Categories: Politica

Gabriela Vranceanu-Firea a furat ideea lui Alin Popoviciu si vrea sa castreze violatorii

Cu trei ani în urmă râdeau de el prin parlament, acum îi iau de bune propunerile. Senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea a inițiat un proiect de lege care prevede castrarea pedofililor și violatorilor. „Paternitatea” ideii îi aparține însă lui Alin Popoviciu, care susținea același lucru prin 2010.

Un proiect de lege pe care deputatul PDL de Timiş Alin Popoviciu îl propunea încă de acum trei ani – castrarea pedofililor şi a violatorilor recidivişti – este pe cale să-i fie furat de colegii de parlament. Fosta jurnalistă Gabriela Vrânceanu-Firea, actual parlamentar PSD, și Marian Vasiliev (PP-DD) sunt iniţiatorii proiectului de lege pe care îl pornise Popoviciu. La acea vreme, PSD făcea mişto de iniţiativa deputatului PDL. Acum roata s-a întors. Culmea, cei doi parlamentari, iniţiatori ai proiectului sunt ajutaţi în demersul lor chiar de un coleg de partid al lui Alin Popoviciu,, senatorul Ciprian Rogojan.

Prim-vicepreşedintele PDL Timiş, Alin Popoviciu, a aflat de la deBanat.ro despre iniţiativa colegilor lui. „Este incredibil, am vorbit cu mai mulţi parlamentari USL în parlament luni. Ăştia chiar sunt golani la drumul mare. E fantastic! I-am rugat să reluăm discuţia legată de castrarea pedofililor, aveam nevoie de votul lor. Nu pot să cred ce se întâmplă. Nu pot să accept aşa ceva. Înainte, PSD nici nu voia să audă de acest proiect”, ne-a spus Popoviciu.

Deputatul PDL susţine că s-a întâlnit duminică cu Gabriela Vrânceanu Firea. „Ne-am văzut la mall, în Băneasa. Era foarte zâmbitoare, numai lapte şi miere. Oricum există o lege în parlament depusă de mine acum trei ani, putem discuta pe ea. Să vină cu amendamente la ea. Nu mă voi lăsa. Le mulţumesc că îmbrăţişează ideea. Dacă condiţia ca să treacă acest proiect este să-l preia ei este ok, dar măcar să recunoască acest lucru. Am dat pe atunci interviuri la două televiziuni germane şi trei reviste străine”, ne-a mai spus Popoviciu.

Conform proiectului de lege la care lucrează cei trei parlamentari, pedofilii şi violatorii recidivişti vor fi supuşi castrării chimice pe perioada detenţiei. Implementarea unei astfel de măsuri a dat roade în ţări precum Rusia, Modova, Germania, Franţa şi Danemarca, unde recidiva a fost 83% şi s-a redus până 2,3% după adoptarea castrării chimice.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara

Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au…

7 ore ago

Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul

Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut…

9 ore ago

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția…

11 ore ago

Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului

Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu…

11 ore ago

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi…

11 ore ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

13 ore ago