Roman si Dobrosavlevici, primele certitudini la Poli. Vine si Steliano Filip?

Primii jucători cu care Poli s-a înţeles oficial sunt doi tineri crescuţi de LPS Banatul. Cei doi fac parte din generaţia 1994, cea mai talentată a LPS-ului în ultimele două decenii, cu mai multe titluri naţionale obţinute la juniori.

steliano filip

Alin Roman şi Alin Dobrosavlevici vor împlini, în 2014, 20 de ani. Roman a debutat în eşalonul secund în urmă cu mai bine de doi ani, grație lui Romică Buia, pe vremea când fostul decar de la Poli antrena la Baia Mare. Ultimul club la care a activat mijlocaşul central a fost ASA Tg. Mureş, tot în Liga a II-a. Fundaşul Alin Dobrosavlevici a fost coleg cu Roman la LPS Banatul, iar în ultimii doi ani a jucat pentru „satelitul” lui Dinamo Bucureşti. Cum „câinii” nu au mai plătit niciun leu de mai bine de un an în contul Avicolei Buziaş, club de care aparţine Dobrosavlevici, acesta s-a înţeles cu Poli Timişoara.

În aceeaşi situaţie se află şi una dintre „perlele” lui Dinamo Bucureşti, Steliano Filip (foto). Ca şi în cazul lui Dobrosavlevici, Dinamo nu a mai virat vreun ban în contul Avicolei Buziaş, fiind foarte posibil ca şi Filip să se întoarcă la Timişoara pentru a evolua la Poli. Totul depinde însă şi de acordul jucătorului, unul dintre favoriţii antrenorului Flavius Stoican. Un contract cel puţin la fel de bun ca acela oferit de Dinamo, dar şi garanţia că va prinde echipa pe postul de mijlocaş stânga sau în spatele vârfurilor l-ar putea determina pe jucătorul de 19 ani să ia în serios oferta celor de la Poli. Chiar dacă cel mai bun randament îl dă în linia mediană, Steliano Filip este folosit, la Dinamo, fundaş pe partea stângă a defensivei. Aurel Şunda are de gând să aducă la Poli cât mai mulţi jucători din generaţia 94 a LPS Banatul, Alex Birău, Andrei Vaştag şi Flavius Buliga fiind și ei în atenţia clubului timişorean.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

19 comentarii pentru acest articol

loredan a spus: (decembrie 31st, 2013 at 12:36 )

Sa ne spuna marele antrenor Velcea cum de nu au ajuns copii de la LPS la Poli. La fel si Rosenblum, pentru care au devenit buni dupa ce au plecat de la Timisoara.

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (decembrie 31st, 2013 at 13:18 )

NU AVEM CE FACE CU ACEȘTI FOTBALIȘTI SÎNT NUMAI DE LIGA 2 A! UN ANTRENOR ȘI INVESTITOR SERIOS AR OPTA PENTRU ZICU, GRIGORAȘ ANTRENOR, ȘI JUCĂTORI CARE SĂ FACĂ DIFERENȚA LUCHIN, CURTEAN ȘI ALȚI!!!! ROBU SE PREGĂTEȘTE DE REVELION DAR MAI VEDEM DUPĂ ANUL NOU CE VA FI!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!!!

@INO a spus: (decembrie 31st, 2013 at 13:24 )

Nu sunt buni pentru ca tu cunosti fotbalistii doar de la televizor. Sunt fotbalisti tineri si de calitate cu totii. Luchin si Curtean sunt prea scumpi pentru ACS. Si nu cred ca ar avea motivatie sa mai joace aici intr-o echipa cu mult sub cea in care au jucat odata.

ino the perfect spirit a spus: (ianuarie 1st, 2014 at 17:18 )

CINE TE MAI PUNE SĂ SCRI ȘI PE TINE???EU AM SUPORTAT FOTBALUL DE LA POLI TIMIȘOARA DINTOTDEAUNA AM FOST ÎN LEGĂTURĂ CU TOT CE ÎNSEAMNĂ POLI TIMIȘOARA DINAINTEA LUI IANCU DUPĂ ACEEA ȘI VOI FI FOREVER CU POLI TIMIȘOARA!!!!!

AȘA CĂ CIOCU MIC!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

TRAIASCA BLATUL dina -MOOIST ! a spus: (decembrie 31st, 2013 at 14:55 )

cu ajutorul „presei locale” s-a facut mare valva de extraordinarele transferuri de la LPS Banatul, la dinamooistii bu cur esti,via avicola buzias, dar cum polistii adevarati stiau, totul era o cacialma, caci mooistii nu platesc, nu au bani, numai basme nemuritoare, chestie camuflata cu grija si smecherie (credeau ei…) de ” presarii timisoreni”! Din pacate, pt. acesti copii au fost pasi seriosi inapoi! A nu se „amesteca” cu cazul Rotariu, care este 50% a lui Iancu si cu Iancu e mai greutz cu jmekereala!

teo musante a spus: (decembrie 31st, 2013 at 14:57 )

Da , e bine sa aducem fostii jucatori inapoi mai ales ca sunt tineri de perspectiva . Decat furtado la 30 ani , petrovici la 32 sau nicola si marovici de 31 , cu totii plafonati , atunci mai bine sa ai in lot jucatori de 19-20 ani dar……..Poli are nevoie mai ales de INTARIRI IN PRIMUL 11 . A Roman e de perspectiva dar a bifat doar 7 meciuri in tur la asa tg-mures fara gol si in 6 a fost rezerva intrand in majoritatea in ultimele 15 min . A Dobrosavlevici a jucat la dinamo 2 in 13 din 15 meciuri cu 2 goluri dar in liga 3-a .O rezerva din liga 2-a si cu un titular din liga 3-a nu cred ca se pot numii INTARIRI . Da , un St Filip ar fi super ok dar ma indoiesc ca vine la noi . Noi lasam sa plece 5-6 juniori de pe la lps banatul sau Poli juniori si dupa ce-i testeaza si selecteaza dinamo vre-o 2 ani , ai tine pe 2-3 cei mai buni {roti jr st filip si buia jr } si a-ti arunca resturile inapoi . Ar fi bine veniti baietii si chiar A Birau sau Buliga ptr ca de la ei te poti astepta la progres fata de 6-7 plafonati din lotul lui Poli . REPET insa : Poli are nevoie URGENT de 3-4 certitudini ptr PRIMUL 11 ! Adica un varf bunicel langa Szekely , un nr 10 mai inventiv decat keita sau trandu si benzi laterale peste potentialul lui nohai , nicola , marovici sau chiar balace.

DOREL a spus: (decembrie 31st, 2013 at 15:33 )

Velcea ar trebui intrebat daca sunt buni sau nu. Doar e antrenorul pentru care Velici nu a fost bun, dar a fost bun Furtado, asa cum anul trecut l-a preferat pe Dina. Asta arata ce ochi are Velcea. Sau nu are? Luati-i ochelari, domnilor de la ACS Poli.

CONSTATARE a spus: (decembrie 31st, 2013 at 15:41 )

oricum sunt sub Dragu,Moldovan,sau Ruiz,singurul atu e ca sunt un pic mai tineri.(ca Moldovan nu si Moldovan a jucat in div. A, la Viitorul si U Cluj). In plus e greu sw spus, daca sunt peste Blanaru si Ivanovici, iarasi doar ca sunt mai tineri!

pif a spus: (decembrie 31st, 2013 at 16:48 )

se pierde vremea si atacantul necesar nu se arata. e adevarat ca au fost oprite trativele cu Bud?

#1 a spus: (decembrie 31st, 2013 at 22:32 )

Miriuta „Mister Cottbus” a cerut si primit la Ceahlau pentru el si stafful sau 6500 €. Un antrenor cu cunostinte serioase din Bundesliga unde a jucat si a condus Cottbusul ca si capitan mult timp. Acolo Reghecamp era nimeni pe linga el. A antrenat si echipa a doua a Cottbusului. curios ca Velcea a avut un contract de 6500 de € pentru el singur. cit de naivi sint astia de la ACS Poli ? cum poti sa-i compari pe astia doi, dindu-le acelasi salariu? numai ca Velcea a stat mai mult in Banat? asta-i un avantaj ca antrenor? ce zice presedintele ACS-ului, dl. profesor? scuze, dar asta-i dilentatism absolut. dl. profesor nu a aflat ca exista si o piata a antrenorilor nu numai a jucatorilor?

123 a spus: (ianuarie 1st, 2014 at 02:11 )

altfel spus au oprit atacantii si au trimis aparatorii inapoi.

pif a spus: (ianuarie 1st, 2014 at 02:35 )

sigur trebuie felicitat Velcea pentru ochiul avut la Rotariu jr. a avut timp sa-l obsrve. pagubele sint la nivel de citeva milioane. la ceilalti jucatori unde nu ar fi atita timp ce se intimpla? luam un Ruiz si Moldovan care se dovedesc insuficienti? in mod normal chicsuri din astea dai 1 data, a doua oara ti se arata intrarea, sau usa. mai e Velcea la ACS Poli?

Ion Revelion a spus: (ianuarie 1st, 2014 at 08:08 )

Cu copiii astia de la LPS Banatul s-a intamplat, cam ceeace s-a intamplat cu fabricile si uzinele romanesti in ’90.Unii tovarasi au crezut ca se imbogatesc si cand au constat cu uimire ca trebuie sa te pricepi macar un pic – praful s-a ales. Cam asa e si cu astia,daca unul se salveaza si ajunge ceva,va fi un miracol,restul vor ramane sperante pana la pensie. Cat despre ziaristi,astia au scris Buia la AS Roma, altul nu stiu unde, dar nu mi-au putut raspunde la intrebarea simpla: „-Si ce?”

@ #1 a spus: (ianuarie 1st, 2014 at 08:35 )

ceeace nu sti tu este ca Velcea era SINGURUL pretendent !!!

@@#1 a spus: (ianuarie 1st, 2014 at 14:30 )

asta dovedeste inca odata calitatea presedintelui Dr. Staicu. o fi tinind cursuri stralucite de rezistenta materialelor sau mai stiu eu ce, dar fotbalul si relatiile cu el se termina prin Iosefin. unii ar zice ca de fotbal habar nu are si ca ar trebui un profesionist. cred ca a registrat cu uimire ca exista si un Miruta si altii care pot face sa se miste fotbalulu timisorean. nu am nimic impotriva lui Sunda, care e om serios, cu meserie. dar sa-i garantezi postul lui Velcea cu 200 000 € e nemaiauzit in Liga 1 si tot atit de nemaiauzit e sa fi la banii astia SINGURUL pretendent.

ilia-srb a spus: (ianuarie 1st, 2014 at 15:10 )

interesant cum de cam toti juniori din zona Banatului is directionati la dinamo si peurma vin cu coada intre picioare!

SAM a spus: (ianuarie 2nd, 2014 at 20:57 )

alti doi nevinovati pe gazonul lui tata mare….,aceleasi creere vinovate decid ,sa terfelesa in continuare numele poli la toate nivelurile…..timisoara oras din3

Sever Bocu a spus: (ianuarie 4th, 2014 at 10:25 )

Eu cred ca mai bine stateati in B, ACS Recas, nu e Poli! Faceti Timisoara de ras in frunte cu edilul „robica”.

@ sever bocu a spus: (ianuarie 4th, 2014 at 12:23 )

dute unde ti-e locul, ca puti a WC ASU(public) POLI-functional !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura

Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alin Nica, demis de la le şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara

Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la le şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la le şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
În aceste luni, Primăria Timișoara lucrează la realizarea unei noi parcări, în zona Girocului, pe strada Martir Ioan Stanciu. Acolo se amenajează câteva zeci de noi locuri de parcare. Conform reprezentanților municipalității, în aceste zile, se montează dale înierbate. Soluții similare au mai fost aplicate în parcările timișorene și s-au dovedit a fi lipsite de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În scurt timp se va termina amenajarea unei noi parcări în zona Giroc/Foto
Unul dintre ultimii pași pe care proiectul noului stadion al Timișoarei îl mai are de trecut a fost „bifat”. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea arenei care se va ridica in locul stadionului Dan Păltinișanu a intrat marți în procedură de transparență.  Potrivit legii, acest proiect trebuie să fie supus dezbaterii publice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hotărârea de guvern pentru noul stadion al Timișoarei este în dezbatere publică/FOTO
Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a împărtăși societății Aquatim din experiența lor în managementul calității apei. Vizita a făcut parte dintr-un proiect european, în valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durată de cinci ani. Săptămâna trecută, timp de două zile, la Timișoara, s-a desfășurat un eveniment deosebit de important...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Experiența olandeză în domeniul calității apelor, prezentată la Aquatim
Top