Firma sefului de cabinet al senatorului Ben-Oni Ardelean, stapana peste parcuri

Firmele de casă ale fostului primar Gheorghe Ciuhandu, Drufec și Bindalim, încep să fie debranșate de la bugetul primăriei pe zona de parcuri și spații verzi. Încet- încet, ele sunt înlocuite de o altă firmă de casă, de această dată a PNL. Este vorba despre SC Rogera, aparținând familiei lui Răzvan Anheliuc, lider la TNL Timiș și șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean.

parc

Ani la rândul, în perioada fostului primar Gheorghe Ciuhandu, peste spațiile verzi din Timișoara exista un monopol exercitat de două firme de casă ale fostului edil, dar și ale fostului șef al Direcției de Mediu din primărie, Vasile Ciupa. E vorba de Drufec și Bindalim, care au încasat, de-a lungul anilor, milioane de euro de la bugetul local pentru lucrări mai mult sau mai puțin contestate. Noua conducere a primăriei a început să decupleze cele două firme de la conducta cu bani publici. Coincidență mare, pe piața lăsată liberă a intrat firma Rogera, cu sediul în Chișoda și aparținând familiei unui tânăr liberal.

Manager al firmei este Gelu Anheliuc, printre acționari regăsindu-se fiul acestuia, Răzvan Anheliuc. Acesta este șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean și membru în Biroul Politic al TNL Timiș. Rogera a intrat de foarte puțin timp în domeniul spațiilor verzi. Firma s-a ridicat tot datorită contractelor cu statul, mai exact cu CFR-ul, cu care are nenumărate contracte (șapte doar în acest an), cele mai multe privind salubrizarea stațiilor și căilor ferate.

În urmă cu o lună, Rogera a câștigat și o licitație la Primăria Timișoara, urmând să asigure întreținerea tuturor parcurilor, locurilor de joacă și spațiilor verzi din oraș, cu excepția celor din zona centrală, unde a rămas să se ocupe Horticultura. „Nu putea să se ocupe de zona centrală, fiindcă acolo se vede mai bine dacă s-a făcut treabă. Or, cei de la Rogera nu au nicio legătură cu domeniul ăsta”, ne-a declarat o sursă din primărie.

Licitația a fost contestată, la fel ca multe altele organizate de municipalitate. „Firma Bindalim a depus o contestație pentru unul dintre sectoare, considerând că preţul anunțat de câștigător este prea mic. Pe primul loc a fost Rogera SRL”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu. El spune că, în total, Rogera are de efectuat 380 de lucrări, prețurile firmei fiind la jumătate din contractele precedente. Deși știe că primăria face așa o economie importantă, Diaconu nu a putut preciza suma cu care Rogera a câștigat licitația.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

mepe a spus: (septembrie 5th, 2013 at 17:35 )

diaconu asta a invatat inainte de termen sa minta

Crasi a spus: (septembrie 5th, 2013 at 18:26 )

Daca o firma vine cu o oferta mai mica de ce sa nu fie acceptata?Indiferent de cine este ea administrata, treaba trebuie facuta!

Dubyn a spus: (septembrie 5th, 2013 at 19:01 )

Cu licitatiile astea cred s-a lamurit toata lumea: sunt cu dedicatie. Intr-o tara unde coruptia este generalizata la toate nivelurile societatii nici n-ar putea fi cinstite. Pe alta parte, nimic nou sub soare. Fiecare primar isi aduce propria sa clientela politica, asta fiind regula in Romania (si prin alte parti, dar nu asa de pe fata si atat de extins). Oricum, afacerea il scoate la lumina pe senatorul total inutil, as in a nu face nimic, Ben Oni (Benoni), despre care altfel nici n-ai sti ca exista.

timisorean a spus: (septembrie 5th, 2013 at 19:09 )

De ce pana aca nu ati vazut pe cei de la Drufec si pe cei de la Bindalim cand da sii se preocupau doar sa umfle facturie si sa le duca la primaria Timisoarei…….,
De ce nu a vazut nimeni gaurile pe are le-au facut dea lungul acestor ani aceste firme,
De ce nu vede nimemi cum Drufec comtroleaza amiti angajati din primarie? Dana Burtic….. care vine so pleaca de la servici cu masina de la Drufec…..,
De ce nu vede nimeni cum angajati la de directia de mediu stau la birou la Horticultura si pregatesc actele de partocipare la licitatiile de la promaria Timisoara……,ma i trebuie schimbat gunoiul de Dragila …
Jos cu hotii Drufec horticultura etc

cetatzean onorabil a spus: (septembrie 5th, 2013 at 19:35 )

de ce trebuie tot timpul sa denigram pe uni si pe altii ideea este ca chiar arata bine parcurile din oras…..felicitari firmei

timisoreaANCA a spus: (septembrie 5th, 2013 at 19:58 )

afacerea spatiilor verzi din timisoara,are prevazuta suma de 310.000.000.000 lei vechi,numai pentru acest an!
nu mai mira pe nimeni ce s-a intamplat la licitatia pe SEAP.
PROBLEMA ESTE CA VINE IARNA SI NU MAI ESTE LOC DE PLANTAT ….COCOTIERI!
POATE CINEVA SUS PUS SE VA SESIZA DE ACESTE CONTRACTE DUBIOASE…DEDICATE!
APROPO> CE FACE ARMATA DE INSPECTORI DE LA MEDIU, CE INSPECTEAZA?
PALMIERII?!
PE CAND UN RAPORT ZILNIC AL ACESTORA DESPRE: POLUAREA MEDIULUI,CAINII COMUNITARI,STAREA VEGETATIEI,ETC.
ALO,SE AUDE SI LA PRIMARIE?

ardeleano a spus: (septembrie 5th, 2013 at 20:12 )

http://cfrsa.infofer.ro/omti/regional/tim/a4tim.pdf
numai in acest an sc rogera srl chisoda, a bifat contracte cu statia cfr timisoara de peste 50 miliarde de lei vechi.
este ceva de speriat cu aceste contracte!
daca se privatizeaza cfr-ul, ADIO , „tunuri” si contracte cu dedicatie!

Ardelean a spus: (septembrie 5th, 2013 at 20:22 )

Carcotasilor ce sunteti ce va mai place sa dati informatii eronate…..,
Referitor la informatiile primite de la cineva din Primarie…, de ce nu ati intrebat pe acea persoana cat isi lua ca sa semneze devizele lui Dodila de la Drufec…….,
Sau poate nu stiati ca firma Drufec are radacini bune in Primaria Timisoara, nevasta la biroul de plati…….(nu sunt casatoriti deoarece Dodila nu ar avea dreptul sa lucreze cu Primaria Timisoara)
Dana Burtic care vine si pleaca la servici cu masina de la Drufec….., asta nu stiati carcotasilor,
Va intreba daca stiti cat de bine isi facea treaba Drufec si Bindalim ? ati vazut cum arata parcurile ? neirigate…, de la arteziene furate diuzele si alte cele…., poate nu stiti cat au supt primaria aceste LIPITORI,
Robu ii fraier ca nu ia trimis la plimbare mai demult pe aceste fosile umblatoare,
Bravo firmei care a castigat, poate reusesc sa merg si eu cu copii mei intr-un parc intretinut de ei si sa vad si eu curatenie si locuri de joaca in bune conditii (tanand cont de preturile la care au fost achizitionate)
Urmeaza Horticultura sa-si piarda Conducatorul, pe acest minunat domn Dragila Andrei care mai mare rusinea cum arata firma aceasta, dupa atatea milioane de euro incasate de la primarie nici macar o cisterna de apa la standardele europene nu are, bagsama ca acest domn dragila era mai iteresat sa investeasca in vila de 835 metri patrati pe care o detine si in Hotelul de 3 stele.
Acest schizofrenic trebuie dat afara cat mai repede, este precum un cancer tot infesteaza pe unde trece, in asa hal trebuie sa arate zona de centru a Timisoarei, RUSINE GUNOAIELOR. LA PUSCARIE CU EI HHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

@cetatzean onorabil a spus: (septembrie 5th, 2013 at 21:07 )

cetatene, firma n-a inceput inca sa presteze prin parcuri, a castigat doar licitatia, care a fost contestata. deci daca arata bine parcurile e meritul alora dinainte.

Misu a spus: (septembrie 5th, 2013 at 21:46 )

Din cate stiu eu aceste licitatii sunt publice… si castiga cel ce ofera pretul cel mai mic… sau iar a gasit debanat un subiect prin care sa atace actuala conducere a primariei? Cum de nu a aparut pana acum nici un subiect in presa referitor la situatia spatiilor verzi intretinute de firmele de „casa” ale vechii administratii???

@misu a spus: (septembrie 5th, 2013 at 21:48 )

Misule draga… nu imi pasa de licitatii cat timp orasul nostru va arata si el decent. Vechiile firme au arata ce pot… adica mai nimic. Nu ma intereseaza cine va castiga lictatiile cat timp va incepe sa se miste ceva in acest oras. Pana acum s-au luta bani si nu s-a facut nimic 🙁

adinutza a spus: (septembrie 5th, 2013 at 21:55 )

Ma bucur sa aud ca vin si altii sa faca treaba… m-am saturat sa vad cum arata orasul asta…deplorabil. Sa vina si altii sa demonstreze ca se poate. In sfarsit se misca ceva in acest oras

Ardelean a spus: (septembrie 5th, 2013 at 22:01 )

Cetatene Onorabil
daca tu crezi ca parcurile intretinute de Drufec si Bindalim arata bine intretinute la cati bani au luat te inseli,
tu sti cand au inceput sa dea drumul la irigatiia din parcul copiilor (Drufec)
uitate in cele nenumarate parcuri intretinute de aceasta firma Drufec sa vezi cum arat, nu cred ca tu ti-ai lasa cipii sa se joace (sunt si exceptii dar putine, probabil Dodila de la Drufec avea neamuri, cunostinte sau amante in zona)
asa ca nu vorbi daca nu cunosti.

soimul banatean a spus: (septembrie 5th, 2013 at 22:18 )

ma bucur sa vad comentarii pertinente si la obiect!
problema este ca intr-adevar orticultura a fost pusa pe butuci de dracila,nu mai are deccat a o sera amarata si o pepiniera pe care au pust fratii cristescu ochii mai demult, care valora/pret teren, cateva milioane de euro.
in rest este vraiste in spatiile verzi, si faptul ca parcurile mai arata cat de cat decent se datoreaza climei specifice cu ploi la vreme…
prin primarie la directia de mediu este incompetenta cat cladirea primariei,si faptul ca se tergiverseaza un concurs adevarat pentru postul de director spune multe!
sunt pentru o reorganizare din temelii a structurii directiilor primariei,pentru concursuri corecte si posibil oameni noi la vremuri noi!
altfel, nu se va schimba nimic!
dl robitu’ nu poate face fata la mega structura primariei timisoarea!
nu am inteles ce face administratorul public dl dragoi, taie frunze la cainii primariei…comunitari?

Roxy a spus: (septembrie 5th, 2013 at 22:23 )

Ei dreq…ce mai stire. Sa vine oricine, cat timp o sa se vada ceva si in acest oras prafuit. Nu avem banci in parcuri, avem gunoaie peste tot… si un fost tamplar director la Mediu… hai sa mergem la o Bere ca tot se duce de rapa.

Carmen a spus: (septembrie 6th, 2013 at 15:07 )

Parcurile din Timisoara incep sa arate tot mai jalnic, s-au investit o multime de bani si se degradeaza tot mai tare. Noi stam aproape de parcul Carmen Silva, parc renovat acum 3 ani, in care pana anul trecut era gardian, se tundea iarba periodic, se pornea sistemul de irigatie, se plantau flori. Acum: iarba se usuca pe portiuni tot mai mari, flori nu mai exista (nu s-au mai plantat), gazonul nu se mai tunde, gardianul public a disparut de mult iar castelul de lemn de la locul de joaca e folosit drept wc public, in ultima saptamana copiii au descoperit de 2 ori excremente umane in castel …
in concluzie, indiferent ce firma se ocupa de intretinerea parcurilor momentan, NU o face bine …

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Top