Categories: Economic

Sindicatul galben din Colterm, arondat la PSD

În timp ce societatea a ajuns în zodia falimentului, în Colterm colcăie o adevărată rețea de rude, cumetrii sau interese politice. Printre membrii acestei rețele se numără și doi lideri de sindicat, apropiați de conducerea societății. Unul dintre ei este membru PSD și fin al prim-vicepreședintelui PSD Timișoara, Adrian Negoiță, iar al doilea a „reușit” cu chiu, cu vai să termine opt clase.

Din patru sindicate câte există la Colterm, doar două au luat poziție protestând împotriva concedierilor care au avut loc în societate. Celelalte două au luat apărarea directorului general Petrică Pampu, chiar și în condițiile în care, după concedierea a 120 de oameni, la Colterm s-au făcut în jur de 40 de angajări. Unul din liderii de sindicat apropiați de conducerea societății este Marcel Nușfelean, lider sindicat CET Centru. Membru PSD, Nușfelean este finul lui Adrian Negoiță, prim-vicepreședinte PSD Timișoara și consilier județean. De altfel, politicianul Negoiță provine din mișcarea sindicală fiind și acum președinte al CNSRL-Frăția Timiș. După venirea lui Pampu în Colterm, Nușfelean a fost promovat în funcția de șef serviciu administrativ, primind un spor salarial de 50%, ne-au declarat surse sindicale din societate.

Nușfelean și-a adus în Colterm mai multe rude, printre care: soția Ghizela Nușfelean (laborator metrologie), fratele Adrian Nușfelean (șef atelier exploatare), ginerele Emanuel Crâșmăreanu (absolvent de Agronomie, a ajuns șef formație exploatare). Nușfelean și-a mai adus în Colterm trei nepoți pe funcții de electricieni, ne-au mai declarat sursele. Mai mult, el ar avea o mașină de serviciu, cu care face naveta la Becicherecu Mic, la 20 kilometri de Timișoara. Evident că Nușfelean n-a avut niciun motiv să facă scandal în momentul în care la Colterm au fost angajați mai mulți oameni, o parte prin filiera PSD-istă a consilierului local Radu Țoancă. Ca să nu mai vorbim de angajarea fără concurs a lui Ioan Samoilă, nașul lui Pampu, pe funcția de director tehnic.

Al doilea lider sindicalist care are blat cu conducerea Colterm este Constantin Slabu, șef la sindicatul Distribuție. Cunoscut după porecla „Titi Vidanjă”, Slabu avea patru clase în momentul în care și-a făcut stagiul militar, perioadă în care și-a luat permisul auto. În cele din urmă a reușit să termine opt clase, la Școala Generală nr. 6. Potrivit sindicaliștilor din opoziție, ședințele sale de sindicat sunt conduse de directorul general Petrică Pampu și directorul comercial Mircea Cristian. Potrivit acelorași surse, și Slabu a reușit să-și angajeze la Colterm mai multe rude și prieteni.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

8 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

9 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

10 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

11 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

12 ore ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

12 ore ago