Poli, doua cluburi cu strategie pe termen scurt, foarte scurt

Zău că nu știu ce să răspund dacă mă întreabă un stelist care e strategia de viitor de la Poli, ACS Poli. Ba chiar am un sentiment de jenă în problema asta. Dacă stai să cugeți adânc nu poți să nu constați că în afară de zbuciumul de pe finalul meciurilor, de problemele administrative de la club, de strâmbele politice ce-au fost și ce-au să vină, habar nu am despre ce se vrea de la clubul ăsta în ediția viitoare, ca să nu mai zic de o perspectivă a trei-patru-cinci ani. Cu chiu, cu vai, am aflat de la Călin Rosenblum că vrem să terminăm campionatul pe primele nouă locuri. Nouă, nu primele opt și nici 11. De la primarul Robu știam că „vom fi ce-am fost și mai mult decât atât”, dar ăsta e un citat alunecos din care edilul poate ieși elegant, spunând la vreun ceas de bilanț catastrofal că planul era să fim „mai mult” decât am fost în anul 2001, când am picat în C, și nu „mai mult” decât atunci când ieșeam dublu vicecampioni, în „era Iancu”.

Nu sunt sigur că membrii comitetului director știu pentru ce va trage Poli în sezonul viitor, care ar fi obiectivul pentru la anul, dacă scăpăm de retrogradare, la vară? Vrea patronatul public o clasare pe un loc eligibil competițiilor europene, atunci ar trebui să știe și care e planul. Vrea să crească tineret pentru un obiectiv măreț cucerit de abia peste vreo trei-patru ani, OK, hai să aducem sânge proaspăt și să ne protejăm valorile de tot felul de geambași de fotbaliști ce fac afaceri pe Bega. Plângem că Iancu ne-a luat cam tot ce-a explodat din generațiile ajunse la maturitate, că Dan Pitpaiac de la Avicola Buziaș vinde oriunde, numai la Poli nu, spuma juniorilor cu titluri naționale la activ, că avem director de liceu sportiv cu responsabilități pe transferuri la Poli, dar, Tanda pe Manda, nu avem nici acum o colaborare instituționalizată între municipalitate și LPS Banatul, ca o garanție că pe viitor nu vom mai transfera talente via Dinamo București.

În jurul lui Poli plutesc atâtea necunoscute, încât suporterului îi e greu să viseze și odată cu asta să se întoarcă pe stadionul „Dan Păltinișanu”. De anul trecut ni se spunea că incertitudinea cu palmaresul și culorile va dura cel mult până în vara lui 2014, că din ediția viitoare vom juca în alb-violet și că ne vom decupla definitiv de necazurile de după falimentul lui Iancu. Comunicarea e execrabilă la club. Nimeni nu zice nimic, dar mai tare mă tem că nimeni nu știe cum vor evolua lucrurile în această dureroasă problemă. Dacă cineva de la club, primarul Nicolae Robu, de exemplu, speră că lumea va reveni pe stadion fără să primească un impuls în acest sens se înșală.

Interesul pentru Poli în forma ACS poate crește cu investiții, cu strategii serioase, bugetate și comunicate poporului consumator ca o injecție de adrenalină. Lumea poate reveni la stadion sau mai bine zis ar umple un alt stadion, unul nou, promis de atâția ani în Timișoara. Și în lipsa acestuia, spectatorii ar putea popula tribunele vechiului „Dan Păltinișanu” dacă se vede că se vrea ceva important la echipă. Prin transferuri importante ori cu valoare de marketing, prin insuflarea senzației că la club se fac lucruri serioase, cu o creștere palpabilă și cu obiective realiste pe termen lung, dar în niciun caz nu se va întâmpla ceva bun de acum încolo dacă plutim în mediocritate și lispă de comunicare.

Nici pe Știința lucrurile nu sunt mai transparente. Pentru tifosi, mesajul celor de la ASU trebuie să fie optimist, cu promisiuni de promovări succesive pentru cea mai pură Poli existentă în competițiile sportive. Însă între ei, oficialii și cei dedicați cauzei știu foarte bine că, în criză de bani, divizia C și altele mai sus sunt un obiectiv inabordabil în actuala conjunctură administrativă municipală. Pe de altă parte, regulamentele FRF, dar și litigiul cu Iancu îi pun pe liderii fanilor să caute soluții. Din ce știu eu, o variantă ar fi înființarea unui ONG care să înlăture proprietatea exclusivă a Universității Politehnica asupra ASU și implicit incompatilitatea celor de la UPT cu statutul de membri în patronatul ACS, conform ROAF. Iar în caz de avarie, nădejdea capilor tifoseriei ar merge spre ieșirea UPT din angrenajul politico-administrativ ce susține astăzi pe Poli prim-divizionara.

Cu informațiile primite astăzi cu pipeta din conducerea celor două entități sportive putem lejer trage concluzia că scroafa-i ca și moartă-n copac. Și că soarta fotbalului timișorean nu va fi una mai bună atâta vreme ce orgoliile din ambele tabere se turează în așteptarea unor momente de cumpănă în politică. Iar dacă acestui sumbru tablou îi mai adăugăm mult diletantism, amatorism și profesionalism de tipul patronatului de stat, în cazul ACS, tot mai mult venin și lipsă de diplomație, în cazul celor de la ASU, rețeta unui nou faliment în fotbalul timișorean e pe cale să reușescă de minune. A treia oară în 15 ani.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 09:55 )

STEUA CE STRATEGIE ARE SĂ CÎȘTIGE CAMPIONATUL ROMÂNESC DE TOATĂ RUȘINEA CU ARBITRII???!!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

ilia-srb a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 11:55 )

dupa 2 ani am reusit sa-mi dau seama ca ce nu or reusit comunisti 50 de ani or reusit usl-sti in 2 ani sa destrme doua orase(Timisoara,Craiova)regulamentele se aplica doar la zona vestica ei au statut special.Cumpoti pune seful ligi un penal cu 5 dosare penale,acum urmeaza alta mafie gica popescu,becali hagi din pacate am crezut ca el o invatat ceva prin strainatate dar se vede radacinile lui crescute intre turci.Cu sistemul asta care patron serios care vrea performanta va veni sa investeasca in zona vestica,va spun i-o nimeni!

polistul56 a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 11:56 )

super articol,adevarat in tot ce ati scris.Fara investitii serioase un investitor puternic (ex. era Iancu) Timisoara nu va mai face performanta nici odata.Tot ce se face acum la ACS si ASU este simplu bla bla bla si aruncaria banilor pe fereastra.Am aproape 60 de ani si sa vezi ce se intimpla in Timisoara acum(urmarind totul de aici din strainitate e foarte trist si dureros.Unde sint anii din era Iancu??

Barsatools a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 12:07 )

Ai dreptate. Toti vor doar bani. Copii banatului joaca in curte scolii si noi cautam albanezi. Bani ar trebui sa ajunga la copii, la fotbalisti romani, nu albanezi sau sarbi. TREZITI-VA CONDUCATORI NU VA LIPSESC BANII, VA LIPSESC STRATEGIILE.

Koko-Moko a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 12:54 )

E bine ca se pune in discutie „chestia” asta si e bine ca o face un amator, (ca sa nu zic ageamiu..), pt. ca sunt multi pasionati de fotbal, dar care nu l-au practicat, sau nu au avut tangenta directa cu fenomenul si atunci e mai greu de deslusit multe.Pornind de la niste realitati: Poli a fost un club STUDENTESC, care traia in cicluri de cca.4-5 ani, prin faptul ca se forma o echipa,baietii terminau facultatile si plecau, veneau altii, formau alta echipa si tot asa; la profesionism nu se mai putea merge in acest stil si s-a bajbait(ca toate in Romania..) la trecerea la patroni: cand a venit unul puternic, care a si invatat repede fotbalul(cam 2 ani..),s-a intamplat sa ne lovim de STILUL din Romania, unde numai bu cur esti-ul are prioritate,in plus investitorul a fost lucrat si luxat de looserii locali, incapabili de nimic,in nici un domeniu,dar disperati ca altul castiga asa repede popularitate, iar ei raman tot no-namme,DAR Timisoara are un filon extraordinar de a produce sportivi, chiar si fotbalisti, supermegacelebra academie hagi nu are asa grupe de juniori cum are Poli Timisoara si atunci avem de unde si cu ce(Observati ca nu am zis nimic de LicBanatul, care pregateste fotbalisti,pe bani publici, adica AI TUTUROR TIMISORENILOR, dar PENTRU ALTII si FARA CA NIMENI SA SE SESIZEZE ! Iar acum……..(va continua )

@ barsatools a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 12:58 )

tu esti un parinte de junior, care nu ai reusit sa-ti matlasesti odrasla pe niciunde si acum speri sa o „lipesti” la Poli Timisoara, asa cum e cazul celor de la LPS Banatul, refuzati de dinamo si altii, care acum spera cu disperare sa faca lipeala la POLI ! Asa ca lasa-ne, lasa-ne !

Pop a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 13:10 )

Domnilor, pai jumătate din club e plecat in Germania. In loc sa stea la echipa, marele manager rosenblum e plecat la sprit la Karlsruhe, alături de bungau, visan, dumitrascu, dembrovschi. Sint in schimb de experiența cu 12 juniori, sint la fel de mulți conducători ca si fiotbalisti. Pe banii primăriei e bine in Germania, m-a întreb ce vorbesc ei acolo, ce sa le zică bungau si rosenblum ca ei nu stiu o iota de engleză sau germana. Doamne ce conducători avem…..

Koko-Moko part 2 a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 15:49 )

Spectatorii_ se spune insistent ca spectatorii nu merg la meci din cauza ca echipa e prea slaba,asta e o constatare superficiala(chiar daca in privinta echipei e adevarat..),dar motivele principale sunt altele: timisorenii s-au cam saturat de stilul specific romanesc de a retrograda o echipa de pe locul 2, pt. datorii, in timp ce alte echipe cu datorii de zece ori mai mari joaca bine merci; Iar comparand cu Germania,acolo pe langa un nivel de trai ceva mai ridicat, e si un fel de obicei(moda), ca omul sa mearga la meci , cu familia chiar, sa bea bere,sa manance carnati , sa cante,etc; la Timisoara exista acest „obicei”,dar din pacate nu de a merge la meci, ci la festivaluri(berii,vinului,etc,etc0tot cu familia eventual , unde bea bere,mananca mici,canta,danseaza si mai ales ca la noi , la meciuri, nu e vin,nu e bere, nu sunt mici.Cat priveste spectacolul propriuzis(pretextul adica) nu stiu daca meciurile lui Poli sunt mai slabe, ca multe din spectacolele de la aceste festivaluri! Dovada ca e vorba doar de un obicei e ca lumea vine chiar daca e muzica populara,usoara,sau alte forme. (va continua)

ino the perfect spirit a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 16:50 )

FRAIERILOR! SASU PROST SUGACI! ACS POLI TIMIȘOARA -INVESTITOR SERIOS-ANTRENOR CAMPIONAT ASTA ESTE STRATEGIA FRAIERE! DAR TU NU VREI SĂ VEZI SAU ALȚI! CĂ TREBUIE SĂ SCRI TÎMPENI AȘA CUM SCRI MEREU!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

#1 a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 16:49 )

dar strategia acestui ziar care e? sa ne bombardeze in continuitate cu stiri aiuristice, inventate si semnate Sabin Cara?

ino the perfect spirit a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 18:30 )

STRATEGIA ASU POLI SE ȘTIE! DESFIINȚAREA SAU FUZIONAREA CU ACS POLI TIMIȘOARA SINGURA URMAŞĂ A POLITEHNICI TIMIȘOARA!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!!!

decebal a spus: (ianuarie 12th, 2014 at 21:39 )

Nu-ti este rusine mai omule sa iei bani pt un astfel de articol?! Sau tu nu esti om?

antirob a spus: (ianuarie 14th, 2014 at 11:28 )

„Nici pe Știința lucrurile nu sunt mai transparente…”
La ce te referi? La care lucruri, mai exact? Bugetul este publicat periodic, la fel si toate incasarile magazinului virtual, incasari din vanzarea de produse , precum si dupa fiecare meci incasarile din ceea ce tu, ino spiritul si vre-o 2-3 alti imbecili numiti „cutia milei” .
La fel sunt informatiile despre socios, sponsori, etc…
Intentiile sunt de promovare succesiva.
Strategie …n-are nici Romania ca tara.
Cat despre Recas – ma doare’n 14 .

tm a spus: (ianuarie 14th, 2014 at 22:25 )

acs o ambitie politica fara rost…….inca o gluma proasta servita timisoreniilor , ne-am obisnuit. Interesanta si prima problema :,,jur ca nu stiu sa raspund daca ma intrwaba un sTELIST,,.Dar daca te intreaba un timisorean ce-i raspunzi ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top