Alb de „inocenta”, violet de atata ura

Când fotbalul timișorean alb-violet s-a dus pe căi diferite, pe motiv de orgolii aproape politice mascate în frumoase principii morale, cei mai mulți tifosi s-au dus către proiectul ASU. Era ceva nou, iar pe junii poliști îi mânca în talpă să încerce ceva pe modelul lui United sau Rangers în insulă. De partea cealaltă, la ACS, au rămas „sămânțarii”, timișorenii mai maturi și conștienți că viața nu-ți mai dă timp să pierzi ani de zile pe capricii adolescentine. Cele două „tabere” nu s-au întâlnit niciodată față în față. Nici n-aveau cum, fiind profile sociale sensibil diferite. Dialogul lor a fost purtat prin presă, prin postări pe ziare online, singura ieșire în stradă fiind porcăria cu mâzgălirea clădirilor din Timișoara cu sloganul „AC Recaș nu e Poli”, „sentință” care în mare parte a fost acceptată chiar de cei ce urmăresc sau susțin actuala echipă de liga întâi. La fel de urâtă a fost solidarizarea mai pe ascuns a galeriei alb-violeților cu dușmani „de moarte” (UTA, Dinamo) în meciurile directe împotriva celor de la ACS, dar ăsta e păcatul lor de care nu cred că vor scăpa vreodată.

Mai casnici, „acesiștii” n-au avut decât o replică civică, condamnând gestul infantil al „rivalilor”, plus multă caterincă în dialogul electronic. Ură „de moarte” nu cred să fi existat între cele două părți. Mai teatral, mai în serios, primarul Robu lăuda spiritul „asuiștilor”, chiar dacă recunoștea că și l-ar fi dorit în tribunele stadionului „Dan Păltinișanu” la meciurile lui Poli în prima divizie. Apoi a ieșit din casă să salute coloana de bicicliști ce se deplasa la Urseni, parcă, în liga a V-a. Ba atunci când Marian Iancu i-a cerut lui Nicolae Robu să se constituie parte la TAS în procesul pe nume și culori între entitatea sportivă a giuleșteanului și pârâta ASU Politehnica, primarul l-a refuzat – nici agresiv, dar nici foarte politicos – pe cel care i-a promis sprijinul în readucerea palmaresului clubului în patrimoniul Timișoarei. Nu știu cât de sincer sau cât de „calculat” o fi fost, dar edilul a părut chiar încântat de propunerea de hotărâre a consilierilor locali „Druckeria” de modernizare a stadionului Știința al Universității Politehnica, casa celor de la ASU. Părea că s-a intrat într-o normalitate, chiar așa, cu rănile încă nevindecate.

Bogdan Herzog, consilier local PNȚCD din partea „Ligii Bănățenilor”, spunea în urmă cu ceva vreme, când a gafat votând vânzarea subevaluată a sedului PSD Timiș, că în politică are de ales între mai multe atitudini. Una ar fi să „nu faci niciun compromis”. „E o idee care imi surâde, radicalismul ei fiind mai aproape de temperamentul meu. Problema este că cu o astfel de atitudine riști să devii marginal și să nu poți influența cu nimic ceea ce se întâmplă…”, spunea Herzog pentru Frontpress. Zis și făcut, fără s-o scalde în tot felul de compromisuri, consilierul Ligii Bănățenilor a devenit „marginal”, propunând zilele trecute legislativului municipal să se ia bani de la sport (cea mai mare parte destinată ACS Poli), pentru a fi dați la spitale. Lăsând impresia unei versatilități tipice politicianului român, după ce nu demult și-a uitat la vestiare „sabia” radicalului, de grija locativă a prietenilor de la PSD.

Poate că propunerea cu luatul de bani de la sport și alocarea lor la spitale e corectă. Poate că ideea trebuia analizată și nu respinsă rapid de executiv, dar dacă nu aș fi devenit brusc „radical” și cochetam cu diplomația, în locul lui Bogdan Herzog aș fi pus pe altcineva (pe Petrică Folică PP-DD, de exemplu) să facă o astfel de propunere, să nu zică apoi lumea că ura față de ACS Poli îmi înveninează prestația administrativ-politică. Ca om politic și reprezentant al Ligii Bănățenilor (în fine, aici ar fi loc de o altă discuție), Bogdan Herzog a mai ratat odată ocazia de a se dovedi înțelept. Atunci când întrebat dacă merge la meciul lui ACS Poli cu Dinamo, la revenirea Timișoarei în liga întâi, „bănățeanul” a replicat tăios că ACS Poli nu-i trezește niciun fior, această echipă fiind, de fapt, AC Recaș… Da, Recaș. E adevărat, o localitate pe care numai un „bănățean” sadea ar plasa-o în afara preocupărilor Ligii pe care o conduce. Dacă mă enervez, mâine îmi fac și eu o asociație a dobrogenilor.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

19 comentarii pentru acest articol

teo musante a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 09:24 )

Herzog asta e un libidinos parsiv .

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 09:25 )

HAI SĂ BATEM APA -N PIUĂ! TAM! TAM! SAU UN ALT EȘEC ASU -PULY! HAI ACS POLI TIMIȘOARA PROIECTUL MEU ȘI AL LUI ROBU MERGE ÎNAINTE!ȘI ASTA CONTEAZĂ!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

antirob a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 09:42 )

„la ACS, au rămas „sămânțarii”, timișorenii mai maturi și conștienți că viața nu-ți mai dă timp să pierzi ani de zile pe capricii adolescentine.”…Care’s aia „maturi si constienti”? tu Sasule? ino spiritu? membru?…ca pe stadion bate vantu printre scaunele goale…

Un drucker a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 09:57 )

Ba noi astia de la ASU care a absolvit cu succes 4 clase si nu accepta sa fie luati la misto de nimenea pentru ca noi este cea mai buna sursa de consum spuma de la bere care nu ne lasa sa gandim deloc…hac!

banat a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 10:30 )

HERZOG ASTA NICI MACAR NU-I BANATEAN 100%. 50% „VINITURA” 🙂

dan a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 13:48 )

Liga Banateana este de fapt condusa de molteni, incredibil !

Nostradamus a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 13:53 )

Recas – Dolina Padina : 0 – 0
Vulturii Lugoj – Politehnica Timisoara : 1 – 3

In curand buturuga mica va depasi in valoare caru’ mare useleaceserecasceamaipoli.

In 2 ani cele doua formatii se vor bate la promovarea in prima liga.Unii cu entuziasmul juvenil, ceilalti cu zece milioane euro papate.

in 3 ani aceseul va mai exista doar in statistici …

CULMEA IRONIEI si PENIBILULUI ! a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 14:08 )

Herzog care nici nu-i banatean e supersef la Liga Banatului si el ne ordona care-i POLI si care-i BANATUL, sau TIMISOARA ! Noroc ca puradeii aia,iubitori de alcoohol il cred pe cuvant! La mai mare tovarasi!

Socrul PS(anatajabil)D a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 14:16 )

Ginerica, zici ca te-a santajat Robu cu ceva legat de mine, de versi atata manie proletara pentru Recasul asta :)))
PS
Nu te mai consuma, oricum „ai nostri” vor inchide robinetul in curand 😉

drukeria-membridepartid a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 15:24 )

asa-i sta bine unui „druker” sa ceara taierea banilor de la sport!
incredibil cata ipocrizie!
De ce n-ati cerut fratilor taiere fondurilor si cand era bragadiru sau dacia pitesti? de ce n-ati mazgalit atunci orasul? ipocritilor! iuda ce sunteti!

@iusty balonatu a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 16:11 )

Tu si Recasul reprezentai sportul cu balonul plin de rahat

Adunarea in Piata Operei ! a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 17:28 )

Hai sa ne adunam deseara in fata operei sa NE BUCURAM, 3-1LA lUGOJ, CINE AR FI CREZUT !

Blat ! a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 17:31 )

A fost blat ca acolo-i Rotariu antrenor!

@ nostradamus a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 17:33 )

ghicesti si asta asa cum ai ghicit si sfarsitul lumii !

Ricky Scheel a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 18:51 )

BRAVO REDACTIEI PT ARTICOL IN SFARSIT SA DEMASCAT OMUL DIN SPATELE MIZERIEI …. drunkeria si asu …ACEST om A STIUT SA MANIPULEZE PE CEI 3 PIONI IMPORTANTI DIN GALERIE ….brancovan ,mihalcea si ema……STITI VOI CARE …

bogdan martzog a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 21:40 )

1000 de like pentru primul comentariu

antirob a spus: (ianuarie 30th, 2014 at 23:13 )

robule, spiritule, membrule cu zece nickuri ,sasule,’pey bey’ …si ceilalti suporteri acese (if any) , am o intrebare pt voi :
who the f* is Dolina Padina????
zero + zero – zece milioane euro = …recash!!!
ce-mi place ca tot ii dati cu fuziunea acu’ ca va sufla vantul falimentului in ceafa …Ati preferat confortul vaporului mare si sigur dar rusinos si imoral in loc sa infruntati valurile demn in barca de salvare si v-ati trezit pe Titanic!!!

drukeria-membridepartid a spus: (ianuarie 31st, 2014 at 08:11 )

@antirob (se vede din nickname „antirob” ura politica din tine)
de ce n-ai ales tu barca mica si cand a venit bragadiru sau dacia pitesti?! ipocritule!
Pentru ca Poli-Bragadiru chiar a fost un ‘Titanic’ in fotbalul romanesc, iar aisbergul care l-a scufundat a fost autoritatile de la acea vreme+herzog&drukeria!
Rusine Ipocritule!

ACS POLI TIMISOARA = TUTANICUL care NU SE MAI SCUFUNDA! a spus: (ianuarie 31st, 2014 at 11:31 )

au dreptate drukerii : ACS POLI TIMISOARA este TITANICUL care NU SE MAI SCUFUNDA !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top