990 am carnetul meu de partid care are un număr pe ţară format din două cifre. Am pornit liberalismul cu Ovidiu, cu Horia, cu Dinu Patriciu, cu Călin Popescu Tăriceanu, ce vreţi să vă mai spun…

Ce vi s-a cerut conceret la ARR?
Mi-au zis „avem o problemă aici, poţi să ne ajuţi?”. „Cu mare plăcere”, le-am răspuns, dar maximum un an-doi, nu vreau să fac mai mult.

De ce nu vă puneți o declaraţie de avere şi un CV pe site-ul ARR?
Nu înţeleg de ce nu sunt. Ele sunt depuse la resurse umane. Ca orice funcţionar public, am un cv şi o declraţie de avere. Este o deficienţă că ele nu au fost publicate pe site. O să mă interesez să văd ce s-a întâmplat. Deocamdată sunt în concediu. Când o să ajung la Bucureşti, o să-l trag de urechi pe directorul de resurse umane, să văd de ce nu sunt pe site. Nu sunt secrete.

Sunteţi bogat, domnule Cristian?
Ce înţelegeţi prin bogat?

Aveţi un milion de euro?
Eu sunt bogat sufleteşte, milionul de euro poate că îl am. Nu ştiu însă cu ce mă ajută. La viaţa mea am ţinut cursuri de marketing, de vânzări, de economie. Am făcut multe la viaţa mea. Un singur lucru vă spun, în viaţă doar două lucruri sunt sigure: moartea şi impozitele. De aceea nu ştiu ce înseamnă să fii bogat.

Ce facultate aţi terminat?
Prima a fost electronică şi telecomunicaţii la Politehnică. Am intrat primul pe ţară şi am terminat al patrulea pe ţară.

Felicitări. Şi aţi mai făcut şi o altă facultate ulterior?
Am mai făcut, dar nu are importanţă. Am luat locul I la două olimpiade naţionale de fizică. Nu sunt un loser pe care să-l fi împins fratele mai mic undeva.

Nimeni nu a zis asta, totuşi sunteţi într-un con de umbră faţă de fratele dumneavoastră…
Nici nu m-a interesat să fiu într-un con de lumină. Şi nici acum nu mă interesează. Nu vreau să ies în faţă. Factorii de decizie din partid îmi solicită însă anumite servicii şi mă împing să fac nişte lucruri pe care nu pot să le refuz. Nu au nicio legătură cu fratele meu. Horia este medic, umblă pe altă cale în viaţă, eu sunt inginer, am terminat şi comerţ exterior. Am alte competenţe.

E ciudat totuşi… Nu există date despre dumneavoastră pe Internet, nici măcar o fotografie…
Acelaşi lucru s-a întâmplat când am ajuns în ARR. Lumea a zis „ăsta e securest, nu există pe niciunde”. Nu sunt interesat de viaţa publică, nu vreau să ies în faţă.

Sunteţi mai retras?
Oamenii care mă cunosc în viaţă pentru ceea ce sunt ştiu că nu sunt deloc retras. Aceştia sunt o mână de oameni. Să zicem până într-o mie. La nivel naţional, intrenaţional, nu vorbesc. Nu îmi plac paparazii, nu îmi plac paparudele. Nu îmi place viaţa de can-can, iar viaţa mea privată nu priveşte pe nimeni.

Cât veţi mai rămâne în instituţiile statului?
Nu mult, am şi altceva de făcut decât să stau în instutuţiile statului, dar deocamdată rămân aici. Pritenii mei m-au rugat să fac ceva şi nu îi dezamăgesc.

Solicitarea a venit de la vârf? De la ministru?
Nu doresc să fac aceste precizări. Puteţi solicita informaţii despre mine în multe părţi, nu neapărat la tot felul de ziarişti rataţi şi trişti care scriu lucruri doar pentru a vinde ceva. Eu am scris cursuri de vânzări… Când ai minimum două facultăţi la bază şi ai realizări în viaţă, nu cred că trebuie să spună cineva că fratele meu m-a băgat la ARR. Fratele meu habar nu avea.

Aşa pare la prima vedere… S-au făcut multe numiri pe cumetrii…
Sunt de acord, alea sunt vizibile şi sunt acolo unde sunt bani. Unde sunt eu nu sunt bani. Sunt doar reglementări, legislaţie şi gata. Sunt într-un loc unde nu se împart bani. Alea pe cumetrii se fac unde e caşcaval, aici nu e caşcaval.

Cum vă împărţiţi între Bucureşti şi Timişoara?
Din 7 ianuarie am ajuns trei zile în Timişoara. Şi mai vin de Paşti. Soţia vine din când în când la mine, dar atât. Am uitat cum îmi arată casa. Acum sunt la cabana mea din munte. Nu am nevoie să fac bani să-mi fac o cabană sau să îmi cumpăr jeep. Am deja două. Dacă aveţi curiozitatea vă pot spune de unde să luaţi relaţii despre mine. Şi la nivel internaţional dacă vreţi…

Aş fi interesat, spuneţi-mi vă rog pe cine aş putea contacta în acest sens…
Nu acum… Deja am vorbit prea mult după gustul meu. Reţineţi însă vă rog, la ARR maximum o lună mai rămân. Primesc alte sarcini de partid.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

tristian a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:36 )

poate ca domnul cristian junior nu stie, dar horia rusu a murit. si sa tot fie vreo 10 ani de atunci.

pavel h. a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:38 )

Cine i-o fi invatat pe fratii Cristian sa fie atat de aroganti ? si de modesti…?

dan radosav a spus: (aprilie 4th, 2013 at 09:56 )

Domnul Sorin Cristian pare a fi un om interesant. Si priceput, fara indoiala. In acelasi timp, am impresia ca este si usor persiflant si chiar extrem de misterios. Prima dintre „obligatiile legale” ale domnului Cristian, aflat pe a doua pozitie la ARR, tine de publicarea „CV-ului” si a „Declaratiei de avere” pe site-ul institutiei. Or, ele nu exista. Deci, superioritatea pe care am simtit-o in raspunsurile sale ar trebui sa mai fie inmuiata putin. In momentul in care ajungi intr-o asemenea functie publica, in lumea buna (cea la care se raporteaza mai mereu domnul Cristian) exista cel putin cutuma conform careia „te deschizi” pentru opinia publica si nu iti mai permiti sa faci pe misteriosul. In rest, desi-l cunosc pe domnul Cristian exclusiv din acest interviu, tind sa cred ca este unul dintre cei care chiar merita sa ocupe o inalta demnitate, daca ceea ce ne-a povestit despre domnia sa este real.

fratelo a spus: (aprilie 4th, 2013 at 13:39 )

Vai, dar dece sunteti asa de mirat?? si fratelo a turnat la secu ca si sferto-deputatelul care pe zona lui de domisil nu a fost votat!! dar de salutat stie fratelo sau e ca frasu?? arogant!!!

boia a spus: (aprilie 4th, 2013 at 16:24 )

Asta nu+i normal. mai-mai ca imi vine sa cred ca este un interviu inventat….

Raul a spus: (aprilie 5th, 2013 at 02:58 )

asta cu moartea si impozitele a spus-o Benjamin Franklin! ceva original nu poate sa scoata baiatul asta?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top