Categories: Sport

Liga I – Marius Avram, in numele (si hainele) tatalui!

Dinamo – Petrolul 1-1. După etapa asta, a opta, îmi pun tot mai insistent întrebarea „Ce mai cauți tălică în arbitraj, domnule Avram?“. E vorba, bineînțeles, despre Avram-fiul. Există, după cum probabil bine știți, și Avram-tatăl, fost arbitru (se putea?) și el, fost șef al fluierașilor din România, acuzat și închis în urma scandalului „mită pentru arbitri“. Deci juniorul Avram, Marius pentru prieteni, avea toate pârghiile necesare pentru a deveni reprezentant de seamă al fluierașilor din România.

Da’ ce-a făcut, domne, băiatu’, de-l oropsești atâta? Aaa, mai nimic, a greșit contra Petrolului destul de mult. Cam cât, cam cât? Păi așa cam cât China (și China, țara bineînțeles, nu fostul jucător al Lui Poli!, e destul de mare, credeți-mă!): a anulat un gol Petrolului, nu a dictat încă un penalti pentru echipa lui Contra și a fluierat finalul primei reprize când un jucător ploieștean voia să tragă la poartă de la marginea careului! Cam tare, nu? Contra lui Dinamo nu, dar împotriva lui Contra da! Mariusică, tată, da împotriva lu Dinamo nu știi, mă, băiatule, să greșești?

Egalul l-a costat pe nea Gigi Mulțumescu, înlocuit după meci cu Flavius Stoican. Efectul? Atacanții lui Dinamo au reușit în sfârșit să marcheze în actualul sezon (de două ori Zougoula și o dată Dănciulescu) în Cupă, cu Sănătatea. Acum, că au schimbat antrenorul, poate se schimbă și situația la stadionul din Ștefan cel Mare, unde dinamoviștii merg de ceva vreme ca într-o tabără de cercetași – nu mai au curent, apă și gaze. Mă rog, asta cu gazele e mai delicată. Nu mai au gaze de la rețeaua de gaze, că așa, între ei, ca oamenii, mă gândesc că au. „Gaze“. Deși nu le e de prea mare folos, că le trebuie cam multe („gaze“) din astea ca să încălzească (la propriu) atmosfera în vestiar, nu numai să se înjure între ei.

Mediaș – U Cluj 2-1. Rămânând în zona… gazelor, „găzarii“ lui Dulca au reușit a doua victorie la rând, după succesul din runda precedentă de la Brașov, cu Corona. U Cluj pare că ne arată ultimele zbateri înainte de a-și da duhul. Elevii lui lui Ionel Ganea sunt în cădere liberă, fiind scoși și din Cupă de Ripensia, echipă de liga a cincea!

Săgeata – Corona 1-0. Singura formație mai slabă decât U Cluj, până acum, e nou-promovata din Brașov, care a fost îngenuncheată la malul mării de golul timișoreanului Mera, din minutul 83.

ACS Poli – Viitorul 0-0. Meci cel mult de „B“ pe „Dan Păltinișanu“, unde ocaziile de gol au putut fi numărate lejer pe degetele de la o singură mână a unui muncitor forestier veteran (adică au fost trei). Timișorenii au întrerupt seria înfrângerilor consecutive (trei la număr), dar egalul nu face deloc bine la moralul jucătorilor lui Velcea.

Botoșani – Steaua 1-2. Moldovenii sunt cea mai tare nou-promovată din ultimii 60 de ani, nefiind învinși după primele șapte etape. Doar Rapid, în 1953, era fără insucces, dar avea doar o victorie și șase remize, față de patru victorii și trei egaluri ale botoșănenilor. Iar Tătărușanu, ce să facă și el, ne-a confirmat încă o dată, după gafa de la gol, că doar relația cu frații-brothers Becali îl ține în poarta echipei naționale.

CFR Cluj – Pandurii 1-1. Grigoraș nu mai e deloc „cel mai tare din oraș“ ca pe vremea când antrena pe Pandurii. Scaunul lui se clatină serios, iar grijile mari abia acum încep, după ce conducătorii din Gruia l-au confirmat în funcție. În trecut, după un astfel de gest, viața antrenorilor pe banca lui CFR a fost de maaaaaxim câteva săptămâni! Eugen Trică e deja în joc de glezne…

Brașov – Vaslui 1-1. Atacantul Romeo Surdu, de la gazde, se află în cea mai bună formă din cariera lui, reușind două goluri în două etape consecutive, dovedind tuturor detractorilor săi că încă este fotbalist activ și că nașul Răzvan Lucescu nu a greșit cu nimic când l-a chemat la națională acum câțiva ani.

Chiajna – Oțelul 1-1. Cele două echipe au fost, fiecare, ca doi oameni pe cale să se înece, dar care nu se puteau salva, dar nici nu se duceau la fund (la fundul apei, sper că nu v-ați gândit la altceva!), ambii agățați, disperați, unul de celălalt.

Astra – Ceahlăul 0-0. „Punguțele verzi“ cu energizant, introduse în fotbalul românesc de Reghe la Steaua, dau rezultate și sub Chetrișica. Ceahlăul, care sezonul trecut a rămas cu noroc în prima ligă, arată o față mult schimbată cu Miriuță la timonă și se bate de la egal la egal cu trupele cu pretenții.

P.S. Aștept cu interes meciul din Cupa României dintre Steaua și Avântul Bârsana, adică Bârsana contra Bârsana. Beeeeee!

Share
Published by
Adrian Bulubasa

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

4 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

5 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

6 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago