Categories: Invatamant

Mutarea Artelor Plastice la Colegiul Tehnic, intarziata de amenajari

La începutul lunii septembrie a izbucnit un adevărat scandal la Colegiul Thenic de Vest. Profesorii şi elevii au refuzat să se mute în clădirea fostei Şcoli Generale nr 9, pentru a face loc celor de la Arte Plastice. Între timp, primăria și conducerea liceului de construcţii au ajuns la o înțelegere, astfel că ambele instituţii de învăţământ vor funcţiona, de la un moment dat, sub acelaşi acoperiş.

Liceul de Arte Plastice se va muta în clădirea de pe Bd. Regele Carol I, dar numai după terminarea reparațiilor. „Am preluat etajul I din cămin şi urmează să preluăm etajele I şi II din clădirea veche de pe Dragalina. Acestea vor fi eliberate când colegii de la Colegiul Tehnic de Vest îşi vor putea restrânge activitatea la parter şi la demisol. Urmează să fie reparate geamurile și parchetul și să fie recompartimentate alte trei săli. Abia apoi ne vom putea muta. Nu putem să mutăm activitatea în nişte încăperi în care nu se închid geamurile, pentru că plecăm dintr-un loc unde îngheţăm de frig într-un loc unde nu se închid geamurile”, susține Veronica Adorian, directorul Liceului de Arte Plastice.

În subsolul Colegiului Tehnic de Vest urmează să fie amenajate șase săli de clasă. Trei sunt deja finalizate. „La subsolul clădirii am avut atelierele, pe care le-am transferat pe Pop de Băseşti. Acolo urmează să se facă încă două săli de clasă pentru cei care au în aceeași zi practică şi tehnologii. Pe lângă acestea se mai amenajează trei ateliere, care sperăm să fie gata în cel mai scurt timp. Sunt convins că, la sfârşitul lunii noiembrie, problemele vor fi rezolvate”, ne-a spus directorul Colegiului Tehnic de Vest, Cosmin Hogea.

Reprezentanţii primăriei susțin că lucrările din subsolul clădirii Colegiului Tehnic de Vest vor fi gata într-o săptămână. „Elevii Liceului de Arte Plastice se vor putea muta în funcţie de cum se vor termina lucrările din subsolul clădirii. Noi într-o săptămână putem termina subsolul. Mi-e greu să spun exact, pentru că nu depinde numai de noi. Rămâne de văzut cum se înțeleg asupra mutării reprezentanţii celor două şcoli, asta nu mai depinde de noi”, a declarat Mihai Costa, şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale a PMT. Acesta mai susține că atelierele şi sălile de clasă de pe strada Pop de Băseşti vor fi finalizate la jumătatea lunii decembrie.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

3 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

4 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

5 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

5 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

6 ore ago