Categories: Timp liber

Ambulanta Culturala trateaza, timp de o saptamana, Analog Mania

Cel mai mic festival din Timișoara va avea loc în prima săptămână din decembrie. Ambulanța Culturală a decis să celebreze arta și aparatura analogică și așa s-a născut Analog Mania. Sunteți invitați la diverse spectacole, workshopuri și expoziții, toate dedicate artei analogice.

Evenimentele Analog Mania vor avea loc, în perioada 2-8 decembrie, în zona centrală a oraşului, în spații precum Salonul Vega (Bastion), Casa Artelor (str. Pacha) sau Librăria Cărtureşti (Piaţa Unirii), dar și în Ambulanţa Culturală, o autoutilitară echipată cu studio mobil. Veți putea vedea, cu această ocazie, aparatură şi materiale pentru audiofili și pasionații de filme, la Salon Vega, aparate de fotografiat pe film şi laboratoare de developat, la Casa Artelor, sau o expoziție fotografică analogică, la Librăria Cărturești. Exponatele provin din colecțiile private ale lui Marius Giura, Ioan Gârboni, Bogdan Puriş, Lucian Ionică, Ovidiu Micşa, Cătălin Sorescu, Peter Seewasser (Austria), Liviu Tulbure şi Emil Kindlein.

Încerc să pun pe picioare cel mai mic festival din Timişoara. Nu ştiu dacă am să reuşesc. Arta analogică există, nu este o convenţie. Se spune că transmite, că e aproape de suflet. Fie că e vorba de copii sau tineri, studenţi sau elevi, nostalgici sau profesionişti, îi invităm cu căldură la toate expoziţiile şi evenimentele noastre”, spune Emil Kindlein, organizatorul evenimentului. Acesta este organizat de Ambulanţa Culturală, în colaborare cu Societatea Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Librăria Cărtureşti şi Casa Studenţilor.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

35 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

35 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

48 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

56 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago